Op het nachtkastje

11-delige auteursportretten die een een kennismaking is met de auteur en zijn of haar werk. Een specifieke scène die bij de geportretteerde past, geeft een nieuwe en interessante kijk op wie hij of zij is. De auteur spreekt over de passie en het enthousiasme, maar tevens over mogelijke frustraties en keerzijdes van het schrijverschap.
Op het nachtkastje P.F. Thomése

P.F. Thomése

Aflevering 6: P.F. Thomése P.F. Thomése loopt Van Agt tegen het lijf tijdens een sfeervolle literaire brunch. De Palestijnse kwestie dient, voor Thomése vertrekt naar andere afspraken, absoluut besproken te worden. 

Op het nachtkastje Connie Palmen

Connie Palmen

Aflevering 8: Connie Palmen. Connie Palmen is dol op haar nichtje Pien, die zojuist is toegelaten aan de dansopleiding van het conservatorium. Trots neemt Palmen een kijkje tijdens een dansles. 

Op het nachtkastje Ramsey Nasr

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr bereidt zich voor op een interview in het buitenland. Een uiterst geheime missie. Zou zijn koffer geschikt zijn om het een en ander in mee te smokkelen? 

Op het nachtkastje Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet is voorzitter van het literaire festival Writers Unlimited. Uit bevlogenheid voor de literatuur, en ook wel een beetje om aan het thuizige bestaan van schrijver zijn te ontsnappen. 

Op het nachtkastje Kader Abdolah

Kader Abdolah

Aflevering 4: Kader Abdolah. Pas als zijn vrouw en dochter hun volledige goedkeuring hebben gegeven, dient Kader Abdolah zijn manuscript bij de uitgeverij in. Ook de omslag ontsnapt niet aan hun kritische blik. 

Op het nachtkastje Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

De sterk autobiografische roman 'Familieziek' van Adriaan van Dis wordt verstript. In gesprek met tekenaar Peter van Dongen valt Van Dis plots in dat zijn vader ook een vader gehad moet hebben. 

Op het nachtkastje Remco Campert

Remco Campert

De VPRO brengt tijdens de Boekenweek 2011 acht korte auteursportretten, geproduceerd door filmproductiemaatschappij Dopplmeister. Elke film duurt 4 tot 5 minuten en is een kennismaking met de auteur en zijn of haar werk. De aut ... 

Op het nachtkastje Gerrit Komrij

Gerrit Komrij

Deze aflevering: Gerrit Komrij, die sinds 1984 samen met zijn partner in de heuvels van Portugal woont. 

Op het nachtkastje Cees Nooteboom

Cees Nooteboom

In deze aflevering: Cees Nooteboom, winnaar van de Prijs der Nederlandse Letteren 2009. Nooteboom wordt gevolgd tijdens een wandeling door Venetië en bij een bezoek aan een lokale boekhandel. Nooteboom vertelt o.a. over he ... 

Op het nachtkastje Kluun

Kluun

In deze aflevering: Kluun (pseudoniem van Raymond van de Klundert), geestelijk vader van NightWriters, avonden met schrijvers in een nachtclubsetting. Kluun wordt gevolgd bij de organisatie van een literaire avond, en tijdens e ...