RTL Woonmagazine

Eigenzinnig woonprogramma dat ontwikkelingen op woongebied volgt, oplossingen biedt voor woonproblemen en zo breed mogelijk informeert over alles dat met wonen te maken heeft.
RTL Woonmagazine Ontwerptrend: 3D geprinte meubelen

Ontwerptrend: 3D geprinte meubelen

Het woonblad Stijlvol Wonen besteedde onlangs aandacht aan de nieuwe trend voor meubelontwerpers: ontwerpen door 3D printers. Michiel de Zeeuw nam samen met hoofdredacteur Leen Verstraelen een kijkje in het atelier van Dirk van ... 

RTL Woonmagazine Miele in metamorfose afl 3

Miele in metamorfose afl 3

Helma krijgt in haar hobbyruimte een eigen pantry met geweldigde espressomachine van Miele, om tussen het ontwerpen door lekker te relaxen en bij te komen met een kopje espresso. 

RTL Woonmagazine Kleurmetamorfose Histor afl 3

Kleurmetamorfose Histor afl 3

De muur krijgt een zachte, matte tint, die de kleuren van het glas-in-lood van het oorspronkelijke schoolgebouw prachtig tot uiting laten komen. Bob gebruikt een van de nieuwe tinten van de The Color Collection van Histor. 

RTL Woonmagazine Flexxfloors vloermetamorfose Utrecht

Flexxfloors vloermetamorfose Utrecht

Helma krijgt een nieuwe Flexxfloors vloer, die enorm functioneel is; zacht, geluiddempend en gemakkelijk te onderhouden. 

RTL Woonmagazine Woontrend: 3D geprinte meubels

Woontrend: 3D geprinte meubels

Michiel de Zeeuw gaat met de hoofdredacteur van Stijlvol Wonen op bezoek bij ontwerper Dirk van der Kooij die meubels ontwerpt met behulp van een 3D printer, die hij zelf in elkaar gezet heeft. Innovatief, spannend en mooi! 

RTL Woonmagazine RTL Woonmagazine app

RTL Woonmagazine app

Download nu de gratis RTL Woonmagazine app, met duizenden inspiratiefoto's van topontwerpers en toonaangevende woonbladen over hedendaags wonen. 

RTL Woonmagazine Droomhuis Amsterdam-Noord

Droomhuis Amsterdam-Noord

Piet Boon laat een penthouse in Amsterdam-Noord zien dat door hem is ontworpen en ingericht. Het ligt pal aan het IJ en heeft een waanzinnig mooi uitzicht. Dat uitzicht staat dan ook centraal. 

RTL Woonmagazine RTL Woonmagazine app

RTL Woonmagazine app

Duizenden inspiratiefoto's beschikbaar in onze nieuwe RTLWM app, gratis beschikbaar voor iOS en Android, smartphone en tablet! 

RTL Woonmagazine Metamorfose Bemmel

Metamorfose Bemmel

Meredith en Petro zijn vier jaar samen, maar wonen sinds anderhalf jaar in hun huidige woning. Het huis staat echter vol met spullen van Petro's vorige relatie. Meredith gaat vaak in de garage zitten omdat ze zich niet thui ... 

RTL Woonmagazine Histor metamorfose afl 2

Histor metamorfose afl 2

Voor de metamorfose in Bemmel hebben Piet en Karin iets leuks bedacht. Er komt een lambrisering van grijze verf over de volle lengte van de woonkamer naar de keuken. Bob van Histor legt uit hoe je dat het beste kunt aanpakken 

RTL Woonmagazine Stijlvol wonen afl 2

Stijlvol wonen afl 2

Stijlvol Wonen is een toonaangevend blad over hedendaags wonen. Dat mag niet ontbreken in de nieuwe woonkamer van Petro en Meredith. 

RTL Woonmagazine Droomhuis met droomkeuken Miele

Droomhuis met droomkeuken Miele

Piet Boon laat een droomhuis in Utrecht zien, een prachtig grachtenpand met een droomkeuken, waarin apparatuur van Miele uiteraard niet ontbreekt. 

RTL Woonmagazine Haceka metamorfose afl 2

Haceka metamorfose afl 2

Als speciale verrassing bij de metamorfose krijgt de wc van Petro en Meredith een upgrade met accessoires van Haceka. 

RTL Woonmagazine Flexxfloors metamorfose Bemmel

Flexxfloors metamorfose Bemmel

Petro en Meredith krijgen een bijzondere metamorfose, met een prachtige nieuwe Flexxfloors vloer. 

RTL Woonmagazine Droomhuis Utrecht

Droomhuis Utrecht

Piet Boon laat een bijzonder Utrechts grachtenpand zien. Het is onder handen genomen door Remy Meijers. De eigenaar is ontwerper en ook dat is te zien aan de eigenzinnige keuzes voor het interieur. 

RTL Woonmagazine Metamorfose teaser afl 2

Metamorfose teaser afl 2

Meredith en Petro uit Bemmel krijgen een metamorfose van hun woonkamer. Als verrassing is de wc ook gedaan. Meredith is er ondersteboven van... 

RTL Woonmagazine Kleurinspiratie Andaz Hotel

Kleurinspiratie Andaz Hotel

Michiel de Zeeuw neemt met Histor kleurenexpert Brechje Visser een kijkje in het Andaz Hotel in Amsterdam, waar Marcel Wanders flink heeft uitgepakt met kleur. Verder horen we meer over de kleurentrends voor 2013 van Brechje. 

RTL Woonmagazine Stijlvol Wonen inspiratie

Stijlvol Wonen inspiratie

Wooninspiratie kun je uiteraard opdoen op de site van RTL Woonmagazine, maar ook in het toonaangevende blad Stijlvol Wonen, het magazine voor hedendaags wonen. 

RTL Woonmagazine Kleuren metamorfose

Kleuren metamorfose

De woning van Marcel en Cindy krijgt een kleurenmetamorfose. Op de muur wordt een spannend vlak gemaakt, de plafonds worden gewit en voor de kinderen wordtde schoolbordenverf van Histor gebruikt. 

RTL Woonmagazine Miele keuken droomhuis Ypenburg

Miele keuken droomhuis Ypenburg

Piet Boon neemt ons mee naar een droomhuis in de Haagse wijk Ypenburg. Hij leidt ons rond in de droomkeuken, die van alle gemakken voorzien is. 

RTL Woonmagazine Vloermetamorfose Flexxfloors

Vloermetamorfose Flexxfloors

De vloer krijgt een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van Flexxfloors Camel Eiken in het woongedeelte en Terrazzo Antraciet in het toilet. 

RTL Woonmagazine Haceka metamorfose

Haceka metamorfose

De metamorfose van het toilet,door luxe accessoires van Haceka toe te passen 

RTL Woonmagazine Metamorfose afl 1

Metamorfose afl 1

Marcel en Cindy wonen met hun drie kinderen in een nieuwbouwwoning in Lent. Een woning die door haar specifieke bouw problemen geeft met de inrichting van het huis. Het team van RTL Woonmagazine komt met verrassende oplossingen. 

RTL Woonmagazine RTL Woonmagazine "Aflevering 1"

RTL Woonmagazine "Aflevering 1"

We zijn in het plaatsje Lent in de provincie Gelderland. Hier wonen Cindy Braspenning (34) en Marcel Naus (39) met hun drie kinderen. Hun huis is gebouwd in een taartpunt. Dat lijkt heel leuk, maar in de praktijk is het lastig. ... 

RTL Woonmagazine 100 jaar Pastoe

100 jaar Pastoe

Nicolette van Dam gaat langs bij de Kunsthal in Rotterdam bij de voorbereiding van de tentoonstelling ter gelegenheid van 100 jaar Pastoe. 

RTL Woonmagazine Droomhuis Piet Boon, Den Haag

Droomhuis Piet Boon, Den Haag

Piet Boon leidt ons rond in een kubistische villa van architect Erik Leusink in de Haagse woonwijk Ypenburg. 

RTL Woonmagazine Nijboer interieurbouw

Nijboer interieurbouw

Het team van Nijboer interieur & design is als interieurbouwer betrokken bij de meeste metamorfoses van RTL Woonmagazine. Een impressie van een van hun projecten: Residentie Hofvijver. 

RTL Woonmagazine Nijboer interieur | design

Nijboer interieur | design

Nicolette van Dam en Michiel de Zeeuw gaan op bezoek bij René Nijboer van Interieur & Design, die de interieurs bouwt voor de metamorfoses van RTL Woonmagazine. 

RTL Woonmagazine Piet Boon Styling by Karin Meyn

Piet Boon Styling by Karin Meyn

Karin Meyn is creative director van Piet Boon® en vrouw van Piet Boon. Onlangs reikte Nicolette van Dam het eerste exemplaar aan haar uit. Michiel de Zeeuw praat erover met Karin. "Met mijn boek wil ik mensen inspireren en ... 

RTL Woonmagazine RTL Woonmagazine bij Woonbeurs

RTL Woonmagazine bij Woonbeurs

Michiel de Zeeuw gaat met trendwatcher Vincent van Dijk op zoek naar wooninspiratie op de Woonbeurs Amsterdam 2012. 

RTL Woonmagazine Stoelen & Inspiratie

Stoelen & Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie over stoelen? Kijk en luister dan naar de tips van Michiel over waar je op moet letten bij het kiezen voor de juiste stoel. Inspiratie doe je op bij hét meest inspirerende woonwarenhuis van Neder ... 

RTL Woonmagazine Kasten Kiezen

Kasten Kiezen

Ben je op zoek naar inspiratie over kasten? Kijk en luister dan naar de tips van Michiel over kasten en hoe je de juiste kast kiest. Inspiratie doe je op bij hét meest inspirerende woonwarenhuis van Nederland. 

RTL Woonmagazine Bedden & Styling

Bedden & Styling

Ben je op zoek naar inspiratie over styling van je slaapkamer? Kijk en luister dan naar de tips van Michiel over hoe je door middel van styling van je bed je slaapkamer een compleet ander gevoel kunt geven. Inspiratie doe je op ... 

RTL Woonmagazine Wooninspiratie woonbeurs 2012

Wooninspiratie woonbeurs 2012

Michiel bezoekt de woonbeurs 2012 in Amsterdam met Vincent van Dijk, trendforecaster en bespreekt de nieuwste woontrends met hem. 

RTL Woonmagazine Droomhuis Oostzaan

Droomhuis Oostzaan

Piet Boon leidt ons rond in zijn eigen droomhuis in Oostzaan. 

RTL Woonmagazine Metamorfose Vianen (afl 8)

Metamorfose Vianen (afl 8)

De vijf dochters van Ruud en Irma uit Vianen verrassen hun ouders met een metamorfose van de woonkamer en w.c. 

RTL Woonmagazine Zweeds design

Zweeds design

Michiel de Zeeuw gaat op bezoek bij de zussen Marije en Mariska Broers, die een Scandinavisch woonlabel voeren vanuit Nederland, Storebror. 

RTL Woonmagazine Histor verftips voorstrijken

Histor verftips voorstrijken

Michiel de Zeeuw krijgt tips van de Histor verfspecialist over hoe je het beste kunt beginnen wanneer je een muur wilt verven. 

RTL Woonmagazine Histor kleurinspiratie

Histor kleurinspiratie

Michiel de Zeeuw krijgt verftips van de Histor specialist over hoe je het beste een muur in de verf kunt zetten. 

RTL Woonmagazine Histor kleurinspiratie

Histor kleurinspiratie

Michiel de Zeeuw krijgt verftips van de Histor specialist over hoe je een oud meubelstuk het beste in de verf zet. 

RTL Woonmagazine Haceka badkamermetamorfose

Haceka badkamermetamorfose

Michiel de Zeeuw laat een badkamermetamorfose zien waar het nodige breekwerk aan te pas komt. Met Haceka accessoires kun je echter je badkamer heel eenvoudig een luxe uitstraling van wellness geven zonder dat je hoeft te hakken ... 

RTL Woonmagazine Kleurinspiratie Dudok

Kleurinspiratie Dudok

Michiel de Zeeuw praat met Histor kleurtrendsexpert Brechje Vissers over Dudok die zijn tijd in kleurkeuze ver vooruit was. Ze nemen een kijkje in het door Dudok ontworpen raadhuis. 

RTL Woonmagazine Actie wehkamp.nl

Actie wehkamp.nl

Ben je op zoek naar wooninspiratie? Kijk dan eens bij hét meest inspirerende woonwarenhuis van Nederland, wehkamp.nl. En doe mee aan de actie en maak kans op shoptegoed t.w.v. maar liefst ?5000,- 

RTL Woonmagazine Meubel inspiratie

Meubel inspiratie

Op zoek naar inspiratie over meubels? Kijk en luister dan naar de tips van Michiel over hoe je met eenvoudige middelen je bank kunt restylen voor een compleet andere look. Inspiratie doe je op bij hét meest inspirerende woonwa ... 

RTL Woonmagazine Licht inspiratie

Licht inspiratie

Zoek je inspiratie over licht? Kijk en luister dan even naar de tips van Michiel de Zeeuw over betaalbaar licht design van hét meest inspirerende woonwarenhuis van Nederland. 

RTL Woonmagazine Haceka Badkamermetamorfose

Haceka Badkamermetamorfose

Michiel de Zeeuw laat een badkamermetamorfose zien waar het nodige breekwerk aan te pas komt. Maar je kunt je badkamer met veel minder werk al een hele andere uitstraling geven door de juiste accessoires toe te passen. Voor een ... 

RTL Woonmagazine Droomhuis Bergeijk

Droomhuis Bergeijk

Piet Boon laat een door Dirk Sterenberg in 1958 ontworpen huis in de Kempen zien. Het eigenzinnige interieur is ontworpen door Studio Job. 

RTL Woonmagazine Kleurinspiratie Dudok

Kleurinspiratie Dudok

Michiel de Zeeuw praat met Histor kleurtrends expert Brechje Vissers over Dudok, die zijn tijd ver vooruit was in kleurkeuze. Ze nemen een kijkje in het door Dudok ontworpen raadhuis van Hilversum. 

RTL Woonmagazine Metamorfose Leiden

Metamorfose Leiden

Wilbert en Annika wonen in een prachtige boerderij. Ze hebben al hun tijd en aandacht gestoken in hun bedrijf. Aan het woongedeelte zijn ze daarom niet toegekomen. De keuken is naar eigen zeggen hopeloos gedateerd. Wilbert wild ... 

RTL Woonmagazine Metamorfose Leiden

Metamorfose Leiden

Deze keer een verrassende keukenmetamorfose door Piet Boon en Karin Meyn in een landelijke boerderij met rustieke stijl. Wilbert & Annika hebben hard gewerkt aan hun boerenbedrijf. Het woongedeelte is er bij ingeschoten en ... 

RTL Woonmagazine Droomhuis Burgh-Haamstede

Droomhuis Burgh-Haamstede

Piet Boon laat een door hem ontworpen droomhuis middenin de Zeeuwse duinen bij Burgh-Haamstede zien. Een echt familiehuis, dat hij "de beste vertaling van een strandhuis" noemt. 

RTL Woonmagazine Metamorfose Lisse

Metamorfose Lisse

Het team van RTL Woonmagazine gaat aan de slag met maar liefst drie kamers om het woonprobleem van Mark & Karin in Lisse op te lossen: een verouderde badkamer en ruimtegebrek in de slaapkamers. Het levert een spectaculaire ... 

RTL Woonmagazine Textiellab Wooninspiratie

Textiellab Wooninspiratie

Michiel de Zeeuw gaat langs bij het Textielmuseum in Tilburg. In het Textiellab krijgen jonge designers de kans zich met interieurprojecten bezig te houden. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met The Exchange Hotel in Ams ... 

RTL Woonmagazine Haceka badkamer metamorfose

Haceka badkamer metamorfose

Michiel de Zeeuw laat de metamorfose zien van een verouderde, kleine badkamer naar een optisch veel grotere ruimte met wellness gevoel. Hoewel deze metamorfose vrij rigoureus is, kun je met beperkte middelen (bijvoorbeeld door ... 

RTL Woonmagazine Miele actie RTL Woonmagazine

Miele actie RTL Woonmagazine

Wie gun jij Miele keukenapparatuur t.w.v. 5000,-? Michiel de Zeeuw legt uit wat je moet doen om kans te maken op deze fantastische prijs. Miele, er is geen betere. 

RTL Woonmagazine Histor meubelmetamorfose

Histor meubelmetamorfose

Michiel de Zeeuw laat zien hoe je een oud meubelstuk weer helemaal van nu kunt laten zijn door het een likje verf te geven. Met tips van de vakschilder wordt een afgedankt stoeltje helemaal Histor. 

RTL Woonmagazine Solidfloor vloerinspiratie

Solidfloor vloerinspiratie

Bart & Jennifer hebben net een nieuw huis gekregen en ze zijn op zoek naar een geschikte vloer. Michiel de Zeeuw neemt ze mee naar Solidfloor voor de nodige inspiratie. Solidfloor heeft een uitgebreid assortiment en is ook ... 

RTL Woonmagazine Droomhuis Landgoed Spica

Droomhuis Landgoed Spica

Piet Boon leidt ons rond in het door hem ontworpen appartementencompex op Landgoed Spica, prachtig gelegen aan het water, in het Gelderse dorp Spijk. 

RTL Woonmagazine Storebror Scandinavische woonstijl

Storebror Scandinavische woonstijl

Michiel de Zeeuw gaat op bezoek bij de zussen Marije en Mariska Broers, die een Scandinavisch woonlabel in Nederland voeren: Storebror 

RTL Woonmagazine Solidfloor vloerinspiratie

Solidfloor vloerinspiratie

Michiel de Zeeuw gaat met Bart & Jennifer op zoek naar inspiratie voor hun nieuwe vloer. Ze krijgen advies bij Solidfloor en krijgen uitleg over de interactieve roomplanner van Solidfloor. 

RTL Woonmagazine Histor metamorfose

Histor metamorfose

Michiel helpt Carolien met het opknappen van de roze stoel die zij van haar oma kreeg. Hij is toe aan een opknapbeurt zodat-ie weer past in het interieur. Tijd voor een Histor meubelmetamorfose dus! 

RTL Woonmagazine Lichtdesign

Lichtdesign

Michiel de Zeeuw praat over licht design geïnspireerd op vroeger (Sjoerd Vroonland) en op de toekomst (Daan Roosegaarde) 

RTL Woonmagazine Metamorfose Almere

Metamorfose Almere

Het team van RTL Woonmagazine neemt de casco opgeleverde Piet Boon ERA Contour woning in Almere van Renik en Judith onder handen. Hoe maak je sfeer in een nieuwbouw woning? We zien het in aflevering 4. 

RTL Woonmagazine Droomhuis Vinkeveen

Droomhuis Vinkeveen

Piet Boon laat ons een door hem ontworpen droomhuis in Vinkeveen zien. 

RTL Woonmagazine Textielmuseum Tilburg

Textielmuseum Tilburg

Michiel de Zeeuw gaat op bezoek bij het Textielmuseum in Tilburg. Hij praat over het Textiellab project in samenwerking met het Exchange Hotel in Amsterdam met Roos Soetekouw. 

RTL Woonmagazine 3D planner - Skecth Up

3D planner - Skecth Up

SketchUp is een gratis software programma, waarmee je je interieur kunt ontwerpen in 3D. Michiel legt uit hoe het werkt. 

RTL Woonmagazine Lichtdesign

Lichtdesign

Michiel laat zich inspireren door jonge designers die lichtobjecten ontwerpen, geïnspireerd op vroeger (roosegaarde) en de toekomst (vroonland) 

RTL Woonmagazine Histor metamorfose actie

Histor metamorfose actie

Maak kans op een Histor metamorfose van je favoriete meubelstuk.Michiel legt uit wat je moet doen. 

RTL Woonmagazine 3D planner Reeuwijk

3D planner Reeuwijk

Michiel de Zeeuw laat zien hoe hij met behulp van een 3D planner die jij ook kunt gebruiken, een schitterend huis aan de Reeuwijkse plassen voorziet van een inspirerend interieur. 

RTL Woonmagazine Wehkamp Actie

Wehkamp Actie

Wehkamp actie september 2012 

RTL Woonmagazine Kleurinspiratie Histor

Kleurinspiratie Histor

Michiel en Nicolette gaan op zoek naar de juiste verfcombinatie voor de metamorfose in Heerhugowaard (waar Petra in aflevering 3 verrast wordt met een metamorfose van de babykamer) 

RTL Woonmagazine Droomhuis Hendrik Ido Ambacht

Droomhuis Hendrik Ido Ambacht

Piet Boon neemt ons mee naar een kubistische, minimalistische villa aan het water in Hendrik Ido Ambacht.