Tip de muis

Animatieserie over een klein muisje, dat allerlei avonturen beleeft in het bos.
Tip de muis Halloween

Halloween

Het is Halloween en er zit een monster in de winkel van Meneer Paco. 

Tip de muis De super megagrappige grap

De super megagrappige grap

Didi is heel goed in grappen uithalen. Tip wil het ook proberen, maar dat gaat mis. Nu is Tessa boos op hem. Tip komt erachter dat een grap alleen maar leuk is als alle partijen erom kunnen lachen. 

Tip de muis Wie iets vindt, mag het houden

Wie iets vindt, mag het houden

Tip en zijn vriendjes gaan op zoek naar schatten. Maar als Tip een mooie schat vindt, blijkt die al van iemand anders te zijn. 

Tip de muis Ik help je wel, mama

Ik help je wel, mama

Tip wil zijn moeder graag helpen met het maken van taarten voor in de winkel van Paco. Maar hij loopt eigenlijk een beetje in de weg. 

Tip de muis Ik blijf voor altijd boos!

Ik blijf voor altijd boos!

Tip wilde op de fiets naar z'n tantes, maar ze gaan met de auto. Hij is boos. Maar het is wel moeilijk om boos te blijven als het zo gezellig is! 

Tip de muis Het spijt me!

Het spijt me!

Tijdens tennisles krijgt Tip ruzie met Odille over wie het laatste tennisracket mag hebben. Achteraf krijgt hij spijt en leert hij dat ook woorden soms pijn kunnen doen. 

Tip de muis Ik wil dat mama blijft!

Ik wil dat mama blijft!

Tip gaat met zijn moeder naar circusles toe. Maar op het moment dat zijn moeder op het punt staat om weg te gaan, vindt hij het toch een beetje eng. Hij verzint van alles om zijn moeder daar te houden. 

Tip de muis Werken is helemaal niet leuk!

Werken is helemaal niet leuk!

Tip heeft zomervakantie en gaat picknicken bij de rivier. Zijn vader kan niet mee omdat hij moet werken. Tip vindt dat maar stom en heeft daardoor geen zin om te spelen. Dan vraagt agent Albert of Tip wil helpen bij de reddings ... 

Tip de muis Een gast in mijn huis

Een gast in mijn huis

Tip krijgt bezoek van Billy. Mama complimenteert Billy constant. Tip wordt jaloers en loopt weg. Mama vindt hem en legt hem uit dat hij en Tippy voor altijd haar favorieten zijn. 

Tip de muis Ik wil niet naar de dokter!

Ik wil niet naar de dokter!

Tip wil niet naar de dokter. Hij is verkouden en heeft keelpijn, maar hij is bang dat hij een spuit krijgt of een bitter drankje moet drinken. Gelukkig is dokter Grootstaart heel aardig en grappig. 

Tip de muis De werkplaats van papa

De werkplaats van papa

Tip wil de dag doorbrengen met zijn vader. Alleen moet zijn vader werken, en loopt Tip een beetje in de weg. Als hij per ongeluk een vliegtuigje maakt van één van zijn vaders ontwerpen, proberen ze samen het weggevlogen ontwe ... 

Tip de muis Nee!

Nee!

Tip leert dat er niets mis is met nee zeggen. Tip leert dat er niets mis is met nee zeggen. 

Tip de muis Even wachten!

Even wachten!

Animatieserie over een klein muisje, dat allerlei avonturen beleeft in het bos. 

Tip de muis Geniet van nu!

Geniet van nu!

Animatieserie over een klein muisje, dat allerlei avonturen beleeft in het bos. 

Tip de muis Ik wil mijn eigen slaapkamer!

Ik wil mijn eigen slaapkamer!

Animatieserie over een klein muisje, dat allerlei avonturen beleeft in het bos. 

Tip de muis Lekkere koekjes

Lekkere koekjes

Tip gaat samen met zijn vriendjes picknicken en Kiki brengt een worteltaart mee. Maar de vader van Tip heeft ook iets lekkers voor later meegenomen. De koekjes die oma heeft gebakken. En al mag het niet, Tip kan er toch niet va ... 

Tip de muis Ik ben niet lui

Ik ben niet lui

Tip vindt dat hij net als Tippy ook nog klein is en hulp nodig heeft bij allerlei dingen. Stiekem is hij gewoon een beetje lui. Oma verzint een list om Tip te laten inzien dat het soms helemaal niet leuk is als anderen alles vo ... 

Tip de muis Het was maar een droom

Het was maar een droom

Tip heeft eng gedroomd. Als sommige dingen de volgende dag net zo gaan als in zijn droom, wordt hij heel erg bang. Zelfs al weet hij dat dromen niet echt zijn. 

Tip de muis Ik wil het!

Ik wil het!

Tip ziet een mooie brandweerauto in de winkel van Paco. Die wil hij zo graag hebben, dat hij vergeet dat hij al heel veel speelgoed heeft. Thuis moet hij van mama zijn speelgoed opruimen. Hij komt erachter dat hij genoeg leuke ... 

Tip de muis Zorgen voor de natuur

Zorgen voor de natuur

Tip heeft een papiertje in het park laten liggen en nu voelt hij zich schuldig omdat hij van opa hoort dat de kleine diertjes in de struiken er misschien last van hebben. Hij doet er alles aan om het goed te maken en ruimt al h ... 

Tip de muis Wat saai, vies weer

Wat saai, vies weer

Tip verheugt zich op de picknick met z'n opa en oma. Maar dan gaat het regenen en moeten ze binnen blijven. Tip verveelt zich en baalt als een stekker. Gelukkig bedenken opa en oma allerlei leuke dingen die je binnen kunt doen ... 

Tip de muis Het mooie van recyclen

Het mooie van recyclen

Tip moet een marionet maken voor het poppenspel dat ze op de crèche gaan spelen. Alleen heeft hij geen idee hoe hij een marionet moet maken. Het liefst koopt hij een nieuwe in de winkel. Maar zijn vader laat zien dat je met ou ... 

Tip de muis Ik wil niet meer spelen

Ik wil niet meer spelen

Er is kermis. Tip en z'n vriendjes doen allerlei spelletjes. Tip wint steeds. Als hij voor het eerst verliest van Kiki en Didi zegt hij dat ze vals spelen en loopt boos weg. Maar mama legt hem uit dat winnen soms een kwestie va ... 

Tip de muis Ik wil zo groot zijn als een toren

Ik wil zo groot zijn als een toren

Tip vindt klein zijn maar niets. Hij bedenkt allerlei manieren om groter te worden. Totdat hij er achter komt dat klein zijn soms best handig is. 

Tip de muis Beloofd is beloofd

Beloofd is beloofd

Tip leert van zijn vader dat het heel belangrijk is om je beloften na te komen. 

Tip de muis Klein zijn is niet leuk!

Klein zijn is niet leuk!

Tip vindt het niet leuk om klein te zijn, want hij wil graag grote mensendingen doen. Maar als zijn moeder hem een grote mensentaak geeft, blijkt dat toch minder leuk te zijn dan hij had verwacht. 

Tip de muis We gaan kamperen!

We gaan kamperen!

Tip en zijn familie gaan kamperen. Als blijkt dat papa het speelgoed van Tip is vergeten, wil Tip weer naar huis. Papa en mama proberen hem te laten zien dat kamperen ook leuk kan zijn zonder speelgoed. 

Tip de muis Het mooiste cadeau ter wereld

Het mooiste cadeau ter wereld

Tip en zijn familie geven een verjaardagsfeestje voor zijn moeder. Tip wil haar het mooiste cadeau ter wereld geven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Tip de muis Kom niet aan mijn kuif!

Kom niet aan mijn kuif!

Het kuifje van Tip wordt te lang en moet geknipt worden. Tip wil niet dat er iemand aan zijn kuif komt; het is zijn kuif. Papa moet ook geknipt worden en gaat die dag langs bij Miguel de kapper. Tip besluit mee te gaan, zodat h ... 

Tip de muis Ik ga niet schaatsen

Ik ga niet schaatsen

De moeder van Tip heeft een verrassing voor Tip, Prik en Didi. Ze heeft schaatslessen geregeld. Tip durft niet. Hij is bang. Uiteindelijk merkt hij dat je nergens bang voor hoeft te zijn, maar dat je het gewoon moet proberen. 

Tip de muis Ik ruim later wel op

Ik ruim later wel op

Tip moet zijn kamer opruimen van zijn moeder, maar hij gaat veel liever spelen met zijn vriendjes. Zijn moeder bedenkt een plannetje om het opruimen leuker te maken. 

Tip de muis Lief zijn is leuk!

Lief zijn is leuk!

Als mama haar vriendin helpt, door op haar zoontje Gugu te passen, vindt Tip dat maar helemaal niets. Tip snapt niet dat dingen doen voor een ander niet alleen lief is, maar ook nog eens leuk kan zijn. 

Tip de muis Weg met de regels

Weg met de regels

Tip vergeet z'n speelgoed op te ruimen en zijn pootjes te vegen en mama stelt daarom wat regels op. Maar Tip wil geen regels. Uiteindelijk vinden papa en mama het goed en doen niet meer aan regels. Maar dan komt Tip tot de ontd ... 

Tip de muis Ik wil gewoon met jullie mee

Ik wil gewoon met jullie mee

Tip ziet er tegenop dat hij met Tippy bij zijn tantes moet logeren omdat papa en mama een dagje weg zijn. Maar de tantes blijken een schatzoektocht te hebben voorbereid en dan is het opeens niet meer zo erg. 

Tip de muis Kabam

Kabam

Tip en Jody ergeren zich aan hun kleine broertje en zusje en spelen dat ze hen weg kunnen toveren. Maar als Tip denkt dat zijn zusje echt is weggetoverd, is hij daar toch verdrietig over. 

Tip de muis Jij bent m'n vriendje niet meer!

Jij bent m'n vriendje niet meer!

Jody speelt vandaag liever met Billy. Daar wordt Tip heel boos om. Als ze op excursie gaan met de klas verdwalen Tip en Jody samen. Ze moeten weer vriendjes worden om samen de weg terug te vinden. 

Tip de muis Wakker worden, 't sneeuwt

Wakker worden, 't sneeuwt

Het sneeuwt en Tip wil graag met de slee spelen. Helaas moet hij van moeder naar de crèche, maar Tip wil niet. Moeder stelt voor om met de slee te gaan. Eenmaal op de crèche gaan de kindjes allemaal sneeuwspelletjes spelen. T ... 

Tip de muis Verhaaltjes verzinnen

Verhaaltjes verzinnen

Tip verzint steeds verhalen die niet waar zijn. Daardoor gelooft niemand hem meer, als hij iets vertelt wat wel waar is. 

Tip de muis Ik wil graag knap zijn

Ik wil graag knap zijn

Tip wil zichzelf extra knap maken voor het familieportret. Maar als hij zijn haar probeert te verven gaat er iets mis. 

Tip de muis Piraten zijn nergens bang voor

Piraten zijn nergens bang voor

Tip gaat met zijn vriendjes piraatje spelen. Omdat ze ook het water in kunnen, moet hij van zijn moeder een zwemvest aan. Hij schaamt zich ervoor maar iedereen blijkt het aan te hebben. Uiteindelijk komt Tip erachter dat zelfs ... 

Tip de muis Bang voor het onweer

Bang voor het onweer

Tip organiseert een slaapfeestje en Billy wil eerst niet komen omdat hij bang is voor het onweer dat gaat komen. Didi en Tip beloven hem te beschermen als hij toch komt, want zij zijn nergens bang voor. Of toch wel? 

Tip de muis Het tandeloze monster

Het tandeloze monster

Tip verliest zijn eerste melktand. 

Tip de muis Niet jaloers zijn Tip!

Niet jaloers zijn Tip!

Tip komt thuis met een medaille omdat hij de snelste muis van de klas is. Tante Nina en tante Lena doen geheimzinnig en Tip is jaloers op Tippy omdat zij wel bij de tantes mag zijn. 

Tip de muis Een slechte bui

Een slechte bui

Tip is met zijn verkeerde been uit bed gestapt. 

Tip de muis Sorry zeggen is niet makkelijk

Sorry zeggen is niet makkelijk

Tip maakt Didi verdrietig, maar hij vindt het moeilijk om sorry te zeggen. 

Tip de muis Koning Winter

Koning Winter

Het is winter en dat vindt Tip helemaal niet leuk. 

Tip de muis Het slaapfeestje

Het slaapfeestje

Tip houdt een slaapfeestje met zijn vriendjes. 

Tip de muis We zijn allemaal kunstenaars

We zijn allemaal kunstenaars

Meneer Paco laat zien wat hij heeft geschilderd en nu willen Tip en Didi ook een kunstwerk maken. 

Tip de muis Samen is beter

Samen is beter

Tip wil graag met Didi een sneeuwpop maken, zoals ze dat altijd doen. Didi is ziek, maar Tip leert dat het ook leuk kan zijn om met andere vriendjes van de sneeuw te genieten. 

Tip de muis Wat een moeite!

Wat een moeite!

Tip en Billy zijn liever lui dan moe. 

Tip de muis Ik kan het niet!

Ik kan het niet!

Tip leert dat je nooit moet opgeven. 

Tip de muis Het grote mysterie

Het grote mysterie

Tip, Didi en Kiki gaan op zoek naar de schatkist van ontdekker Amalia. 

Tip de muis Het is maar hoe je het bekijkt

Het is maar hoe je het bekijkt

Het plan om bij het meer te gaan picknicken valt in duigen als de auto onderweg kapot gaat. Tip is erg teleurgesteld, maar tante Nina en Lena leren hem dat het maar is hoe je het bekijkt. 

Tip de muis Van je fouten kan je leren

Van je fouten kan je leren

Tip leert als assistant van Meneer Paco dat het helemaal niet erg is om een fout te maken. 

Tip de muis Het is fijn om anders te zijn

Het is fijn om anders te zijn

Tip leert dat anders zijn helemaal niet slecht is. 

Tip de muis We maken het goed!

We maken het goed!

Tip en Billy hebben ruzie. 

Tip de muis Een beetje hulp

Een beetje hulp

Tip leert dat het goed is om elkaar te helpen. 

Tip de muis De beste pap ter wereld!

De beste pap ter wereld!

Tip en zijn vader schrijven zich in voor een sportwedstrijd. 

Tip de muis Ik wil ook moedig zijn!

Ik wil ook moedig zijn!

Tip probeert zijn angsten te overwinnen. 

Tip de muis Hij heeft het gedaan!

Hij heeft het gedaan!

Tip is ervan overtuigd dat Didi zijn potlood heeft gestolen. 

Tip de muis Ik hou niet van verandering!

Ik hou niet van verandering!

Tip leert dat je niet altijd alles op dezelfde manier hoeft te doen. 

Tip de muis Ik kan het helemaal alleen!

Ik kan het helemaal alleen!

Tip denkt dat hij het allemaal best alleen aankan. 

Tip de muis Oppassers zijn net monsters!

Oppassers zijn net monsters!

Papa en mama moeten weg en Hetty komt oppassen. Maar Tip kent haar nog niet en wil geen oppas. Totdat hij kennismaakt met haar en veel lol heeft. En dan wil hij dat ze niet meer weggaat. 

Tip de muis Op zoek naar Teddy

Op zoek naar Teddy

Tip verliest Teddy in de winkel van Paco en besluit hem samen met Kiki, tegen de wil van zijn moeder, te gaan zoeken. Het wordt al donker en in het bos is het eng. Tip verliest Teddy in de winkel... 

Tip de muis Ik eet geen groente!

Ik eet geen groente!

Tip wil geen groentes eten omdat hij denkt dat ze vies zijn. Oma leert hem dat groentes juist lekker en gezond zijn. Tip wil geen groentes eten omdat hij denkt dat ze vies zijn. Oma leert hem dat... 

Tip de muis Jody's lievelingsspeelgoed

Jody's lievelingsspeelgoed

Tip mag de robot van Jody lenen. Hij laat 'm buiten in de regen staan, waardoor hij een beetje gaat roesten. Gelukkig kan de vader van Tip de robot weer repareren. Tip mag de robot van Jody lenen.... 

Tip de muis Ik wil politieagent worden

Ik wil politieagent worden

Om te weten wat de verschillende beroepen inhouden, gaan Tip en zijn vriendjes een dagje meelopen met iemand. Alleen Tip wil liever niet in de kapsalon, want dat is saai. Om te weten wat de... 

Tip de muis Ik verstop me niet

Ik verstop me niet

Tip maakt tijdens het verstoppertje spelen de trui van Marylou stuk. Omdat hij denkt dat hij dan naar de gevangenis moet, verstopt hij zich in zijn kamer. Maar dan komt agent Albert op bezoek...... 

Tip de muis Een huisdier voor Tip

Een huisdier voor Tip

Tip vindt een rups in de tuin. Hij wil 'm graag houden als huisdier. Tip vindt een rups in de tuin. Hij wil 'm graag houden als huisdier. 

Tip de muis Ik wil winnen!

Ik wil winnen!

Tip en Jody willen heel graag de hardloopwedstrijd winnen. Ze besluiten om vals te spelen, maar winnen is dan ineens niet meer zo leuk. Tip en Jody willen heel graag de hardloopwedstrijd winnen.... 

Tip de muis Dat is mijn speelgoed!

Dat is mijn speelgoed!

Er komt een klein fretje op visite. Tip moet zijn speelgoed delen, maar hij vindt het maar niks dat Gugu al zijn spulletjes in z'n mond stopt. Er komt een klein fretje op visite. Tip moet zijn... 

Tip de muis Jongens zijn beter dan meisjes

Jongens zijn beter dan meisjes

Tip en Jody denken dat jongens beter zijn dan meisjes waardoor ruzie ontstaat en de meisjes weggaan. Dan krijgt Tip een lesje over wat meisjes allemaal kunnen. Tip en Jody denken dat jongens beter...