De kleuren van Caspers

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleuren rood, blauw, zwart, geel, wit en goud. Waarom is rood de kleur van het socialisme? Waarom was geel in de middeleeuwen de kleur van prostituees? En lukt het Charlotte om zelf goud te smeden?
De kleuren van Caspers Goud

Goud

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur goud: van de schitterende Paltskapel in Aken tot een gouden krokodil in je woonkamer. En lukt het Charlotte om zelf goud te smeden? 

De kleuren van Caspers Wit

Wit

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur wit: van de witte krijtrotsen in Noord-Frankrijk tot de witte begrafenisstoet van koningin Wilhelmina. En waren de beelden uit de oudheid eigenlijk wel wit? 

De kleuren van Caspers Geel

Geel

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur geel: van de zonnebloemen van Vincent van Gogh in Zuid-Frankrijk tot het knalgeel in het werk van mode-ontwerper Bas Kosters. En waarom was geel in de middel ... 

De kleuren van Caspers Zwart

Zwart

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur zwart: van de houtskooltekeningen van de vroegste mens tot het phantablack in de ruimtevaart. En waarom is zwart de kleur van de metalmuziek? 

De kleuren van Caspers Blauw

Blauw

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur blauw: van het kostbare lapis lazuli in de mantel van Maria tot het hemelse blauw van Yves Klein. En waarom is blauw een koninklijke kleur? 

De kleuren van Caspers Rood

Rood

Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur rood: van geplette luizen tot de dodelijke rode lippenstift van koningin Elizabeth I. En waarom is rood de kleur van het socialisme?