Koek & Ei

Kom mee naar buiten!
Koek & Ei De modderpoetser

De modderpoetser

Ga vandaag mee met Otto naar een modderbad: daar liggen varkens. Hoe maken die zichzelf schoon? 

Koek & Ei De drinkenbroeders

De drinkenbroeders

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar een varkensstal: daar zijn biggetjes. Ze willen lekker melk drinken! Heeft hun moeder wel spenen genoeg? 

Koek & Ei De vermorzeldame

De vermorzeldame

Ga vandaag mee met Otto naar de slome leeuwin. Ze is heel lui. Gaap. Tenminste, als je niet te dicht in de buurt komt! 

Koek & Ei De zuigkampioen

De zuigkampioen

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar een weilandje: daar is een lief lammetje. Hoe drinkt dat lammetje melk uit de speen van zijn moeder? 

Koek & Ei De dakpanduiker

De dakpanduiker

Ga vandaag mee met Otto naar een vijver: daar zijn vissen. Als die ergens tegenaan botsen, moeten ze dan een pleister? 

Koek & Ei De notenkraker

De notenkraker

Ga vandaag mee met Otto naar de eigenwijze papegaai. Altijd gek op een lekker noot, maar hoe krijgt hij die nou open? 

Koek & Ei De zeekoe

De zeekoe

Kom mee op safari! Ga vandaag mee met Otto naar de zeekoe. Kijk 'm grazen in het water. Wat eet hij? 

Koek & Ei De pullekpoep

De pullekpoep

Kom mee op Safari! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga vandaag mee met Otto naar de grote grijze olifanten. Wat kunnen die ontzettend poepen! Grote hopen! Bah vies? Nee hoor, er zijn dier ... 

Koek & Ei Het oplettertje

Het oplettertje

Ga vandaag mee met Otto naar het pientere stokstaartje. Wat zijn ze snel en wat zien ze veel! Maar zien ze ook alles? 

Koek & Ei De fruitstaart

De fruitstaart

Kom mee op safari! Ga mee met Otto naar de vrolijke ringstaartmaki. Die woont op een luilekkereiland en eet elke dag zijn buikje heerlijk vol. Met wat? 

Koek & Ei Het helpteken

Het helpteken

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we verdwaald zijn. Geen moeder die weet waar we zijn. Maar iemand moet ons vinden! Wat doen we dan? 

Koek & Ei De streepjesjasjes

De streepjesjasjes

Ga vandaag mee met Otto naar de zwart-witte zebra's. Wat hebben die grappig gestreepte jasjes aan. Ze lijken precies op elkaar. Of niet? 

Koek & Ei De langtong

De langtong

Kom mee op safari! Ga vandaag mee met Otto naar het aardvarken. Die vindt mieren en andere kleine beestjes verrukkelijk om op te eten. Maar wat als die beestjes zich verstopt hebben tussen de stenen? 

Koek & Ei De schone dorstlesser

De schone dorstlesser

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in het oerwoud zijn. We hebben vreselijke dorst. Er is geen moeder die even lekker een schoon glas limonade inschenkt. Hoe raken we onze dorst kwijt? 

Koek & Ei Het warmhoudertje

Het warmhoudertje

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat je midden in de bossen bent. Het gaat een koude nacht worden. Er is geen moeder die een lekkere warme kruik in je bed legt. Hoe hou je het warm? 

Koek & Ei De lekkere buikvuller

De lekkere buikvuller

Vandaag: stel je voor dat je middenin de jungle bent. Je maag rammelt, je rugzak is leeg en je moeder komt niet even eten brengen. Hoe kom je dan aan eten? 

Koek & Ei De snelle fik

De snelle fik

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in de bergen zijn. Het is er ijskoud. En het begint te sneeuwen. Er is geen moeder die de kachel lekker opstookt. Hoe maken we dan snel een vuurtje? 

Koek & Ei De muggenpester

De muggenpester

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat je midden in de jungle bent. En overal zijn muggen die ons willen steken! Er is geen moeder die met een mepper achter ze aan rent. Wat kunnen we doen? 

Koek & Ei De weggooizooi

De weggooizooi

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we middenin de bush-bush zijn. We komen rommel tegen, afval, troep! Er is geen moeder die die zooi in de container gooit. Laten liggen doe je niet. We gaan het nog ee ... 

Koek & Ei De vieze lekkernij

De vieze lekkernij

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in de natuur zijn. En alle lekkere dingen zijn op. Er is geen lieve moeder die een snoeptrommel onder onze neus houdt. Er zijn alleen nog rare en vieze ding ... 

Koek & Ei De vleesjager

De vleesjager

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in een wild bos zijn. Al het eten is op. Er is geen moeder die een bord aardappels met gehaktballetjes voor ons neerzet. Maar het bos zit vol vlees. Een her ... 

Koek & Ei De warme smulpartij

De warme smulpartij

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in de bossen zijn met een lekker brandend vuurtje. Tijd voor de warme maaltijd. Wat gaan we maken? Er is geen moeder met een aanrecht vol lekker eten. Hoe g ... 

Koek & Ei De veilige plek

De veilige plek

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we midden in de jungle zijn. Overal zijn wilde dieren die ons kunnen opeten. Leeuwen. Krokodillen. Er is geen moeder die ze bij ons weghoudt. Hoe worden we niet opgeg ... 

Koek & Ei De oversteker

De oversteker

Boswachter Otto geeft survivalles. Vandaag: stel je voor dat we een snelstromende rivier moeten oversteken. Maar er is geen brug. Het water is wild en verdrinken willen we niet. Hoe komen we veilig aan de overkant? 

Koek & Ei Goed zorgen

Goed zorgen

Ga vandaag Anna helpen bij de schildpadden. Zijn ze gezond of ziek? 

Koek & Ei Bergen eten

Bergen eten

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. 

Koek & Ei Klusjes klusjes

Klusjes klusjes

Geen extra informatie aanwezig.

Koek & Ei Tapir troep

Tapir troep

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga vandaag Anna helpen met een heleboel klusjes. Wat heb je daar veel verschillende spullen voor nodig! 

Koek & Ei Enge klusjes

Enge klusjes

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga vandaag Anna helpen bij de vogelspin, wurgslang en leguaan. Wie durft? 

Koek & Ei Brokken

Brokken

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga vandaag Anna helpen bij de boomkangoeroe, de wallabies en de flamingo's. Verschillende dieren maar ze eten hetzelfde. Of toch niet? 

Koek & Ei Blaadjes

Blaadjes

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga Anna helpen met blaadjes weghalen. Maar wat een bergen! Hoe krijg je die allemaal weg? 

Koek & Ei Probeer een lamp

Probeer een lamp

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga Anna helpen met nieuwe lampen ophangen bij de kleine aapjes en wallabies. Wat is een daglichtlamp en wat is een warmtelamp? 

Koek & Ei Sjouwen en bouwen

Sjouwen en bouwen

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga Anna helpen met bouwen. Wat voor klimrek vinden de kleine aapjes leuk? En de bever, hoe wil hij zijn boomstammetje het liefst? 

Koek & Ei Meneer Bok

Meneer Bok

Ga vandaag Anna helpen de bok op te halen. Wat vinden de dames geit van deze nette meneer? 

Koek & Ei Dode kip

Dode kip

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga Anna helpen bij de kalkoengier en seriema. Hoe netjes eten zij dode kip? 

Koek & Ei Opleuken

Opleuken

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. 

Koek & Ei Stinkend stammetje

Stinkend stammetje

Ga vandaag Anna helpen bij de boshonden. Lukt het hen te verrassen met een rattengeurtje? 

Koek & Ei Iedereen een visje

Iedereen een visje

Ga vandaag Anna helpen met het voeren van de pinguïns en zeehonden. Hoe weet je nou of ieder dier genoeg visjes heeft gehad? 

Koek & Ei De zuigkampioen

De zuigkampioen

Ga vandaag mee met Otto naar een weilandje: daar is een lief lammetje. Hoe drinkt dat lammetje melk uit de speen van zijn moeder? 

Koek & Ei De babykamer van een kikker

De babykamer van een kikker

Ga vandaag met Otto mee naar een waterpoel: daarin drijft kikkerdril. Hoe worden die wonderlijke klodders ooit vrolijk zwemmende kikkers? 

Koek & Ei Apeneiland

Apeneiland

Kom met dierverzorgster Anna voor de dieren zorgen. Altijd is er wat te doen. Ga vandaag Anna helpen op het apeneiland. Is alles daar veilig? 

Koek & Ei Het eethuisje

Het eethuisje

Ga vandaag met Otto mee naar de kippenren: daar ligt een ei. Wie zit daarbinnen alles op te eten? 

Koek & Ei De hoogste baby

De hoogste baby

Ga vandaag mee met Otto naar het giraffejong. Die heeft een lange nek, maar ook: lange benen! En wat is nou langer, die benen of die nek? 

Koek & Ei Het moederskindje

Het moederskindje

Kom mee op safari! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar het gorillajong. Die hangt bijna de hele dag aan zijn moeder. Waarom doet ie dat? 

Koek & Ei De rugzakbaby

De rugzakbaby

Kom mee op safari! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar het kamelenjong. Wat is ie nog klein! En moet ie meteen al van die zware bulten sjouwen? 

Koek & Ei De waggelclub

De waggelclub

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar een gevaarlijke autoweg: daar lopen padden. Hoe steken die veilig de weg over? Eerst links, rechts, links kijken? 

Koek & Ei De drinkenbroeders

De drinkenbroeders

Met boswachter Otto is het altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar een varkensstal: daar zijn biggetjes. Ze willen lekker melk drinken! Heeft hun moeder wel spenen genoeg? 

Koek & Ei De lieve melkfabriek

De lieve melkfabriek

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga met Otto mee naar de wei: daar staat een koe. Hoe komt deze moeder aan melk voor haar kalfje? 

Koek & Ei Het babyduintje

Het babyduintje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar het strand. Daar groeien de duinen. Maar hoe begint een duin? Wordt ie uit een moeder geboren? Of uit een ei? Of? 

Koek & Ei De mes-en-vorkvogel

De mes-en-vorkvogel

Ga vandaag mee met Otto naar de rand van het bos: daar is een buizerd. Hoe eet deze roofvogel? 

Koek & Ei Het loopzwemmertje

Het loopzwemmertje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar de sloot: daar is een salamander. Heeft hij zijn pootjes gekregen om te lopen of om te zwemmen? 

Koek & Ei Het verrassingsei

Het verrassingsei

Ga vandaag mee met Otto naar de binnentuin: daar zijn vlinders. Kleine en grote vlinders. Komen die uit zo'n piepklein eitje? Hoe kan dat dan? 

Koek & Ei De gezonde prikplant

De gezonde prikplant

Ga vandaag mee met Otto naar het bos: daar staat een bos brandnetels. Wat gebeurt er als je deze plant aanraakt? 

Koek & Ei De slijmstunter

De slijmstunter

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar de rand van het bos: daar glijdt een huisjesslak. Heel langzaam en heel bijzonder; hoe doet hij dat en dan ook n ... 

Koek & Ei Het speldenkussentje

Het speldenkussentje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! 

Koek & Ei Het spaarpotje

Het spaarpotje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar de rand van het bos: daar vliegt de hommel van bloem tot bloem. Ze verzamelt eten en drinken. Voor wie? 

Koek & Ei De modderpoetser

De modderpoetser

Ga vandaag mee met Otto naar een modderbad: daar liggen varkens. Hoe maken die zichzelf schoon? 

Koek & Ei Het oersterke wapen

Het oersterke wapen

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto het bos in: hij heeft daar een afgevallen gewei ontdekt. Hoe komt het dat zo'n gewei zo sterk ontzettend sterk is? 

Koek & Ei De kletsnatte prut

De kletsnatte prut

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga met Otto mee varen over het meer: daarin liggen stokoude bomen. Kan je hiervan ooit nog een fikkie stoken? 

Koek & Ei De dakpanduiker

De dakpanduiker

Ga vandaag mee met Otto naar een vijver: daar zijn vissen. Als die ergens tegenaan botsen, moeten ze dan een pleister? 

Koek & Ei De kronkelaar

De kronkelaar

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar de rand van het bos: daar woont een ringslang. Ze heeft geen pootjes, maar kan toch overal komen! Hoe doet ze dat? 

Koek & Ei De droomvlieger

De droomvlieger

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto naar een sloot: daar leeft de libellelarve. Diep onder water, maar het wil graag vliegen, hoog in de lucht. Zal dat o ... 

Koek & Ei De striktak

De striktak

Ga vandaag mee met Otto naar de rand van het bos: daar staan knotwilgen. Hoe komt het dat je kunt vlechten met de takken van deze boom? 

Koek & Ei De wegweter

De wegweter

Ga vandaag mee met Otto naar een hoog dak: daar wonen de duiven. Hoe vinden die vrije vogels elke keer weer hun weg terug? 

Koek & Ei De geharnarste ridder

De geharnarste ridder

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga met Otto mee varen op de zee: daar zwemmen kleine garnalen. Ze hebben geen botten, maar waarom zakken ze dan niet als een plumpudd ... 

Koek & Ei De overwinnaar van de zandvlakte

De overwinnaar van de zandvlakte

Ga vandaag met Otto mee naar een zandverstuiving: daar staat de Grove Den. Hoe houdt die stoere boom al dat zand tegen? 

Koek & Ei Het gekke beestje

Het gekke beestje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga met Otto mee naar de Waddenzee: daar leeft de krab. Waarom vindt Otto dit nou zo'n grappig beestje? 

Koek & Ei De gevaarlijke vechtersbaas

De gevaarlijke vechtersbaas

Ga vandaag met Otto mee naar de sloot: daarin zwemt het stekelbaarsje. Wat eet dit vechtersbaasje allemaal en wie eet hem? 

Koek & Ei Het harige hekje

Het harige hekje

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga met Otto mee naar de paarse hei: daar rent de schaapshond. Hoe zorgt die hond ervoor dat de schaapskudde niet verdwaalt? 

Koek & Ei De stokoude boom

De stokoude boom

Ga vandaag mee met Otto naar het bos: daar staat een driedubbeldikke grote boom. Hoe kom je te weten hoe oud deze boom is? 

Koek & Ei De nachtbrakers

De nachtbrakers

Kom mee naar buiten! Met boswachter Otto is dat altijd spannend. Hij heeft iets moois gezien! Ga mee met Otto het bos in: daar wonen de wilde zwijnen. Wat doen die grappige varkens 's avonds, als het kinderbedtijd is? 

Koek & Ei De notenkraker

De notenkraker

Ga mee met Otto naar de eigenwijze papegaai. Altijd gek op een lekkere noot, maar hoe krijgt hij die nou open?