Dit Is Mijn Lijf

In het nieuwe seizoen willen de programmamakers aandacht besteden aan een aantal aandoeningen waar veel vrouwen mee te maken hebben of krijgen. Patiënten die behandeld worden voor ongewenst urineverlies, een baarmoederverzakking of overgangsklachten worden gevolgd. Met deze aanpak laat Dit Is Mijn Lijf de vrouwelijke kijkers zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor hun klachten, dat ze er zeker niet mee moeten blijven lopen en dat er wat aan gedaan kan worden.
Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /2

Dit Is Mijn Lijf /2

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Afgesleten tanden

Afgesleten tanden

De tanden van deze patient zijn erg slecht geworden door onder andere maagzuur. Hoe zien zijn tanden er na de behandeling uit? 

Dit Is Mijn Lijf Last van ontstekingen

Last van ontstekingen

Marja loopt al jaren rond met een vervelend probleem. Ze heeft last van ontstekingen. Hoe komt ze er eindelijk eens vanaf? 

Dit Is Mijn Lijf Hoge bloeddruk door spanningen

Hoge bloeddruk door spanningen

Door spanningen en stress kan je bloeddruk een stuk hoger zijn. Hoe zit dat na een ritje bij de kermis? 

Dit Is Mijn Lijf Verhoogde bloeddruk

Verhoogde bloeddruk

Ongeveer één op de drie volwassen Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziektes vergroot. Arts R. Bloemers vertelt meer over een te hoge bloeddruk. 

Dit Is Mijn Lijf Verhoogde bloeddruk

Verhoogde bloeddruk

Ongeveer één op de drie volwassen Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziektes vergroot. Arts R. Bloemers vertelt meer over een te hoge bloeddruk. 

Dit Is Mijn Lijf Borstonderzoek

Borstonderzoek

Het is bekend dat één op de negen vrouwen borstkanker krijgt. Diagnose in een vroeg stadium is essentieel om borstkanker te behandelen. Arts R. Bloemers vertelt meer over hoe je je borsten moet onderzoeken. 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /1

Dit Is Mijn Lijf /1

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf De longfunctietest

De longfunctietest

Arts Jeanine test de longfunctie van mensen in Utrecht, met behulp van een longverpleegkundige van het Astmafonds. 

Dit Is Mijn Lijf Tom heeft last van haaruitval

Tom heeft last van haaruitval

Tom loopt het spreekuur binnen omdat hij zich afvraagt of er wat te doen is aan zijn haaruitval. Hij is pas 22 jaar oud en wordt al een beetje kaal. De arts legt uit wat de mogelijkheden zijn. 

Dit Is Mijn Lijf Kaalheid

Kaalheid

Eén op de drie mannen krijgt tussen zijn 20e en 50e levensjaar te maken met beginnende kaalheid. Arts R. Bloemers vertelt meer over kaalheid en de behandelingen. 

Dit Is Mijn Lijf COPD

COPD

Met de COPD risicotest zie je in een paar minuten of je risico loopt op deze longziekte. De test is wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit 10 vragen op internet. Arts R. Bloemers vertelt meer over COPD.