Rekenverhalen

Didi en Doedel zoeken naar een handige manier om tot tien op te kunnen tellen en af te kunnen trekken.
Rekenverhalen Van twinkelster en peperbus

Van twinkelster en peperbus

Afl.: Van twinkelster en peperbus. Didi en Doedel zweven rond een peperbus. Ze ontdekken dat de onderkant plat is, de bovenkant bol en dat de cilinder overal rond is. Didi gaat de peperbus in. Rollebol, nu tot over zijn oren ve ... 

Rekenverhalen Kom maar in mijn huisje

Kom maar in mijn huisje

Afl.: Kom maar in mijn huisje. Didi en Doedel zweven rond een 'omgevallen' huisje, een samengestelde vorm van kubus en prisma. Didi gaat als eerste naar binnen. Babsy laat haar zien wat spiegelen is. 

Rekenverhalen Rollebol en Pierewaai

Rollebol en Pierewaai

Afl.: Rollebol en Pierewaai. Doedel vliegt op Babsy naar een piramide toe. Als hij er vlak boven zweeft, vouwt de piramide zich open en kiepert Babsy hem naar binnen. Hij belandt op een mozaïek van driehoeken. 

Rekenverhalen Kobus Blok en Babsy Balk

Kobus Blok en Babsy Balk

Afl.: Kobus Blok en Babsy Balk. Didi en Doedel leren over meetkundige figuren en krijgen nieuwe vrienden: geometrische vrienden. Met hun hulp komen ze veilig terug uit het blokkenkasteel. 

Rekenverhalen Goudburcht

Goudburcht

Afl.: Goudburcht. Didi en Doedel komen bij een machientje dat gouden munten uitbraakt. Die munten vormen de weg naar Goudburcht. 

Rekenverhalen Purperpark

Purperpark

Afl.: Purperpark. Via een luchtkussenbrug arriveren Didi en Doedel in de buurt van Purperpark, dat ze nog moeten oppompen. Een zwerm bijen valt Plug aan. Die schiet los en Purperpark loopt weer leeg. 

Rekenverhalen Roodrots

Roodrots

Afl.: Roodrots. De vulkaan op Roodrots eet edelstenen. Hij eet er teveel van en barst uit elkaar. Op de paarse nevel die hij verspreidt zweven Didi en Doedel weg. 

Rekenverhalen Groenland

Groenland

Afl.: Groenland. Didi en Doedel landen op de groene weg in de buurt van een katapultmachientje. Ze bouwen met dominostenen een dubbelbrug. Door een onhandige zet van de tovenaar verdwijnt Didi in het hart van Groenland. 

Rekenverhalen Blauwberg

Blauwberg

Afl.: Blauwberg. De eerste wereld die Didi en Doedel bezoeken, is het ijskoude Blauwberg. Daar maken ze kennis met de Vrouw van Blauw en het komische duo de heer en mevrouw Rekenrek. 

Rekenverhalen Ontbijt voor Hare Majesteit

Ontbijt voor Hare Majesteit

Afl.: Ontbijt voor Hare Majesteit. De vijf figuurtjes zijn in de toren en bekvechten wie er het eerste naar Hare Majesteit mag. Een dobbelsteen biedt uitkomst. 

Rekenverhalen Praatgangen en kletscijfers

Praatgangen en kletscijfers

Afl.: Praatgangen en kletscijfers. Didi en Doedel komen elkaar tegen bij een gang met twee tegelpaden. Links staan de oneven getallen, rechts de even. De acht en de negen ontbreken. Ze lopen ieder via een rij en vullen de ontbr ... 

Rekenverhalen Van eierdoos en handjeklap

Van eierdoos en handjeklap

Afl.: Van eierdoos en handjeklap. Didi en Doedel willen weg uit het doolhof. Slang wijst hun de weg. Zo komen ze bij de poort met de handen. Daar duikt Slang weer op. Na drie meer-of-minder-spelletjes mogen ze verder. Ze hollen ... 

Rekenverhalen Hap meer hapjes voor Happer

Hap meer hapjes voor Happer

Afl.: Hap meer hapjes voor Happer. Didi en Doedel staan op de laatste plank van de brug. Happer komt dichterbij en Hare Majesteit buldert zo hard om haar ontbijt dat de overige planken losschieten. Didi en Doedel kunnen niet vo ... 

Rekenverhalen Een, twee, zand en zee

Een, twee, zand en zee

Afl.: Een, twee, zand en zee. Als Didi in het zandkasteel is, vallen er drie cijfers naar beneden die de weg versperren. Ze mag verder wanneer ze weer op volgorde staan. Doedel kan niet bij Didi komen, omdat de trap weg is. Sla ... 

Rekenverhalen Meten in het meterpark

Meten in het meterpark

Afl.: Meten in het meterpark. Didi en Doedel kunnen weer naar huis als ze de bol wol te pakken hebben. Daar is weinig meer van over, maar gelukkig vinden ze een oplossing. 

Rekenverhalen Het paleis van Pa Meter

Het paleis van Pa Meter

Afl.: Het paleis van Pa Meter. Aan de overkant van de rivier vinden Didi en Doedel een kasteel, dat uit meetlatten bestaat. Daar leren ze meten met een echte meter als maatstok. 

Rekenverhalen Bruggen over Borrelland

Bruggen over Borrelland

Afl.: Bruggen over Borrelland. Didi en Doedel moeten de grijze borrelrivier oversteken. Gelukkig liggen er vlotten, maar als je die tegen elkaar legt, kom je nog niet bij de overkant. 

Rekenverhalen Een mandje met meettouw

Een mandje met meettouw

Afl.: Een mandje met meettouw. Op hun wonderlijke computerspelreis komen Didi en Doedel een meetslang tegen. Hoe lang is die? 

Rekenverhalen Pak me dan als je kan

Pak me dan als je kan

Afl.: Pak me dan als je kan. Didi breit een sjaal voor haar knuffelpop Doedel, maar het bolletje rolt weg! Waar gaat het naar toe? Didi volgt het naar haar computer en wordt zo een computerspel ingelokt... Volg de rode draad, h ... 

Rekenverhalen De langeslangeweg naar huis

De langeslangeweg naar huis

Afl.: De langeslangeweg naar huis. Didi en Doedel staan aan het begin van de weg naar het kasteel. Op die weg moeten ze de kubus, piramide en bol passeren. En dat gaat zo maar niet! 

Rekenverhalen Van twinkelster en peperbus.

Van twinkelster en peperbus.

Afl.14 : Van twinkelster en peperbus. Didi en Doedel zweven rond een peperbus. Ze ontdekken dat de onderkant plat is, de bovenkant bol en dat de cilinder overal rond is. Didi gaat de peperbus in. Rollebol, nu tot over zijn oren ... 

Rekenverhalen Kom maar in mijn huisje.

Kom maar in mijn huisje.

Afl.13 : Kom maar in mijn huisje. Didi en Doedel zweven rond een 'omgevallen' huisje, een samengestelde vorm van kubus en prisma. Didi gaat als eerste naar binnen. Babsy laat haar zien wat spiegelen is. 

Rekenverhalen Rollebol en Pierewaai.

Rollebol en Pierewaai.

Afl.12 : Rollebol en Pierewaai. Doedel vliegt op Babsy naar een piramide toe. Als hij er vlak boven zweeft, vouwt de piramide zich open en kiepert Babsy hem naar binnen. Hij belandt op een mozaïek van driehoeken. 

Rekenverhalen Kobus Blok en Babsy Balk.

Kobus Blok en Babsy Balk.

Afl.: Kobus Blok en Babsy Balk. Didi en Doedel leren een heleboel over meetkundige figuren. Ze krijgen ook allemaal nieuwe vrienden, geometrische vrienden. Met hun hulp komen ze veilig terug uit het blokkenkasteel. 

Rekenverhalen Goudburcht.

Goudburcht.

Afl.: Goudburcht. Didi en Doedel komen bij een machientje dat gouden munten uitbraakt. Die munten vormen de weg naar Goudburcht. 

Rekenverhalen Purperpark.

Purperpark.

Afl.9 : Purperpark. Via een luchtkussenbrug arriveren Didi en Doedel in de buurt van Purperpark, dat ze nog moeten oppompen. Een zwerm bijen valt Plug aan. Die schiet los en Purperpark loopt weer leeg. 

Rekenverhalen Roodrots.

Roodrots.

Afl.8 : Roodrots. De vulkaan op Roodrots eet edelstenen. Hij eet er te veel van en barst uit elkaar. Op de paarse nevel die hij verspreidt, zweven Didi en Doedel weg. 

Rekenverhalen Groenland.

Groenland.

Afl.7 : Groenland. Didi en Doedel landen op de groene weg in de buurt van een katapultmachientje. Ze bouwen met dominostenen een dubbelbrug. Door een onhandige zet van de tovenaar verdwijnt Didi in het hart van Groenland. 

Rekenverhalen Blauwberg.

Blauwberg.

Afl.6 : Blauwberg. De eerste wereld die Didi en Doedel bezoeken, is het ijskoude Blauwberg. Daar maken ze kennis met de Vrouw van Blauw en het komische duo de heer en mevrouw Rekenrek. 

Rekenverhalen Ontbijt voor Hare Majesteit.

Ontbijt voor Hare Majesteit.

Afl.5 : Ontbijt voor Hare Majesteit. De vijf figuurtjes zijn in de toren en bekvechten wie er het eerste naar Hare Majesteit mag. Een dobbelsteen biedt uitkomst. 

Rekenverhalen Praatgangen en kletscijfers.

Praatgangen en kletscijfers.

Afl.4 : Praatgangen en kletscijfers. Didi en Doedel komen elkaar tegen bij een gang met twee tegelpaden. Links staan de oneven getallen, rechts de even. De acht en de negen ontbreken. Ze lopen ieder via een rij en vullen de ont ... 

Rekenverhalen Van eierdoos en handjeklap.

Van eierdoos en handjeklap.

Afl.3 : Van eierdoos en handjeklap. Didi en Doedel willen weg uit het doolhof. Slang wijst hun de weg. Zo komen ze bij de poort met de handen. Daar duikt Slang weer op. Na drie meer-of-minder-spelletjes mogen ze verder. Ze holl ... 

Rekenverhalen Hap meer hapjes voor Happer.

Hap meer hapjes voor Happer.

Afl.2 : Hap meer hapjes voor Happer. Didi en Doedel staan op de laatste plank van de brug. Happer komt dichterbij en Hare Majesteit buldert zo hard om haar ontbijt, dat de overige planken losschieten. Didi en Doedel kunnen niet ... 

Rekenverhalen Een, twee, zand en zee.

Een, twee, zand en zee.

Afl.1 : Een, twee, zand en zee. Als Didi in het zandkasteel is, vallen er drie cijfers naar beneden die de weg versperren. Ze mag verder wanneer ze weer op volgorde staan. Doedel kan niet bij Didi komen, omdat de trap weg is. S ... 

Rekenverhalen Meten in het meterpark.

Meten in het meterpark.

Afl.20 : Meten in het meterpark. Didi en Doedel kunnen weer naar huis als ze de bol wol te pakken hebben. Daar is weinig meer van over, maar gelukkig vinden ze een oplossing. 

Rekenverhalen Het paleis van Pa Meter.

Het paleis van Pa Meter.

Afl.19 : Het paleis van Pa Meter. Aan de overkant van de rivier vinden Didi en Doedel een kasteel, dat uit meetlatten bestaat. Daar leren ze meten met een echte meter als maatstok. 

Rekenverhalen Bruggen over Borrelland.

Bruggen over Borrelland.

Afl.18 : Bruggen over Borrelland. Didi en Doedel moeten de grijze Borrelrivier oversteken. Gelukkig liggen er vlotten, maar als je die tegen elkaar legt, kom je nog niet bij de overkant. 

Rekenverhalen Een mandje met meettouw.

Een mandje met meettouw.

Afl.17 : Een mandje met meettouw. Op hun wonderlijke computerspelreis komen Didi en Doedel een meetslang tegen. Hoe lang is die? 

Rekenverhalen Pak me dan als je kan.

Pak me dan als je kan.

Afl.16 : Pak me dan als je kan. Didi en Doedel spelen een computerspel: Volg de rode draad. 

Rekenverhalen De langeslangeweg naar huis.

De langeslangeweg naar huis.

Afl.15 : De langeslangeweg naar huis. Didi en Doedel staan aan het begin van de weg naar het kasteel. Op die weg moeten ze de kubus, piramide en bol passeren. En dat gaat zo maar niet! 

Rekenverhalen Van twinkelster en peperbus.

Van twinkelster en peperbus.

Afl.14 : Van twinkelster en peperbus. Didi en Doedel zweven rond een peperbus. Ze ontdekken dat de onderkant plat is, de bovenkant bol en dat de cilinder overal rond is. Didi gaat de peperbus in. Rollebol, nu tot over zijn oren ... 

Rekenverhalen Kom maar in mijn huisje.

Kom maar in mijn huisje.

Afl.13 : Kom maar in mijn huisje. Didi en Doedel zweven rond een 'omgevallen' huisje, een samengestelde vorm van kubus en prisma. Didi gaat als eerste naar binnen. Babsy laat haar zien wat spiegelen is. 

Rekenverhalen Rollebol en Pierewaai.

Rollebol en Pierewaai.

Afl.12 : Rollebol en Pierewaai. Doedel vliegt op Babsy naar een piramide toe. Als hij er vlak boven zweeft, vouwt de piramide zich open en kiepert Babsy hem naar binnen. Hij belandt op een mozaïek van driehoeken. 

Rekenverhalen Kobus Blok en Babsy Balk.

Kobus Blok en Babsy Balk.

Afl.11 : Kobus Blok en Babsy Balk. Didi en Doedel leren een heleboel over meetkundige figuren. Ze krijgen ook nieuwe vrienden, geometrische vrienden. Met hun hulp komen ze veilig terug uit het blokkenkasteel. 

Rekenverhalen Goudburcht.

Goudburcht.

Afl.10 : Goudburcht. Didi en Doedel komen bij een machientje dat gouden munten uitbraakt. Die munten vormen de weg naar Goudburcht. 

Rekenverhalen Purperpark.

Purperpark.

Afl.9 : Purperpark. Via een luchtkussenbrug arriveren Didi en Doedel in de buurt van Purperpark, dat ze nog moeten oppompen. Een zwerm bijen valt Plug aan. Die schiet los en Purperpark loopt weer leeg. 

Rekenverhalen Roodrots.

Roodrots.

Afl.8 : Roodrots. De vulkaan op Roodrots eet edelstenen. Hij eet er teveel van en barst uit elkaar. Op de paarse nevel die hij verspreidt, zweven Didi en Doedel weg. 

Rekenverhalen Groenland.

Groenland.

Afl.7 : Groenland. Didi en Doedel landen op de groene weg in de buurt van een katapultmachientje. Ze bouwen met dominostenen een dubbelbrug. Door een onhandige zet van de tovenaar verdwijnt Didi in het hart van Groenland. 

Rekenverhalen Blauwberg.

Blauwberg.

Afl.6 : Blauwberg. De eerste wereld die Didi en Doedel bezoeken, is het ijskoude Blauwberg. Daar maken ze kennis met de Vrouw van Blauw en het komische duo de heer en mevrouw Rekenrek. 

Rekenverhalen Ontbijt voor Hare Majesteit.

Ontbijt voor Hare Majesteit.

Afl.5 : Ontbijt voor Hare Majesteit. De vijf figuurtjes zijn in de toren en bekvechten wie er het eerste naar Hare Majesteit mag. Een dobbelsteen biedt uitkomst. 

Rekenverhalen Praatgangen en kletscijfers.

Praatgangen en kletscijfers.

Afl.4 : Praatgangen en kletscijfers. Didi en Doedel komen elkaar tegen bij een gang met twee tegelpaden. Links staan de oneven getallen, rechts de even. De acht en de negen ontbreken. Ze lopen ieder via een rij en vullen de ont ... 

Rekenverhalen Van eierdoos en handjeklap.

Van eierdoos en handjeklap.

Afl.3 : Van eierdoos en handjeklap. Didi en Doedel willen weg uit het doolhof. Slang wijst hun de weg. Ze komen bij de poort met de handen. Daar duikt Slang weer op. Na drie meer-of-minder-spelletjes mogen ze verder. Ze hollen ... 

Rekenverhalen Meer hapjes voor Happer.

Meer hapjes voor Happer.

Afl.: Meer hapjes voor Happer. Didi en Doedel staan op de laatste plank van de brug. Happer komt dichterbij en Hare Majesteit buldert zo hard om haar ontbijt dat de overige planken losschieten. Didi en Doedel kunnen niet voorui ... 

Rekenverhalen Een, twee, zand en zee.

Een, twee, zand en zee.

Afl.1 : Een, twee, zand en zee. Als Didi in het zandkasteel is, vallen er drie cijfers naar beneden die de weg versperren. Ze mag verder wanneer ze weer op volgorde staan. Doedel kan niet bij Didi komen, omdat de trap weg is. S ... 

Rekenverhalen Meten in Meterpark.

Meten in Meterpark.

Afl.: Meten in Meterpark. Didi en Doedel kunnen weer naar huis als ze de bol wol te pakken hebben. Daar is weinig meer van over, maar gelukkig vinden ze een oplossing. 

Rekenverhalen Het paleis van Pa Meter

Het paleis van Pa Meter

Didi en Doedel volgen de rode draad en komen bij een rivier. Aan de overkant van de rivier vinden ze het paleis van Pa Meter dat uit meetlatten bestaat. Hier leren ze hoe je verschillende dingen kunt opmeten. Ook leren Didi en ... 

Rekenverhalen Bruggen over borrelland

Bruggen over borrelland

Didi en Doedel proberen met vlotten de overkant van de grijze borrelrivier te bereiken. Daarna moeten ze met een zelfgemaakt knopentouwtje planken opmeten om over diverse obstakels te komen, waardoor ze het volgende level berei ... 

Rekenverhalen Een mandje met meettouw.

Een mandje met meettouw.

Afl.: Een mandje met meettouw. 

Rekenverhalen Pak me dan als je kan.

Pak me dan als je kan.

Afl.16 : Pak me dan als je kan. Didi en Doedel spelen een computerspel: Volg de rode draad. 

Rekenverhalen Kom maar in mijn huisje.

Kom maar in mijn huisje.

Afl.13 : Kom maar in mijn huisje. Didi en Doedel zweven rond een omgevallen huisje, een samengestelde vorm van kubus en prisma. Didi gaat als eerste naar binnen. Babsy laat haar zien wat spiegelen is. 

Rekenverhalen Rollebol en Pierewaai.

Rollebol en Pierewaai.

Afl.12 : Rollebol en Pierewaai. Doedel vliegt op Babsy naar een piramide toe. Als hij er vlak boven zweeft, vouwt de piramide zich open en kiepert Babsy hem naar binnen. Hij belandt op een mozaïek van driehoeken. 

Rekenverhalen Kobus blok en Babsy balk.

Kobus blok en Babsy balk.

Afl.11 : Kobus blok en Babsy balk. Didi en Doedel leren een heleboel over meetkundige figuren. Ze krijgen ook allemaal nieuwe vrienden, geometrische vrienden. Met hun hulp komen ze veilig terug uit het blokkenkasteel. 

Rekenverhalen Goudburcht.

Goudburcht.

Afl.10 : Goudburcht. Didi en Doedel komen bij een machientje dat gouden munten uitbraakt. Die munten vormen de weg naar Goudburcht. 

Rekenverhalen Purperpark.

Purperpark.

Afl.9 : Purperpark. Via een luchtkussenbrug arriveren Didi en Doedel in de buurt van Purperpark, dat ze nog moeten oppompen. Een zwerm bijen valt Plug aan. Die schiet los en Purperpark loopt weer leeg. 

Rekenverhalen Roodrots

Roodrots

Eraf en erbij doen en hoeveelheden tellen. Op Roodrots wordt Didi afgezet bij een stapel edelstenen, die dienen als voedsel voor de vulkaan. Didi moet ervoor zorgen dat de vulkaan net zoveel edelstenen krijgt als hij vraagt. Da ... 

Rekenverhalen Groenland

Groenland

Tellen en tellend rekenen. Didi en Doedel landen op een groene weg. Ze moeten de stippen van de dominostenen bij elkaar optellen waardoor er een dubbelbrug ontstaat. Dan, door een onhandige zet van de tovenaar, verdwijnt Didi i ... 

Rekenverhalen Blauwberg

Blauwberg

Rekenen met een rekenrek. De eerste wereld die Didi en Doedel bezoeken is het ijskoude Blauwberg. Daar maken ze kennis met de Vrouw van Blauw en het komische duo de heer en mevrouw Rekenrek. Didi moet bijvoorbeeld de ontbrekend ... 

Rekenverhalen Ontbijt voor Hare Majesteit

Ontbijt voor Hare Majesteit

Optellen en aftrekken. Didi, Doedel en drie andere figuurtjes zijn in de toren en bekvechten wie er het eerste naar hare majesteit mag. Een dobbelsteen biedt uitkomst. Boven- en onderop de dobbelsteen is opgeteld altijd een zeven. 

Rekenverhalen Afl. 4: Praatgangen en kletscijfers

Afl. 4: Praatgangen en kletscijfers

Deze aflevering: Didi en Doedel gaan op zoek naar een uitgang om uit het kasteel van de boze koningin te ontsnappen. Ze komen bij een gang met twee tegelpaden. Links staan de oneven getallen en rechts de even. De acht en de neg ... 

Rekenverhalen Afl. 3: Van eierdoos en handjeklap...

Afl. 3: Van eierdoos en handjeklap...

Deze aflevering: Didi en Doedel proberen, m.b.v. Slang die hen de weg wijst, weg te komen uit het doolhof. Ze komen bij de poort met de handen, waar ze 'meer-of-minder-spelletjes' moeten spelen. Na drie van die spelletjes mogen ... 

Rekenverhalen Hap meer hapjes voor Happer.

Hap meer hapjes voor Happer.

Afl.2 : Hap meer hapjes voor Happer. 

Rekenverhalen Een twee, zand en zee.

Een twee, zand en zee.

Afl.1 : Een twee, zand en zee.