Lucas de spin

Animatieserie over de avonturen van de nieuwsgierige, kleine springspin Lucas
Lucas de spin Het huis ademt

Het huis ademt

Lucas ontdekt een ventilatierooster waardoor warme lucht de woonkamer ingeblazen wordt. Hij weet Bodhi ervan te overtuigen dat het huis ademt. Ze ontdekken samen dat het huis dingen kan laten zweven met haar adem, zoals een vee ... 

Lucas de spin Knipperen

Knipperen

Weebiscuit wint altijd van Dimples wanneer ze een staarwedstrijd houden. Dimples vraagt Lucas om hulp om te kunnen winnen. Lucas adviseert haar om te denken aan waar ze het meest van houdt. 

Lucas de spin Winterslaap

Winterslaap

Lucas vindt het vreselijk dat zijn vriendinnetje Maizie de hele winter lang een winterslaap houdt. Hij probeert haar af te leiden door leuke dingen te doen zodat ze niet weggaat. 

Lucas de spin Iets daarboven!

Iets daarboven!

Er komt een vreselijk geluid uit de open haard. Lucas mag van zijn vriendjes een kijkje gaan nemen om uit te zoeken wat het is. 

Lucas de spin Oppassen!

Oppassen!

Wanneer de moeder van Arlo gaat jagen, besluit Lucas even op Arlo te passen. Hoe moeilijk kan het zijn om voor een kleine uil te zorgen? 

Lucas de spin Spin een web

Spin een web

Nadat Lucas een perfect spinnenweb heeft gezien, is ie vastbesloten om ook zo'n mooi web te maken. Helaas is hij niet zo goed in spinnenwebben maken. 

Lucas de spin Glijden

Glijden

Lucas en Findley ontdekken een ijsblokje waar je heerlijk op kan glijden. Dan daagt Lucas Findley uit om in het gootsteenputje te glijden. 

Lucas de spin Hoe vang je een vlieg?

Hoe vang je een vlieg?

Findley ziet een stukje van een documentaire over spinnen die vliegen eten en hij twijfelt ineens aan zijn vriendschap met Lucas. 

Lucas de spin Ik kan je niet vinden!

Ik kan je niet vinden!

Bodhi is een kameleon en kan zich als vanzelfsprekend uitstekend verstoppen. Tijdens een potje verstoppertje komt Lucas erachter dat ze onverslaanbaar is. Hij besluit vals te spelen om haar toch te kunnen verslaan en daar is Bo ... 

Lucas de spin Lucas is eenzaam

Lucas is eenzaam

Lucas wordt midden in de nacht wakker en besluit om zichzelf bezig te houden tot de zon opkomt. 

Lucas de spin Pas op voor de robot

Pas op voor de robot

Lucas ontdekt een robot die een stuk minder aardig blijkt te zijn dan hij in eerste instantie dacht. Na een vriendelijk duwtje slaat de robot helemaal op hol. 

Lucas de spin Slapende honden

Slapende honden

Lucas en Findley vinden een stuk taart. Ze doen hun best om Avocado niet wakker te maken zodat iedereen er een hapje van kan nemen. 

Lucas de spin Spookkamperen

Spookkamperen

Lucas en zijn vriendjes zijn aan het kamperen in de tuin. Avocado vertelt een griezelverhaal over een spook waardoor Lucas begint te vermoeden dat er echt een spook in de tuin woont. 

Lucas de spin Grote springspin

Grote springspin

Als Findley opmerkt dat Lucas niet heel hoog of ver kan springen probeert Lucas steeds verder en hoger te springen. Tot hij uiteindelijk in zijn kleine autootje een onmogelijke sprong probeert te maken. Wat heeft Findley gedaan?! 

Lucas de spin De luide piep

De luide piep

Avocado heeft een nieuw piepspeeltje waar iedereen helemaal gek van wordt. Lucas besluit om met haar te gaan praten en beseft dat ze gek is op haar speeltje, maar juist niet op het piepende geluid. Het is aan Dokter Lucas om de ... 

Lucas de spin Een tikkie te heet

Een tikkie te heet

Findley kan versgebakken koekjes niet weerstaan, ook als ze nog veel te heet zijn om te eten. Lucas en zijn vriendjes moeten er alles aan doen om te voorkomen dat hij zijn mond verbrandt.