Dit Is Mijn Lijf

In het nieuwe seizoen willen de programmamakers aandacht besteden aan een aantal aandoeningen waar veel vrouwen mee te maken hebben of krijgen. Patiënten die behandeld worden voor ongewenst urineverlies, een baarmoederverzakking of overgangsklachten worden gevolgd. Met deze aanpak laat Dit Is Mijn Lijf de vrouwelijke kijkers zien dat ze zich niet hoeven te schamen voor hun klachten, dat ze er zeker niet mee moeten blijven lopen en dat er wat aan gedaan kan worden.
Dit Is Mijn Lijf Onbekende organen

Onbekende organen

Ons lijf is gevuld met organen. En van de bekendste zoals het hart, de hersenen en de longen weten we allemaal wel waar ze zitten. Maar hoe zit het met de minder bekende organen zoals de schildklier? De dokters van Dit Is Mijn ... 

Dit Is Mijn Lijf Incontinentie

Incontinentie

Mia heeft al 34 jaar last van ongewenst urine verlies. Ook moet ze heel vaak naar de wc om te plassen en kan ze haar plas moeilijk ophouden. Dokter Roovers geeft aan dat Mia mogelijk baat heeft bij een zogenaamde TVT-operatie. 

Dit Is Mijn Lijf Migraine

Migraine

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen migraine, het merendeel daarvan is vrouw. Iedere dag hebben 70.000 Nederlanders een migraine aanval. Felix gaat de straat op om te achterhalen wat mensen weten over deze hoofdpijn. 

Dit Is Mijn Lijf Melktanden

Melktanden

Roxanne denkt dat ze nog steeds al haar melktanden heeft en kan zich niet herinneren dat ze ooit gewisseld heeft. Ze schaamt zich voor haar kleine tanden en lacht daarom niet graag. 

Dit Is Mijn Lijf Interdentale reiniging

Interdentale reiniging

Maaike heeft Erna in de stoel. Ze heeft aangegeven dat ze vooral problemen tussen haar tanden heeft. Nadat Maaike er achter is gekomen dat Erna de ruimte tussen haar tanden niet dagelijks reinigt geeft ze advies over hoe je dit ... 

Dit Is Mijn Lijf Borstverkleining

Borstverkleining

Carin heeft al haar hele leven last van haar (te) grote borsten. Ze heeft pijn in haar rug en schouders als gevolg van het extra gewicht dat ze met zich mee moet dragen. Dokter Jeanine verwijst Carin door naar de plastisch chir ... 

Dit Is Mijn Lijf Lipomen

Lipomen

Albert heeft als sinds zijn vijftiende last van een aandoening waar nauwelijks iets aan te doen is. Zijn onderarmen zitten onder de lipomen, goedaardige gezwellen van vetweefselcellen. 

Dit Is Mijn Lijf Gaatjes

Gaatjes

Priscilla is enorm bang voor de tandarts en daarom al een aantal jaar niet voor controle geweest. Ze heeft veel gaatjes en daar schaamt ze zich voor. Tandarts Maaike denkt dat het gebit van Priscilla nog wel te redden is en st ... 

Dit Is Mijn Lijf Astma en hooikoorts

Astma en hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is voor veel Nederlanders een periode van niezen en snotteren. Vooral voor volwassenen en kinderen met astma is het extra moeilijk om te genieten van de lente, omdat hooikoorts kan zorgen voor meer of zwaa ... 

Dit Is Mijn Lijf Nekhernia

Nekhernia

Jurgen komt bij Felix in de bus met schouderklachten. Hij heeft voortdurend pijn aan zijn schouder en arm. Felix vermoedt dat hij mogelijk een nekhernia heeft en stuur Jurgen door voor verder onderzoek. 

Dit Is Mijn Lijf Gevoelige tanden

Gevoelige tanden

Maaike heeft Wendy in de stoel. Ze heeft last van gevoelige tanden en wil graag weten wat daar de oorzaak van is en hoe ze haar klachten kan verminderen. Maaike geeft haar de nodige tips. 

Dit Is Mijn Lijf Hooikoorts

Hooikoorts

Vandaag komt het onderwerp hooikoorts aan bod. 

Dit Is Mijn Lijf Maagballon

Maagballon

Walter heeft overgewicht en het lukt hem niet om af te vallen. 

Dit Is Mijn Lijf Tandarts

Tandarts

Maaike onderzoekt hoe het gesteld is met de poetskwaliteiten van de inwoners van Almere. 

Dit Is Mijn Lijf Erfelijke hartziekte

Erfelijke hartziekte

Peter heeft de erfelijke hartziekte hypertrofische cardiomyopathie waar naar schatting 1 op de 500 mensen last van heeft. 

Dit Is Mijn Lijf Cholesteroltest

Cholesteroltest

Een op de drie Nederlanders heeft een te hoog cholesterol. Als je teveel cholesterol binnen krijgt is dat slecht voor je, omdat je aderen dan langzaam kunnen dichtslibben, met als gevolg een hartaanval of een beroerte. 

Dit Is Mijn Lijf Staar

Staar

Bij Ingrid is beginnende staar vastgesteld, een vertroebeling van de ooglens die vooral bij ouderen ontstaat. 

Dit Is Mijn Lijf Prikkelbare darm syndroom

Prikkelbare darm syndroom

Ellen heeft last van het zogenaamde Prikkelbare darm syndroom. 

Dit Is Mijn Lijf Chronische rugpijn

Chronische rugpijn

Mevrouw Moonen heeft al jaren last van chronische pijn in haar rug. 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /8

Dit Is Mijn Lijf /8

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Moedervlekken

Moedervlekken

Iedereen heeft moedervlekken. De één heeft maar een paar moedervlekken, terwijl de ander helemaal bedekt is. De meeste moedervlekken veroorzaken geen problemen. Toch is het belangrijk alert te blijven. 

Dit Is Mijn Lijf Cholesterol

Cholesterol

Een op de drie Nederlanders heeft een te hoog cholesterol. Als je teveel cholesterol binnen krijgt is dat slecht voor je. Jaarlijks overlijden ruim 40.000 mensen aan hart- en vaatziekten. 

Dit Is Mijn Lijf Tandarts

Tandarts

Op straat loopt tandarts Maaike Quintin tegen het lijf. Hij blijkt al jaren niet bij de tandarts te zijn geweest. Wanneer hij bij Maaike in de stoel zit blijkt waarom. Quintin is bang voor bloed en naalden, hij heeft een zogena ... 

Dit Is Mijn Lijf De knie van Piet Schrijvers

De knie van Piet Schrijvers

Oud-profvoetballer Piet Schrijvers komt in de bus langs met een versleten knie. Dokter Felix verwijst hem door naar een orthopedisch chirurg. 

Dit Is Mijn Lijf Leven met PDS

Leven met PDS

Fiens leven wordt bepaald door haar darmen. Ze heeft PDS. De letters PDS staan voor het Prikkelbaar Darmsyndroom. PDS werd vroeger ook wel spastische dikke darm of spastisch colon genoemd. Het is de meest voorkomende chronische ... 

Dit Is Mijn Lijf Maag-/Darm-onderzoek

Maag-/Darm-onderzoek

Karin komt bij dokter Felix met enorme last van haar buik. De pijn is zo erg dat ze er af en toe niet van kan praten. Felix stuurt haar door naar de maag-, lever-, darm-arts voor verder onderzoek. 

Dit Is Mijn Lijf Oogtest

Oogtest

In deze aflevering van Dit is mijn lijf laat tandarts Maaike haar ogen testen. Er wordt niet alleen gekeken naar de sterke van haar ogen, maar ook naar de oogdruk. Het is belangrijk regelmatig je ogen te laten controleren. 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /7

Dit Is Mijn Lijf /7

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Oogtest

Oogtest

Slecht kunnen zien, dat is vervelend. Bovendien kost het ontzettend veel energie; je moet je continu inspannen om een scherper beeld te krijgen. 

Dit Is Mijn Lijf Slechte adem

Slechte adem

Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van: een slechte adem. De vervelende geur kan komen door roken, alcohol gebruik en kruidig eten. 

Dit Is Mijn Lijf Overactieve blaas

Overactieve blaas

Annemieke meldt zich bij dokter Jeanine met een klacht waar ze al heel lang last van heeft. Ze moet per dag bijna 20 keer plassen. Dokter Jeanine denkt dat Annemieke een overactieve blaas heeft en stuurt haar door naar een urol ... 

Dit Is Mijn Lijf Osteoporose

Osteoporose

Calciumrijke voeding, voldoende vitamine D inname, veel buitenlucht en dagelijkse lichaamsbeweging zijn belangrijk voor je botten. Toch hebben in Nederland ruim 850.000 mensen osteoporose (botontkalking). Bij osteoporose zijn ... 

Dit Is Mijn Lijf Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Harry heeft last van een veelvoorkomend probleem waar iedereen in meer of mindere mate last van krijgt: hij heeft overtollige huid boven zijn ogen. Dokter Jeanine stuur hem door naar de plastisch chirurg. Omdat Harry als gevol ... 

Dit Is Mijn Lijf Tandarts

Tandarts

Midden in Apeldoorn sprak tandarts Maaike Lenny aan. Die vertelde dat ze als de dood is voor de tandarts en dus al ruim 10 jaar niet is geweest. Haar gebit is er slecht aan toe en Maaike stuurt Lenny door voor een behandeling. 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /6

Dit Is Mijn Lijf /6

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Weerstand

Weerstand

Hoe behoud je je weerstand op peil. 

Dit Is Mijn Lijf Vergiftiging

Vergiftiging

Vergiftigingen komen bij kinderen het meest voor tussen het tweede en vijfde levensjaar. Hoe los je als ouder een vergiftiging op bij kinderen? 

Dit Is Mijn Lijf Osteoporose

Osteoporose

Calciumrijke voeding, voldoende vitamine D inname, veel buitenlucht en dagelijkse lichaamsbeweging zijn belangrijk voor je botten. Toch hebben in Nederland ruim 850.000 mensen osteoporose (botontkalking). 

Dit Is Mijn Lijf Spataderen

Spataderen

Bas heeft al een tijd last van een spatader in zijn been. Nu deze echt pijn begint te doen vindt hij het tijd geworden om er iets aan te laten doen. Dokter Jeanine stuurt Bas door naar de chirurg voor een behandeling. 

Dit Is Mijn Lijf Borstvorming bij de man

Borstvorming bij de man

Peter heeft sinds zijn puberteit last van een vervelend probleem; voor een man heeft hij relatief grote borsten. Felix stuurt hem daarom door naar de plastisch chirurg. 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /5

Dit Is Mijn Lijf /5

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Rosacea

Rosacea

Diana heeft al jaren last van de chronische huidaandoening Rosacea. Het meest opvallende aan deze kwaal is de rode kleur van de wangen en neus. Zonder make-up gaat Diana de deur niet uit en daar heeft ze schoon genoeg van. 

Dit Is Mijn Lijf Gele tanden

Gele tanden

Paddy heeft gele tanden en wil graag dat daar iets aan gedaan wordt. Tandarts Maaike heeft haar doorgestuurd naar een collega tandarts die het volledige gebit van Paddy bleekt. 

Dit Is Mijn Lijf Voeten

Voeten

Omdat voeten meestal verstopt zitten in schoenen, is het makkelijk te vergeten hoe belangrijk ze eigenlijk zijn. Gemiddeld loop je namelijk zo'n 10.000 stappen per dag! 

Dit Is Mijn Lijf Anticonceptie

Anticonceptie

Alle anticonceptie op een rijtje. 

Dit Is Mijn Lijf Wratten

Wratten

Ellen is ten einde raad. Ze heeft al acht jaar lang last van voetwratten en krijgt hier in haar dagelijkse leven steeds meer last van. Felix stuurt Ellen door naar de dermatoloog in de hoop dat zij verder geholpen kan worden. 

Dit Is Mijn Lijf Heup

Heup

Erwin meldt zich na een ongelukje op het werk met pijn in zijn heup bij dokter Jeanine. De pijn gaat niet over en omdat Jeanine denkt dat er mogelijk sprake is van slijtage in het heupgewricht, stuurt zij Erwin door naar de ort ... 

Dit Is Mijn Lijf Eczeem

Eczeem

Eczeem kan overal op je lichaam voorkomen, zelfs op je voeten! 

Dit Is Mijn Lijf Darmklachten

Darmklachten

Cora komt op het spreekuur van dokter Felix. Ze heeft een opgezwollen buik, waardoor het lijkt of ze zwanger is. 

Dit Is Mijn Lijf Tandarts

Tandarts

Jacco is enorm bang voor de tandarts en om die reden al heel lang niet voor controle geweest. Na wat aandringen durft hij het aan om bij Maaike in de stoel plaats te nemen. Maaike schrikt van wat ze in de mond van Jacco aantref ... 

Dit Is Mijn Lijf Dit Is Mijn Lijf /4

Dit Is Mijn Lijf /4

Geen extra informatie aanwezig.

Dit Is Mijn Lijf Krabben als het jeukt

Krabben als het jeukt

Als het jeukt krab je. Maar waar komt de jeuk vandaan? En wat als je niet kunt stoppen met krabben? 

Dit Is Mijn Lijf COPD

COPD

Marylin bezoekt de bus omdat ze last heeft van haar longen. Dokter Jeanine bespreekt met haar het risico dat zij loopt om COPD te ontwikkelen. 

Dit Is Mijn Lijf Voeding heeft invloed op je suikerspiegel

Voeding heeft invloed op je suikerspiegel

Diabetes komt veel voor in Nederland. Sporten, roken en voeding kunnen hier een rol in spelen. 

Dit Is Mijn Lijf Anticonceptie

Anticonceptie

Alle anticonceptie op een rijtje. 

Dit Is Mijn Lijf Bloedsuikertest

Bloedsuikertest

Jaarlijks wordt er in Nederland bij 71.000 mensen diabetes mellitus type 2 geconstateerd. In totaal zijn er in Nederland zo'n 800.000 mensen met diabetes, ook wel suikerziekte genoemd. Daarmee is het volksziekte nummer 1. 

Dit Is Mijn Lijf Stoelgang

Stoelgang

De stoelgang is lang niet bij iedereen hetzelfde. De een gaat 2x per dag naar de w.c., de ander 3x per week. Maar gemiddeld poepen we 200 gram per dag. 

Dit Is Mijn Lijf Hoorcomfort

Hoorcomfort

Twijfel je weleens aan je gehoor? 

Dit Is Mijn Lijf Stoelgang

Stoelgang

De stoelgang is lang niet bij iedereen hetzelfde. De een gaat 2x per dag naar de wc , de ander 3x per week. Er zijn verschillende dingen die belangrijk zijn voor een goede stoelgang. 

Dit Is Mijn Lijf Slecht gebit

Slecht gebit

Tamela heeft haar gebit de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd. Een groot deel van haar tanden is afgebroken en er zijn wortelresten in haar mond achtergebleven. Omdat ze erg bang is, is Tamela al meer dan tien jaar niet bij d ... 

Dit Is Mijn Lijf Ontsteking dikke darm

Ontsteking dikke darm

Colitis ulcerosa is een chronische ontsteking van de dikke darm. De oorzaak is grotendeels nog onbekend. Colitis ulcerosa komt zowel bij mannen als bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het wordt meestal vastgesteld bij jo ... 

Dit Is Mijn Lijf Migraine

Migraine

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen migraine, het merendeel daarvan is vrouw. Iedere dag hebben 70.000 Nederlanders een migraine aanval. 

Dit Is Mijn Lijf Overgewicht

Overgewicht

Leo heeft een BMI van 48 en is daarmee veel te zwaar. Dokter Felix wijst hem op het gevaar dat hij met zijn morbide obesitas loopt en adviseert hem om professionele hulp in te schakelen bij het afvallen. Leo gaat aan de slag me ... 

Dit Is Mijn Lijf Hoortest

Hoortest

Op dit moment telt ons land ruim 1,6 miljoen mensen met gehoorproblemen en jaarlijks komen daar nog eens 150.000 slechthorenden bij. Dat is ruim 10% van onze bevolking! 

Dit Is Mijn Lijf Voetchirurgie

Voetchirurgie

Monique heeft een zogenaamde hallux valgus, een vergroeiing aan de zijkant van haar voet. Het middenvoetsbeentje van haar grote teen staat naar buiten, terwijl de teen zelf naar binnen wijst. 

Dit Is Mijn Lijf Ongelijke borsten

Ongelijke borsten

De borsten van Amal hebben niet hetzelfde formaat. Ze verschillen twee cupmaten en Amal heeft daar vooral psychisch erg veel last van. Ze is onzeker en niet blij met haar lichaam. Dokter Jeanine stuurt haar door naar de plastis ... 

Dit Is Mijn Lijf Hoorcomfort

Hoorcomfort

Op dit moment telt ons land ruim 1,6 miljoen mensen met gehoorproblemen en jaarlijks komen daar nog eens 150.000 slechthorenden bij. Dat is ruim 10% van onze bevolking! 

Dit Is Mijn Lijf Stoelgang

Stoelgang

De stoelgang is lang niet bij iedereen hetzelfde. De een gaat 2x per dag naar de wc , de ander 3x per week. Gemiddeld poepen we 200 gram per dag. 

Dit Is Mijn Lijf Kaalheid

Kaalheid

Eén op de drie mannen krijgt tussen zijn 20e en 50e levensjaar te maken met beginnende kaalheid. Arts R. Bloemers vertelt meer over kaalheid en de behandelingen. 

Dit Is Mijn Lijf Hernia

Hernia

Veel mensen hebben last van een hernia. Vaak gaat een hernia vanzelf weer over. Maar deze patient heeft wel heel veel pijn en moet geopereerd worden. 

Dit Is Mijn Lijf Lelijke teennagels

Lelijke teennagels

Veel mensen hebben last van schimmelnagels. Maar hoe kom je er weer vanaf? 

Dit Is Mijn Lijf Overbeharing bij vrouwen

Overbeharing bij vrouwen

Overbeharing bij vrouwen. Sommigen hebben er last van. Zo heeft Gaby vooral last van baardgroei.