Rail Away

Per aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert.
Rail Away Zwitserland 2: Interlaken Jungfraujoch

Zwitserland 2: Interlaken Jungfraujoch

Het tweede deel van de reis met de Jungfraubahnen. 

Rail Away Duitsland-Oostenrijk:Karwendelbahn

Duitsland-Oostenrijk:Karwendelbahn

Een internationale verbinding tussen 2 landen met het karakter van een boemeltje, zo kan deze spoorlijn worden omschreven. 

Rail Away VS-Canada: New York - Montreal

VS-Canada: New York - Montreal

Een rit met Amtrak van het hart van New York naar het hart van Montreal, twee belangrijke steden aan de oostkust van Noord Amerika. 

Rail Away Egypte 2: Cairo - Assuan

Egypte 2: Cairo - Assuan

Een treinreis langs de levensader van Egypte, de Nijl. Vanaf de hoofdstad Cairo wordt die gevolgd tot aan de oevers van het Nassermeer bij Assuan. 

Rail Away Egypte 1: Alexandrie-Cairo

Egypte 1: Alexandrie-Cairo

Een rit door de Nijldelta van de oude stad Alexandrie aan de Middellandse Zeekust naar het het hart, de hoofdstad Cairo. 

Rail Away Spanje: Durango - Bilbao

Spanje: Durango - Bilbao

Van Durango naar Bilbao in Baskenland, een rit over de oudste smalspoorlijn in dit deel van Spanje. Verder een uitstapje naar Bermeo aan de kust en beelden van een stoomtrein op een museumlijn. 

Rail Away Noorwegen: Bergen - Flambana

Noorwegen: Bergen - Flambana

Van de hoofdstad van de fjorden een treinreis de bergen in. 

Rail Away Spanje: San Sebastian - Durango

Spanje: San Sebastian - Durango

In Baskenland ligt tussen San Sebastian en Bilbao een smalspoorlijn. De rit geeft een goed beeld van dit mooie, onbekende deel van Spanje. 

Rail Away India: Kalka - Simla

India: Kalka - Simla

Eén van de technische hoogstandjes op het gebied van smalspoor in India, zo wordt deze verbinding genoemd in één van de Guinness boeken over spoorwegen. 

Rail Away Zwitserland, Bernina Express: Chur - Bever

Zwitserland, Bernina Express: Chur - Bever

In de eerste van vier nieuwe afleveringen staat de bekende Bernina Express in Zwitserland centraal. Een treinreis die deel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst. En dat is niet zonder reden. 

Rail Away Zwitserland, Bernina Express: Pontresina - Tirano

Zwitserland, Bernina Express: Pontresina - Tirano

In de tweede van vier nieuwe afleveringen staat opnieuw de bekende Bernina Express in Zwitserland centraal. 

Rail Away Slowakije: Zilina - Strba - Tatranska Lomnica

Slowakije: Zilina - Strba - Tatranska Lomnica

Rail Away is voor het eerst op bezoek geweest in Slowakije. Deze aflevering begint in de noordwestelijk gelegen stad Zilina. Na een korte kennismaking gaat de treinreis vanuit Zilina door een groene vallei op zoek naar de bergen. 

Rail Away Taiwan: Taipei - Yilan + Sadiaoling - Jingtong

Taiwan: Taipei - Yilan + Sadiaoling - Jingtong

Vanuit de miljoenenstad Taipei in het noorden van Taiwan, voert het traject oostwaarts over de zogenaamde North-link. 

Rail Away Zwitserland: Bern-Locarno

Zwitserland: Bern-Locarno

Een reis tussen twee delen van Zwitserland die via het noorden van Italië met elkaar verbonden zijn. Prachtige landschappen worden afgewisseld door allerlei spoorse variatie, zoals spectaculaire viaducten en kilometerlange tun ... 

Rail Away Spanje : Mallorca

Spanje : Mallorca

Op het vakantie-eiland Mallorca prachtige beelden van de spoorlijnen die er te vinden zijn. Een oude lijn, die nieuw leven wordt ingeblazen wordt, loopt van Palma de Mallorca naar Inca in het binnenland. 

Rail Away Oostenrijk: Wenen-Bregenz

Oostenrijk: Wenen-Bregenz

In de winter wordt een reis van oost naar west door Oostenrijk gemaakt, waarbij indrukwekkende tunnels, viadukten en landschappen passeren. 

Rail Away Zwitserland: Disentis-Zermatt

Zwitserland: Disentis-Zermatt

In het zuiden van Zwitserland verbinden smalspoorlijnen allerlei wintersportplaatsen met elkaar, zodat witte vergezichten, blauwe luchten en rode treinen elkaar afwisselen in dit programma. 

Rail Away Egypte: Alexandrie - Assuan

Egypte: Alexandrie - Assuan

Een reis van 1100 kilometer langs de Nijl vanaf de Middellandse Zee tot het Nassermeer, die een goed beeld geeft van de vele facetten van Egypte. 

Rail Away Duitsland: Schwarzwaldbahn

Duitsland: Schwarzwaldbahn

Een Bergbahn in de heuvels van Zuid-Duitsland, zo wordt de spoorlijn door het Schwarzwald wel omschreven. Ook al zijn de toppen niet zo hoog, de reis van Offenburg naar Konstanz aan de Bodensee is bijzonder verrassend door de g ... 

Rail Away Groot Brittannie : Schotland

Groot Brittannie : Schotland

De West Highland Railway werd aangelegd om de westkust met de Schotse steden te verbinden. Het vertelt de geschiedenis over eigenwijze Schotten als Concrete Bob, die door bijna onbegaanbare gebieden een spoorlijn bouwden. Dwars ... 

Rail Away Zwitserland: Luzern - Rigi

Zwitserland: Luzern - Rigi

De top van de Rigi bij Luzern was al lang een geliefd doel voor een dagje uit, voor een tandrad-spoorlijn naar de top werd aangelegd. De uitvinding van Ir. Riggenbach maakte dat mogelijk, zodat nu van twee kanten een prachtige ... 

Rail Away Oostenrijk: St. Pölten - Mariazell

Oostenrijk: St. Pölten - Mariazell

Met de Mariazellerbahn naar het bekendste pelgrimsoord in Oostenrijk met dezelfde naam. Vanuit de laagvlakten van de Donau klimt het smalspoortreintje al snel door smallere rivierdalen, getrokken door 100 jaar oude elektrische ... 

Rail Away Frankrijk: Toulouse - La Tourdecarol

Frankrijk: Toulouse - La Tourdecarol

Een reis vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen van de Pyreneeën. Maar ook van een grote industriestad langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen naar de Spaanse grens. 

Rail Away Frankrijk - Italië / Tendalijn

Frankrijk - Italië / Tendalijn

De treinreis gaat van Nice langs de Cote d'Azur naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat het door het dal van de rivier de Roya en over de Col de Tende naar Cuneo. 

Rail Away Portugal: Lissabon - Figuera

Portugal: Lissabon - Figuera

Van Lissabon langs de oevers van de Taag naar het noorden over de nieuwe hoge snelheidslijn in Portugal. Een grote tegenstelling daarmee is het spoorlijntje van Coimbra naar Figuera da Foz aan de kust. 

Rail Away Zwitserland: Voralpenexpress

Zwitserland: Voralpenexpress

Een reis met de Voralpenexpress tussen twee van de grote zwitserse meren, het Vierwoudsteden-meer en de Bodensee. 

Rail Away Frankrijk: Le petit train jaune

Frankrijk: Le petit train jaune

Van de voet van de Franse Pyreneeën tot de hoogvlakte van de Cerdagne aan de Spaanse grens kronkelt de gele kanarie, zoals de bijnaam van de trein is, zich langs grootse viaducten en tunnels naar ijle hoogten in de zon. 

Rail Away Canada Skeenaline: P. Rupert - Jasper

Canada Skeenaline: P. Rupert - Jasper

Charles Hayes, inspirator en bouwer van een spoorlijn van meer dan 1000 kilometer door de Rockies. Ook na zijn dood op de laatste reis van de Titanic bleef zijn droom leven en nog steeds rijdt drie keer per week een trein twee ... 

Rail Away Zwitserland Brunigbahn: Interlaken - Luzern

Zwitserland Brunigbahn: Interlaken - Luzern

Een treinreis over smalspoor uit Interlaken, die vanaf Meiringen over de steile Brunigpas klimt. Daarna daalt de lijn en loopt over de oevers van grote zwitserse meren naar Luzern in het centrum van het land. 

Rail Away Zwitserland - Lugano

Zwitserland - Lugano

Een vleugje Italiaans "dolce vita" gecombineerd met de Zwitserse degelijkheid. Zo wordt het leven in het Italiaans-sprekende kanton Tessin in Zwitserland gekenmerkt. 

Rail Away Innsbruck (Oostenrijk)

Innsbruck (Oostenrijk)

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en biedt de bezoeker een aantal bijzondere bestemmingen die vanuit de stad via de rails bereikt kunnen worden. Reden genoeg voor een bezoek van Rail Away Citytrips. 

Rail Away Portugal - Lissabon

Portugal - Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. 

Rail Away Zwitserland LSE Bahn: Luzern - Engelberg

Zwitserland LSE Bahn: Luzern - Engelberg

Een spoorlijn van maar 33 kilometer, die toch garant staat voor de bekende variatie van het zwitserse landschap. 

Rail Away Groot-Brittannië Kyle Line: Inverness - Kyle of Lochalsh

Groot-Brittannië Kyle Line: Inverness - Kyle of Lochalsh

Dwars door een bijna ontvolkt gebied, in een ruige natuur met een weerbarstig klimaat, werd ooit een spoorlijn aangelegd. 

Rail Away Frankrijk Corsica: Ajaccio-Calvi

Frankrijk Corsica: Ajaccio-Calvi

Een treinreis vanuit Ajaccio, stad van Napoleon, over het meest bergachtige, groene, gevarieerde en mooiste eiland van alle eilanden in de Middellandse Zee. Zo wordt Corsica genoemd en wie daar de trein neemt, kan met eigen oge ... 

Rail Away Oostenrijk Salzkammergutbahn: Seltzthal - Linz

Oostenrijk Salzkammergutbahn: Seltzthal - Linz

Een reis over het spoor door het Salzkammergut, dat werd aangelegd voor zouttransport. Maar waar nog veel meer te genieten valt. 

Rail Away Frankrijk - Italië / Tendalijn

Frankrijk - Italië / Tendalijn

De treinreis gaat van Nice langs de Cote d'Azur naar Ventimiglia in Italië. Vandaar gaat het door het dal van de rivier de Roya en over de Col de Tende naar Cuneo. Een spoorlijn, die door allerlei oorzaken minder dan de helft ... 

Rail Away Frankrijk: Toulouse - La Tourdecarol

Frankrijk: Toulouse - La Tourdecarol

Een reis vanaf Toulouse in het dal van de Garonne naar Latour-de-Carol tussen de toppen van de Pyreneeën. We passeren daarbij een grote industriestad, komen langs badplaatsen en via onbewoonde hellingen komen we uit bij de Spa ... 

Rail Away Portugal: Lissabon - Figuera

Portugal: Lissabon - Figuera

Van Lissabon langs de oevers van de Taag naar het noorden over de nieuwe hoge snelheidslijn in Portugal. Een grote tegenstelling daarmee is het spoorlijntje van Coimbra naar Figuera da Foz aan de kust. 

Rail Away Frankrijk: Le petit train jaune

Frankrijk: Le petit train jaune

Van de voet van de Franse Pyreneeën tot de hoogvlakte van de Cerdagne aan de Spaanse grens kronkelt de gele kanarie, zoals de bijnaam van de trein is, zich langs grootse viaducten en tunnels naar ijle hoogten in de zon. 

Rail Away Canada Skeenaline: P. Rupert - Jasper

Canada Skeenaline: P. Rupert - Jasper

Charles Hayes, inspirator en bouwer van een spoorlijn van meer dan 1000 kilometer door de Rockies. Ook na zijn dood op de laatste reis van de Titanic bleef zijn droom leven en nog steeds rijdt drie keer per week een trein twee ... 

Rail Away Groot-Brittannië Kyle Line: Inverness - Kyle of Lochalsh

Groot-Brittannië Kyle Line: Inverness - Kyle of Lochalsh

Dwars door een bijna ontvolkt gebied, in een ruige natuur met een weerbarstig klimaat, werd ooit een spoorlijn aangelegd. 

Rail Away Zwitserland LSE Bahn: Luzern - Engelberg

Zwitserland LSE Bahn: Luzern - Engelberg

Een spoorlijn van maar 33 kilometer, die toch garant staat voor de bekende variatie van het zwitserse landschap. 

Rail Away Frankrijk Corsica: Ajaccio-Calvi

Frankrijk Corsica: Ajaccio-Calvi

Een treinreis vanuit Ajaccio, stad van Napoleon, over het meest bergachtige, groene, gevarieerde en mooiste eiland van alle eilanden in de Middellandse Zee. Zo wordt Corsica genoemd en wie daar de trein neemt, kan met eigen oge ... 

Rail Away India Toy Train: Siliguri - Ghum

India Toy Train: Siliguri - Ghum

In Noord-India rijdt de speelgoedtrein, bijnaam van een smalspoor aan de voet van de Himalaya. In een voortdurend schijngevecht met het autoverkeer, dat de beperkte ruimte in de bergen met het spoor deelt, klimt een dieseltrein ... 

Rail Away Zwitserland Brunigbahn: Interlaken - Luzern

Zwitserland Brunigbahn: Interlaken - Luzern

Een treinreis over smalspoor uit Interlaken, die vanaf Meiringen over de steile Brunigpas klimt. Daarna daalt de lijn en loopt over de oevers van grote zwitserse meren naar Luzern in het centrum van het land. 

Rail Away Oostenrijk Salzkammergutbahn: Seltzthal - Linz

Oostenrijk Salzkammergutbahn: Seltzthal - Linz

Een reis over het spoor door het Salzkammergut, dat werd aangelegd voor zouttransport. Maar waar nog veel meer te genieten valt. 

Rail Away Zwitserland: Voralpenexpress

Zwitserland: Voralpenexpress

Een reis met de Voralpenexpress tussen twee van de grote zwitserse meren, het Vierwoudsteden-meer en de Bodensee. 

Rail Away Zwitserland Gotthardbahn: Zurich - Chiasso

Zwitserland Gotthardbahn: Zurich - Chiasso

Dwars door de Alpen, pas mogelijk sinds de aanleg van de Gotthard-spoorlijn, geeft een treinreis een goede indruk van het Zwitserse land. 

Rail Away Groot-Brittannië Settle - Carlisle Line: Leeds - Carlisle

Groot-Brittannië Settle - Carlisle Line: Leeds - Carlisle

De spoorlijn door de Yorkshire Dales, bewijs van de koppigheid van een Engelse ondernemer, die het onherbergzame gebied en het woeste klimaat trotseerde om zijn droom te realiseren, een eigen spoor naar Schotland. En nog altijd ... 

Rail Away India Toy Train: Siliguri - Darjeeling

India Toy Train: Siliguri - Darjeeling

Met de Toy Train van Siliguri naar Darjeeling betekent een reis die passagiers terugbrengt naar de oertijd van het spoor. 

Rail Away Israël: Jeruzalem - Haifa

Israël: Jeruzalem - Haifa

Vanuit het religieuze centrum van de wereld, Jeruzalem, vertrekken we naar de moderne stad Tel Aviv. 

Rail Away Noorwegen: Oslo - Finse

Noorwegen: Oslo - Finse

Door het besneeuwde land een reis van Oslo naar het toppunt van Noorse wintersport. 

Rail Away Tunesië: Tunis - Gabes

Tunesië: Tunis - Gabes

Het spoorwegennet van Tunesië is niet wijd vertakt, maar wie besluit dit Noord-Afrikaanse land per trein te verkennen, beleeft een schat aan ervaringen. 

Rail Away Amerika: LA - Sacramento

Amerika: LA - Sacramento

Verhalende treinreis door Californië. De reis begint in Los Angeles, het centrum van de filmindustrie met zijn mooie boulevards en de kleinste kabelkar van de wereld. 

Rail Away Noorwegen: Oslo - Bergen

Noorwegen: Oslo - Bergen

De stad Oslo is het startpunt van deze reis, die ons door een wit berglandschap brengt bij de plaats Bergen. 

Rail Away GB: Royal Scotsman Edinburg - Londen

GB: Royal Scotsman Edinburg - Londen

Wie oog in oog komt te staan met de Royal Scotsman, zal het gevoel hebben terug te keren in vroegere tijden. 

Rail Away Schotland Main Highland Line: Edinburgh - Inverness

Schotland Main Highland Line: Edinburgh - Inverness

Een reis van de Schotse hoofdstad Edinburgh over de grootste spoorbrug van de wereld. Voor de hoofdstad van de Highlands Inverness wordt bereikt krijgen reizigers een goed beeld van de grote variatie die het Schotse landschap b ... 

Rail Away Groot-Brittannië: Inverness-Kyle of Lochalsh

Groot-Brittannië: Inverness-Kyle of Lochalsh

Dwars door een bijna ontvolkt gebied in de ruige natuur met een weerbarstig klimaat werd ooit een spoorlijn aangelegd. Langs diepe fjorden van Inverness naar Kyle of Lochalsh tot aan eilanden als Skye aan de westkust. Een fanta ... 

Rail Away Groot-Brittannië (Wales): Caernarfon - Porthmadog - Blaenau Ffestiniog

Groot-Brittannië (Wales): Caernarfon - Porthmadog - Blaenau Ffestiniog

In deze nieuwe aflevering gaat Rail Away terug naar de tijd van de Britse stoomtreinen in Wales! 

Rail Away Ierland: Dublin - Wexford

Ierland: Dublin - Wexford

De Ierse hoofdstad Dublin is het startpunt van de DART-treinen: de Dublin Area Rapid Transit. In deze snelle forensentrein volgen we de kustlijn tot de plaats Greystones. 

Rail Away Madrid - Sevilla - Granada

Madrid - Sevilla - Granada

Een reis door Andalusië is een reis door het land van flaminco dansers, van sherry en fiësta's. De trein rijdt door het mooie zuid-Spaanse landschap en maakt daar enkele stops. 

Rail Away Eastern & Oriental Express

Eastern & Oriental Express

Dwars door Zuidoost-Azië maakt deze Eastern & Oriental Express een tweeduizend kilometer lange reis van Singapore naar Bangkok. Het is een van 's werelds meest luxueuze treintrajecten. Reizigers worden verwend in prachtige cou ... 

Rail Away Noorwegen: Dovre en Raumabana

Noorwegen: Dovre en Raumabana

Van de haven Trondheim gaan we het land in naar Dombas, op een van de oudste lijnen van Noorwegen. Daarna gaat de reis terug naar de kust van Andalsnes; de trein klimt over de hoogvlakten en toendra's en daalt tot de fjorden aa ... 

Rail Away Groot-Brittannië: Isle of Man, citytrip Douglas

Groot-Brittannië: Isle of Man, citytrip Douglas

Rail Away gaat naar het relatief onbekende Isle of Man, gelegen in de Ierse Zee. Het Eiland wordt in het westen geflankeerd door Ierland en in het oosten door Groot-Brittannië. 

Rail Away Noorwegen: Lillehammer-Røros

Noorwegen: Lillehammer-Røros

In het winterse Noorse landschap maken we een treinreis van Lillehammer naar Hamar, beide bekend van de Olympische Winterspelen, naar het oosten van het land, waar een spoorlijn door dunbevolkte gebieden, bedekt met bossen, naa ... 

Rail Away Zwitserland: Mont Blanc en St. Bernard Express

Zwitserland: Mont Blanc en St. Bernard Express

Deze winterse reis begint in de Zwitserse stad Martigny, gelegen in het Rhonedal van het zuidelijke kanton Wallis. 

Rail Away Duitsland: Wenigerode-Nordhause

Duitsland: Wenigerode-Nordhause

In het Harzgebergte rijdt de Harzer Schmallspur Bahnen met stoomlocomotieven, die in de Oost-Duitse tijd zijn gebouwd. In dit natuurgebied verzorgen ze, rijdend door bossen en in rivierdalen, het vervoer. Het hoogtepunt is de r ... 

Rail Away Taiwan: Taipei - Yilan + Sandiaoling - Jingtong

Taiwan: Taipei - Yilan + Sandiaoling - Jingtong

Vanuit de miljoenenstad Taipei in het noorden van Taiwan, voert het traject oostwaarts over de zogenaamde North-link. 

Rail Away Oostenrijk: Arlbergbahn

Oostenrijk: Arlbergbahn

Door wat ooit de langste spoortunnel van de wereld was, loopt de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Sneeuw, bergen en mooie vergezichten op een adembenemende reis. 

Rail Away Corsica: Ajaccio - Calvi

Corsica: Ajaccio - Calvi

Corsica wordt wel 'de parel van de Middellandse Zee' genoemd. Wie daar de trein neemt, kan met eigen ogen vaststellen dat daar niets te veel mee is gezegd. 

Rail Away Canada: Prince Rupert - Jasper

Canada: Prince Rupert - Jasper

Charles Hayes, inspirator en bouwer van een spoorlijn van meer dan 1000 km door de Rockies. Ook na zijn dood, bleef zijn droom leven en nog steeds rijdt er een trein door dit woeste deel van Canada.