World Solar Challenge

Voor de afgelopen editie van de ‘World Solar Challenge’ was wederom het Nuon Solar Team, bestaande uit elf studenten van de TU Delft, richting Australië vertrokken. De Challenge behelste het ontwerpen en bouwen van een voertuig dat in staat is om, zo snel mogelijk, het imposante Australische continent op zonne-energie te doorkruisen. De ‘World Solar Challenge’, was vanaf de start in Darwin tot aan de finish op Victoria Square in Adelaide bij RTL 7 te volgen. Het was een inspirerende, vriendschappelijke strijd van 3000 kilometer waarvoor bedrijven en universiteiten zich hebben aangemeld. De studenten van de TU Delft, verenigd in het Nuon Solar Team, hadden een compleet nieuwe zonnewagen ontworpen: de Nuna4. Om aan de nieuwe reglementen van de organisatie van de ‘World Solar Challenge’ te voldoen, lagen er dit jaar minder zonnecellen op de wagen, moest de piloot meer rechtop zitten en waren de veiligheidseisen aangescherpt.
World Solar Challenge World Solar Challenge 2011 /1

World Solar Challenge 2011 /1

Geen extra informatie aanwezig.

World Solar Challenge Kwalificatie Favorieten

Kwalificatie Favorieten

Geen extra informatie aanwezig.

World Solar Challenge Kwalificatie

Kwalificatie

Geen extra informatie aanwezig.

World Solar Challenge Rijdende pitstraat de DMU

Rijdende pitstraat de DMU

Geen extra informatie aanwezig.

World Solar Challenge Aerodynamica 21connect

Aerodynamica 21connect

Geen extra informatie aanwezig.

World Solar Challenge TV-promo World Solar Challenge (RTL 7)

TV-promo World Solar Challenge (RTL 7)

Helga van Leur is lid van Solar Team Twente. RTL7 volgt haar op de voet tijdens de spannende race voor zonnewagens over 3000 kilometer dwars door Australië. 

World Solar Challenge TV-promo 'World Solar Challenge' (RTL7)

TV-promo 'World Solar Challenge' (RTL7)

De promo voor het TV-programma 'World Solar Challenge', waarin programmamaker Reinoud Broekhuijsen weervrouw Helga van Leur volgt tijdens haar avontuur in Australië als teamlid van het Solar Team Twente. Met hun zonnea ...