Brugklas S1 Marathons

Brugklas is een scripted-reality jeugdserie, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school.
Brugklas S1 Marathons Schoolkamp

Schoolkamp

Het eerste jaar in de brugklas wordt afgesloten met een schoolkamp. Anouk, Emma, Fien, Safa, Max en Kyan moeten Romeo en Julia opvoeren. Het toneelstuk dat ze aldie tijd geoefend hebben. Maar lukt dat ook, nu de onderlinge verh ... 

Brugklas S1 Marathons Spijbelen

Spijbelen

Anne heeft een ouder vriendje dat ze voor iedereen verborgen houdt. Fien maakt zich echter nogal zorgen om haar als ze begrijpt dat hij met Anne wil inbreken in het zwembad. 

Brugklas S1 Marathons Gescheiden

Gescheiden

Serina staat voor een dilemma. Ze maakt zich grote zorgen over haar vriendin Gijsje, die het thuis niet makkelijk heeft. Maar Gijsje wil geen hulp en wil dat Serina zich er niet mee bemoeit. Wat doet ze: Helpt ze haar vriendin ... 

Brugklas S1 Marathons KWAC TV

KWAC TV

Indie maakt voor KWAC TV filmpjes over leraren en leerlingen. En nu maakt ze een portret van Jeroen, een baldadige jongen die het vaak aan de stok heeft met leraren. Als zij Jeroen filmt die een grap uithaalt bij Grimbergen kom ... 

Brugklas S1 Marathons Spieken

Spieken

Sheila maakt een foto van het komende proefwerk Nederlands en deelt deze met haar hartsvriendin Kim. Maar als ze er achter komt dat Kim een date heeft met Kyan, een jongen die Sheila ook leuk vindt, neemt ze wraak. 

Brugklas S1 Marathons Liefdadigheid

Liefdadigheid

Moniek heeft de ziekte van Crohn en mist vaak lessen. Haar vriendinnen willen haar een hart onder de riem steken en organiseren een sponsorloop. Maar dan wordt de opbrengst van een paar honderd euro gestolen... 

Brugklas S1 Marathons Cool!

Cool!

Johnny is Cool! En Johnny is gek op Jasmijn. Maar als hij haar probeert te versieren leert hij haar van een hele andere kant kennen. Johnny, zelf het vervelendste jongetje van de klas, wordt met de neus op de feiten gedrukt. 

Brugklas S1 Marathons Mijn moeder is lesbisch

Mijn moeder is lesbisch

Femkes lesbische moeder komt op school om te praten over homoseksualiteit. Ze hoopt dat dit tot meer acceptatie zal leiden. Maar dan komt Femke er weer op een vervelende manier achter hoe gevoelig dit onderwerp is. 

Brugklas S1 Marathons Ga staan als...

Ga staan als...

Sofie en Dana zijn beste vriendinnen en zitten samen op streetdancen. Maar na de scheiding van Dana's ouders is er veel veranderd. Dana heeft nergens meer tijd voor tot grote frustratie van Sofie. 

Brugklas S1 Marathons Hacken

Hacken

Computernerd Pascalle heeft weinig vrienden op school. Ze wil dan ook graag bij de computerclub, maar haar toelatingsexamen loopt totaal uit de hand. 

Brugklas S1 Marathons Halloween

Halloween

Jochem is gek op Svenja en hij heeft een hekel aan wiskundeleraar Grimbergen. En tijdens Halloween wil hij het meisje veroveren en de leraar voor paal zetten. Maar het loopt net even wat anders. 

Brugklas S1 Marathons Dyslexie

Dyslexie

Katja heeft het moeilijk in de brugklas. Veel voldoendes staan er niet in haar rapport. Als blijkt dat ze dyslectisch is, verklaart dat een hoop. Maar ook met extra hulp verbeteren haar cijfers niet. 

Brugklas S1 Marathons Anonieme chat

Anonieme chat

Senna makt een valse account aan en begint voor de lol een chatrelatie met gymleraar Marcel Eerkens. Maar een onschuldig gesprekje krijgt al snel een zeer serieuze wending... 

Brugklas S1 Marathons Weggelopen

Weggelopen

Op zoek naar nieuwe vriendinnen haalt Manon een grap uit met de excentrieke Fenske. Een grap met ernstige gevolgen... 

Brugklas S1 Marathons Make-over

Make-over

Anouk doet haar best om de aparte Leeloo te restylen. Ze hoopt het meisje, die het thuis niet al te breed heeft, zo te helpen. Maar Leeloo blijkt helemaal geen hulp nodig te hebben... 

Brugklas S1 Marathons Uitgezet

Uitgezet

Mozes wordt met zijn ouders het land uitgezet. Ze moeten terug naar Angola. Tot groot verdriet van Safa. Zij doet dan ook alles om één van haar beste vriendjes te laten blijven. 

Brugklas S1 Marathons Naar het pretpark!

Naar het pretpark!

Noah wordt vlak voordat ze met haar vriendje naar een pretpark zou gaan gedumpt.Om te bewijzen dat ze ook zonder hem kan gaat ze alleen... Maar dat reisje heeft grote gevolgen. 

Brugklas S1 Marathons Vriendinnen

Vriendinnen

Britt wordt gepest door Milou en ze is al een aantal keer bestolen. Ze heeft het moeilijk op school en klaagt bij de conrector. Maar vertelt Britt wel de hele waarheid... 

Brugklas S1 Marathons Vreselijk vals

Vreselijk vals

Guusje wil beroemd worden. Ze loopt met haar moeder vele audities en castings af in de hoop snel door te breken. Maar niet iedereen gunt Guusje een doorbraak. 

Brugklas S1 Marathons Je t'aime

Je t'aime

Judith heeft grote problemen met haar lerares Frans. Demi wil haar beste vriendin graag helpen, maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn... 

Brugklas S1 Marathons Verzoendag

Verzoendag

Mars heeft gezoend met Inge, de oudere zus van zijn vriendin Nynke. En nu wil hij het met haar uitmaken zodat hij iets kan beginnen met Inge. 

Brugklas S1 Marathons Fietsendief

Fietsendief

Fenno ontdekt dat Erik zijn fiets heeft gestolen. En niet alleen zijn fiets. Maar als hij hoort waarom Erik de fietsen heeft gejat, neemt Fenno de schuld op zich. 

Brugklas S1 Marathons Gedeelde hersenen

Gedeelde hersenen

Roos probeert haar tweelingzus Merel te helpen met de proefwerken. Merel heeft namelijk wat concentratieproblemen na haar chemokuur. Maar Roos komt voor een dilemma te staan als dit ten koste gaat van haar eigen cijfers. 

Brugklas S1 Marathons Liefdesgedichtjes

Liefdesgedichtjes

Nikky zet haar plan om Bram belachelijk te maken door, ondanks dat ze stiekem verliefd op hem begint te worden. Ze wijdt haar hele spreekbeurt aan Brams lieve gedichtjes. 

Brugklas S1 Marathons Mannenzaken

Mannenzaken

Sam hoopt Fien voor zich te winnen door zijn vader op beroependag uit te nodigen. Maar als zijn vader met Fiens moeder, conrector De Wilde, begint te daten, loopt alles anders dan gepland. En Anouk, Fien, Max, Safa, Kyan en Emm ... 

Brugklas S1 Marathons Farids moeder

Farids moeder

Sophie ziet een andere kant van Farid, als zijn moeder onverwacht op school verschijnt. 

Brugklas S1 Marathons Ik ben niet vies

Ik ben niet vies

Jaïro leidt de moeder van Boaz om de tuin zodat ze na school samen kunnen gaan chillen, maar of dat zo makkelijk gaat... 

Brugklas S1 Marathons Hou op met pesten

Hou op met pesten

Sophie kan het maar moeilijk aanzien als pestkop Jara genadeloos wraak neemt op haar vriendin Iris. Maar ze is zelf ook bang voor Jara. Of durft ze toch tegen de gemene Jara in te gaan? 

Brugklas S1 Marathons Verhuizen

Verhuizen

Liz is verheugd als het erop lijkt dat haar thuissituatie kan verbeteren. Maar dat heeft wel grote consequenties. 

Brugklas S1 Marathons Superstrenge ouders

Superstrenge ouders

Als Jaïro ontdekt dat Boaz zijn ouders nog niet weten dat hij homo is, adviseert hij hem dit aan hen te vertellen. Maar wat Jaïro niet weet is dat de ouders van Boaz streng gelovig zijn. 

Brugklas S1 Marathons Besmettelijk

Besmettelijk

Als Pieter ontdekt dat een vriendin van Naomi de ziekte van Pfeiffer heeft, is hij als de dood dat hij het ook krijgt. 

Brugklas S1 Marathons Freak show

Freak show

Als Liz een selfie neemt, staat klasgenoot Lydia daar per ongeluk op zonder haar pruik. Jara post de foto op Klikker maar dat pakt anders uit dan gedacht. 

Brugklas S1 Marathons Meidenstrijd

Meidenstrijd

Sophies hele klas krijgt straf als iemand een touwtje voor De Wilde in de deuropening spant maar niemand als dader naar voren komt. Maar al vrij snel weet Sophie wie hier achter zit. 

Brugklas S1 Marathons Moordneigingen

Moordneigingen

Liz is zo boos op een klasgenoot dat wanneer schrijver Mel Wallis de Vries een gastles komt geven zij een plan bedenkt om wraak te nemen. 

Brugklas S1 Marathons Niet meer alleen

Niet meer alleen

Levi's grootste angst is uitgekomen. Steenkamp weet van de problemen die zijn vader heeft. Maar wat voor gevolgen gaat dit voor hem hebben? 

Brugklas S1 Marathons Waar val je op?

Waar val je op?

Timo en Steef blijken elkaar steeds leuker te vinden. Maar is dat puur vriendschappelijk of toch ook meer? 

Brugklas S1 Marathons Verkering is moeilijk

Verkering is moeilijk

Pieter vindt het maar niks dat Naomi omgaat met een knappe jongen uit haar klas, maar Timo's goedbedoelde adviezen hierover vallen totaal verkeerd. 

Brugklas S1 Marathons Coole chick

Coole chick

Als Timo Steef per ongeluk beschiet tijdens een spelletje, wordt zij woest op hem. Steef neemt echter wraak, wat Timo dan wel weer heel cool van haar vindt. 

Brugklas S1 Marathons Blote foto's

Blote foto's

Pieter krijgt een foto doorgestuurd van zijn vriendinnetje die wel heel spannend is. Maar dan staat de foto de volgende dag op Klikker en weet Pieter vrijwel zeker dat Farid dit heeft gedaan. 

Brugklas S1 Marathons Ik kan niet slapen

Ik kan niet slapen

Als Pieter kampt met slaapproblemen, komt Timo met een oplossing die het alleen maar erger maakt. 

Brugklas S1 Marathons Vakantievriendje

Vakantievriendje

Sophie heeft alleen maar aandacht voor haar vakantieliefde Mick, maar komt erachter dat verkering op afstand nog niet zo makkelijk is. 

Brugklas S1 Marathons Eerlijk zijn is moeilijk

Eerlijk zijn is moeilijk

Jaïro maakt het goed met Levi als die hem de echte reden van zijn problemen vertelt: zijn vader is depressief. Maar Levi wil dat Jaïro dit geheim houdt. 

Brugklas S1 Marathons Nog nooit gezoend

Nog nooit gezoend

Iris bekent haar klasgenoten dat ze nog nooit heeft gezoend. Haar vriendinnen vrezen dat deze bekentenis jongens af zal schrikken. 

Brugklas S1 Marathons Waarom lieg je?

Waarom lieg je?

Levi krijgt het voor elkaar een herkansing te regelen voor aardrijkskunde, waar hij erg slecht voor staat. Net als hij begint te denken dat het allemaal misschien toch nog goed komt, ontdekt Jaïro dat hij heeft gelogen. 

Brugklas S1 Marathons Niemand vindt me leuk

Niemand vindt me leuk

Nu de hele school weet dat Liz heeft gelogen over het feit dat ze arm is, wordt ze flink met haar leugen gepest. 

Brugklas S1 Marathons Vind je me echt leuk?

Vind je me echt leuk?

Pieter is dolblij als de knappe Naomi aangeeft hem wel te zien zitten, maar hij schrikt als Farid denkt dat zij alleen met Pieter aanpapt omdat ze bij het vriendengroepje wil horen. 

Brugklas S1 Marathons Mijn grote geheim

Mijn grote geheim

Levi wil Jaïro niet vertellen dat hij de laatste tijd zo weinig tijd voor hem heeft en liegt dat hij zo vaak afwezig is, omdat hij ziek is. 

Brugklas S1 Marathons Slechte vriend

Slechte vriend

Jaïro baalt als Levi het telkens laat afweten en hij begint te twijfelen of hij nog wel bevriend wil zijn met iemand die zo weinig moeite in vriendschap steekt. 

Brugklas S1 Marathons Ik haat mijn verjaardag

Ik haat mijn verjaardag

Liz is jarig, maar omdat niemand weet dat haar moeder geen geld heeft, dreigt de verjaardag minder leuk te worden dan gehoopt. 

Brugklas S1 Marathons Pieter Rebel

Pieter Rebel

Een nieuw meisje brengt Pieters hoofd op hol. Hij neemt zich voor om een keer niet de nerd te zijn, maar een coole jongen. 

Brugklas S1 Marathons Rot op met je leugens

Rot op met je leugens

Soraya heeft een aanvaring met Manuhuwa. Regels zijn regels, volgens Manuhuwa. Maar dan komt Soraya erachter dat Manuhuwa buiten school geen hoofddoek draagt. 

Brugklas S1 Marathons Waargebeurde leugens

Waargebeurde leugens

Wanneer Liz niet serieus genomen wordt tijdens de les, besluit ze haar klasgenoten terug te pakken met een prank. 

Brugklas S1 Marathons Je vrienden kwijt

Je vrienden kwijt

Pieter is bang Farid en Soraya kwijt te raken en doet een onhandige poging de vriendschap te herstellen. 

Brugklas S1 Marathons Het boeit me niet

Het boeit me niet

Sophie heeft het gevoel dat ze niet meer weet wie Timo is. Hij heeft maling aan school en wil alleen nog maar leuke dingen doen. 

Brugklas S1 Marathons Leraar betrapt

Leraar betrapt

Jaïro betrapt lerares Manuhuwa zoenend met een man. Hij maakt er een filmpje van, maar dan komt hij erachter dat het de vader is van een klasgenoot. 

Brugklas S1 Marathons Jij doet niet meer mee

Jij doet niet meer mee

Als Sophie's vriendin Iris hun donkere klasgenootje Nia een aap noemt, laait er een ingewikkelde discussie op over racisme en wordt Iris buitenspel gezet door de rest. 

Brugklas S1 Marathons Pak de dader

Pak de dader

Als Timo's fiets gejat wordt, komt Jaïro op het idee de dader op te sporen door middel van een lokfiets. Slim plan... of niet? 

Brugklas S1 Marathons Loner

Loner

Liz vindt aansluiting bij het groepje van Anouk, maar merkt al snel dat zo'n vriendenclubje ook een hoop gedoe met zich meebrengt. Vooral als Ebru ook bij dat clubje hoort. 

Brugklas S1 Marathons Armoedzaaier

Armoedzaaier

Liz en haar nieuwe vriendenclubje willen een reünie houden. Timo stelt voor om dat bij Liz te doen. Maar Liz heeft gelogen over waar ze woont; namelijk in een kleine flat en niet in een grote villa. Gaat ze haar leugen opbiech ... 

Brugklas S1 Marathons Een vreemd verhaal

Een vreemd verhaal

Pieter schrikt als hij een slecht cijfer terugkrijgt voor een opstel, omdat het saai is. Hij gebruikt vervolgens Farids heftige achtergrond als inspiratie voor een nieuw verhaal. 

Brugklas S1 Marathons Mijn eerste zoen

Mijn eerste zoen

De zoektocht naar Mick op Curaçao gaat verder. Maar dan worden Liz, Sophie, Timo en Farid betrapt door Folmers. 

Brugklas S1 Marathons Op zoek naar jou

Op zoek naar jou

Liz, Sophie, Timo en Farid zijn op Curaçao. Tot overmaat van ramp is de leuke jongen vertrokken en weten Sophie en Liz niet wat ze moeten doen. 

Brugklas S1 Marathons Strijd om een jongen

Strijd om een jongen

Net als de sfeer eindelijk goed is op Curaçao blijken Liz en Sophie allebei dezelfde jongen leuk te vinden. 

Brugklas S1 Marathons In de tropen

In de tropen

Farid baalt van het geruzie van zijn reisgenoten. Folmers ook, zo blijkt, want die vraagt Farid of hij misschien een beetje kan bemiddelen. 

Brugklas S1 Marathons Met ruzie op reis

Met ruzie op reis

Liz is samen met Farid, Sophie en Timo ingeloot voor vrijwilligerswerk op Curaçao. Maar Liz heeft geen zin om met haar ex Timo en zijn zus, die haar van alles kwalijk neemt, op reis te gaan. Daarom verzint ze een smoes. 

Brugklas S1 Marathons Viezerik

Viezerik

Nadat Noa en Sophie de gymles uit zijn gestuurd, maakt Noa stiekem een foto van gymleraar Bosch in onderbroek. 

Brugklas S1 Marathons Merkmeisjes

Merkmeisjes

Het hele KWAC is in de ban van een nieuw merk: FEEK. Liz heeft geen geld voor dit dure merk maar doet er toch alles aan om in de smaak te vallen bij de populaire meiden. 

Brugklas S1 Marathons Ik wil niet zoenen

Ik wil niet zoenen

Sophie laat zich door Iris overhalen om verkering aan Luca te vragen. Zal ze van hem haar eerste kus krijgen? 

Brugklas S1 Marathons Foute vrienden

Foute vrienden

Pieter baalt ervan als zijn ouders het idee hebben dat Farid geen geschikte vriend voor hem is. 

Brugklas S1 Marathons Gedoe met je ex

Gedoe met je ex

Liz vindt het moeilijk dat het lijkt alsof Timo geen enkele moeite heeft met het feit dat ze geen verkering meer hebben. 

Brugklas S1 Marathons Pechdag

Pechdag

Sophie heeft zin in haar verjaardagsfeestje. Maar dat pakt heel anders uit dan ze had verwacht. 

Brugklas S1 Marathons Vreemdgaan

Vreemdgaan

Liz twijfelt of ze Timo moet bekennen dat ze is vreemdgegaan. Haar moeder adviseert haar om dat niet te doen. Zal ze de raad van haar moeder opvolgen?