Leesdas Lettervos Boekentas

Dasje en Vosje beleven in het vrolijke taalprogramma Leesdas Lettervos Boekentas vele avonturen. Speciaal bedoeld voor beginnende lezers.
Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 16 Vosje gaat alleen op reis

Afl. 16 Vosje gaat alleen op reis

Dasje weet niet wat ze moet doen. Terug naar huis of...? Vosje sluipt er stilletjes vandoor om Dasje de beslissing te besparen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 17 Aan het strand van Anderland

Afl. 17 Aan het strand van Anderland

Op het strand van Anderland ontmoeten Dasje en Vosje de reus Jas en de potvis. 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 18 Jas is geen reus

Afl. 18 Jas is geen reus

Op een eilandje in de Zuiderzee woont Jas de zakkenman. Hij kan een vlot bouwen voor Dasje en Vosje. Maar dan duikt die malle inktpotvis weer op. Hij is op zoek naar zijn vriend Pen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 20 Zeerovers dat zijn wij!

Afl. 20 Zeerovers dat zijn wij!

Jas zwaait de zeereizigers uit. Helaas steekt er een storm op, en liggen er zeeroverratten op de loer die alles afpakken van Dasje en Vosje. Maar gelukkig weet Dasje de rattenrovers ervan te overtuigen dat ruilen leuker is dan ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 19 Potvis, mag ik met je mee?

Afl. 19 Potvis, mag ik met je mee?

Door een aangespoelde flessenbrief komt Dasje erachter dat Pen in Zuiderland is. De potvis wil de twee er graag naartoe brengen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Feest in Zuiderland

Feest in Zuiderland

Dasje ontmoet de ouders van Vosje. Ook Duif en Vosje weten de nieuwe vossenburcht te vinden. En dan is er groot feest! Eindelijk is Vosje in Zuiderland. Maar Dasje? Hoe komt ze terug naar haar eigen Dassenland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Eindelijk in Zuiderland

Eindelijk in Zuiderland

Das en Vosje zijn aangespoeld op het strand van Zuiderland, eindelijk! Maar de ouders van Vosje zijn nergens te bekennen. Wel komen ze een Duif en een Uil tegen die op goocheltournee zijn. 

Leesdas Lettervos Boekentas Waar is de vossenburcht?

Waar is de vossenburcht?

Duif tovert een ei tevoorschijn waar een pauw uitkomt. Die weet waar de ouders van Vosje zijn gebleven: ze zijn verhuisd naar een nieuwe vossenburcht! 

Leesdas Lettervos Boekentas Kleine Das is Vosje kwijt

Kleine Das is Vosje kwijt

Dasje en de pauw zoeken naar de nieuwe vossenburcht, maar doordat Duif onhandig heeft gedaan zijn ze zowel Duif als Vosje weer uit het oog verloren. 

Leesdas Lettervos Boekentas Op zoek naar een schip

Op zoek naar een schip

Duif gaat voor Dasje een groot schip tevoorschijn goochelen, maar het lukt niet en hij tovert de potvis en de Pen weg. Vosje zal Dasje naar de haven brengen. Daar is vast wel een groot schip te vinden dat terugvaart naar Dassen ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Een fata morgana

Een fata morgana

Na lang zoeken weet Vosje de formule te vinden waarmee hij Dasje kan bevrijden. Het zandhol stort in; de twee zijn er nog net op tijd uit ontsnapt en rusten wat voor ze weer verder gaan. Maar het lijkt wel of het steeds harder ... 

Leesdas Lettervos Boekentas In de oase

In de oase

Dasje en Vosje sjokken door de woestijn richting strand. Ze hebben dorst en zien een waterput in een oase. Dasje valt erin. De twee merken niet dat ze beloerd worden door een vreemde vogel. 

Leesdas Lettervos Boekentas De stoel van de zandman

De stoel van de zandman

De vreemde vogel helpt Vosje om Dasje uit de put te halen. Hij nodigt ze uit bij zijn meester, de Zandman. Dat is een magische figuur die roerloos gevangen zit in een zandstoel. Hij weet Dasje naar zijn stoel te lokken, en bevr ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Thuisthee voor kleine Das

Thuisthee voor kleine Das

Zowel Vosje als de zeeroverratten ontsnappen aan Barbar. Dasje kan met het schip van de zeerovers mee, maar Toos uit het heksenbos, die nu in een meeuw veranderd is, heeft thuisthee voor Dasje meegebracht. Dasje raakt in de war ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Verdwaald in een zandstorm

Verdwaald in een zandstorm

Er steekt een venijnige zandstorm op, en Dasje en Vosje raken haast bedolven onder het zand. Ze worden gered door Fatih, een kleine bedoeïen. Fatih heeft een oude kaart met de strandweg naar de haven. Maar kijk uit voor die vr ... 

Leesdas Lettervos Boekentas In de klauwen van de boze Barbar

In de klauwen van de boze Barbar

Onder de zeespiegel wordt Vosje gevangengehouden door Barbar, een valse inktvis. Ook de drie zeeroverratten zijn in de tentakels van dit monster terechtgekomen. Dasje verzint een list: ze leert de schelpen een lied waarmee Vosj ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Zingende schelpen aan zee

Zingende schelpen aan zee

Aan het strand gekomen zien Dasje en Vosje wel schelpen liggen, maar die lijken niet gevaarlijk te zijn. Dan klinkt er prachtig meeslepend gezang en drie zingende schelpen duiken op. Dasje weet op tijd haar oren dicht te stoppe ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Welkom terug in Dassenland

Welkom terug in Dassenland

Dasje heeft haar kluts terug. Ze opent de klutspot, ademt diept de geur in en staat weer in het dassenhol! De dassen vieren een uitbundig welkomstfeest voor Dasje. 

Leesdas Lettervos Boekentas Bij de bollenbaas in de warwinkel

Bij de bollenbaas in de warwinkel

Dasje komt bij de warwinkel. Daar wacht de bollenbaas op haar. Hij bestaat uit drie bollen, die zich schaterend losmaken uit een bollenjas. Ze hebben de kluts van Dasje gevonden. 

Leesdas Lettervos Boekentas Dasje is de kluts kwijt

Dasje is de kluts kwijt

Afl.: Dasje is de kluts kwijt. 

Leesdas Lettervos Boekentas Welkom in de Warboel!

Welkom in de Warboel!

In Warboel stuiteren een stel vrolijke losbollen rond. Dasje is de kluts kwijt, roepen ze. Als ze die kluts heeft gevonden, mag ze Warboel uit. Maar hoe vind je een kluts? 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie zit er achter die rozenhaag?

Wie zit er achter die rozenhaag?

Kleine Das en Vosje komen bij een rozenhaag, maar de vervelende stekelrozen laten de twee er niet door. Eerst moeten ze raden hoe de bloemen heten. 

Leesdas Lettervos Boekentas Naar het apenbos

Naar het apenbos

Kleine Das en Vosje maken kennis met de deftige mijnheer Pen. Een heer waar je u tegen zegt. De dassenfamilie wil een e-mail sturen, maar het lukt niet. Opa Nijdas gaat achter Dasje aan, maar krijgt de grote buitendeur niet mee ... 

Leesdas Lettervos Boekentas De pen en de inktpotvis

De pen en de inktpotvis

Dasje en Vosje ontmoeten een grote inktpotvis. Is dat wel een echte vis? En van wie zijn die rare voeten aan de overkant van het water? 

Leesdas Lettervos Boekentas Aap, laat je nou eens zien!

Aap, laat je nou eens zien!

Kleine Das en Vosje worden door een aap in het ootje genomen. Aap weet wel de weg naar Zuiderland. Maar die weg loopt door een rattenhol. 

Leesdas Lettervos Boekentas Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Vosje en Dasje zijn nog steeds op zoek naar Aap. Aap duikt op en laat neuzen zien en weet Gompie en het mooie boek van Vosje in te pikken. Opa Nijdas ontmoet Dasje en Vosje, maar raakt ze ook weer kwijt. 

Leesdas Lettervos Boekentas De verzameling van Aap

De verzameling van Aap

Aap geeft de spulletjes van Dasje en Vosje pas terug als ze een oog vinden. Dasje kijkt door een verrekijker en ontdekt: Aap. Zou Aap nu de weg wijzen naar Zuiderland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Rat Lo en de Poesiepoes

Rat Lo en de Poesiepoes

Kleine Das en Vosje komen in het tweede rattenhol; het vrolijke muziekhuis van Lo en Poesiepoes. Lo en Poesiepoes sturen de twee naar rat Leen. Misschien weet Leen waar Opa Rat is? 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie woont hier in dit rattenhol?

Wie woont hier in dit rattenhol?

In het rattenhol komen Dasje en Vosje de malle rattenholbewoners tegen. Opa Rat weet de weg naar Zuiderland. Maar niemand weet waar opa Rat woont. 

Leesdas Lettervos Boekentas Aap wijst de weg naar Zuiderland

Aap wijst de weg naar Zuiderland

Nijdas heeft Kleine Das en Vosje nog steeds niet gevonden. Pen helpt Nijdas om Dasje te zoeken door hem een raadselrijm voor te lezen dat Opa Nijdas aanvult. Aap wijst eindelijk de weg naar Zuiderland, maar eerst leest Aap zijn ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Met opa Rat naar het heksenbos

Met opa Rat naar het heksenbos

Als opa Rat gevonden is, vertelt hij de twee hoe ze naar Zuiderland moeten komen. Ze moeten door het heksenbos heen. Zouden daar echte heksen wonen? 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie weet waar opa Rat woont?

Wie weet waar opa Rat woont?

Dasje en Vosje zijn in het hol van de ratten. Ze ontmoeten rat 2, Lo, met zijn vriendin de Poesiepoes. Van hem krijgen ze de route naar opa Rat, want die weet de weg naar Zuiderland... 

Leesdas Lettervos Boekentas Opa Nijdas vindt zijn Dasje

Opa Nijdas vindt zijn Dasje

In het heksenhuis van Toos leest Dasje per ongeluk de verkeerde toverspreuk voor. En weg is Vosje... Wat nu? 

Leesdas Lettervos Boekentas Waar is het heksenhuis van Toos?

Waar is het heksenhuis van Toos?

Nadat Vosje en Dasje opa Rat hebben gevonden, kunnen ze eindelijk verder. De weg loopt door het bos van Toos en Moek. 

Leesdas Lettervos Boekentas Dasje volgt een vossenspoor

Dasje volgt een vossenspoor

Vosje zit in het huis van de tweede heks: Moek. Gelukkig vindt Dasje haar vriendje weer terug en ook Opa Nijdas. Zal Dasje met Vosje meegaan naar Zuiderland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Vosje gaat alleen op reis

Vosje gaat alleen op reis

Dasje weet niet wat ze moet doen. Terug naar huis of...? Vosje sluipt er stilletjes vandoor om Dasje de beslissing te besparen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Leesdas Lettervos Boekentas

Leesdas Lettervos Boekentas

Op een eilandje in de Zuiderzee woont Jas de zakkenman. Hij kan een vlot bouwen voor Dasje en Vosje. Maar dan duikt die malle inktpotvis weer op. Hij is op zoek naar zijn vriend Pen. www.schooltv.nl/leesdas_docent 

Leesdas Lettervos Boekentas Aan het strand van Anderland

Aan het strand van Anderland

Op het strand van Anderland ontmoeten Dasje en Vosje de reus Jas en de potvis. 

Leesdas Lettervos Boekentas Potvis, mag ik met je mee?

Potvis, mag ik met je mee?

Door een aangespoelde flessenbrief komt Dasje er achter dat Pen in Zuiderland is. De potvis wil de twee er graag naar toe brengen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Waar is de vossenburcht?

Waar is de vossenburcht?

Duif tovert een ei tevoorschijn waar een pauw uitkomt. Die weet waar de ouders van Vosje zijn gebleven: ze zijn verhuisd naar een nieuwe vossenburcht! 

Leesdas Lettervos Boekentas Eindelijk in Zuiderland

Eindelijk in Zuiderland

Das en Vosje zijn aangespoeld op het strand van Zuiderland, eindelijk! Maar de ouders van Vosje zijn nergens te bekennen. Wel komen ze een Duif en een Uil tegen die op goocheltournee zijn. 

Leesdas Lettervos Boekentas Zeerovers dat zijn wij!

Zeerovers dat zijn wij!

Jas zwaait de zeereizigers uit. Helaas steekt er een storm op, en liggen er zeeroverratten op de loer die alles afpakken van Dasje en Vosje. Maar gelukkig weet Dasje de rattenrovers ervan te overtuigen dat ruilen leuker is dan ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Kleine Das is Vosje kwijt

Kleine Das is Vosje kwijt

Dasje en de pauw zoeken naar de nieuwe vossenburcht, maar doordat Duif onhandig heeft gedaan zijn ze zowel Duif als Vosje weer uit het oog verloren. 

Leesdas Lettervos Boekentas Feest in Zuiderland

Feest in Zuiderland

Dasje ontmoet de ouders van Vosje. Ook Duif en Vosje weten de nieuwe vossenburcht te vinden. En dan is er groot feest! Eindelijk is Vosje in Zuiderland. Maar Dasje? Hoe komt ze terug naar haar eigen Dassenland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Op weg naar Zuiderland

Op weg naar Zuiderland

Kleine Das ontmoet Vosje, een verdwaald woestijnvosje, dat dolgraag weer naar huis wil naar Zuiderland. Kleine Das gaat samen met Vosje op reis. 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie zit er achter die rozenhaag?

Wie zit er achter die rozenhaag?

Kleine Das en Vosje komen bij een rozenhaag, maar de vervelende stekelrozen laten de twee er niet door. Eerst moeten ze raden hoe de bloemen heten. 

Leesdas Lettervos Boekentas Naar het apenbos

Naar het apenbos

Kleine Das en Vosje maken kennis met de deftige mijnheer Pen. Een heer waar je u tegen zegt. De dassenfamilie wil een e-mail sturen, maar het lukt niet. Opa Nijdas gaat achter Dasje aan, maar krijgt de grote buitendeur niet mee ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Vosje en Dasje zijn nog steeds op zoek naar Aap. Aap duikt op en laat neuzen zien en weet Gompie en het mooie boek van Vosje in te pikken. Opa Nijdas ontmoet Dasje en Vosje, maar raakt ze ook weer kwijt. 

Leesdas Lettervos Boekentas De verzameling van Aap

De verzameling van Aap

Aap geeft de spulletjes van Dasje en Vosje pas terug als ze een oog vinden. Dasje kijkt door een verrekijker en ontdekt: Aap. Zou Aap nu de weg wijzen naar Zuiderland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Aap wijst de weg naar Zuiderland

Aap wijst de weg naar Zuiderland

Nijdas heeft Kleine Das en Vosje nog steeds niet gevonden. Pen helpt Nijdas om Dasje te zoeken door hem een raadselrijm voor te lezen dat Opa Nijdas aanvult. Aap wijst eindelijk de weg naar Zuiderland, maar eerst leest Aap zijn ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Rat Lo en de Poesiepoes

Rat Lo en de Poesiepoes

Kleine Das en Vosje komen in het tweede rattenhol; het vrolijke muziekhuis van Lo en Poesiepoes. Lo en Poesiepoes sturen de twee naar rat Leen. Misschien weet Leen waar Opa Rat is? 

Leesdas Lettervos Boekentas Met opa Rat naar het heksenbos

Met opa Rat naar het heksenbos

Als opa Rat gevonden is, vertelt hij de twee hoe ze naar Zuiderland moeten komen. Ze moeten door het heksenbos heen. Zouden daar echte heksen wonen? 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie weet waar opa Rat woont?

Wie weet waar opa Rat woont?

Dasje en Vosje zijn in het hol van de ratten. Ze ontmoeten rat 2, Lo, met zijn vriendin de Poesiepoes. Van hem krijgen ze de route naar opa Rat, want die weet de weg naar Zuiderland... 

Leesdas Lettervos Boekentas Opa Nijdas vindt zijn Dasje

Opa Nijdas vindt zijn Dasje

In het heksenhuis van Toos leest Dasje per ongeluk de verkeerde toverspreuk voor. En weg is Vosje... Wat nu? 

Leesdas Lettervos Boekentas Waar is het heksenhuis van Toos?

Waar is het heksenhuis van Toos?

Nadat Vosje en Dasje opa Rat hebben gevonden, kunnen ze eindelijk verder. De weg loopt door het bos van Toos en Moek. 

Leesdas Lettervos Boekentas Dasje volgt een vossenspoor

Dasje volgt een vossenspoor

Vosje zit in het huis van de tweede heks: Moek. Gelukkig vindt Dasje haar vriendje weer terug en ook Opa Nijdas. Zal Dasje met Vosje meegaan naar Zuiderland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Aan het strand van Anderland

Aan het strand van Anderland

Op het strand van Anderland ontmoeten Dasje en Vosje de reus Jas en de potvis. 

Leesdas Lettervos Boekentas Vosje gaat alleen op reis

Vosje gaat alleen op reis

Dasje weet niet wat ze moet doen. Terug naar huis of...? Vosje sluipt er stilletjes vandoor om Dasje de beslissing te besparen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Jas is geen reus

Jas is geen reus

Op een eilandje in de Zuiderzee woont Jas de zakkenman. Hij kan een vlot bouwen voor Dasje en Vosje. Maar dan duikt die malle inktpotvis weer op. Hij is op zoek naar zijn vriend Pen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Potvis, mag ik met je mee?

Potvis, mag ik met je mee?

Door een aangespoelde flessenbrief komt Dasje er achter dat Pen in Zuiderland is. De potvis wil de twee er graag naar toe brengen. 

Leesdas Lettervos Boekentas Zeerovers dat zijn wij!

Zeerovers dat zijn wij!

Jas zwaait de zeereizigers uit. Helaas steekt er een storm op, en liggen er zeeroverratten op de loer die alles afpakken van Dasje en Vosje. Maar gelukkig weet Dasje de rattenrovers ervan te overtuigen dat ruilen leuker is dan ... 

Leesdas Lettervos Boekentas Eindelijk in Zuiderland

Eindelijk in Zuiderland

Das en Vosje zijn aangespoeld op het strand van Zuiderland, eindelijk! Maar de ouders van Vosje zijn nergens te bekennen. Wel komen ze een Duif en een Uil tegen die op goocheltournee zijn. 

Leesdas Lettervos Boekentas Waar is de vossenburcht?

Waar is de vossenburcht?

Duif tovert een ei tevoorschijn waar een pauw uitkomt. Die weet waar de ouders van Vosje zijn gebleven: ze zijn verhuisd naar een nieuwe vossenburcht! 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 6 Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Afl. 6 Opa Nijdas zoekt zijn Dasje

Vosje en Dasje zijn nog steeds op zoek naar Aap. Aap duikt op en laat neuzen zien en weet Gompie en het mooie boek van Vosje in te pikken. Opa Nijdas ontmoet Dasje en Vosje, maar raakt ze ook weer kwijt. 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 5 Aap, laat je nou eens zien!

Afl. 5 Aap, laat je nou eens zien!

Een programma voor beginnende lezers. 

Leesdas Lettervos Boekentas Wie woont er hier in dit rattenhol?

Wie woont er hier in dit rattenhol?

In het rattenhol komen Dasje en Vosje de malle rattenholbewoners tegen. Opa Rat weet de weg naar Zuiderland. Maar niemand weet waar opa Rat woont. www.schooltv.nl/leesdas_docent 

Leesdas Lettervos Boekentas Aap, laat je nou eens zien!

Aap, laat je nou eens zien!

Kleine Das en Vosje worden door een aap in het ootje genomen. Aap weet wel de weg naar Zuiderland. Maar die weg loopt door een rattenhol... www.schooltv.nl/leesdas_docent 

Leesdas Lettervos Boekentas De pen en de inktpotvis

De pen en de inktpotvis

Dasje en Vosje ontmoeten een grote inktpotvis. Is dat wel een echte vis? En van wie zijn die rare voeten aan de overkant van het water? www.schooltv.nl/leesdas_docent 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 15 Dasje volgt een vossenspoor

Afl. 15 Dasje volgt een vossenspoor

Vosje zit in het huis van de tweede heks: Moek. Gelukkig vindt Dasje haar vriendje weer terug en ook Opa Nijdas. Zal Dasje met Vosje meegaan naar Zuiderland? 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 14 Opa Nijdas vindt zijn dasje

Afl. 14 Opa Nijdas vindt zijn dasje

Afl.: Afl. 14 Opa Nijdas vindt zijn dasje. Nadat Vosje en Dasje opa Rat hebben gevonden kunnen ze eindelijk verder. De weg loopt door het bos van Toos en Moek. 

Leesdas Lettervos Boekentas Afl. 13 Waar is het heksenhuis van Toos?

Afl. 13 Waar is het heksenhuis van Toos?

Afl.: Afl. 13 Waar is het heksenhuis van Toos?. Nadat Vosje en Dasje opa Rat hebben gevonden, kunnen ze eindelijk verder. De weg loopt door het bos van Toos en Moek. 

Leesdas Lettervos Boekentas 12 Met opa Rat naar het heksenbos

12 Met opa Rat naar het heksenbos

Afl.: 12 Met opa Rat naar het heksenbos. Als opa Rat gevonden is, vertelt hij de twee hoe ze naar Zuiderland moeten komen. Ze moeten door het heksenbos heen. Zouden daar echte heksen wonen?