Art Dept.

Tv-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, een broedplaats voor jong audiovisueel talent.
Art Dept. The bright side of dad

The bright side of dad

Theatermaker Bright Richards zet het trauma dat hij opliep tijdens de Liberiaanse burgeroorlog om in theater. Dit in tegenstelling tot de vader van regisseur Naomi White, die in diezelfde oorlog gevlucht is, maar daarover zwijg ... 

Art Dept. Drumstick

Drumstick

Drumstick is een korte documentaire over beeldend kunstenares Noortje Zijlstra die dode dieren gebruikt voor haar kunst. 

Art Dept. Jemima

Jemima

Performance, fotografie, beeldhouwen en nog veel meer. Jemima (22), opgegroeid in de stad, doet het allemaal om haar persoonlijke connectie met de natuur terug te vinden. 

Art Dept. Sabr

Sabr

Regisseur Anass Houmane maakte de film Sabr. Hierin zien we illustrator Rhaida die in gesprek gaat met haar Egyptische moeder Magda. Haar moeder ziet illustreren niet als een echte baan. 

Art Dept. Symbiose

Symbiose

Theatermakers Kim Karssen en Florian Myjer hebben een unieke en onconventionele band, zowel op de planken als privé. Ze beschrijven zichzelf en hun theater als fluïde en zijn onmogelijk in een hokje te stoppen. 

Art Dept. Bird Guy

Bird Guy

Duik in de wereld van BIRD.Guy: een alter ego bedacht door kunstenaar Alois van Bruchem (21). Een portret over BIRD.Guy, gebaseerd op zijn daadwerkelijke leven en kunst. 

Art Dept. Wendy Varela

Wendy Varela

Regisseur Anass Houmane maakte voor Art Dept. het portret van Wendy Varela. Wendy maakt als visual artist en grafisch vormgever collages van haar ideale wereld en vertelt verhalen van ongehoorde mensen.