Dr. Quinn, Medicine Woman

Dramaserie over dokter Michaela 'Mike' Quinn, die zich halverwege de 19e eeuw vestigt in een klein stadje in Colorado. Ze neemt de zorg op zich van drie weeskinderen en vindt liefde bij de ruige Sully Byron. Omdat ze een vrouw is, moet ze zich voortdurend bewijzen. Dokter Quinn probeert zich aan te passen aan het leven in het wilde westen en doet op haar beurt een poging vooroordelen weg te nemen en de dorpelingen voor zich te winnen.
Dr. Quinn, Medicine Woman Halloween II

Halloween II

Dokter Quinn voert een experimentele chirurgische behandeling uit bij een eenzame man met een verminkt gezicht. Halloween komt eraan, dus vergelijken sommige dorpelingen haar met Dr. Frankenstein. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The library

The library

Dokter Quinn heeft de boekencollectie van haar vader geërfd en wil hiermee de eerste openbare bibliotheek van het dorp beginnen. Maar de inhoud van sommige boeken zorgt voor de nodige onrust. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cattle drive (part 2)

Cattle drive (part 2)

Matthew probeert zich te bewijzen tijdens het begeleiden van de kudde vee. Hij slaat advies van Sully in de wind. Onderweg komen ze de nodige hindernissen tegen, zoals hongerige indianen en veedieven. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cattle drive (part 1)

Cattle drive (part 1)

Matthew erft een kudde vee van Olive, die stierf toen ze met de dieren onderweg was van Old Mexico naar Colorado Springs. De kudde moet alleen nog even worden opgehaald. De dorpelingen bieden een helpende hand. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Father and sons

Father and sons

Loren wil aan iedereen bewijzen dat hij niet te oud is en gaat op reis. Brian wil juist bewijzen dat hij oud genoeg is om zelfstandig te zijn en gaat in zijn eentje kamperen. Al snel kruisen hun wegen elkaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The train

The train

Er wordt gesproken over de aanleg van een treinspoor door Colorado Springs. Dr. Mike en de meeste inwoners zouden het een goede ontwikkeling vinden, maar Sully en de Cheyenne zijn bang dat de technologische vooruitgang hun onde ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Return engagement (part 2)

Return engagement (part 2)

Een oorlogsheld bezoekt het dorp onder een valse naam en doet zich voor als een natuurkenner. Mike komt erachter dat de man haar voormalige verloofde uit Boston is. Ze dacht dat hij was omgekomen in de oorlog... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Return engagement (part 1)

Return engagement (part 1)

Een oorlogsheld bezoekt het dorp onder een valse naam en doet zich voor als een natuurkenner. Mike komt erachter dat de man haar voormalige verloofde uit Boston is. Ze dacht dat hij was omgekomen in de oorlog. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The man in the moon

The man in the moon

Als Myra stopt met haar werk, slaan bij Hank de stoppen door. Hij gaat als een razende door het dorp en belandt in een coma. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The campaign

The campaign

Jake Slicker krijgt te maken met een onverwachte tegenkandidaat bij de burgemeestersverkiezingen. Het is een vrouw: dokter Quinn! 

Dr. Quinn, Medicine Woman The abduction (part 2)

The abduction (part 2)

Als Mike probeert een einde te maken aan de strijd tussen de afvallige indianen en Custers leger, wordt ze ontvoerd. Sully zet alles op alles om haar te vinden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The abduction (part 1)

The abduction (part 1)

Als Mike probeert een einde te maken aan de strijd tussen de afvallige indianen en Custers leger, wordt ze ontvoerd. Sully zet alles op alles om haar te vinden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Just one lullaby

Just one lullaby

Een vriendin van de dominee, Louise, gaat lesgeven op de dorpsschool. Als meerdere kinderen medische hulp nodig hebben, krijgt Mike het vermoeden dat Louise de kinderen mishandelt. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The first circle

The first circle

Een bankier uit Denver is in Colorado Springs om huizen te verkopen. Hij heeft leden van de Ku Klux Klan meegenomen om hun boodschap te verspreiden. Ze proberen met geweld een donkere man uit zijn huis te verdrijven. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Life and death

Life and death

Dorothy's zoon, Tom, keert gewond terug in het dorp en gaat voor behandeling naar dokter Mike. Hij blijkt een geheim te hebben: hij is verslaafd geraakt aan morfine. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Luck of the draw

Luck of the draw

Matthew krijgt tips over hoe je kunt winnen bij het gokken. Hij denkt een simpele manier gevonden te hebben om geld te verdienen. Mike en Sully herinneren hem eraan hoe snel je je geld weer kwijt kunt raken. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Buffalo soldiers

Buffalo soldiers

Een groep militairen heeft het voorzien op de afvallige indianen. Sully en Mike proberen meer te weten te komen, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Another woman

Another woman

Een westerse vrouw die zich thuis voelt bij de indianen, voelt zich aangetrokken tot Sully. Ze bedreigt de relatie tussen Sully en Mike. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The circus

The circus

Een vrouw genaamd Heart bezoekt het dorp met haar reizende circus. Haar dochter, Atlantis, voelt zich een buitenbeentje, maar Matthew helpt haar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The offering

The offering

Mike en Sully overtuigen de Cheyenne ervan een lading hulpgoederen van de overheid te accepteren. Als er vervolgens een dodelijk virus uitbreekt bij de Cheyenne, voelen ze zich schuldig en proberen ze iedereen te redden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Crossing the line

Crossing the line

Matthew begint aan zijn nieuwe baan als mijnwerker om aan zijn toekomst te bouwen. Maar als de mijn instort, komt zijn leven in gevaar. Sully probeert hem te redden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Mike's dream: a Christmas tale

Mike's dream: a Christmas tale

Mike helpt bij een bevalling op kerstavond. Ze wordt bezocht door de geest van Charlotte, die haar helpt alle keuzes in haar leven op een rijtje te zetten. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Sully's choice

Sully's choice

In een heftige strijd wordt Sully beschoten. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en de kinderen verbergen hem. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Best friends

Best friends

Het grote dorpsbal komt eraan en er hangt liefde in de lucht. Maar Mike heeft zo haar bedenkingen als Sully wordt gezien met Dorothy. Colleen heeft gevoelens voor de jongen waar haar beste vriendin een oogje op heeft. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Giving thanks

Giving thanks

Mike denkt dat de Cheyenne de dorpelingen kunnen helpen overleven tijdens een periode van extreme droogte. De vooroordelen van Jake en Loren brengen vervolgens voor iedereen Thanksgiving in gevaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Where the heart is (part 2)

Where the heart is (part 2)

Dokter Quinn krijgt te horen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt. Ze gaat met de kinderen naar Boston om haar op te zoeken. Ze stelt zelf een diagnose en maakt daarmee indruk op de jonge arts William Burke. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Where the heart is (part 1)

Where the heart is (part 1)

Dokter Quinn krijgt te horen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt. Ze gaat met de kinderen naar Boston om haar op te zoeken. Ze stelt zelf een diagnose en maakt daarmee indruk op de jonge arts William Burke. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Saving souls

Saving souls

Mike krijgt het aan de stok met een arrogante gebedsgenezeres. Ze zijn het compleet oneens over de behandeling van Kid Cole, die tuberculose heeft. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The incident

The incident

Als Little Eagle van de Cheyenne dood wordt aangetroffen, krijgt Jake de schuld. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over wat er is gebeurd. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Halloween

Halloween

Een mysterieuze 'dode man' jaagt iedereen schrik aan. Tijdens Halloween duikt hij steeds weer ergens anders op in het dorp. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Sanctuary

Sanctuary

Mike zoekt naar medisch bewijsmateriaal om Lorens schoonzus, Dorothy Jennings, vrij te pleiten van moord op haar gewelddadige echtgenoot. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The race

The race

Dokter Quinn heeft van de Cheyenne een paard gekregen. Het beest is supersnel, en Mike wil dan ook meedoen aan een race. Van de organisatie mag ze niet meedoen, omdat ze geen man is. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Bad water

Bad water

Veel dorpelingen worden ziek als het drinkwater wordt vervuild met kwik van een nabijgelegen mijn. Dokter Quinn houdt de steenrijke eigenaar van de mijn verantwoordelijk. Als hij de vervuiling niet stopt, zal ze ervoor zorgen d ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Father's day

Father's day

Mike maakt zich zorgen als Charlottes echtgenoot plotseling terugkeert en contact zoekt met zijn kinderen. Hij weet bijna iedereen ervan te overtuigen dat hij zijn leven heeft gebeterd. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The healing

The healing

Loren, de schoonvader van Sully, ontdekt dat het huis dat Sully aan Mike heeft verhuurd, nog steeds zijn eigendom is. Hij verwijt Sully nog altijd de dood van zijn dochter en daarom eist hij het huis terug. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Law of the land

Law of the land

Een hongerige immigrant gaat tot het uiterste om zijn kinderen te voeden. Hij kan hiervoor de doodstraf krijgen. Zijn lot ligt in handen van Kid Cole, de nieuwe sheriff. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The visitor

The visitor

Mikes moeder, Elizabeth, komt op bezoek. Ze heeft haar dochter jaren niet gesproken. Ze heeft het moeilijk Mikes nieuwe leven in het wilde westen te accepteren. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Epidemic

Epidemic

Er heerst chaos als Colorado Springs wordt geteisterd door een griepvirus. Dokter Quinn neemt maatregelen om de uitbraak te stoppen, maar wordt dan zelf getroffen door de ziekte. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Pilot (part 2)

Pilot (part 2)

Dokter Michaela 'Mike' Quinn uit Boston besluit te gaan werken als dorpsdokter in Colorado Springs. De dorpelingen hadden geen vrouw verwacht en zijn argwanend. Gelukkig vind Mike wel een vriend in de ruige Byron Sully, die vee ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Pilot (part 1)

Pilot (part 1)

Dokter Michaela 'Mike' Quinn uit Boston besluit te gaan werken als dorpsdokter in Colorado Springs. De dorpelingen hadden geen vrouw verwacht en zijn argwanend. Gelukkig vind Mike wel een vriend in de ruige Byron Sully, die vee ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman A new beginning

A new beginning

Mike is enorm trots als Colleen wordt toegelaten op de medische faculteit. Maar ze raakt al snel teleurgesteld als Colleen besluit om haar studie te laten schieten voor een huwelijk met Andrew. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The fight

The fight

Robert E is gefrustreerd na de dood van zijn zoon en het mislukken van zijn huwelijk. Hij wil zijn frustraties eruit slaan en stapt in de ring tegen een rondreizende bokskampioen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman To have and to hold

To have and to hold

Dokter Quinn en Sully halen herinneringen op en praten over de ups en downs in hun relatie. Ze nemen een zwaarwegende beslissing over hun toekomst. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Vengeance

Vengeance

U.S. Marshal Elias Burch wordt beschuldigd van moord. Hij vraagt Matthew, die nog steeds rechten studeert, om hem te verdedigen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Birdman

Birdman

Mike vreest voor Brians veiligheid als hij vriendschap sluit met een excentrieke man, die denkt dat hij een vogel is. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Happily ever after

Happily ever after

Jake en Teresa verheugen zich op hun trouwdag. Ondertussen proberen Mike en Sully Dansende Wolk uit de gevangenis te krijgen. Hij werd gearresteerd toen hij het reservaat verliet. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Life in balance

Life in balance

Dokter Quinn sluit vriendschap met een jonge Chinese vrouw die zich voordoet als man. Alleen op die manier kan ze in de traditionele Chinese gemeenschap werken als arts. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Seven kinds of lonely

Seven kinds of lonely

Na de dood van Marjorie is Loren kapot van verdriet. Mike ontdekt dat hij van plan is om zijn winkel te verkopen en weg te gaan uit Colorado Springs. Ze probeert hem op andere gedachten te brengen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Seeds of doubt

Seeds of doubt

Colleen heeft een aanbidder: Patrick Collins. In eerste instantie voelt ze zich gevleid door zijn aandacht, maar Mike zet vraagtekens bij Patricks bedoelingen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Point blank

Point blank

Mikes leven staat even op zijn kop als ze vanuit het niets wordt beschoten door een man die een enorme hekel heeft aan artsen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The homecoming

The homecoming

Mike en Sully hebben Zwarte Kraai en zijn dappere mannen veilig naar het reservaat geleid en reizen nu terug naar huis voor kerst. Onderweg helpen ze een onfortuinlijk, pasgetrouwd stel dat ronddwaalt in de wildernis. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Safe passage

Safe passage

Dokter Quinn heeft een ontmoeting met een majoor die een grote hekel heeft aan indianen. Ze probeert een vredesovereenkomst te regelen, inclusief een pardon voor Sully, zodat hij weer naar huis kan komen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Civil wars

Civil wars

Horace klaagt Hank aan voor het breken van zijn neus. Met tegenzin speelt dokter Quinn voor rechter. Al snel beginnen meer dorpelingen rechtszaken tegen elkaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A time to heal (part 2)

A time to heal (part 2)

Mike is bang dat ze haar zus, Marjorie, niet kan redden. Ook Daniel en Preston vallen ten prooi aan de difterie-uitbraak. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A time to heal (part 1)

A time to heal (part 1)

Dokter Quinn heeft haar handen vol aan een difterie-epidemie die het hele dorp bedreigt. Ze stuurt haar kinderen naar de schuilplaats van Sully. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Lead me not

Lead me not

Mikes zus, Marjorie, is op bezoek in Colorado Springs. Ze is lid van een organisatie die alcohol wil uitbannen. Uitgerekend op dat moment zit Jake zijn zorgen en onzekerheden over Teresa Morales te verdrinken. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A place called home

A place called home

De adoptiezoon van Grace en Robert E, Anthony, heeft een mysterieuze aandoening. Hij komt mogelijk te overlijden en Mike vindt het vreselijk moeilijk om hen dat te vertellen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Wave goodbye

Wave goodbye

Prinses Nizamoff, onderdeel van de Russische royalty, bezoekt Prestons hotel. Ze overtuigt de dorpelingen ervan dat ze helderziend is en connecties heeft met de spirituele wereld. Mike heeft zo haar bedenkingen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The comfort of friends

The comfort of friends

Mike is bezorgd over Sully, die nog steeds door het leger wordt gezocht voor moord. Ondertussen vraagt ze zich af of ze opnieuw zwanger is. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A matter of conscience

A matter of conscience

Hank denkt dat Sully verantwoordelijk is voor de plunderingen in het dorp en beschuldigt Mike publiekelijk van het liegen over Sully's dood. Hij benoemt zichzelf tot sheriff en wil Sully berechten. 

Dr. Quinn, Medicine Woman All that matters

All that matters

De inwoners van Colorado Springs denken dat Sully dood is. Mike probeert hem in het geheim weer op te lappen en houdt hem verborgen voor de dorpelingen en het leger. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Reason to believe

Reason to believe

Dokter Quinn zoekt wanhopig naar Sully, nadat hij vluchtte voor het leger. Hij heeft zware verwondingen opgelopen en is er slecht aan toe. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Moment of truth (part 2)

Moment of truth (part 2)

Sergeant Brian O'Connor denkt dat Sully verantwoordelijk is voor de aanval op zijn soldaten. Hij zet de achtervolging in en er volgt een bloedige strijd, waarin wordt gevochten tot de dood. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Moment of truth (part 1)

Moment of truth (part 1)

Dansende Wolk is in elkaar geslagen door soldaten. Sully wil hem helpen om te ontsnappen naar een ander leefgebied. Maar dit plan draait uit op een fiasco, waardoor hij zelf op de vlucht moet slaan. 

Dr. Quinn, Medicine Woman His father's son

His father's son

Brian voelt zich buitengesloten nu Mike en Sully zoveel tijd besteden aan Katie. Hij gedraagt zich compleet onverantwoordelijk en daarmee brengt hij zichzelf en Anthony in gevaar. Sully moet orde op zaken stellen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Starting over

Starting over

Mikes zus heeft zich aangesloten bij de beweging die zich inzet voor het vrouwenkiesrecht. Mike schrikt van haar nieuwe, liberale leefstijl en haar open relatie met Loren. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Before the dawn

Before the dawn

Nadat hij de scheidingspapieren van zijn vrouw heeft gekregen, doet Horace tot ieders verbijstering een zelfmoordpoging. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The body electric

The body electric

Als de beroemde schrijver en dichter Walt Whitman naar Colorado Springs verhuist, is iedereen enthousiast. Dat verandert als er geruchten op gang komen over zijn privéleven. Toch gaat Brian graag bij hem op bezoek. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Hostage

Hostage

Dokter Quinn, Brian en Katie worden gegijzeld door een stel bankovervallers. Sully probeert hen te bevrijden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A house divided (part 2)

A house divided (part 2)

Sully's goede vriend Daniel Simon is op bezoek om Sully zijn deel van de opbrengsten van de mijn te geven. Preston wil dat Sully nu direct zijn lening terugbetaalt. Daniel wordt verliefd op dokter Quinn. Zij heeft dat niet in d ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman A house divided (part 1)

A house divided (part 1)

Sully's goede vriend Daniel Simon is op bezoek om Sully zijn deel van de opbrengsten van de mijn te geven. Preston wil dat Sully nu direct zijn lening terugbetaalt. Daniel wordt verliefd op dokter Quinn. Zij heeft dat niet in d ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Colleen's paper

Colleen's paper

Colleen werkt aan een paper voor haar studie. Ze vraagt Mike naar haar meest memorabele momenten als arts. Mike denkt terug aan de afgelopen vijf turbulente jaren in Colorado Springs.