Dr. Quinn, Medicine Woman

Dramaserie over dokter Michaela 'Mike' Quinn, die zich halverwege de 19e eeuw vestigt in een klein stadje in Colorado. Ze neemt de zorg op zich van drie weeskinderen en vindt liefde bij de ruige Sully Byron. Omdat ze een vrouw is, moet ze zich voortdurend bewijzen. Dokter Quinn probeert zich aan te passen aan het leven in het wilde westen en doet op haar beurt een poging vooroordelen weg te nemen en de dorpelingen voor zich te winnen.
Dr. Quinn, Medicine Woman Dead or alive (part 1)

Dead or alive (part 1)

Als een senator in Colorado Springs is om campagne te voeren, wordt zijn zoon ontvoerd. Sully, Matthew en Robert E. bieden aan hem te zoeken. De kidnapper leeft in de natuur, dus komt Sully's gebiedskennis goed van pas. Mike mo ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman The iceman cometh

The iceman cometh

Een oud-collega van Preston brengt een bezoekje aan Colorado Springs. Hij verkoopt aandelen in een niet-bestaande uitvinding. Bijna iedereen trapt in de zwendel. 

Dr. Quinn, Medicine Woman If you love someone

If you love someone

Na een lange periode van rouw is Matthew eindelijk weer verliefd geworden. Wat het lastig maakt, is dat zijn nieuwe liefje in het plaatselijke bordeel werkt. Preston biedt Myra een baan aan. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Tin star

Tin star

De criminaliteit in Colorado Springs neemt toe, dus is er behoefte aan een sheriff. Matthew neemt de verantwoordelijkheid op zich. Hij verbiedt wapenbezit en komt daarmee onverwacht in gevaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Change of heart

Change of heart

Dokter Quinn is de eerste vrouw die wordt toegelaten tot de prestigieuze American Medical Society, maar die certificering helpt haar niet om een diagnose te stellen bij een doodziek jongetje. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Fifi's first Christmas

Fifi's first Christmas

Terwijl iedereen voorbereidingen treft voor kerstmis, ontvangt Mike een onverwacht cadeau van haar moeder: een dwergpoedel genaamd Fifi. Het beestje veroorzaakt een ravage in Colorado Springs. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Hell on wheels

Hell on wheels

In het kamp van de spoorwegmedewerkers is een epidemie uitgebroken. Dokter Quinn en Sully haasten zich ernaartoe om te helpen en treffen een depressieve Matthew aan. Hij runt de saloon en heeft zich aangemeld als vrijwilliger v ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman One touch of nature

One touch of nature

Het is bijna Thanksgiving en dokter Quinn zou graag zien dat de dorpelingen hun feestmaaltijden delen met de arme indianen. Ondertussen is ze heel druk bezig met haar kinderwens. Een moeilijke bevalling haalt bij Sully nare her ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Expedition (part 2)

Expedition (part 2)

Mike besluit op haar verjaardag Pike's Peak te beklimmen, samen met Dorothy, Grace en Myra. De vrouwen krijgen onenigheid en er ontstaan een levensgevaarlijke situatie. Terwijl Mike afwezig is, drukt Preston er een wet doorheen ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Expedition (part 1)

Expedition (part 1)

Mike besluit op haar verjaardag Pike's Peak te beklimmen, samen met Dorothy, Grace en Myra. De vrouwen krijgen onenigheid en er ontstaat een levensgevaarlijke situatie. Terwijl Mike afwezig is, drukt Preston er een wet doorheen ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Promises, promises

Promises, promises

Loren doet Barbara een huwelijksaanzoek. Maar nog voor ze kan antwoorden, krijgt hij een beroerte. Er is spanning tussen Mike en Sully als Sully een brief krijgt van een oude vriend. Die vraagt Sully om hem te helpen in de goud ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Dorothy's book

Dorothy's book

De dorpelingen voelen zich verraden als Dorothy Jennings een boek schrijft over haar ervaringen in Colorado Springs. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Halloween III

Halloween III

Halloween komt eraan en een klasgenoot heeft Brian wijsgemaakt dat hij vermoord zal worden door een geest als hij naar het grote Halloweenfeest gaat. Een man met reuma bezoekt Colorado Springs in de hoop dat de natuurlijke bron ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Brother's keeper

Brother's keeper

De verloofde van Matthew, Ingrid, wordt gebeten door de hond van Brian. Het beest blijkt hondsdolheid te hebben, en al snel komt Ingrids leven in gevaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Mothers and daughters

Mothers and daughters

Dokter Quinn heeft alleen nog maar oog voor Sully en is verbijsterd als ze te horen krijgt wat voor rebelse streken Colleen heeft uitgehaald. Als ook Brian zich genegeerd voelt, realiseren Mike en Sully zich dat ze hun liefdesl ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Traveling all-stars

Traveling all-stars

Dokter Quinn en de dorpelingen krijgen een spoedcursus honkbal. Ze gaan het opnemen tegen een reizend team met topspelers. Met de wedstrijd proberen ze geld in te zamelen voor verbeteringen in het dorp. 

Dr. Quinn, Medicine Woman A new life

A new life

Dokter Quinn en Sully komen thuis na hun huwelijksreis en merken dat Colorado Springs is veranderd tijdens hun afwezigheid. Preston heeft een stuk land gekocht en wil een bij de dorpelingen geliefde boom kappen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman For better or worse (part 2)

For better or worse (part 2)

Het is eindelijk zover: Sully en dokter Quinn gaan trouwen. Maar dan ontdekt Sully dat generaal Custer een prijs heeft gezet op het hoofd van Dansende Wolk, die Sully's getuige zou zijn. 

Dr. Quinn, Medicine Woman For better or worse (part 1)

For better or worse (part 1)

De bewoners van Colorado Springs maken zich op voor misschien wel de belangrijkste gebeurtenis ooit in het dorp: de bruiloft van dokter Quinn en Sully. Ook uit Boston zijn de nodige bruiloftsgasten gekomen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Ready or not

Ready or not

Mike en Sully hebben opeens twijfels over hun aanstaande huwelijk en gaan erover in gesprek met de dominee. Ze blikken terug op hun verleden en de problemen die ze hebben moeten overwinnen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Sully's recovery

Sully's recovery

Na het bloedbad in het Cheyennedorp wil Sully ontslag nemen als agent. Hij treft Loren aan, die zwaargewond is. Sully moet vechten tegen zijn eigen wanhoop om hem te kunnen helpen. Dokter Quinn is ondertussen ongerust als Brian ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Washita (part 2)

Washita (part 2)

Dokter Quinn is er kapot van als generaal Custer met zijn troepen een Cheyennedorp aanvalt. Ze heeft het gevoel dat ze het bloedbad had kunnen voorkomen en voelt zich schuldig. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Washita (part 1)

Washita (part 1)

Dokter Quinn is er kapot van als generaal Custer met zijn troepen een Cheyennedorp aanvalt. Ze heeft het gevoel dat ze het bloedbad had kunnen voorkomen en voelt zich schuldig. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The permanence of chance

The permanence of chance

Dokter Quinn krijgt het aan de stok met de dorpelingen als ze een weekje invalt als juf op school en de kinderen lesgeeft over de evolutie. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Bone of contention

Bone of contention

Dr. John Porter, een ambitieuze paleontoloog, bezoekt Colorado Springs om dinosaurusbotten op te graven. Hierbij verstoort hij de begraafplaats van de Cheyenne. Dokter Quinn, Sully en de indianen proberen hem tegen te houden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Baby outlaws

Baby outlaws

Een tiener raakt gewond tijdens het beroven van de saloon. Dokter Quinn behandelt haar en neemt het meisje in huis in de hoop haar weer op het rechte pad te krijgen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Things my father never taught me

Things my father never taught me

Dokter Quinn overtuigt Robert E. ervan een klus aan te nemen bij het spoor. Pas later ontdekt ze dat de klus, het repareren van een stoommachine, levensgevaarlijk is. 

Dr. Quinn, Medicine Woman What is love?

What is love?

De dorpelingen doen auditie voor een uitvoering van 'Romeo En Julia' op Valentijnsdag. Er ontstaan de nodige vetes. Brian moet voor school een opstel schrijven over liefde. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cooper vs. Quinn (part 2)

Cooper vs. Quinn (part 2)

De biologische vader van Colleen en Brian wil zijn kinderen weghalen bij dokter Quinn en Sully en daarom rennen de kinderen weg. Als ze worden teruggevonden, blijkt Colleen een longontsteking te hebben. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cooper vs. Quinn (part 1)

Cooper vs. Quinn (part 1)

Mike en Sully hebben besloten Colleen en Brian te adopteren. Maar dat plan valt mogelijk in duigen als hun biologische vader plotseling opduikt. Hij heeft een nieuwe vrouw en wil de kinderen meenemen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Pike's peace

Pike's peace

Mike maakt kennis met Sam Lindsay, een oudere vrouw die vanuit Boston naar Colorado Springs komt om Pike's Peak te beklimmen. Ze voelt zich verwant aan de onafhankelijke vrouw. Myra Bing staat op het punt te bevallen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The end of the world

The end of the world

Een grote krant schrijft een artikel over een komeet die op weg zou zijn naar aarde, met desastreuze gevolgen. Hank en Loren weten te profiteren van de massahysterie die vervolgens ontstaat. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Indian agent

Indian agent

Sully wordt beëdigd als agent bij de Cheyenne. Hij ontdekt dat voedsel dat is bestemd voor de stam wordt doorverkocht. Sully probeert uit te vinden wie er een illegale handel op na houdt. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The first Christmas

The first Christmas

De bewoners van Colorado Springs maken zich op voor kerst als een joods immigrantengezin in het dorp komt wonen. Niet alle dorpelingen zijn daar even enthousiast over. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Ladies night (part 2)

Ladies night (part 2)

Dorothy wil zich niet laten opereren, ook niet als dat haar leven kan redden. Mike heeft het daar moeilijk mee. Jake probeert te ontsnappen aan de mannen die hem hebben ontvoerd. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Ladies night (part 1)

Ladies night (part 1)

Mike waarschuwt Dorothy dat de bult in haar borst mogelijk kwaadaardig is. Mike wil haar opereren, maar Dorothy weigert. Hank organiseert een Ladies Night in de saloon. Colleen krijgt te maken met pijnlijke grappen van haar kla ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Thanksgiving

Thanksgiving

Als Mike en Sully in Denver zijn om medische hulpmiddelen in te slaan, ontmoeten ze de pasgetrouwde Kid Cole en Sister Ruth. Ze nodigen hen uit voor Thanksgiving. Onderweg wordt hun koets overvallen. Mike voelt zich schuldig. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Money trouble

Money trouble

Sully heeft te weinig geld om zijn nieuwe huis af te maken. Dokter Quinn biedt aan om wat spullen voor hem te kopen, maar hij is te trots om het aanbod te accepteren. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The Washington affair (part 2)

The Washington affair (part 2)

Dokter Quinn en Sully vinden het lastig om in Washington iemand te vinden die hun zorgen serieus neemt. Sully wordt gearresteerd. Mike moet hem vrij krijgen om een complot tegen de president te ontmaskeren. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The Washington affair (part 1)

The Washington affair (part 1)

Het plan voor de spoorweg gaat door en bedreigt nu het grondgebied van de Cheyenne. Dokter Quinn gaat met haar gezin, Sully en Dansende Wolk naar Washington D.C. om te lobbyen voor de indianen. Daar ontdekt ze een geheim over S ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Halloween II

Halloween II

Dokter Quinn voert een experimentele chirurgische behandeling uit bij een eenzame man met een verminkt gezicht. Halloween komt eraan, dus vergelijken sommige dorpelingen haar met Dr. Frankenstein. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The library

The library

Dokter Quinn heeft de boekencollectie van haar vader geërfd en wil hiermee de eerste openbare bibliotheek van het dorp beginnen. Maar de inhoud van sommige boeken zorgt voor de nodige onrust. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cattle drive (part 2)

Cattle drive (part 2)

Matthew probeert zich te bewijzen tijdens het begeleiden van de kudde vee. Hij slaat advies van Sully in de wind. Onderweg komen ze de nodige hindernissen tegen, zoals hongerige indianen en veedieven. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Cattle drive (part 1)

Cattle drive (part 1)

Matthew erft een kudde vee van Olive, die stierf toen ze met de dieren onderweg was van Old Mexico naar Colorado Springs. De kudde moet alleen nog even worden opgehaald. De dorpelingen bieden een helpende hand. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Father and sons

Father and sons

Loren wil aan iedereen bewijzen dat hij niet te oud is en gaat op reis. Brian wil juist bewijzen dat hij oud genoeg is om zelfstandig te zijn en gaat in zijn eentje kamperen. Al snel kruisen hun wegen elkaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The train

The train

Er wordt gesproken over de aanleg van een treinspoor door Colorado Springs. Dr. Mike en de meeste inwoners zouden het een goede ontwikkeling vinden, maar Sully en de Cheyenne zijn bang dat de technologische vooruitgang hun onde ... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Return engagement (part 2)

Return engagement (part 2)

Een oorlogsheld bezoekt het dorp onder een valse naam en doet zich voor als een natuurkenner. Mike komt erachter dat de man haar voormalige verloofde uit Boston is. Ze dacht dat hij was omgekomen in de oorlog... 

Dr. Quinn, Medicine Woman Return engagement (part 1)

Return engagement (part 1)

Een oorlogsheld bezoekt het dorp onder een valse naam en doet zich voor als een natuurkenner. Mike komt erachter dat de man haar voormalige verloofde uit Boston is. Ze dacht dat hij was omgekomen in de oorlog. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The man in the moon

The man in the moon

Als Myra stopt met haar werk, slaan bij Hank de stoppen door. Hij gaat als een razende door het dorp en belandt in een coma. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The campaign

The campaign

Jake Slicker krijgt te maken met een onverwachte tegenkandidaat bij de burgemeestersverkiezingen. Het is een vrouw: dokter Quinn! 

Dr. Quinn, Medicine Woman The abduction (part 2)

The abduction (part 2)

Als Mike probeert een einde te maken aan de strijd tussen de afvallige indianen en Custers leger, wordt ze ontvoerd. Sully zet alles op alles om haar te vinden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The abduction (part 1)

The abduction (part 1)

Als Mike probeert een einde te maken aan de strijd tussen de afvallige indianen en Custers leger, wordt ze ontvoerd. Sully zet alles op alles om haar te vinden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Just one lullaby

Just one lullaby

Een vriendin van de dominee, Louise, gaat lesgeven op de dorpsschool. Als meerdere kinderen medische hulp nodig hebben, krijgt Mike het vermoeden dat Louise de kinderen mishandelt. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The first circle

The first circle

Een bankier uit Denver is in Colorado Springs om huizen te verkopen. Hij heeft leden van de Ku Klux Klan meegenomen om hun boodschap te verspreiden. Ze proberen met geweld een donkere man uit zijn huis te verdrijven. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Life and death

Life and death

Dorothy's zoon, Tom, keert gewond terug in het dorp en gaat voor behandeling naar dokter Mike. Hij blijkt een geheim te hebben: hij is verslaafd geraakt aan morfine. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Luck of the draw

Luck of the draw

Matthew krijgt tips over hoe je kunt winnen bij het gokken. Hij denkt een simpele manier gevonden te hebben om geld te verdienen. Mike en Sully herinneren hem eraan hoe snel je je geld weer kwijt kunt raken. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Buffalo soldiers

Buffalo soldiers

Een groep militairen heeft het voorzien op de afvallige indianen. Sully en Mike proberen meer te weten te komen, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Orphan train

Orphan train

Mike helpt de dominee om gezinnen te vinden voor de weeskinderen. Hij overweegt zelf kinderen te adopteren en zou wel met Mike willen trouwen. Ondertussen voelen Mikes kinderen zich een beetje verwaarloosd. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Another woman

Another woman

Een westerse vrouw die zich thuis voelt bij de indianen, voelt zich aangetrokken tot Sully. Ze bedreigt de relatie tussen Sully en Mike. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The circus

The circus

Een vrouw genaamd Heart bezoekt het dorp met haar reizende circus. Haar dochter, Atlantis, voelt zich een buitenbeentje, maar Matthew helpt haar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The offering

The offering

Mike en Sully overtuigen de Cheyenne ervan een lading hulpgoederen van de overheid te accepteren. Als er vervolgens een dodelijk virus uitbreekt bij de Cheyenne, voelen ze zich schuldig en proberen ze iedereen te redden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Crossing the line

Crossing the line

Matthew begint aan zijn nieuwe baan als mijnwerker om aan zijn toekomst te bouwen. Maar als de mijn instort, komt zijn leven in gevaar. Sully probeert hem te redden. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Mike's dream: a Christmas tale

Mike's dream: a Christmas tale

Mike helpt bij een bevalling op kerstavond. Ze wordt bezocht door de geest van Charlotte, die haar helpt alle keuzes in haar leven op een rijtje te zetten. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Sully's choice

Sully's choice

In een heftige strijd wordt Sully beschoten. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en de kinderen verbergen hem. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Best friends

Best friends

Het grote dorpsbal komt eraan en er hangt liefde in de lucht. Maar Mike heeft zo haar bedenkingen als Sully wordt gezien met Dorothy. Colleen heeft gevoelens voor de jongen waar haar beste vriendin een oogje op heeft. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Giving thanks

Giving thanks

Mike denkt dat de Cheyenne de dorpelingen kunnen helpen overleven tijdens een periode van extreme droogte. De vooroordelen van Jake en Loren brengen vervolgens voor iedereen Thanksgiving in gevaar. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Where the heart is (part 2)

Where the heart is (part 2)

Dokter Quinn krijgt te horen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt. Ze gaat met de kinderen naar Boston om haar op te zoeken. Ze stelt zelf een diagnose en maakt daarmee indruk op de jonge arts William Burke. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Where the heart is (part 1)

Where the heart is (part 1)

Dokter Quinn krijgt te horen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt. Ze gaat met de kinderen naar Boston om haar op te zoeken. Ze stelt zelf een diagnose en maakt daarmee indruk op de jonge arts William Burke. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Saving souls

Saving souls

Mike krijgt het aan de stok met een arrogante gebedsgenezeres. Ze zijn het compleet oneens over de behandeling van Kid Cole, die tuberculose heeft. 

Dr. Quinn, Medicine Woman The incident

The incident

Als Little Eagle van de Cheyenne dood wordt aangetroffen, krijgt Jake de schuld. Iedereen heeft zo zijn eigen mening over wat er is gebeurd. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Halloween

Halloween

Een mysterieuze 'dode man' jaagt iedereen schrik aan. Tijdens Halloween duikt hij steeds weer ergens anders op in het dorp. 

Dr. Quinn, Medicine Woman Sanctuary

Sanctuary

Mike zoekt naar medisch bewijsmateriaal om Lorens schoonzus, Dorothy Jennings, vrij te pleiten van moord op haar gewelddadige echtgenoot.