Langs Romeinse Wegen

Rick Nieman gaat op reis door Italië, een land dat is ontwricht en op ramkoers ligt met Europa. Sinds kort is het populisme er aan de macht. Wat betekent dat voor de Italianen? Nieman gaat op zoek naar wat zich achter de façade van de Italiaanse schoonheid afspeelt. Hij reist het hele land door en onderzoekt hoe de Italianen de veranderingen in het land ervaren, van het massatoerisme in Florence tot de immigratie in Sicilië. Van het geloof in Napels tot het separatisme in het noorden.
Langs Romeinse Wegen Sicilië

Sicilië

In Sicilië ziet Rick hoe daar met immigratie wordt omgegaan. Palermo staat te boek als een stad die immigranten verwelkomt met een inmiddels bekend geworden burgemeester. En in het kleine dorp Sutera compenseert de toestroom v ... 

Langs Romeinse Wegen Puglia

Puglia

In Puglia onderzoekt Rick hoe de rol van de vrouw daar aan het veranderen is. Het comité dat de jaarlijkse processie organiseert heeft sinds kort een vrouw in haar midden, de eerste vrouw ooit in het comité. Zij heeft een oli ... 

Langs Romeinse Wegen Napels

Napels

Rick Nieman gaat naar Napels om te zien hoe het geloof daar alles overwint. 

Langs Romeinse Wegen Florence

Florence

Rick Nieman gaat naar Toscane om te zien hoe het massatoerisme daar het gebied onherkenbaar dreigt te veranderen. 

Langs Romeinse Wegen Turijn

Turijn

Rick Nieman gaat naar Turijn om te zien hoe Fiat de stad veranderde en hoe de kermis en de robots er de toekomst hebben. 

Langs Romeinse Wegen Bologna

Bologna

Rick Nieman gaat naar Bologna om te zien hoe de Italiaanse eettradities langzaam veranderen. 

Langs Romeinse Wegen Milaan

Milaan

Rick Nieman gaat naar Noord-Italië om te zien hoe de mensen daar zich los willen maken van Rome. 

Langs Romeinse Wegen Rome

Rome

Rick Nieman gaat naar Rome om te zien hoe de politiek daar door de Italianen wordt beleefd en om de verwarring in de Italiaanse politiek te laten zien. Zal er met de nieuwe regering eindelijk iets veranderen?