Uitgedokterd Uitgedokterd?! (voorjaar 2008)

Uitgedokterd

Deze aflevering: - Frank 't Hart lijdt al tien jaar aan een spastische darm. De voorgeschreven medicatie verergerde de klachten alleen maar en uiteindelijk belandt 't Hart in het ziekenhuis. Een acute operatie volgt, want hij ... 

Kaaskoppen & Waterlanders Een prijs op zijn hoofd; Pionierswerk

Kaaskoppen & Waterlanders

Deze aflevering: 1. 'Een prijs op zijn hoofd': Willem van Oranje werd op 10 juli 1584 vermoord door Balthasar Gerards in het Prinsenhof in Delft. Al jaren stond een prijs op zijn hoofd: de Spaanse koning Filips II beschouwde h ... 

Het Klokhuis Donkervoort.

Het Klokhuis

Afl.: Donkervoort. In ons land worden nog sportauto's op ambachtelijke wijze gebouwd. Ernst gaat naar de fabriek van Donkervoort. En natuurlijk wil hij ook een stukje rijden. 

Do Re WIE? DO RE WIE?

Do Re WIE?

Deze aflevering: Presentator Sipke Jan Bousema volgt de kinderen die in de laatste auditieronde zijn beland. Er worden zes kinderen uitgekozen om op te treden in het televisieprogramma 'The Show of Music'. 

De Buitendienst van nieuws uit de natuur Vlinders.

De Buitendienst van nieuws uit d ...

Afl.25 : Vlinders. Wat gebeurt er precies als een rups verpopt en verandert in een vlinder? Techniekthema: Hoe maak je? Zeep - zeep maken. 

Vroeger & Zo De ondergang van de Spaanse Armada - 1588.

Vroeger & Zo

Afl.30 : De ondergang van de Spaanse Armada - 1588. Een volk in opstand, een boze koning, een dappere koningin, een onoverwinnelijke vloot en ... een storm. 

Lingo

Lingo

Woord- en taalspel waarbij de kandidaten zes-, zeven- en tienletterwoorden moeten raden. Voor deelnemers aan de Sponsor Bingo Loterij tevens bekendmaking van de winnaar van de auto. Presentatie: Lucille Werner.