Koekeloere

Moffel en Piertje gaan de wijde wereld in om antwoord te vinden op hun vragen. Elke week beleven ze nieuwe avonturen rondom een bepaald thema.
Koekeloere Naar de bollen

Naar de bollen

Afl.: Naar de bollen. Thema: Lente. Moffel heeft een fototoestel. Hij neemt foto's van de narcissen die in het hol staan. Buiten op de bollenvelden zijn nog meer bloemen. Moffel maakt foto's van Piertje tussen de tulpen en narc ... 

Koekeloere Wie durft?

Wie durft?

Afl.: Wie durft?. Moffel en Piertje gaan koken met een heel oud toverreceptenboek van Arie. Zou dat goed aflopen? 

Koekeloere Mèèèèèh!

Mèèèèèh!

Afl.: Mèèèèèh!. Thema: Lente. Moffel en Piertje zijn bij de boer. Ze zien een geit die moet bevallen. Moffel en Piertje maken zich zorgen en blijven bij de geit. 

Koekeloere Ei, ei, ei

Ei, ei, ei

Afl.: Ei, ei, ei. Moffel en Piertje vinden een wit chocolade paasei en denken dat het een echt ei is. Ze willen het uitbroeden, zodat er een kuikentje uitkomt! 

Koekeloere Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer

Afl.: Kamperen bij de boer. Moffel en Piertje ruimen het hol op, want het is lente! Bij het opruimen vinden ze de tent, dus gaan ze met Arie een nachtje kamperen bij de boer. 

Koekeloere Met of zonder jas

Met of zonder jas

Afl.: Met of zonder jas. Thema: Lente. Moffel en Piertje gaan naar het strand. Piertje vindt het koud, maar Moffel neemt toch een duik in het water! Thuis begint hij te hoesten en te proesten. 

Koekeloere De derriedouche

De derriedouche

Afl.: De derriedouche. Thema: De straat. Er komt geen water uit de kraan. Hij gaat buiten kijken waar er aan de straat wordt gewerkt. Moffel vies, dus hij gaat thuis snel douchen. Wat komt er veel derrie uit de douche! 

Koekeloere Beweeg je mee: Goal!

Beweeg je mee: Goal!

Afl.: Beweeg je mee: Goal!. Moffel wil een stervoetballer te zijn. Hij gaat met Piertje bij een voetbalclub meetrainen en ze mogen meedoen bij een echte voetbalwedstrijd. 

Koekeloere Beweeg je mee: Rennen, rennen, rennen

Beweeg je mee: Rennen, rennen, rennen

Afl.: Beweeg je mee: Rennen, rennen, rennen. Moffel krijgt zijn jas niet meer dicht: hij is te dik en moet meer bewegen. Piertje bedenkt steeds iets om Moffel te laten bewegen. 

Koekeloere Wie durft?

Wie durft?

Afl.: Wie durft?. Moffel en Piertje gaan koken met een heel oud toverreceptenboek van Arie. Zou dat goed aflopen? 

Koekeloere Linksaf, rechtsaf

Linksaf, rechtsaf

Afl.: Linksaf, rechtsaf. Thema: De straat. Moffel en Piertje gaan naar de biosccop. Moffel denkt dat hij een kortere route weet, maar Piertje neemt de gewone. Wie zal er het eerst zijn? 

Koekeloere De rijmmachine

De rijmmachine

Afl.: De rijmmachine. Thema: Taal. Piertje is heel erg goed in dichten. Moffel gaat met een rijmmachine op stap die gedichten op maakt maakt. De mensen weten niet dat Piertje erin zit. 

Koekeloere Muziek van overal

Muziek van overal

Afl.: Muziek van overal. Thema: Muziek. Moffel en Piertje gaan naar de muziekwinkel. De verkoper legt uit dat een instrument leren bespelen niet vanzelf gaat. 

Koekeloere Cijfers: tellen, altijd een pretje

Cijfers: tellen, altijd een pretje

Afl.: Cijfers: tellen, altijd een pretje. Moffel en Piertje vinden de schatkaart van Arie en gaan op zoek naar de schat. 

Koekeloere Echt nep!

Echt nep!

Afl.: Echt nep!. Thema: Kunst. Moffel en Piertje doen mee aan een wedstrijd van het museum: wie schildert het mooiste landschap? 

Koekeloere Vertel, vertel!

Vertel, vertel!

Afl.: Vertel, vertel!. Thema: Rekenen. Moffel en Piertje krijgen ieder tien dropjes van Arie. Piertje merkt dat Moffel niet kan tellen en pakt stiekem wat van zijn dropjes. 

Koekeloere Pas op je tellen

Pas op je tellen

Afl.: Pas op je tellen. Met een routeschrijving proberen Moffel en Piertje de weg naar het restaurant te vinden. Maar ze tellen niet goed en lopen daardoor steeds verkeerd. 

Koekeloere Kiezen of delen

Kiezen of delen

Afl.: Kiezen of delen. Thema: Vriendschap. Moffel en Piertje hebben een vakantievriendje die een middagje komt spelen. Maar het is niet zo leuk als in de vakantie! Piertje voelt zich alleen. Zal Moffel inzien dat hun vriendje e ... 

Koekeloere Alle kanten op

Alle kanten op

Afl.: Alle kanten op. Thema: Kunst. Piertje een prachtig schilderij heeft gemaakt. Moffel hangt het schilderij ondersteboven op. Piertje is beledigd, maar Moffel vindt huist dat het goed hangt. 

Koekeloere Wat mooi!

Wat mooi!

Afl.: Wat mooi!. Moffel en Piertje verkleden zich en gaan naast een levend kunstwerk staan. Ze halen heel wat geld op, meer dan het levend kunstwerk, dus die wordt boos. 

Koekeloere Maak dat maar eens na

Maak dat maar eens na

Afl.: Maak dat maar eens na. Moffel stoot het per ongeluk het wandbord met het portret van Piertje van de muur. Het valt kapot. Gelukkig is Piertje er niet, zodat hij kan proberen het te lijmen. 

Koekeloere Niks gaat vanzelf

Niks gaat vanzelf

Afl.: Niks gaat vanzelf. Thema: Techniek. Moffel en Piertje gaan meedoen aan een fietstocht, maar ze krijgen een lekke band. Ze moeten naar de fietsenmaker. 

Koekeloere Alles loopt op rolletjes

Alles loopt op rolletjes

Afl.: Alles loopt op rolletjes. Thema: Techniek. Arie is uit zijn nest gevallen. Hij kan niet meer vliegen en lopen, en ook niet met zijn vriend naar de film. Moffel en Piertje bouwen een kar voor hem. Maar steeds als zij denke ... 

Koekeloere Een luchtbrug

Een luchtbrug

Afl.: Een luchtbrug. Arie voelt zich al wat beter, maar zegt dat niet. Moffel en Piertje bouwen een luchtbrug, waarmee zij spullen naar Aries nest kunnen sturen. 

Koekeloere Hoge nood

Hoge nood

Afl.: Hoge nood. Thema: Rekenen/Wiskunde. Moffel gaat buiten spelen met de ballon van Piertje en laat het touwtje los. De ballon blijft in een boom hangen. Hoe krijg je hem er nou weer uit? 

Koekeloere Meten is weten

Meten is weten

Afl.: Meten is weten. Thema: Rekenen/Wiskunde. Er is een plank gebroken van het bed van Moffel en Piertje en ze brengen het naar buiten. Als het bed in elkaar zit, past niet meer door de deur! 

Koekeloere De vlieger gaat niet op

De vlieger gaat niet op

Afl.: De vlieger gaat niet op. Thema: Techniek. Moffel en Piertje willen vliegeren, maar er staat te weinig wind. 

Koekeloere Wipwapwip

Wipwapwip

Afl.: Wipwapwip. Moffel en Pier gaan zelf een speeltuin maken. Ze willen een wip in elkaar zetten, maar dat is best moeilijk. 

Koekeloere Piertje in de put

Piertje in de put

Afl.: Piertje in de put. Moffel stoot per ongeluk Piertjes ketting van de rand van het bad. De ketting verdwijnt in het putje. Moffel raakt in paniek. Hoe moet hij dit aan Piertje vertellen? 

Koekeloere Wat zit er in die tas?

Wat zit er in die tas?

Afl.: Wat zit er in die tas?. In de winkel is een bewaker. Moffel wil hem graag helpen. Eerst achtervolgt hij een klant die onschuldig is, maar later... 

Koekeloere Bakker

Bakker

Afl.: Bakker. Thema: Beroepen. De Turkse bakker heeft er genoeg van om altijd hetzelfde brood te bakken. En hij heeft nog maar heel weinig klanten! Moffel en Piertje proberen hem op te vrolijken. 

Koekeloere Alle gekheid op een stokje

Alle gekheid op een stokje

Afl.: Alle gekheid op een stokje. Piertje wil naar de nieuwe Chinese winkel. Maar Moffel vindt het maar zo-zo. Hij kan geen Chinees spreken. En eten met stokjes is ook heel lastig. 

Koekeloere Nee zuster, ja zuster

Nee zuster, ja zuster

Afl.: Nee zuster, ja zuster. Moffel en Piertje willen een fris gewassen gordijntje ophangen. Daarbij vallen ze samen van het trapje Arie komt op het tumult af en belt de ziekenauto. Moffel en Piertje moeten naar het ziekenhuis. 

Koekeloere De afvalrace

De afvalrace

Afl.: De afvalrace. Moffel en Piertje doen mee met een afvalopruimwedstrijd. Voor elke volle zak krijg je een koekje. 

Koekeloere Vuilnisman

Vuilnisman

Afl.: Vuilnisman. Thema: Beroepen. Moffel heeft alle troep die niet meer nodig was weggegooid. Maar... daar zat Piertjes rode knuffel ook bij! Die zit nu in de vuilniswagen. 

Koekeloere Een kijkje in de keuken

Een kijkje in de keuken

Afl.: Een kijkje in de keuken. Moffel en Piertje werken voor een dagje in een restaurant. Als de chef-kok even weg is, komen er onverwacht klanten binnen. 

Koekeloere Rood met witte stippen

Rood met witte stippen

Afl.: Rood met witte stippen. Moffel en Piertje gaan de voordeur schilderen van Lindelaan 15, maar ze nemen per ongeluk nummer 51! 

Koekeloere Houd de dief!

Houd de dief!

Afl.: Houd de dief!. Terwijl Moffel en Piertje boodschappen doen wordt hun fiets gestolen! 

Koekeloere Piloot

Piloot

Afl.: Piloot. Thema: Beroepen. Arie is piloot. Hij heeft zelf een vliegtuig gebouwd. Moffel gaat een proefvlucht met hem maken. 

Koekeloere Ik werk in het ziekenhuis

Ik werk in het ziekenhuis

Afl.: Ik werk in het ziekenhuis. Thema: Beroepen. Piertje moet naar het ziekenhuis om haar amandelen te laten knippen. 

Koekeloere Ik werk in de supermarkt

Ik werk in de supermarkt

Afl.: Ik werk in de supermarkt. Thema: Beroepen. Moffel en Piertje gaan naar de supermarkt. Ze wegen appels op de weegschaal en plakken er een prijssticker op. 

Koekeloere Wie niet sterk is...

Wie niet sterk is...

Afl.: Wie niet sterk is.... Moffel en Arie vinden het niet nodig dat Piertje meegaat op survival. Maar dan raken ze opgesloten in een grot en kan alleen Piertje nog naar buiten. 

Koekeloere De bezem erdoor

De bezem erdoor

Afl.: De bezem erdoor. Thema: Winter. De kachel van Mofefl en Piertje wilde de vorige avond niet branden. Daarom gaan ze samen met Arie naar een schoorsteenveger. 

Koekeloere Een huis in de lucht

Een huis in de lucht

Afl.: Een huis in de lucht. Moffel en Piertje mogen een oude mevrouw helpen met verhuizen. Eerst gaat alles in de verhuiswagen. Dan zijn ze bij de flat aangekomen waar de mevrouw gaat wonen. 

Koekeloere Ik woon op de kermis

Ik woon op de kermis

Afl.: Ik woon op de kermis. Moffel en Piertje zijn op bezoek bij Klaas. Die woont op een kermis, in een huis op wielen. 

Koekeloere De poppen aan het dansen

De poppen aan het dansen

Afl.: De poppen aan het dansen. Moffel en Piertje gaan naar een kledingwinkel. Moffel doet onhandig. Hij laat een stapel truien vallen en trekt het gordijn van een paskamer open terwijl een mevrouw nog bezig is. 

Koekeloere Brrr...

Brrr...

Afl.: Brrr.... Thema: Winter. Moffel en Piertje willen zich opwarmen bij de kachel, maar die wil niet branden. Zou er iets mis zijn met de schoorsteen? 

Koekeloere

Uitzending van 06 Januari 2010

Afl. Ik wil sneeuw. Moffel maakt een slee. Maar er ligt toch geen sneeuw? Nee, maar Moffel wil dat het écht winter wordt. En in de winter kun je sleeën! 

Koekeloere

Uitzending van 05 Januari 2010

Afl.: Ik wil naar de zon. Thema: Kerst. Moffel heeft genoeg van de winter en wil naar de zon. 

Koekeloere Een kijkje in de keuken

Een kijkje in de keuken

Afl.: Een kijkje in de keuken. Moffel en Piertje werken voor een dagje in een restaurant. Als de chef-kok even weg is komen er onverwacht klanten binnen. Moffel en Piertje raken in paniek en alles gaat mis. 

Koekeloere Kaarsjes op tafel

Kaarsjes op tafel

Afl.: Kaarsjes op tafel. Moffel en Piertje gaan naar een sjiek restaurant voor het kerstdiner. Maar net voordat ze vertrekken ziet Moffel nog een waxinelichtje branden. Dat is gevaarlijk als je niet thuis bent! Moffel blaast he ... 

Koekeloere Kerstkindje

Kerstkindje

Afl.: Kerstkindje. Moffel en Piertje doen mee in een levende kerststal, maar niemand kijkt naar Moffel, totdat hij de rol van zijn leven krijgt. 

Koekeloere Dat wordt smullen

Dat wordt smullen

Afl.: Dat wordt smullen. Thema: Kerst. Oom Frommel komt niet eten, want hij is ziek. In de oven brandt de kip aan. Moffel en Piertje gaan naar de winkel, maar die is gesloten. Ze zien dat het bij iedereen gezellig is. Dan komen ... 

Koekeloere Wat een verrassing!

Wat een verrassing!

Afl.: Wat een verrassing!. Moffel heeft een kleurwedstrijd gewonnen. Hij mag in de speelgoedwinkel drie prijzen uitkiezen. Als hij ze gevonden heeft, ziet hij ineens een poppenwagen staan... 

Koekeloere Arie in de nesten

Arie in de nesten

Afl.: Arie in de nesten. Arie wil een kerstmaaltijd maken, maar zijn nest vat per ongeluk vlam. Moffel en Piertje vangen hem op. Toch blijkt buurman Arie niet zo'n gezellige huisgenoot te zijn als zij dachten. Ze besluiten daar ... 

Koekeloere Kijk, een ster!

Kijk, een ster!

Afl.: Kijk, een ster!. Moffel en Piertje hangen een kerstster met een lichtje boven de deur. 's Avonds wordt er aangeklopt. Het zijn mensen die het pasgeboren kindje van Joost en Marianne willen gaan zien. Moffel en Piertje wij ... 

Koekeloere Kerstkindje

Kerstkindje

Afl.: Kerstkindje. Thema: Kerst. Moffel en Piertje doen mee in een levende kerststal. Moffel is herder, maar niemand kijkt naar hem. Alle aandacht is voor Piertje. Uiteindelijk krijgt Moffel toch de rol van zijn leven... 

Koekeloere Cadeautjes overal!

Cadeautjes overal!

Afl.: Cadeautjes overal!. Moffel en Piertje worden wakker van gestommel. Buiten zien ze allemaal Zwarte Pieten die cadeaus komen brengen. Maar waarom zijn alle cadeaus voor Moffel? De Pieten begrijpen er ook niets van en halen ... 

Koekeloere Taai taai

Taai taai

Afl.: Taai taai. Omdat niemand pakpapier wil kopen, verkleden Moffel en Piertje zich als Sintermoffel en Zwarte Pier. Want tegen Sinterklaas durft vast niemand nee te zeggen. Nu hebben ze weer geld om een cadeau voor Sinterklaa ... 

Koekeloere Welkom Sint!

Welkom Sint!

Afl.: Welkom Sint!. Sinterklaas is weer in het land. Moffel heeft pakpapier gemaakt met zijn naam erop, zodat hij veel cadeautjes krijgt. Het geld dat Moffel en Piertje hadden gespaard voor een cadeau voor Sinterklaas, heeft Mo ... 

Koekeloere Een buik vol paddenstoelen

Een buik vol paddenstoelen

Thema: Herfst & Natuur. Moffel en Piertje willen mooie herfstfoto 

Koekeloere Koekeloere kampioen

Koekeloere kampioen

Thema: Gezondheid. Moffel, Piertje en Arie doe mee met een sportdag. Ze maken hun eigen sportshirts en zoeken een coach. Die zet ze flink aan het werk. 

Koekeloere Kerstkindje

Kerstkindje

Thema: Kerst & Verkleden. Moffel en Piertje doen mee in een levende kerststal, maar niemand kijkt naar Moffel, totdat hij de rol van zijn leven krijgt. 

Koekeloere Een boek met een geheim.

Een boek met een geheim.

Afl.: Een boek met een geheim. Moffel vindt een schatkaart in een boek. Hij scheurt die eruit en gaat op zoek in het bos. Arie en Pier merken dat er een bladzijde uit het boek weg is. 

Koekeloere Ramadannen

Ramadannen

In deze aflevering: Moffel en Piertje doen mee aan de ramadan. Na een hele dag vasten, vertelt Arie dat Moffel en Piertje eigenlijk niet hoeven te vasten. Zij zijn hier veel te jong voor. Arie trakteert ze uiteindelijk op een h ... 

Koekeloere Klein maar fijn.

Klein maar fijn.

Afl.: Klein maar fijn. Moffel is jarig en kan niet wachten totdat hij zijn 'grote' cadeau krijgt. Waar blijft zijn visite? Arie én Sliertje zouden komen. Piertje geeft in de tussentijd alvast haar cadeautje Arie ook. Als d ... 

Koekeloere Klein Duimepiertje.

Klein Duimepiertje.

Afl.: Klein Duimepiertje. Moffel en Piertje lezen in bed Klein Duimpje. Als Moffel in slaap valt droomt hij van het huis van de reus, waar Piertje en hij uit moeten ontsnappen. Maar als de reus hen vindt...? Gelukkig blijkt het ... 

Koekeloere Kriebelbeestjes: zoem, zoem, zoem.

Kriebelbeestjes: zoem, zoem, zoem.

Afl.: Kriebelbeestjes: zoem, zoem, zoem. 

Koekeloere Wat een gekriebel.

Wat een gekriebel.

Afl.: Wat een gekriebel. 

Koekeloere Beweeg je mee: Goal!

Beweeg je mee: Goal!

Afl.: Beweeg je mee: goal! 

Koekeloere Beweeg je mee: rennen, rennen, rennen.

Beweeg je mee: rennen, rennen, rennen.

Afl.: Beweeg je mee: rennen, rennen, rennen. 

Koekeloere Cijfers: tellen, altijd een pretje.

Cijfers: tellen, altijd een pretje.

Afl.: Cijfers: tellen, altijd een pretje.