Toen was geluk heel gewoon

Nederlandse comedyserie met in de hoofdrollen: Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier.
Toen was geluk heel gewoon Eindelijk

Eindelijk

De computer doet zijn intrede bij het riool en de RET. Alles gaat veel efficiënter, sneller en fouten worden niet meer gemaakt. De computer is immers feilloos. 

Toen was geluk heel gewoon Het water staat de club

Het water staat de club

De financiële nood bij de Brulboeien is zó hoog dat er wel naar héél onorthodoxe oplossingen wordt gezocht om de nood te ledigen. Wordt het Pension Ankara of Maison Petit Paris? 

Toen was geluk heel gewoon Geef mij maar Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam

Siem gaat een themanummer over Amsterdam schrijven voor de Bruine Rotterdammer. Dit tot ongenoegen van Jaap en Kok. Siem is echter niet te stuiten; hij heeft een afspraak met Annemarie Oster in Americain. 

Toen was geluk heel gewoon Crèche

Crèche

De PTT lanceert een heel nieuw fenomeen: een opvangplek voor de kinderen van de vrouwen der posterijen. Jaap is blij dat er bij de RET geen vrouwen werken. 

Toen was geluk heel gewoon Harm met de harp

Harm met de harp

Bas' hart is gebroken. Adri is verliefd geworden op Alain op vakantie in Reims. Nel zit niet bij de pakken neer en koopt Vrij Nederland. Siem wordt verliefd op Yvonne Scholten, de dochter van Huib, en het geluk lacht hem toe. 

Toen was geluk heel gewoon Let it be

Let it be

De nieuwe plaat van de Beatles maakt de gemoederen los. Bas en Nel vinden hem prachtig, maar Jaap zweert bij Jim Reeves. Keurige man, die Reeves! Toch, meneer Harmsen? 

Toen was geluk heel gewoon Op losse groeven

Op losse groeven

Jaaps lievelingsprogramma, gepresenteerd door de onvolprezen Giel Montagne is vanavond op de buis. Meneer Harmsen heeft nog nooit van het programma gehoord, en de Tros Kompas past precies in je zak. 

Toen was geluk heel gewoon Blue Movie

Blue Movie

Ma en Nel zijn door het dolle heen na het zien van deze Pim-en-Wimklassieker. Jaap echter ziet de film als het definitieve bewijs van de totale instorting van de maatschappij. 

Toen was geluk heel gewoon Wie is van hout?

Wie is van hout?

De nieuwe psychiatrische aanpak van Jan Foudraine is voor Siem een mooie aanleiding om een Bruine Rotterdammer te vullen. Als Harmsen wat vergeetachtig wordt, raadt Jaap hem aan wat meer te gaan bewegen. 

Toen was geluk heel gewoon Kaal

Kaal

Nel voelt zich oud, maar gelukkig doet een nieuw fenomeen zijn intrede: de sauna. Harmsen blijkt zo diep onder de indruk van Siems gladgeschoren schedel, dat Jaaps promotie nu toch écht aanstaande is. 

Toen was geluk heel gewoon Ik hou van Holland

Ik hou van Holland

Vakantieplannen worden gesmeed. Siem en Japie gaan naar Spanje, Bas naar de Dordogne en Jaap wil naar Rockanje. Harmsen echter moet bij moeder blijven, ze kan niet zonder haar Tonnie. Is er niet een leuke camping in de buurt? 

Toen was geluk heel gewoon 't Rooie gevaar

't Rooie gevaar

Bas en Van Dam trekken ten strijde tegen de oorlog in Vietnam. Jaap heeft zo z'n bedenkingen: het Rooie Gevaar loert overal! Koperen Ko wordt ingezet als geheim wapen, en Siem heeft z'n artikel voor De Bruine Rotterdammer. 

Toen was geluk heel gewoon Autoloze zondag

Autoloze zondag

De oliecrisis zorgt voor veel problemen. Meneer Harmsen wil naar Nederland-België in Amsterdam, maar zelfs zíjn Rolls mag op zondag niet rijden. Jaap peilt een paar relaties en komt met de oplossing. 

Toen was geluk heel gewoon Apartheid

Apartheid

Van Dam wordt 50. Hij krijgt een kist sinaasappelen van zijn collega's. Maar helaas: het zijn Zuid Afrikaanse. Jaap vindt het onzin, maar meneer Harmsen niet. Siem ziet promotiekansen. 

Toen was geluk heel gewoon Juliana

Juliana

Onze vorstin zit 25 jaar in het vak. Siem weet via meneer Harmsen een interview met Hare Majesteit te regelen. En als ze dan ook nog naar Rotterdam komt, is het feest compleet. Een jubileum om nooit te vergeten. 

Toen was geluk heel gewoon De vuile Rolls

De vuile Rolls

Ma wordt 75. Dit heugelijke feit wordt groots gevierd. Jaap is niet erg enthousiast, en als meneer Harmsen uit de stront gered moet worden, gaat dat uiteraard voor! Promotie? 

Toen was geluk heel gewoon Radio Veronica

Radio Veronica

Carl Douglas staat met Kung Fu Fighting al weken op nummer 1 als Veronica in zwaar weer terecht komt. Als Tineke mee ten onder dreigt te gaan, komt Siem in actie, en zet De Bruine Rotterdammer in. 

Toen was geluk heel gewoon De bijna doodervaring

De bijna doodervaring

Siem schrijft in De Bruine over de bijna doodervaring. Zo'n ervaring draagt bij tot enorme verdieping. Een groepschef heeft uiteraard veel verdieping nodig. Hier moet een mouw aan te passen zijn. 

Toen was geluk heel gewoon De Bruine Madrileen

De Bruine Madrileen

De Spaanse hoofdstad wil in navolging van Rotterdam haar eigen rioolkrant. Siem wordt gevraagd als hoofdredacteur. Nel is in alle staten; wat moet ze zonder kleine Japie? 

Toen was geluk heel gewoon De stembus

De stembus

Er staan landelijke verkiezingen voor de deur. Siem komt met de Bruine Rotterdamse verkiezingswijzer. Bas en Nel zijn er al uit; het wordt D'66. Waar stemt meneer Harmsen eigenlijk op? 

Toen was geluk heel gewoon Turks Fruit

Turks Fruit

Het beroemde boek van Wolkers wordt verfilmd. Regisseur Paul Verhoeven zit met de handen in het haar; hij kan niemand vinden voor de rol van Olga. Siem weet raad. 

Toen was geluk heel gewoon Maarten

Maarten

Het eerste daklozen verblijf van Nederland wordt geopend in Rotterdam. Jaap maakt zich druk over illegale wietpraktijken. Zou het één met het ander te maken hebben? 

Toen was geluk heel gewoon Adri

Adri

Meneer Harmsen is gek op poezen; moeder echter is allergisch. Jaap en Siem passen hier een mouw aan. Als dat geen promotie betekent, weten de heren het niet meer! 

Toen was geluk heel gewoon Ajax-Inter

Ajax-Inter

De finale van de Europacup vindt plaats in de Kuip. Jaap begrijpt hier heel weinig van. Siem komt met een live-uitzending van Radio Riool vanuit de kegelclub, met een heel bijzondere gast. 

Toen was geluk heel gewoon Giselle

Giselle

Twee sterren van het Bolsjoi theater uit Moskou dansen vanavond in de schouwburg. Bas en Nel gaan erheen. Siem komt met een onthullend onderzoek in de Bruine Rotterdammer: 'het is een man die stofzuigen kan'. 

Toen was geluk heel gewoon Tillie van Til

Tillie van Til

Zuster van Til is gekozen als Verpleegster van het Jaar en wordt uiteraard geïnterviewd voor de Bruine Rotterdammer. Bas heeft geweldige ideeën over het homohuwelijk maar zitten ze daar in Den Haag wel op te wachten?