Nederland Waterland

We liggen voor Pampus. Het eiland in het Markermeer is het vertrekpunt van onze achtdelige reis door Nederlandse wateren.
Nederland Waterland Aflevering 2 Friesland

Aflevering 2 Friesland

Aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' varen we in één dag van het onbewoonde Waddeneiland Griend door de afsluitdijk naar de Friese meren, sloten en kanalen. 

Nederland Waterland Aflevering 1 Noord-Holland

Aflevering 1 Noord-Holland

We liggen voor Pampus. Het eiland in het Markermeer is het vertrekpunt van onze achtdelige reis door Nederlandse wateren. 

Nederland Waterland Aflevering 3 Overijssel en Flevoland

Aflevering 3 Overijssel en Flevoland

Een unieke reis over de Nederlandse wateren, verteld door Gijs Scholten van Aschat. 

Nederland Waterland Aflevering 4 De Noordzee op

Aflevering 4 De Noordzee op

Aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' varen we in één dag via Amsterdam en het Noordzeekanaal naar de Noordzee, waar we afdalen naar de bodem. 

Nederland Waterland Aflevering 6 Brabant

Aflevering 6 Brabant

Aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' varen we vanaf het Hollands Diep stroomopwaarts via de Biesbosch naar Maas en Waal. 

Nederland Waterland Aflevering 5 Zeeland

Aflevering 5 Zeeland

Aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' varen we één dag lang over brede, mysterieuze zeearmen. Op zoek naar onze diepgewortelde angst én liefde voor de zee. 

Nederland Waterland Aflevering 7 Brabant en Gelderland

Aflevering 7 Brabant en Gelderland

Aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' varen we in één dag van de 2000 jaar oude handelsstad Nijmegen via Millingen aan de Duitse grens naar de rafelranden van Arnhem. 

Nederland Waterland Aflevering 8 Utrecht

Aflevering 8 Utrecht

Vandaag varen we aan boord van de historische klipperaak 'Catharina van Mijdrecht' via Nieuwegein en de randen van de stad Utrecht de Vecht op.