Brugklas

Brugklas is een scripted-reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school.
Brugklas Gedeelde hersenen

Gedeelde hersenen

Roos probeert haar tweelingzus Merel te helpen met de proefwerken. Merel heeft namelijk wat concentratieproblemen na haar chemokuur. Maar Roos komt voor een dilemma te staan als dit ten koste gaat van haar eigen cijfers. 

Brugklas Vriendinnen

Vriendinnen

Britt wordt gepest door Milou en ze is al een aantal keer bestolen. Ze heeft het moeilijk op school en klaagt bij de conrector. Maar vertelt Britt wel de hele waarheid... 

Brugklas Verzoendag

Verzoendag

Mars heeft gezoend met Inge, de oudere zus van zijn vriendin Nynke. En nu wil hij het met haar uitmaken zodat hij iets kan beginnen met Inge. 

Brugklas Liefdesgedichtjes

Liefdesgedichtjes

Nikky zet haar plan om Bram belachelijk te maken door, ondanks dat ze stiekem verliefd op hem begint te worden. Ze wijdt haar hele spreekbeurt aan Brams lieve gedichtjes 

Brugklas Cool!

Cool!

Johnny is Cool! En Johnny is gek op Jasmijn. Maar als hij haar probeert te versieren leert hij haar van een hele andere kant kennen. Johnny, zelf het vervelendste jongetje van de klas, wordt met de neus op de feiten gedrukt. 

Brugklas Anonieme chat

Anonieme chat

Senna makt een valse account aan en begint voor de lol een chatrelatie met gymleraar Marcel Eerkens. Maar een onschuldig gesprekje krijgt al snel een zeer serieuze wending... 

Brugklas Hacken

Hacken

Computernerd Pascalle heeft weinig vrienden op school. Ze wil dan ook graag bij de computerclub, maar haar toelatingsexamen loopt totaal uit de hand. 

Brugklas Uitgezet

Uitgezet

Mozes wordt met zijn ouders het land uitgezet. Ze moeten terug naar Angola. Tot groot verdriet van Safa. Zij doet dan ook alles om één van haar beste vriendjes te laten blijven. 

Brugklas Spieken

Spieken

Sheila maakt een foto van het komende proefwerk Nederlands en deelt deze met haar hartsvriendin Kim. Maar als ze erachter komt dat Kim een date heeft met Kyan, een jongen die Sheila ook leuk vindt, neemt ze wraak. 

Brugklas Mijn moeder is lesbisch

Mijn moeder is lesbisch

Femkes lesbische moeder komt op school om te praten over homoseksualiteit. Ze hoopt dat dit tot meer acceptatie zal leiden. Maar dan komt Femke er weer op een vervelende manier achter hoe gevoelig dit onderwerp is. 

Brugklas Weggelopen

Weggelopen

Op zoek naar nieuwe vriendinnen haalt Manon een grap uit met de excentrieke Fenske. Een grap met ernstige gevolgen... 

Brugklas Naar het pretpark!

Naar het pretpark!

Noah wordt vlak voordat ze met haar vriendje naar een pretpark zou gaan gedumpt. Om te bewijzen dat ze ook zonder hem kan gaat ze alleen... Maar dat reisje heeft grote gevolgen. 

Brugklas Halloween

Halloween

Jochem is gek. Svenja en Jochem heeft een hekel aan wiskundeleraar Grimbergen. En tijdens Halloween wil hij het meisje veroveren en de leraar voor paal zetten. Maar het loopt net even wat anders. 

Brugklas Liefdadigheid

Liefdadigheid

Moniek heeft de ziekte van Crohn en mist vaak lessen. Haar vriendinnen willen haar een hart onder de riem steken en organiseren een sponsorloop. Maar dan wordt de opbrengst van een paar honderd euro gestolen... 

Brugklas Ga staan als...

Ga staan als...

Sofie en Dana zijn beste vriendinnen en zitten samen op streetdancen. Maar na de scheiding van Dana's ouders is er veel veranderd. Dana heeft nergens meer tijd voor tot grote frustratie van Sofie. 

Brugklas Dyslexie

Dyslexie

Katja heeft het moeilijk in de brugklas. Veel voldoendes staan er niet in haar rapport. Als blijkt dat ze dyslectisch is, verklaart dat een hoop. Maar ook met extra hulp verbeteren haar cijfers niet. 

Brugklas Make-over

Make-over

Anouk doet haar best om de aparte Leeloo te restylen. Ze hoopt het meisje, die het thuis niet al te breed heeft, zo te helpen. Maar Leeloo blijkt helemaal geen hulp nodig te hebben... 

Brugklas Een bijzondere band

Een bijzondere band

Als Iris geld jat van een vriendin, krijgt ze onverwacht steun van Steenkamp. Dat vertrouwen beschaamt ze echter om weer bij haar vriendinnen in het gevlij te komen. 

Brugklas Spijbelen

Spijbelen

Anne heeft een ouder vriendje dat ze voor iedereen verborgen houdt. Fien maakt zich echter nogal zorgen om haar als ze begrijpt dat hij met Anne wil inbreken in het zwembad. 

Brugklas Verkeerd advies/Geflest

Verkeerd advies/Geflest

Verkeerd advies: Sam geeft beste vriendin Demi expres slecht advies over versieren, om te voorkomen dat zij iets met Jordy krijgt. Geflest: Als Emma vindt dat haar vriendinnen te ver gaan met hun wraakactie op Grimbergen, zet d ... 

Brugklas Een jongen, twee meisjes

Een jongen, twee meisjes

Simon heeft een nieuw vriendinnetje. Hij heeft alleen ook nog een ander vriendinnetje met wie hij het uit moet maken, maar dat blijkt minder eenvoudig dan gedacht. 

Brugklas Klassenvertegenwoordiger

Klassenvertegenwoordiger

Anouk en Max strijden om de titel van klassenvertegenwoordiger. Dit zorgt voor onenigheid tussen de twee. 

Brugklas Gescheiden

Gescheiden

Serina staat voor een dilemma. Ze maakt zich grote zorgen over haar vriendin Gijsje, die het thuis niet makkelijk heeft. Maar Gijsje wil geen hulp en wil dat Serina zich er niet mee bemoeit. Wat doet ze: helpt ze haar vriendin ... 

Brugklas Een ongeluk met gym

Een ongeluk met gym

Jasmijn wil voorkomen dat Marcel van school vertrekt, wat hij volgens haar doet omdat hij zich schuldig voelt over een ongeluk tijdens gym. 

Brugklas Zoenen

Zoenen

Yara neemt wraak op haar vriendje als hij het uitmaakt. Haar actie pakt alleen helemaal verkeerd uit. 

Brugklas Schokkend nieuws

Schokkend nieuws

Als Emma's vriendin Serina met Kyan zoent, komt Emma erachter dat ze hem eigenlijk zelf nog leuk vindt. 

Brugklas Schoolkamp

Schoolkamp

Het eerste jaar in de brugklas wordt afgesloten met een schoolkamp. Anouk, Emma, Fien, Safa, Max en Kyan moeten Romeo en Julia opvoeren. Het toneelstuk dat ze al die tijd geoefend hebben. Maar lukt dat ook, nu de onderlinge ver ... 

Brugklas KWAC TV

KWAC TV

Indie maakt voor KWAC TV filmpjes over leraren en leerlingen. En nu maakt ze een portret van Jeroen, een baldadige jongen die het vaak aan de stok heeft met leraren. Als zij Jeroen filmt en hij een grap uithaalt bij Grimbergen ... 

Brugklas Max en Anouk: Jaloezie

Max en Anouk: Jaloezie

Max trekt het niet als Anouk ervoor kiest het maatschappijleerproject met een andere jongen te doen. Max weet namelijk zeker dat deze jongen meer wil van Anouk. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 1 t/m 6

Weekoverzicht afl. 1 t/m 6

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Blocked

Blocked

Sanne blokkeert vriendin Layla op social media wanneer ze merkt dat het beter voor haar reputatie is de vriendschap te beëindigen. 

Brugklas Een andere school

Een andere school

Semme probeert Sarah aan vriendinnen te helpen, als hij erachter komt dat ze terug wil naar haar oude school omdat ze hier geen vrienden heeft. 

Brugklas Vreemdgaan

Vreemdgaan

Anouks jaloezie drijft Max in de armen van een ander... 

Brugklas Het is uit!

Het is uit!

Myra heeft al een maand verkering met Alwin. Maar... ze vindt hem eigenlijk niet zo cool. Ze merkt vooral dat haar klasgenoten hem niet zo cool vinden en Myra is nogal gevoelig voor de mening van anderen. Daarom wil ze het uit ... 

Brugklas Cover

Cover

Felien is blij als het liedje dat ze met Pip heeft gemaakt, wordt ontdekt door een talentenscout. Ze weet zich echter geen raad als de scout alleen Felien wil. 

Brugklas Eigen wereld

Eigen wereld

Demy doet zich beter voor dan ze is om de aandacht te trekken van Taco, op wie ze stapelverliefd is. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 7 t/m 11

Weekoverzicht afl. 7 t/m 11

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Weekoverzicht afl. 12 t/m 16

Weekoverzicht afl. 12 t/m 16

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Weekoverzicht afl. 17 t/m 21

Weekoverzicht afl. 17 t/m 21

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Hoogbegaafd

Hoogbegaafd

Safa is verliefd op de hoogbegaafde Daniël, die echter nogal met Grimbergen overhoop ligt. Als hij geschorst dreigt te worden, probeert Safa hem door middel van een leugen te helpen. Dit pakt echter anders uit dan ze hoopte. 

Brugklas Eerste date

Eerste date

Ruby's besluit om niet meteen met Kevin te zoenen lijkt effectief, maar blijkt dat uiteindelijk niet. 

Brugklas Jubileum

Jubileum

Cynthia verpest samen met Bram de feestelijke lunch voor De Wilde, die haar 12,5 jarig jubileum viert op het KWAC. 

Brugklas Nieuwe gymleraar

Nieuwe gymleraar

Max haalt Semme over om een grap uit te halen met de nieuwe gymleraar maar die blijkt hier niet van gediend en geeft de klas een keiharde straftraining. Max en Semme doen hun beklag bij De Wilde die belooft met de gymleraar te ... 

Brugklas Semme

Semme

Als de nieuwe leerling Semme indruk probeert te maken op Fien door haar via de intercom mee uit te vragen, krijgt hij straf van De Wilde. Semme laat zich negatief over De Wilde uit tegen Fien, niet wetende dat Fien haar dochter ... 

Brugklas Meet & Greet: MainStreet

Meet & Greet: MainStreet

MainStreet komt op school optreden en Naomi zet alles op alles om de meet & greet te winnen. 

Brugklas Nablijven

Nablijven

Zes kinderen moeten nablijven, omdat ze verdacht worden van een brand in de kleedkamer bij gym. Maar iedereen wijst naar elkaar. Dit leidt ertoe dat ze allemaal na moeten blijven. Elke dag. Net zolang tot de echte dader de waar ... 

Brugklas Kemphanen

Kemphanen

Remco ergert zich aan een nieuwe jongen in zijn klas, Emiel, die extreem bijdehand is. Hij besluit Emiel eens flink te kakken te zetten, maar de vraag is of Emiel dat op zich zal laten zitten. 

Brugklas Afscheid van Kyan

Afscheid van Kyan

Emma probeert Kyan ervan te weerhouden weg te gaan. Totdat zij er achter komt dat hij zelf toch echt wel wil gaan. 

Brugklas Spieken

Spieken

Emma komt erachter dat Leeloo gechanteerd wordt door haar vriendje Duurt. Maar wat moet ze met die informatie? 

Brugklas Anouk en Max: Ruzie

Anouk en Max: Ruzie

Max zegt met tegenzin zijn afspraak met Mae af, als hij begrijpt dat Anouk dit niet goed vindt. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 32 t/m 36

Weekoverzicht afl. 32 t/m 36

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Zo Jaloers

Zo Jaloers

Zoë is bang dat haar vriendje vreemdgaat. Moet ze hem vertrouwen? 

Brugklas Zoenende leraren

Zoenende leraren

Safa en Semme zien biologieleraar Leidekker en wiskundeleraar Grimbergen zoenen. Maar wat moeten ze met deze kennis? 

Brugklas Nieuw op school

Nieuw op school

Melle is nieuw op school. En Fien vindt hem direct leuk. En hij lijkt Fien ook heel leuk te vinden. Maar op een andere manier... 

Brugklas Ontploffingen

Ontploffingen

Door een vuurwerkbom raakt een leerling gewond. Lis verdenkt haar vriendje Remco ervan... 

Brugklas Dealen

Dealen

Emma en Samantha willen een trip maken met twee stoere ouderejaars. De jongens willen de trip zelfs betalen, maar haar enthousiasme slaat snel om. 

Brugklas Drie-eenheid

Drie-eenheid

Timo en Emiel strijden om een date met Naomi. Maar ze krijgen meer dan ze wilden. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 27 t/m 31

Weekoverzicht afl. 27 t/m 31

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Een stoere dochter

Een stoere dochter

Semme wil niet verliefd worden op de dochter van gymleraar Bosch. Maar het meisje heeft echter wel plannen met Semme. 

Brugklas Naar de Tour

Naar de Tour

Omdat Max stiekem naar de Tour de France is gegaan, heeft hij geen tijd om voor zijn proefwerk te leren. Maar daar vindt hij wat op... 

Brugklas Player

Player

Nanna is verliefd op Mars. Een jongen die bekend staat als player. Nanna weet dat dit Mars' imago is, maar kan zich nauwelijks voorstellen dat het waar is. Ze besluit het uit te gaan zoeken. 

Brugklas Wil je verkering

Wil je verkering

Syl vraagt voor Noor verkering aan Johnny. Maar ze krijgt een antwoord dat ze niet verwacht. 

Brugklas Schelden doet geen pijn

Schelden doet geen pijn

Semme schaamt zich voor zijn ouders. Hij wil niet dat ze op school komen, want dan komt zijn geheim uit. 

Brugklas Pyamadag

Pyamadag

Bart is verliefd op Robin, een meisje dat een eetstoornis lijkt te hebben. 

Brugklas Anouk en Max: Op vakantie

Anouk en Max: Op vakantie

Anouk en Max willen samen een trip maken, maar dat levert flink wat vakantiestress op. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 22 t/m 26

Weekoverzicht afl. 22 t/m 26

Geen extra informatie aanwezig.

Brugklas Veldt moet blijven!

Veldt moet blijven!

Emma denkt dat Veldt ontslagen wordt. Hoewel de conciërge niet heel geliefd is, gaat ze dit toch wat te ver. 

Brugklas Gerechtigheid

Gerechtigheid

Dora wordt van school gestuurd voor iets wat ze niet gedaan heeft. Anna kent de waarheid en twijfelt of ze Dora moet helpen. 

Brugklas Huiswerkklas

Huiswerkklas

Manon baalt van huiswerkklas. Wiskundeleraar Grimbergen heeft daar wel een oplossing voor. 

Brugklas Catfish

Catfish

Lenthe heeft online contact met Dave, een jongen die ze nog nooit heeft gezien. Ze is van plan om een spannende foto van zichzelf te sturen. 

Brugklas Fataal Ongeluk. Deel 1

Fataal Ongeluk. Deel 1

Joost voelt zich vreselijk als hij Damian ernstig verwond met gym. Veel leerlingen en vooral Damians vriendin Mairin denken dat hij het expres heeft gedaan. 

Brugklas Weekoverzicht afl. 47 t/m 51

Weekoverzicht afl. 47 t/m 51

Geen extra informatie aanwezig.