The Selection: Special Operations Experiment

Realityserie waarin dertig mannen en vrouwen zonder enige militaire ervaring de meest intensieve uitdaging van hun leven aangaan. Gevechtsinstructeurs van Navy SEALs en commando's drijven de kandidaten tot de uiterste grenzen van hun lichamelijke en geestelijke kunnen.
The Selection: Special Operations Experiment March of tears

March of tears

De resterende kandidaten moeten tijdens de verschillende onderdelen van een veldoefening alles wat ze tot nu toe geleerd hebben in de praktijk brengen. Dit wordt de moeilijkste uitdaging van hun leven. Alleen degenen die de oef ... 

The Selection: Special Operations Experiment Humility

Humility

Instructeur Care begeleidt de overgebleven kandidaten tijdens een oefening genaamd 'integrity stations'. Een van de kandidaten haakt af tijdens deze oefening en Care moet beslissen of hij de kandidaat laat doorgaan. 

The Selection: Special Operations Experiment Seed of doubt

Seed of doubt

De overgebleven kandidaten moeten 13 km marcheren met een rugzak van 23 kg. De slechte prestatie van een van de kandidaten trekt de aandacht, terwijl een andere kandidaat zijn mentale breekpunt bereikt. 

The Selection: Special Operations Experiment Pass, quit or drown

Pass, quit or drown

Instructeur Bowen leert de groep hoe ze een-op-eengevechten moeten voeren. Daarna moeten de kandidaten de confrontatie met elkaar aangaan. Tot slot moeten de overgebleven kandidaten de meest gevaarlijke oefening tot nu toe uitv ... 

The Selection: Special Operations Experiment Weeding out the weak

Weeding out the weak

De kandidaten krijgen de opdracht om zichzelf te camoufleren en uit handen te blijven van de instructeurs. Als ze 'gevangen' worden, krijgen ze te maken met keiharde consequenties. 

The Selection: Special Operations Experiment Man in the arena

Man in the arena

De instructeurs geven de overgebleven vijftien kandidaten de opdracht om een neergehaalde piloot te redden. De teamgeest van de groep, en het leiderschap van een aantal wordt op de proef gesteld. Instructeur Haggerty vergt een ... 

The Selection: Special Operations Experiment Hell & high water

Hell & high water

Na slechts twee uur geslapen te hebben, worden de kandidaten door de instructeurs tot het uiterste gedreven in de Stille Zuidzee. Hierbij worden ze blootgesteld aan extreme kou. 

The Selection: Special Operations Experiment A dip in the fire

A dip in the fire

Dertig gewone burgers worden onderworpen aan een zware fysieke training, intensieve verhoren en blootgesteld aan traangas. Een deel van hen zal voor het einde van de dag de handdoek in de ring gooien.