Smoeder

Maria Goos gaat langs bij verschillende prominenten om over hun ouders te praten. Samen halen ze herinneringen op. Het televisieprogramma is geïnspireerd op de gelijknamige theatervoorstelling, die Maria Goos met Marcel Musters maakte.
Smoeder Hedy d'Ancona

Hedy d'Ancona

In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos met Hedy d'Ancona herinneringen op aan haar ouders. Hedy d'Ancona is feministe en onder andere oud-minister en Europarlementariër voor de PvdA. 

Smoeder Meral Polat

Meral Polat

In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos met actrice, theatermaakster en zangeres Meral Polat herinneringen op aan haar ouders. Meral Polat is bekend van onder andere De luizenmoeder en haar band Merals Harem. 

Smoeder Loes Luca

Loes Luca

In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos met actrice Loes Luca herinneringen op aan haar ouders. Loes Luca is bekend van onder meer Het Klokhuis, Ja Zuster, Nee Zuster en de nieuwe dramaserie Maud & Babs. 

Smoeder Marcel Musters

Marcel Musters

In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos met acteur Marcel Musters herinneringen op aan zijn ouders. Met hem maakte Maria jarenlang Smoeder. Nu zit Marcel al enige tijd thuis met een burn-out.