Recht Gezet

Recht Gezet! helpt gedupeerden die door malafide aannemers zijn opgelicht Via aankopen op internet zijn bedonderd door autoverkopers zijn getild dure merkartikelen hebben gekocht die achteraf nep bleken door telecombedrijven of andere bedrijven worden afgepoeierd door colporteurs of callcentra worden lastiggevallen en misleid door politie, justitie of andere overheidsinstanties met een kluitje in het riet worden gestuurd rechtmatige vorderingen niet kunnen incasseren omdat de schuldenaar het vertikt te betalen. Terug
Recht Gezet Afgehandelde zaken van Recht Gezet

Afgehandelde zaken van Recht Gezet

Een aantal zaken waarvoor Recht Gezet zich heeft ingezet, is inmiddels goed afgewikkeld. Een korte terugblik en hoe deze zaken zijn afgelopen. 

Recht Gezet Cybercrimineel wil schoon schip maken

Cybercrimineel wil schoon schip maken

Cybercrimineel Robert wil schoon schip maken en wil teruggaan naar Nederland, ook als dat ten koste gaat van een straf daar. Houdt hij zich aan zijn woord? 

Recht Gezet John heeft afspraak met gezochte cybercrimineel

John heeft afspraak met gezochte cybercrimineel

John van den Heuvel spoort een internationaal gezochte cybercrimineel op in Zuid Amerika en confronteert hem met zijn daden. 

Recht Gezet Afl. 8

Afl. 8

Deze aflevering staat voor het merendeel in het teken van de spectaculaire ontmaskering van een internationaal gezochte cybercrimineel. John spoorde hem op en confronteerde hem met zijn daden in Zuid-Amerika. Verder is er een d ... 

Recht Gezet Moet de gemeente Utrecht een vergoeding betalen?

Moet de gemeente Utrecht een vergoeding betalen?

Laurens van den Akker deed vroeger voor zijn werk voor de gemeente Utrecht allerlei sloopwerk, waarbij hij, naar het nu schijnt, asbestkanker van heeft opgelopen. Hierdoor heeft hij echter nog een vergoeding tegoed, die hij nog ... 

Recht Gezet Liefdadigheidsinstellingen ontvangen geen cent

Liefdadigheidsinstellingen ontvangen geen cent

Een oude dame laat haar complete erfenis na aan een buurman, die haar om zijn vinger heeft gewonden. Hij moest haar laatste wil uitvoeren, maar deed dat niet en zodoende kregen een tiental liefdadigheidsinstellingen hun geld niet. 

Recht Gezet Kozijnenspecialist komt afspraken niet na

Kozijnenspecialist komt afspraken niet na

Dankzij een kozijnenspecialist heeft een verbouwing fikse vertraging opgelopen, wat zijn sporen nalaat bij een familie met gehandicapt kind. Desondanks wil deze 'specialist' gemaakte afspraken niet nakomen. John van den ... 

Recht Gezet Afl. 7

Afl. 7

John neemt het op voor mensen die door criminaliteit in de problemen zijn geraakt. In deze aflevering een wanhopige moeder die niets liever dan een aangepaste woning voor haar gehandicapte dochter wil. Maar dat loopt uit op een ... 

Recht Gezet Man ronselt minderjarige meisjes via internet

Man ronselt minderjarige meisjes via internet

John van den Heuvel is een man op het spoor die probeert af te spreken met minderjarige meisjes via internet. Via een nepafspraak confronteren ze hem hiermee. 

Recht Gezet Pincodes af kijken: hoe makkelijk gaat het?

Pincodes af kijken: hoe makkelijk gaat het?

Pincodes afkijken is makkelijker dan u dacht. Het team van John van den Heuvel laat dit zien. 

Recht Gezet Verzekering betaalt niks uit na medische blunder

Verzekering betaalt niks uit na medische blunder

Een verzekeringsmaatschappij wil niks uitbetalen aan een client, die na een medische misser haar arm niet meer goed kan gebruiken. 

Recht Gezet Daders zware mishandeling willen niet betalen

Daders zware mishandeling willen niet betalen

John van den Heuvel confronteert twee daders van een zware mishandeling met het feit dat zij nog geen stuiver aan schadevergoeding hebben betaald aan het slachtoffer, terwijl dit wel zou moeten. 

Recht Gezet Recht Gezet /6

Recht Gezet /6

Geen extra informatie aanwezig.

Recht Gezet Aannemer licht gezin op voor duizenden euro's

Aannemer licht gezin op voor duizenden euro's

Een gezin verbouwt hun woning voor vele duizenden euro's, vanwege hun gehandicapte kindje. De aannemer laat hun echter zitten met een half afgebouwd huis en het geld is foetsie. John zoekt hem uiteraard op. 

Recht Gezet Een neppostbezorger: Herkent u ze?

Een neppostbezorger: Herkent u ze?

Een neppostbezorger: Herkent u ze? Recht Gezet neemt de proef op de som... 

Recht Gezet Buurman maakt op slinkse wijze geld buit

Buurman maakt op slinkse wijze geld buit

Bellamy vraagt een zogeheten Kindgebonden Budget aan bij de Belastingdienst voor haar pasgeboren baby. Maar haar benedenbuurman heeft op slinkse wijze het geld buitgemaakt. 

Recht Gezet Strodieven stelen voor duizenden euro's

Strodieven stelen voor duizenden euro's

John is een bende stro- en grasdieven op het spoor. Ze halen deze goederen bij boeren op, maar betalen er vervolgens niks voor. 

Recht Gezet Afl. 5

Afl. 5

John komt op voor boze boeren waarvan het stro en gras is gestolen. Hij gaat samen met hen de gestolen handel terughalen en hierbij lopen de gemoederen hoog op. Verder is er aandacht voor een gezin dat door een aannemer zo gedu ... 

Recht Gezet Afl. 4

Afl. 4

John ontfermt zich dit keer over een sterk verwaarloosd dressuurpaard. Na een lange speurtocht wordt het paard teruggevonden, onder erbarmelijke omstandigheden. Ook reist John naar het hoge Noorden, provincie Friesland, om daar ... 

Recht Gezet Ex-werkgever betaalt salaris niet

Ex-werkgever betaalt salaris niet

Een ex-werkgever van een schoonmaakbedrijf zorgt voor grote problemen omdat hij het salaris niet betaalt van enkele ex-werknemers. John confronteert hem hiermee. 

Recht Gezet Hoe herken je een goed castingbureau?

Hoe herken je een goed castingbureau?

Recht Gezet zet een nepmodellenbureau op. Hoe makkelijk tekenen de kandidaten een nepmachtiging? Wees gewaarschuwd... 

Recht Gezet Bloemenverkoper verkoopt ook leugens

Bloemenverkoper verkoopt ook leugens

Een bloemenverkoper heeft voor duizenden euros mensen opgelicht en lijkt niet te willen stoppen met zijn oplichtingspraktijken. John van den Heuvel zoekt hem op in zijn winkel. 

Recht Gezet Oude schuur herbergt paard Pafos

Oude schuur herbergt paard Pafos

John krijgt een tip over de lokatie van het paard Pafos, en neemt een kijkje. Het paard, samen met andere paarden is echter in zeer slechte conditie. De dierenambulance wordt met spoed opgetrommeld. 

Recht Gezet Gekocht paard blijkt kat in de zak

Gekocht paard blijkt kat in de zak

Marsja koop een dressuurpaard, maar het paard blijkt ziek en wil haar geld terug. De verkoopster verschuilt zich echter achter smoesjes en Marsja krijgt haar geld niet terug. John van den Heuvel spoort haar op. 

Recht Gezet Betalingssysteem IDEAL niet altijd veilig

Betalingssysteem IDEAL niet altijd veilig

Recht Gezet! neemt ook het betalingssysteem IDEAL onder de loep. Consumenten die denken veilig betalingen te kunnen verrichten via dit systeem worden gewaarschuwd. 

Recht Gezet Makelaar verhuurt particuliere woningen aan hennepkwekerijen...

Makelaar verhuurt particuliere woningen aan hennepkwekerijen...

John confronteert een makelaar die zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt door particuliere woningen te verhuren aan hennepkwekerijen. Nederwiet zorgt voor een criminele winst van 2 miljard euro per jaar in Nederland! 

Recht Gezet Geloof jij in de goedheid van de mens?

Geloof jij in de goedheid van de mens?

Een sympathiek meisje staat met pech langs de weg en vraagt passagiers om 35 euro zodat de anwb haar kan helpen. Zou jij het meisje het geld geven? 

Recht Gezet De strijd tegen een malafide hondenfokker

De strijd tegen een malafide hondenfokker

John van den Heuvel gaat de strijd aan met een malafide hondenfokker. De gemoederen lopen zo hoog op dat de vrouw meerdere klappen uitdeelt aan John... 

Recht Gezet Afl. 3

Afl. 3

John gaat dit keer onder meer de strijd aan met een malafide hondenfokker. De gemoederen lopen zo hoog op dat de vrouw meerdere klappen uitdeelt aan John. Ook wordt het betalingssysteem IDEAL onder de loep genomen. Consumenten ... 

Recht Gezet Hondenfokster mept erop los

Hondenfokster mept erop los

In de derde aflevering gaat John van den Heuvel de strijd aan met een malafide hondenfokker. De gemoederen lopen zo hoog op dat de vrouw meerdere klappen uitdeelt aan John... 

Recht Gezet Moeder doodgepeste jongen wil nieuw onderzoek

Moeder doodgepeste jongen wil nieuw onderzoek

Ricky van Bommel overleed volgens de lijkschouwer een natuurlijke dood, maar volgens zijn moeder is hij, mede dankzij grote stress, doodgepest door andere leerlingen. De school waar hij op zat, wil niet meewerken. 

Recht Gezet Nep-meteropnemers: Herkent u ze?

Nep-meteropnemers: Herkent u ze?

John van den Heuvel en zijn team nemen de proef op de som en kijken hoe alert mensen zijn op mensen die zich voordoen als iemand die de watermeter komt controleren. 

Recht Gezet Afl. 2

Afl. 2

John gaat onder meer de confrontatie aan met een malafide autohandelaar die hij al eerder op zijn daden heeft aangesproken maar nu zijn handel toch weer blijkt te hebben opgepakt. Verder schiet John de moeder van de in 2010 ove ... 

Recht Gezet Aannemer levert ondeugelijk werk

Aannemer levert ondeugelijk werk

Een aannemer heeft voor ruim 10.000 euro een dakuitbouw gebouwd, maar het geleverde werk is ver onder de maat en wordt geplaatst door mensen die dat nog nooit eerder hebben gedaan. Lekkage is het gevolg. 

Recht Gezet Malafide autohandelaar

Malafide autohandelaar

Een malafide autohandelaar heeft al tientallen mensen belazerd door auto's te verkopen die niet deugen en heeft bovendien niet de juiste vergunningen. Zelfs bedreiging schuwt hij niet. John van den Heuvel traceert hem en vr ... 

Recht Gezet Moordenaar weigert betalen van schadevergoeding

Moordenaar weigert betalen van schadevergoeding

9 jaar geleden werd de man van Josee doodgeslagen. De dader werd veroordeeld tot een lange celstraf en een schadevergoeding. De celstraf heeft hij inmiddels uitgezeten, maar hij weigert om de schadevergoeding te betalen. John z ... 

Recht Gezet Afl. 1

Afl. 1

De jacht wordt geopend op oplichters, malafide bedrijven en internetfraudeurs. In keiharde confrontaties wordt opgekomen voor de gewone burger, wie onrecht is aangedaan. 

Recht Gezet Nepcollectant: herkent u ze?

Nepcollectant: herkent u ze?

Het team van John van den Heuvel laat zien hoe makkelijk het is om een nepcollecte op te zetten. Trapt u er in? Tevens worden er tips gegeven om te zien of de collecte echt is. 

Recht Gezet Man laat vrouwen met grote schulden achter

Man laat vrouwen met grote schulden achter

Claudia dacht dat ze haar droomman had gevonden in Jurgen, maar hij bouwde een schuld op en liet haar berooid en met een schuld van een ton achter. Ook Susanne, zijn eerdere vrouw, bleef zitten met een grote schuld. John van de ... 

Recht Gezet Bedrieger wordt ontmaskerd

Bedrieger wordt ontmaskerd

Verschillende verhuurders zijn bedrogen door een malafide verhuurder, die uiteindelijk een oplichter blijkt. Hij heeft aan verschillende personen een woning verhuurd, die uiteindelijk niet eens van hem blijkt te zijn. John van ... 

Recht Gezet Promo Recht Gezet

Promo Recht Gezet

Nieuw: Recht Gezet! Een programma waarin John van Den Heuvel de jacht opent op oplichters, malafide bedrijven en internetfraudeurs.