Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven.
Wilde Ganzen Zonnepanelen ziekenhuis in Tanzania

Zonnepanelen ziekenhuis in Tanzania

In Tanzania gebeurt het regelmatig dat tijdens een operatie de stroom uitvalt. Met de aanschaf van zonnepanelen en batterijen is een ziekenhuis op het platteland geholpen en bespaart het flink op de energierekening. 

Wilde Ganzen Recycling als inkomstenbron in Colombia

Recycling als inkomstenbron in Colombia

Afgedankte spullen krijgen in Colombia een tweede leven door ze op te knappen en te verkopen door jongeren met een beperking. Zo werken we aan een beter milieu en krijgen mensen die anders nauwelijks werk kunnen vinden een inko ... 

Wilde Ganzen Stimuleer kinderen in Peru

Stimuleer kinderen in Peru

Spelen, leren en plezier maken is er voor veel jonge kinderen in het Amazonegebied van Peru niet bij. Zij moeten werken om hun ouders te helpen eten op tafel te krijgen. Hoog tijd om te investeren in de toekomst van deze kinderen. 

Wilde Ganzen Wilde Ganzen

Wilde Ganzen

Evelien Bosch blikt terug op een project uit 2010. Toen werd er geld opgehaald voor blinden en slechtzienden in Vietnam. Wat is er met de opbrengst gedaan en bestaat het project nog? 

Wilde Ganzen Voedselbossen in Marokko

Voedselbossen in Marokko

Het wordt steeds moeilijker in de Rifregio in Marokko om granen te verbouwen. Jongeren trekken massaal weg naar de steden en naar Europa. Met het opzetten van voedselbossen keert het optimisme terug. 

Wilde Ganzen Wederopbouw scholen in Ethiopië

Wederopbouw scholen in Ethiopië

Leerlingen die terugkeren naar school in het noorden van Ethiopië krijgen les in beschadigde klaslokalen. De kinderen zelf zijn ook beschadigd door het gewapende conflict van de afgelopen jaren en hebben hulp nodig bij het ver ... 

Wilde Ganzen Investeren in onderwijs in Cambodja

Investeren in onderwijs in Cambodja

In Cambodja zijn tijdens de dictatuur in de jaren 70 alle scholen gesloten en boeken verbrand. Leraren, studenten en intellectuelen werden vervolgd en vermoord. De verwoestende gevolgen zijn nu nog steeds voelbaar. Het kost de ... 

Wilde Ganzen Bescherming Amazone in Brazilië

Bescherming Amazone in Brazilië

Niemand heeft beter zicht op illegale boskap dan de bewoners van het Amazonegebied zelf. Met camera's en goede internetverbindingen komen de oorspronkelijke bewoners op voor hun leefgebied én de natuur. 

Wilde Ganzen Schoon drinkwater in Zimbabwe

Schoon drinkwater in Zimbabwe

In Zimbabwe is het voor vrouwen niet ongewoon om kilometers te moeten lopen voor het halen van water. Voor veertien gemeenschappen willen we daar wat aan doen door een watervoorziening te realiseren. 

Wilde Ganzen 'Verdwenen' vrouwen

'Verdwenen' vrouwen

Vrouwen in de oase van Siwa in Egypte 'verdwijnen' na hun huwelijk in een wereld die onbereikbaar is voor buitenstaanders. Deelname aan het openbare leven is onmogelijk. Deze vrouwen willen we zelfvertrouwen geven en mondiger m ... 

Wilde Ganzen Stem voor albinisme

Stem voor albinisme

Een radiostation voor en door mensen met albinisme in Tanzania gaat de acceptatie van deze groep ontzettend helpen. Een inspirerend project dat mensen letterlijk een stem geeft. 

Wilde Ganzen Een dak voor vakschool

Een dak voor vakschool

In Oeganda is de bouw van een vakschool in volle gang. De muren staan al, maar voor het dak is nog nét een klein beetje meer geld nodig. Helpt u mee? 

Wilde Ganzen Beter onderwijs

Beter onderwijs

Met een driejarig onderwijsprogramma helpen we kwetsbare leerlingen in een afgelegen gebied in Guatemala. Dit is het derde jaar van dit project. Met ditmaal ook steun voor een vrouwengroep. 

Wilde Ganzen Extra zuurstof voor baby's

Extra zuurstof voor baby's

Op de afdeling Verloskunde van het Holy Family Hospital in Ghana is dringend een extra zuurstofapparaat nodig voor pasgeborenen. Ook zijn er te weinig toiletten en douches. 

Wilde Ganzen Opvanghuis moeder en kind

Opvanghuis moeder en kind

In Indonesië is het gebruikelijk dat de familie hun geliefde in het ziekenhuis eten brengt, wast en de kleding verschoont. Voor veel arme Indonesiërs is dat bijna niet op te brengen. Een opvanghuis brengt uitkomst. 

Wilde Ganzen Shakira's droom

Shakira's droom

In Oeganda droomt Shakira Mukungu van een eigen boksschool voor kwetsbare tienermeisjes. Met structuur en discipline krijgen deze meiden het zelfvertrouwen dat ze nu nog missen. 

Wilde Ganzen Zelfvertrouwen en kennis

Zelfvertrouwen en kennis

Een groep kwetsbare vrouwen in Peru moet dagelijks hard werken voor weinig loon. Ze hebben te maken met huiselijk geweld en kunnen hun kinderen geen goede opvoeding geven. Met trainingen geven wij ze zelfvertrouwen en kennis. 

Wilde Ganzen Metaalbewerking

Metaalbewerking

Je kan moeilijk metaal bewerken als je geen gereedschap hebt. Een populaire vakschool in Burkina Faso vraagt daarom steun voor de aankoop van werkmateriaal, zodat jongeren kans hebben op een betere toekomst. 

Wilde Ganzen Vakonderwijs

Vakonderwijs

In Zimbabwe staan vier vakscholen waar jongeren opleidingen en stageplekken krijgen. De scholen zijn succesvol: veel studenten vinden daarna een baan. Een van deze vakscholen wil daarom graag uitbreiden. 

Wilde Ganzen Recycling in vluchtelingenkamp

Recycling in vluchtelingenkamp

In een vluchtelingenkamp in Oeganda liggen kansen voor recycling en extra inkomen. Met een naaiatelier kan van stukjes textiel nieuwe kleding worden gemaakt. 

Wilde Ganzen Geiten en hulpmiddelen

Geiten en hulpmiddelen

Met de aankoop van geiten en hulpmiddelen krijgen 250 mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in India een stukje zelfstandigheid terug. 

Wilde Ganzen Wederopbouw na ramp

Wederopbouw na ramp

Tropische cycloon Freddy heeft in maart enorme verwoesting veroorzaakt in Malawi met honderden doden, duizenden beschadigde huizen, verwoeste toiletgebouwen en weggespoelde landbouwgrond. Steunt u de wederopbouw? 

Wilde Ganzen Biologische landbouw in Oeganda

Biologische landbouw in Oeganda

In Oeganda krijgen 35 gezinnen een training om hun eigen biologische voedsel te verbouwen. Dat helpt om de gezondheid van het hele gezin te verbeteren. 

Wilde Ganzen Democratische Republiek Congo

Democratische Republiek Congo

Met een project dat zich in het verleden al bewezen heeft, willen we jongeren in de Democratische Republiek Congo een vakopleiding geven en de mogelijkheid bieden een eigen onderneming op te zetten. 

Wilde Ganzen Somalië

Somalië

Het enige ziekenhuis in de miljoenenstad Jowhaar in Somalië kan de drukte niet meer aan. Daarom willen we een nieuwe kliniek bouwen die jaarlijks duizenden mensen kan helpen. 

Wilde Ganzen Suriname

Suriname

In Suriname zitten veel jongeren in de knoop. Met voorlichting en directe hulp kunnen we hopelijk voorkomen dat jongeren zelfmoord plegen. 

Wilde Ganzen Malawi

Malawi

Cerebrale parese is een veelvoorkomende beperking in Malawi. Vaak herkennen zorgverleners de symptomen niet, waardoor kinderen niet de juiste zorg krijgen. Hoog tijd voor goede voorlichting en training. 

Wilde Ganzen Oekraïne

Oekraïne

Het leven van mensen met een beperking was nooit makkelijk in Oekraïne, maar is door de oorlog echt heel moeilijk geworden. Nederlandse zorgmedewerkers gaan trainingen geven aan collega's daar, zodat families nog beter onderst ... 

Wilde Ganzen Ghana

Ghana

Stel je voor dat je als kind geen plek hebt om te wonen. Dat je op straat moet slapen en elke dag op zoek moet naar eten. Die kinderen in Ghana willen we met een meerjarig project vooruithelpen. 

Wilde Ganzen India

India

In het oosten van India zien boeren kansen om hun oogst te verbeteren. Daar is wel een investering in de watervoorziening voor nodig. 

Wilde Ganzen Suriname

Suriname

Op hun 18e verjaardag moeten jongeren die in een tehuis in Suriname zitten op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Vaak komen ze op straat in de problemen. Met dit project willen we dat voorkomen. 

Wilde Ganzen Oeganda

Oeganda

Vierentwintig kinderen die nu nog in de noodopvang zitten in Oeganda kunnen we met uw steun herenigen met hun ouders of een plek geven in een pleeggezin. 

Wilde Ganzen Nepal

Nepal

In een afgelegen gebied in Nepal willen we investeren in de kwaliteit van onderwijs door 22 scholen te renoveren en in te richten. 

Wilde Ganzen Kenia

Kenia

Om een einde te maken aan misbruik en armoede willen vrouwen op Rusinga Island in Kenia geld verdienen met groentetuinen. Daar is wel een goede watervoorziening voor nodig. 

Wilde Ganzen Mexico

Mexico

In Mexico leven en werken veel kinderen op straat. Ze komen in aanraking met criminaliteit en geweld. Voor deze kinderen en hun ouders steunen we de bouw van een educatiecentrum. 

Wilde Ganzen Oekraïne

Oekraïne

De bevolking van Oekraïne is hard getroffen door de oorlog. De gezondheidszorg is ingestort en vooral ouderen die thuis hulp nodig hebben, moeten nu ondersteuning krijgen. Met dit project zetten we de eerste stap naar wederopb ... 

Wilde Ganzen Indonesië

Indonesië

Schoolzwemmen kennen ze in Indonesië niet. Gevolg is dat veel kinderen en volwassen door verdrinking om het leven komen. Met een nieuw programma worden studenten opgeleid tot zwemleraar en krijgen kinderen op Ambon zwemles. 

Wilde Ganzen India

India

De familie Pannaiah begon zelf in het zuiden van India les te geven aan straatkinderen, maar sluiting van hun school dreigt als niet snel nieuwe aanpassingen worden gedaan. 

Wilde Ganzen Indonesië

Indonesië

Studenten op West-Java in Indonesië scoren laag als het gaat om lezen, wiskunde en wetenschap. Leraren kunnen de technologische veranderingen niet bijbenen. U kunt helpen het onderwijs op zeventig scholen te verbeteren. 

Wilde Ganzen Burkina Faso

Burkina Faso

Dorpsbewoners in Burkina Faso zuchten onder de droogte. De woestijn rukt op en het water verdwijnt. Met de aanleg van dammen en een moestuin krijgen de bewoners weer zicht op betere tijden. 

Wilde Ganzen Sierra Leone

Sierra Leone

Als het aan ons ligt rijden stoere boerinnen straks voor het eerst op een tractor over hun land. Met dit project steunen we vrouwelijke boeren in Sierra Leone. Zo kunnen zij beter voor hun gezin zorgen en vergroenen we samen he ... 

Wilde Ganzen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Kinderen in de townships van Zuid-Afrika groeien op te midden van armoede, drugs, geweld en misbruik. Door te investeren in peuter- en kleuteronderwijs krijgen deze kinderen een betere aansluiting bij het basisonderwijs. 

Wilde Ganzen Irak

Irak

Vrouwen in Irak die willen werken, krijgen te maken met allerlei vormen van discriminatie en uitsluiting. Om ze de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen en economisch onafhankelijk te worden, steunen we de bouw van een train ... 

Wilde Ganzen Oeganda

Oeganda

Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. 

Wilde Ganzen Malawi

Malawi

Een school voor speciaal onderwijs in een dorp in Malawi groeit uit zijn jasje. De behoefte is groot om uit te breiden met extra klaslokalen, zodat kinderen met een beperking of leerachterstand beter onderwijs kunnen krijgen. 

Wilde Ganzen Haïti

Haïti

In een buurt waar 6.000 mensen wonen is de waterleiding kapot. Een nieuwe leiding is dringend nodig. De bewoners zelf zijn al bezig met het graven van de geulen, zodat ze straks snel toegang hebben tot schoon drinkwater. 

Wilde Ganzen Indonesië

Indonesië

Seksueel misbruik wordt in Indonesië vooral gezien als probleem van het slachtoffer. We willen veilige opvangplekken creëren waar vrouwen begeleiding en hulp krijgen, en een netwerk opzetten voor eerste hulp. 

Wilde Ganzen Brazilië

Brazilië

De Amazone in Brazilië is van levensbelang voor bijzondere dieren en planten. Met dit project steunen we de oorspronkelijke bevolking in hun strijd voor behoud van dit prachtige landschap én hun eigen voortbestaan. 

Wilde Ganzen Malawi

Malawi

De gebouwen van drie dovenscholen in Malawi hebben dringend onderhoud nodig. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat ze goed werkende waterpompen krijgen, die werken op zonne-energie. Dit zorgt voor drinkwater en bespaart ele ... 

Wilde Ganzen Indonesië

Indonesië

Harapan Baru Lombok helpt mensen met een beperking op Lombok in Indonesië aan een baan en geeft ze daarmee hoop op een betere toekomst. De organisatie wil heel graag een servicecentrum bouwen als ontmoetingsplek en voor het ge ... 

Wilde Ganzen India

India

In Chennai in India verheugen straatkinderen zich ieder jaar op hun rugzak vol schoolspullen. Dankzij deze tas kunnen ze naar school. Het effect is groot: alle kinderen maken mede hierdoor hun school af. 

Wilde Ganzen Rwanda

Rwanda

In Rwanda ervaren met name vrouwen nog veel armoede. Ze verenigen zich, maar missen nog kennis van ondernemen. Door tien jongeren op te leiden tot trainer worden driehonderd mensen bereikt met spaar- en leengroepen. Daarnaast w ... 

Wilde Ganzen Democratische Republiek Congo

Democratische Republiek Congo

In een wijk van de hoofdstad Kinshasa in de Democratische Republiek Congo willen de bewoners heel graag schoon drinkwater. Met de aanleg van een waterpomp komt deze wens uit. 

Wilde Ganzen Kameroen

Kameroen

Als eerbetoon aan haar moeder richtte Sunjo Relindis Kiven een stichting op waarmee ze in haar geboorteland Kameroen een drinkwaterproject opzet voor 15.000 mensen. 

Wilde Ganzen Burkina Faso

Burkina Faso

In het noorden van Burkina Faso moesten de laatste jaren veel jongeren vluchten vanwege jihadistisch geweld. Door de school in Dori uit te breiden, kunnen deze kinderen hun gemiste jaren van onderwijs inhalen en uiteindelijk ee ... 

Wilde Ganzen Ghana

Ghana

Elk jaar wordt het droger in de Bawku-regio in Ghana. Door klimaatverandering valt er minder regen en wordt het voor de bevolking moeilijker om schoon drinkwater te vinden. Met de aanleg van waterpompen willen we daar wat aan d ... 

Wilde Ganzen Nederland

Nederland

Speciale uitzending over het laten voortleven van uw idealen in uw testament. 

Wilde Ganzen Burundi

Burundi

Kinderen met albinisme of een verstandelijke beperking zijn in Burundi ontzettend kwetsbaar. Door hun families een geit te geven, krijgt ieder gezin de kans om kosten voor voedsel, scholing en gezondheidszorg te betalen. Zo gaa ... 

Wilde Ganzen Kenia

Kenia

Het onderwijs op 28 basisscholen in het westen van Kenia moet nodig naar een hoger niveau worden getild. Met dit project worden verschillende problemen aangepakt, zodat meer dan 10.000 kinderen naar een goede, schone en gezonde ... 

Wilde Ganzen Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka kampt met een enorme financiële crisis. De coronapandemie en de stijgende energieprijzen hebben er zwaar ingehakt en het land is bijna failliet. Met de bouw van een gemeenschapscentrum worden kansen geboden aan de je ... 

Wilde Ganzen Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea

Om verschillende problemen in een keer aan te pakken, steunen we op Papoea-Nieuw-Guinea een prachtig plan voor onderwijs, gezondheidszorg en schoon drinkwater. 

Wilde Ganzen Ethiopië

Ethiopië

In Bilbala in Ethiopië zijn ze dolblij met hun nieuwe ziekenhuis: de eerste kliniek in de geschiedenis van deze regio. En het is ook nog eens een kliniek die ze grotendeels zelf hebben gebouwd. Er is alleen geen geld voor medi ... 

Wilde Ganzen Guatemala

Guatemala

In het dorp Xoloché, diep in de bergen van Guatemala, krijgen middelbare scholieren les in de lokalen van de basisschool. De school is veel te klein voor zoveel leerlingen en het gebouw is bovendien in erg slechte staat. Hoog ... 

Wilde Ganzen Nepal

Nepal

Armoede is vaak niet op te lossen door één probleem aan te pakken. In Nepal worden achtergestelde vrouwen gemotiveerd om voor zichzelf op te komen en niet meer afhankelijk te zijn van anderen. Met dit veelomvattende project g ... 

Wilde Ganzen Oeganda

Oeganda

Toiletten die kapot en smerig zijn. Een te kleine keuken die compleet vervallen is. Een school in Oeganda heeft dringend hulp nodig. Met nieuwe toiletten en een nieuwe keuken kunnen we de kwaliteit van het onderwijs flink verbe ... 

Wilde Ganzen Cambodja

Cambodja

Zonder kennis van computers kom je niet ver. In Cambodja zijn er nog genoeg leerlingen die geen les krijgen in nieuwe media en daardoor weinig kans maken op de arbeidsmarkt. Daar willen aanpakkers wat aan doen. 

Wilde Ganzen Kenia

Kenia

De Ndhole basisschool in Kenia heeft een belangrijke functie. Niet alleen krijgen de kinderen er goed onderwijs, ze krijgen er ook dagelijks een warme maaltijd. Maar door extreme droogte komen de gezonde maaltijden in gevaar. 

Wilde Ganzen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika gaan kinderen met een beperking doorgaans niet naar school. Ze krijgen niet de kans om zich te ontwikkelen. Met uw steun willen we daarom zorgcentrum Goeie Hoop uitbreiden met kleinschalige dagopvang waar ouders ... 

Wilde Ganzen Guatemala

Guatemala

De kwaliteit van onderwijs in Guatemala verloedert. Scholen hebben weinig middelen en krijgen nauwelijks aandacht en geld van de overheid. Met een driejarig onderwijsprogramma helpen we kwetsbare kinderen in een afgelegen gebied. 

Wilde Ganzen Indonesië

Indonesië

Veel boeren op West-Timor hebben last van plagen en plantenziekten. Het plan is daarom om boeren op te leiden in biologische landbouw, want dat is een duurzame oplossing voor mens en natuur. 

Wilde Ganzen Sierra Leone

Sierra Leone

In Sierra Leone is de moedersterfte hoog. Artsen werken liever in de steden dan op het platteland. Om kennis onder zorgmedewerkers in arme gebieden te verbeteren, vragen wij uw steun voor een succesvol trainingsprogramma. 

Wilde Ganzen 65 jaar

65 jaar

Speciale jubileumuitzending over 65 jaar Wilde Ganzen.