Het herriehofje

De avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes worden gevolgd. Samen wonen zij in Het herriehofje, het gezelligste hofje op aarde zoals ze zelf zeggen. Alle verschillende bewoners met hun uiteenlopende meningen zorgen ervoor dat het in dit hofje altijd druk en rumoerig is.
Het herriehofje Verrassing

Verrassing

Matteo verveelt zich en besluit een flamencoles voor het hele hofje te organiseren. Als iedereen is opgetrommeld en Matteo klaar staat, wordt het hofje overvallen door twee verrassingen. 

Het herriehofje Herinneringen

Herinneringen

Abel is zijn doekje kwijt. Met z'n allen doorzoeken ze het hofje, maar Lapje is nergens te vinden. Abel geeft het op. Lapje zal een mooie herinnering worden. Maar dan gebeurt er toch een wonder. 

Het herriehofje Dipdag

Dipdag

Asha vraagt zich af of ze misschien verliefd is op Matteo. Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? Asha vraagt haar grote zus Ayana om advies. Ook de oma van Hiba heeft veel over het onderwerp te vertellen. Héél erg veel. 

Het herriehofje Heimwee

Heimwee

Als Romy bij Asha gaat logeren krijgt ze 's avonds een raar gevoel in haar buik. Anando denkt dat ze last heeft van heimwee. Romy heeft een goede oplossing voor dit probleem. 

Het herriehofje Met zonder mama

Met zonder mama

Hiba mist haar moeder die in India is en denkt dat niemand zonder moeder kan. Ze vraagt of ze één van de twee moeders van Matteo mag lenen. En ze leert van Abel en Meneer Wolf dat er ook andere soorten moeders zijn. 

Het herriehofje Jarig zonder verjaardag

Jarig zonder verjaardag

Hiba ontdekt dat Meneer Wolf jarig is, maar zijn verjaardag niet wil vieren. Ze organiseert een verrassingsfeestje voor hem. Meneer Wolf zijn reactie is alleen anders dan Hiba had verwacht. 

Het herriehofje Verliefde verhalen

Verliefde verhalen

Asha vraagt zich af of ze misschien verliefd is op Matteo. Maar wat is verliefd zijn eigenlijk? Asha vraagt haar grote zus Ayana om advies. Ook de oma van Hiba heeft veel over het onderwerp te vertellen. Héél erg veel. 

Het herriehofje Nachtdieren

Nachtdieren

Abel blijft bij Matteo logeren. Om te bewijzen dat ze allebei niet bang zijn in het donker, besluiten ze op nachtelijk avontuur te gaan in het hofje. 

Het herriehofje Slagroomtoeten

Slagroomtoeten

Jessie en Abel maken een toetje voor de Hofjeshap. Als het resultaat niet helemaal gelukt lijkt, wil Jessie het opgeven. Maar dan bedenkt ze dat er al een prima toetje in de koelkast staat. 

Het herriehofje Samen alleen

Samen alleen

Meneer Wolf komt in Het herriehofje wonen. Hiba en Matteo willen de nieuwe bewoner verwelkomen, maar Meneer Wolf is liever alleen. Hiba probeert het uit: alleen zijn. Maar dat is nog best lastig.