Huisje Boompje Beestje

Het vertrouwde programma met Raaf, Fahd en Carlijn over mensen, de natuur, techniek en milieu. Helaas is dit programma gestopt. Zoek daarom op thema!
Huisje Boompje Beestje Zingen, dansen, spelen.

Zingen, dansen, spelen.

Afl.: Zingen, dansen, spelen. Meedoen in een echte musical, dat wil iedereen toch?! We nemen een kijkje achter de schermen bij de musical The Lion King. In deze musical spelen ook kinderen mee. 

Huisje Boompje Beestje Hé, wat sta je stil!

Hé, wat sta je stil!

Afl.: Hé, wat sta je stil! Thema: Kunst. Een kunstenaar maakt kunst. Dit kunnen schilderijen zijn maar ook beelden. Sommige beelden lijken wel echte mensen terwijl je bij andere beelden geen idee hebt wat ze voorstellen. 

Huisje Boompje Beestje Drijven en zinken.

Drijven en zinken.

Afl.: Drijven en zinken. Thema: water - drijven en zinken. We gaan met de leerlingen op zoek naar antwoorden op al hun vragen over dit thema. 

Huisje Boompje Beestje

Uitzending van 09 Januari 2009

Thema: Water - Een rondje regen. We gaan met de leerlingen op zoek naar antwoorden op al hun vragen over dit thema. 

Huisje Boompje Beestje Het kerstverhaal.

Het kerstverhaal.

Afl.: Het kerstverhaal. Thema: Sint en kerst. We bekijken de kerststal van dichtbij. Kinderen doen mee met het kerstspel op school en vertellen over hun rol. 

Huisje Boompje Beestje De kerstboom.

De kerstboom.

Afl.: De kerstboom. Thema: Sint en kerst. Bij kerst hoort een kerstboom. Maar is de kerstboom nu een den of een spar? Presentatie: T. Muller. 

Huisje Boompje Beestje Het paard van Sinterklaas.

Het paard van Sinterklaas.

Afl.: Het paard van Sinterklaas. Thema: Sint en kerst. Hoe moet je een paard verzorgen? En wat is eigenlijk het verschil tussen een wit paard en een schimmel? Presentatie: T. Muller. 

Huisje Boompje Beestje Pakpapier.

Pakpapier.

Afl.: Pakpapier. Thema: Sint en kerst. Hoe wordt cadeaupapier gemaakt? 

Huisje Boompje Beestje Ik en jij.

Ik en jij.

Afl.: Ik en jij. Hoe ziet jouw familie eruit en waarom is het leuk om vrienden te hebben? 

Huisje Boompje Beestje Dit ben ik!

Dit ben ik!

Afl.: Dit ben ik! Thema: Ik en jij. Iedereen is uniek met eigen uiterlijke en innerlijke kenmerken. 

Huisje Boompje Beestje Schimmels op je brood.

Schimmels op je brood.

Afl.: Schimmels op je brood. Thema: Paddenstoelen en schimmels. Op etenswaren kunnen schimmels groeien. Meestal komen deze schimmels gewoon uit de lucht vallen, want er zweven miljoenen schimmelsporen in de lucht. 

Huisje Boompje Beestje Paddenstoelen.

Paddenstoelen.

Afl.: Paddenstoelen. Thema: paddenstoelen en schimmels. Vooral in de herfst kom je paddenstoelen tegen. Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel. 

Huisje Boompje Beestje Poëzie.

Poëzie.

Afl.: Poëzie. Thema: Kinderboekenweek De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van poëzie. Erik en Raaf bereiden zich voor op een poëziewedstrijd. Twee kinderen brengen een bezoek aan Hans en Monique Hagen ... 

Huisje Boompje Beestje Het prentenboek.

Het prentenboek.

Afl.: Het prentenboek. Thema: Kinderboekenweek. Een prentenboek wordt gemaakt door een schrijver en een illustrator. 

Huisje Boompje Beestje Sporen in het bos.

Sporen in het bos.

Afl.: Sporen in het bos. Thema: Herfst. In het bos laat de das zijn sporen na. Wanneer we de sporen volgen, komen we bij de dassenburcht. 

Huisje Boompje Beestje De regenworm.

De regenworm.

Afl.: De regenworm. Thema: Herfst. In de herfst valt er veel blad op de grond. De regenworm speelt een grote rol in de verdwijning van al dat blad. 

Huisje Boompje Beestje Veilig in het verkeer.

Veilig in het verkeer.

Afl.: Veilig in het verkeer. Thema: Veilig naar school. Ook voor fietsers in het verkeer zijn er afspraken en verkeerstekens. 

Huisje Boompje Beestje Tekens in het verkeer.

Tekens in het verkeer.

Afl.: Tekens in het verkeer. Thema: Veilig naar school. Duidelijke verkeerstekens en afspraken zorgen voor veiligheid in het verkeer. 

Huisje Boompje Beestje Aan het strand.

Aan het strand.

Afl.: Aan het strand. Op het strand vind je allerlei aanspoelsels. Van welke dieren zijn al die aanspoelsels afkomstig? 

Huisje Boompje Beestje Een kijkje bij Huisje boompje beestje.

Een kijkje bij Huisje boompje beestje.

Afl.: Een kijkje bij Huisje boompje beestje. Hoe wordt het televisieprogramma Huisje boompje beestje gemaakt? 

Huisje Boompje Beestje Sporten met elkaar.

Sporten met elkaar.

Afl.: Sporten met elkaar. Jutta en Maarten trainen mee met de wereldkampioenen hockey: het Nederlandse damesteam! Ze vertellen waarom zij sporten in een team zo leuk vinden. 

Huisje Boompje Beestje Lekker sporten

Lekker sporten

Deze aflevering: Erik en Raaf: Erik gaat trainen in een atletiekhal. Raaf is zijn trainer en heeft een strak trainingsprogramma gemaakt. Erik wil oefenen voor de Olymische Spelen en daarom gaat hij turnen op vier verschillende ... 

Huisje Boompje Beestje De libel.

De libel.

Afl.: De libel. De libel is een insect. Het is een echte rover en een perfecte vlieger: hij kan vooruit, achteruit of loodrecht naar boven of beneden vliegen. De eerste jaren leeft hij als larve onder water en daarna als libel ... 

Huisje Boompje Beestje Slakken.

Slakken.

Afl.: Slakken. Er zijn slakken met huisjes en slakken zonder huisjes. Sommigen leven onder water, anderen boven water. Sterre en Mees gaan op zoek naar slakken en zien hoe slakken zich voortbewegen en wat ze eten. 

Huisje Boompje Beestje Van ei tot vlinder

Van ei tot vlinder

In deze aflevering ontdekt Erik dat er een rups in zijn plant zit. Er zitten namelijk allemaal gaatjes in de bladeren. Raaf heeft de rups gevonden, maar het is al een vlinder geworden. In de reportage gaan de kinderen in de kla ... 

Huisje Boompje Beestje Sst... de lijster broedt

Sst... de lijster broedt

Deze aflevering broedt er een lijster in de dakgoot van Erik. Raaf is jaloers en wil de vogel wegjagen. In de reportage gaan kinderen de nesten van verschillende vogels bekijken. Ze zien hoe een nestje wordt gebouwd en wat er g ... 

Huisje Boompje Beestje Bijen

Bijen

Deze aflevering gaat Erik een taart bakken. Raaf gaat de honing halen die in de taart moet, en komt terug met een paar bloemen. Hij probeert de nectar uit de bloemen te zuigen om honing te maken, maar dat lukt natuurlijk niet. ... 

Huisje Boompje Beestje Bloemen.

Bloemen.

Afl.: Bloemen. Bloemen bevatten de voortplantingsorganen van een plant. Een bloem bestaat uit verschillende onderdelen zoals de stengel, het bloemblad, de stamper en de meeldraden. We zien hoe bloemen van de kweker naar de vaas ... 

Huisje Boompje Beestje Kiemen.

Kiemen.

Afl.: Kiemen. De meeste planten groeien uit zaad. Bij sommige zaden kun je het kiemplantje al zien zitten. Als de omstandigheden gunstig zijn, gaat het zaad ontkiemen. 

Huisje Boompje Beestje Baby's.

Baby's.

Afl.: Baby's. Hoe groeit een baby in de buik van de moeder? Een verloskundige maakt een echo om de baby te bekijken. Erik en Raaf gaan op kraamvisite. 

Huisje Boompje Beestje De salamander.

De salamander.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: De salamander. 

Huisje Boompje Beestje Kevers.

Kevers.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Kevers. 

Huisje Boompje Beestje Ssst... de lijster broedt.

Ssst... de lijster broedt.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Ssst... de lijs ... 

Huisje Boompje Beestje Roofvogels.

Roofvogels.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Roofvogels. 

Huisje Boompje Beestje De grutto.

De grutto.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: De grutto. 

Huisje Boompje Beestje De liefste hond van de wereld.

De liefste hond van de wereld.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: De liefste hond ... 

Huisje Boompje Beestje Verliefd!

Verliefd!

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Verliefd! 

Huisje Boompje Beestje Jongens en meisjes.

Jongens en meisjes.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Jongens en meis ... 

Huisje Boompje Beestje Kikkerkinderen.

Kikkerkinderen.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Kikkerkinderen. 

Huisje Boompje Beestje Een huis om stil in te zijn.

Een huis om stil in te zijn.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Een huis om sti ... 

Huisje Boompje Beestje Veilig in het verkeer.

Veilig in het verkeer.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Veilig in het v ... 

Huisje Boompje Beestje Tekens in het verkeer.

Tekens in het verkeer.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Tekens in het v ... 

Huisje Boompje Beestje Het wegennet.

Het wegennet.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Het wegennet. 

Huisje Boompje Beestje Van A naar B.

Van A naar B.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Van A naar B. 

Huisje Boompje Beestje Het onweert.

Het onweert.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: Het onweert. 

Huisje Boompje Beestje De wind waait.

De wind waait.

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. Afl.: De wind waait. 

Huisje Boompje Beestje

Uitzending van 02 Februari 2007

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden. 

Huisje Boompje Beestje

Uitzending van 26 Januari 2007

Huisje boompje beestje zet kinderen aan tot onderzoek en maakt ze enthousiast voor de wereld om hen heen. De verschillende onderwerpen worden door de grappige stukjes van Erik en Raaf met elkaar verbonden.