Dr. Quinn, Medicine Woman

Dramaserie over dokter Michaela 'Mike' Quinn, die zich halverwege de 19e eeuw vestigt in een klein stadje in Colorado. Ze neemt de zorg op zich van drie weeskinderen en vindt liefde bij de ruige Sully Byron. Omdat ze een vrouw is, moet ze zich voortdurend bewijzen. Dokter Quinn probeert zich aan te passen aan het leven in het wilde westen en doet op haar beurt een poging vooroordelen weg te nemen en de dorpelingen voor zich te winnen.
Dr. Quinn, Medicine Woman A time to heal (part 1)

A time to heal (part 1)

Dokter Quinn heeft haar handen vol aan een difterie-epidemie die het hele dorp bedreigt. Ze stuurt haar kinderen naar de schuilplaats van Sully. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Lead me not

Lead me not

Mikes zus, Marjorie, is op bezoek in Colorado Springs. Ze is lid van een organisatie die alcohol wil uitbannen. Uitgerekend op dat moment zit Jake zijn zorgen en onzekerheden over Teresa Morales te verdrinken. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A place called home

A place called home

De adoptiezoon van Grace en Robert E, Anthony, heeft een mysterieuze aandoening. Hij komt mogelijk te overlijden en Mike vindt het vreselijk moeilijk om hen dat te vertellen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Wave goodbye

Wave goodbye

Prinses Nizamoff, onderdeel van de Russische royalty, bezoekt Prestons hotel. Ze overtuigt de dorpelingen ervan dat ze helderziend is en connecties heeft met de spirituele wereld. Mike heeft zo haar bedenkingen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The comfort of friends

The comfort of friends

Mike is bezorgd over Sully, die nog steeds door het leger wordt gezocht voor moord. Ondertussen vraagt ze zich af of ze opnieuw zwanger is. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A matter of conscience

A matter of conscience

Hank denkt dat Sully verantwoordelijk is voor de plunderingen in het dorp en beschuldigt Mike publiekelijk van het liegen over Sully's dood. Hij benoemt zichzelf tot sheriff en wil Sully berechten. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Traveling all-stars

Traveling all-stars

Dokter Quinn en de dorpelingen krijgen een spoedcursus honkbal. Ze gaan het opnemen tegen een reizend team met topspelers. Met de wedstrijd proberen ze geld in te zamelen voor verbeteringen in het dorp. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The race

The race

Dokter Quinn heeft van de Cheyenne een paard gekregen. Het beest is supersnel, en Mike wil dan ook meedoen aan een race. Van de organisatie mag ze niet meedoen, omdat ze geen man is.