Songs of Praise

Presentator Aled Jones onderzoekt de achtergrond van een aantal populaire kerstliederen. BBC-radiopresentator Lucie Skeaping vertelt over de niet-kerkelijke oorsprong van de kerstmuziek en hoe deze muziek door de christelijke kerk werd overgenomen. Heel bijzonder is dat in Sheffield de kerstliederen al jaren door de lokale bevolking met veel enthousiasme worden gezongen in de pub.
Songs of Praise Scottish artists

Scottish artists

We bezoeken schrijvers en kunstenaars en zingen liederen van Schotse componisten in Dunblane. 

Songs of Praise The great outdoors

The great outdoors

Ontmoetingen in Noord-Ierland met mensen die een passie hebben voor de natuur en het leven zelf. Ook muziek van Ierse componisten. 

Songs of Praise Mothering Sunday

Mothering Sunday

Interviews worden afgewisseld met de mooiste kerkelijke gezangen en hymnes, inclusief een ode aan alle moeders. 

Songs of Praise Russel Watson's Salford

Russel Watson's Salford

Salford telt 50 kilometer aan rivieren, oevers en kanalen. Russell Watson is er geboren en neemt ons mee het water op. 

Songs of Praise Lowry's Salford, toen en nu

Lowry's Salford, toen en nu

Begin vorige eeuw legde kunstschilder Lowry vele stadgezichten van Salford vast. In een eeuw tijd is er veel veranderd. Ook wordt er prachtig gezongen in de parochiekerk Saint Peter. 

Songs of Praise School choir of the year 3

School choir of the year 3

Bijna-professioneel geoefende schoolkoren nemen het tegen elkaar op in een muzikale wedstrijd. Dat maakt het de drie juryleden niet makkelijk. Behalve prachtige zang ook een boeiend kijkje achter de schermen bij de koren en het ... 

Songs of Praise School choir of the year 2

School choir of the year 2

Bijna-professioneel geoefende schoolkoren nemen het tegen elkaar op in een muzikale wedstrijd. Dat maakt het de drie juryleden niet makkelijk. Behalve prachtige zang ook een boeiend kijkje achter de schermen bij de koren en het ... 

Songs of Praise School choir of the year 1

School choir of the year 1

Bijna-professioneel geoefende schoolkoren nemen het tegen elkaar op in een muzikale wedstrijd. Dat maakt het de drie juryleden niet makkelijk. Behalve prachtige zang ook een boeiend kijkje achter de schermen bij de koren en het ... 

Songs of Praise Greenwich

Greenwich

Koor- en samenzang vanuit de Royal Naval Chapel in het toeristische Greenwich. 

Songs of Praise Grandparents

Grandparents

Een eerbetoon aan alle liefhebbende en trotse grootouders met hun kleinkinderen. De liederen worden gezongen in de kathedraal van Coventry. 

Songs of Praise Spirituals

Spirituals

Prachtige spirituals over uitbuiting en onderdrukking, maar ook over moed en redding. 

Songs of Praise The Causeway Coast

The Causeway Coast

Eamonn Holmes is in County Antrim om schrijvers, artiesten en muzikanten te ontmoeten die zijn geïnspireerd door het adembenemende landschap, onder wie singer-songwriter Kathryn Scott en Nathan Jess. St. Killian's College in h ... 

Songs of Praise Dunblane

Dunblane

Sally Magnusson introduceert hymnes en liedjes uit de 13e-eeuwse kathedraal, waaronder Morrison's Academy Girls Choir en de Origin-zangers. 

Songs of Praise Taking stock

Taking stock

Een bezoek aan Saint Johns Wood in Londen met zang van een uniek jongenskoor en een bezoek aan de dierentuin. 

Songs of Praise Scottish voices

Scottish voices

Liederen gezongen door het National Boys Choir vanuit de Dunblane Cathedral. 

Songs of Praise Old church, new church

Old church, new church

Engelse traditionele hymnes en moderne kerkliederen afgewisseld met persoonlijke geloofsverhalen. 

Songs of Praise Seizoen 2020 Afl. 4 - Gospel Music Celebrations

Seizoen 2020 Afl. 4 - Gospel Music Celebrations

Om Pinksterzondag te vieren introduceert David Grant een speciale gospelmuziekspecial van St John in Hackney, met speciale gasten Kym Mazelle en Avery Sunshine. 

Songs of Praise Creative Stanford

Creative Stanford

Engelse traditionele hymnes en moderne kerkliederen, afgewisseld met persoonlijke geloofsverhalen. 

Songs of Praise Brighton

Brighton

Deze aflevering heeft veel moderne muziek, uitgevoerd door Stuart Townend en Lou Fellingham, vanuit de Church of Christ the King in Brighton. Presentator Aled Jones ontmoet een echtpaar dat voor het Mission Aviation Fellowship ... 

Songs of Praise Inspireren

Inspireren

Geld inzamelen of volle zalen toespreken, hoe inspireer je anderen? Nick Vujicic is te gast. Hij werd geboren zonder armen en benen en geeft nu met zijn optredens hoop aan miljoenen mensen. 

Songs of Praise Christus met Kerst

Christus met Kerst

Kerst wordt in Engeland op verschillende manieren gevierd. Rond de geboorte van Jezus zijn verschillende tradities en muziekstijlen. Met onder meer reportages van christelijke Roma en winkelcentra met kerst, afgewisseld met ver ... 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (2/2)

Gospelkoor van het jaar (2/2)

Competitie tussen de zes beste Engelse amateur-gospelkoren voor de titel BBC gospelkoor van het jaar. In dit tweede deel hakt de jury de knoop door en maakt de winnaar bekend. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (1/2)

Gospelkoor van het jaar (1/2)

David Grant en Connie Fischer presenteren deze show waarin de titel 'BBC Gospelkoor van het jaar' op het spel staat. In dit deel stellen de zes deelnemende koren zich voor en de jury geeft alvast een eerste reactie op de versch ... 

Songs of Praise Wigan

Wigan

Wigan is de plaats in Engeland waar de aartsbisschop zijn eerste baan had. Kardinaal Nichols keert terug in deze aflevering, afgewisseld met de mooiste liederen en hymnes uit de Engelse kerkelijke traditie. 

Songs of Praise Jong talent

Jong talent

In Manchester helpt een kerk jongeren in een achterstandswijk om hun muzikale dromen uit te laten komen. Presentator David Grant ontmoet de jongeren en luistert naar hun muziek. 

Songs of Praise Oogst

Oogst

Presentator John Craven bezoekt een boerenfamilie in Dorset om van hen te horen wat er zo speciaal is aan de tijd van oogsten. Afgewisseld met de mooiste kerkliederen die verwijzen naar de oogsttijd. 

Songs of Praise All Saints

All Saints

De mooiste liederen en hymnes uit de Engelse kerkmuziek, afgewisseld met reportages waarin de rol van het geloof centraal staat. Dit keer ook bijdragen van de groep The Priests en Voices of Ireland. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar (3/3)

Schoolkoor van het jaar (3/3)

Wie wordt BBC-schoolkoor van het jaar? Drie kinderkoren en drie jongerenkoren hebben de finale gehaald. Zij maken kans op de eretitel schoolkoor van het jaar. Een deskundige jury velt het finale oordeel. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar (1/3)

Schoolkoor van het jaar (1/3)

Wie wordt BBC-schoolkoor van het jaar? In dit eerste deel stellen zes deelnemende kinderkoren zich voor. En de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens. 

Songs of Praise Schepping

Schepping

Een loflied op de hele schepping ligt in een kerk voor de hand. Dit keer een kerkdienst waar de huisdieren ook welkom zijn en liederen over dieren. Wat zijn de verhalen achter de dieren? En welke liederen zing je om stil te sta ... 

Songs of Praise Oogst Thanksgiving

Oogst Thanksgiving

De oude traditie om te danken voor de opbrengst van de oogst is in kerken springlevend. Geloofsverhalen en liederen uit Engeland waarin dankbaarheid centraal staat wisselen elkaar af. 

Songs of Praise Reddingsboot RNLI

Reddingsboot RNLI

Het personeel van de reddingsbotenbrigade van Falmouth is geraakt door kerkliederen over water en redding. Hoe hangt het christelijk geloof samen met het werk dat ze doen? 

Songs of Praise De Trouwdag

De Trouwdag

Het kerkelijk huwelijk in al zijn facetten staat centraal. Wat gebeurt er precies als je in de kerk trouwt? Welke ontwikkelingen zijn er op het kerkelijk erf als het over het huwelijk gaat? Daarnaast gezangen en hymnes uit de A ... 

Songs of Praise Leger des Heils

Leger des Heils

Het Leger des Heils komt oorspronkelijk uit Engeland. Wat dreef de eerste heilsoldaten en wat doet het Leger des Heils nu? Inspirerende verhalen over het Leger des Heils en ontroerende hymnes en kerkelijke gezangen uit de Angel ... 

Songs of Praise Wifi in de kerk

Wifi in de kerk

Hoe blijft de kerk toegankelijk en bij de tijd? Presentatrice Connie Fischer gaat in gesprek met de wereldberoemde componist Andrew Lloyd Webber over zijn favoriete kerkliederen en zijn enthousiasme over wifi in de kerk. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (2/2)

Gospelkoor van het jaar (2/2)

Wie wordt BBC-Gospelkoor van het jaar? Zes koren gaan de strijd aan en brengen hun mooiste liederen ten gehore. Een deskundige jury velt het oordeel. In dit deel wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (1/2)

Gospelkoor van het jaar (1/2)

Wie wordt BBC Gospelkoor van het jaar? Zes koren gaan de strijd aan en brengen hun mooiste liederen ten gehore. Een deskundige jury velt het oordeel. 

Songs of Praise Je eigen kapel

Je eigen kapel

Wat komt er bij kijken als jouw huis beschikt over een eigen kapel? De betekenis van deze plaats van gebed bij mensen thuis staat centraal, afgewisseld met de mooiste liederen uit de Engelse kerkmuziek. 

Songs of Praise Richard III

Richard III

In de kathedraal van Leicester krijgen de resten van koning Richard III een nieuw graf. Hij sneuvelde in 1485 op het slagveld. Het geloof van deze koning komt aan de orde, afgewisseld met de meest inspirerende hymnes en kerkeli ... 

Songs of Praise Het Keswick Festival

Het Keswick Festival

Het Keswick Festival is een jaarlijks evenement in het Lake District in Engeland. Drie wekenlang komen christenen bij elkaar en zingen, bidden en lezen de Bijbel. Geloofsverhalen en liederen wisselen elkaar af. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

De finale van een competitie tussen de zes beste Engelse schoolkoren voor de titel BBC-schoolkoor van het jaar. Zowel kinderenkoren als jongerenkoren nemen het tegen elkaar op. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

Wie werd BBC-schoolkoor van het jaar? Zes deelnemende kinderkoren stellen zich voor en de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

Wie werd BBC-schoolkoor van het jaar? In dit eerste deel stellen zes deelnemende kinderkoren zich voor. En de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar (3/3)

Schoolkoor van het jaar (3/3)

Wie wordt BBC-schoolkoor van het jaar? Drie kinderkoren en drie jongerenkoren hebben de finale gehaald. Zij maken kans op de eretitel Schoolkoor van het jaar. Een deskundige jury velt het finale oordeel. 

Songs of Praise Wigan

Wigan

Wigan is de plaats in Engeland waar de aartsbisschop zijn eerste baan had. Kardinaal Nichols keert terug naar Wigan, afgewisseld met de mooiste liederen en hymnes uit de Engelse kerkelijke traditie. 

Songs of Praise Inspireren

Inspireren

Geld inzamelen of volle zalen toespreken, hoe inspireer je anderen? Nick Vujicic is te gast. Hij werd geboren zonder armen en benen en geeft nu met zijn optredens hoop aan miljoenen mensen. 

Songs of Praise Gosforth

Gosforth

Traditionele en moderne kerkliederen klinken vanuit Trinity Church in Gosforth. Pam Rhodes verkent de streek rond New Castle upon Tyne en bespreekt het kerkelijke en religieuze leven. 

Songs of Praise Moederdag

Moederdag

Het is Moederdag. Wat betekent je moeder voor je? Vijf Engelse zangers geven hier een antwoord op. Ook is er een ontmoeting met een vrouw die bewust voor adoptie koos. Daarnaast Engelse kerkelijke gezangen die vanwege Moederdag ... 

Songs of Praise Jong talent

Jong talent

In Manchester helpt een kerk jongeren in een achterstandswijk om hun muzikale dromen uit te laten komen. Presentator David Grant ontmoet de jongeren en luistert naar hun muziek. 

Songs of Praise Rondom Pasen

Rondom Pasen

In de weken na Pasen staat de opstanding van Jezus centraal in kerkdiensten. Ook de liederen hebben een verwijzing naar dit feest. Dit keer dan ook paasliederen en hymnes uit Engeland en een terugblik op het paasfeest. Hoe kun ... 

Songs of Praise Schepping

Schepping

Een loflied op de hele schepping ligt in een kerk voor de hand. Dit keer een kerkdienst waar de huisdieren ook welkom zijn en liederen over dieren. Wat zijn de verhalen achter de dieren? En welke liederen zing je om stil te sta ... 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (2/2)

Gospelkoor van het jaar (2/2)

Wie wordt BBC Gospelkoor van het jaar? Zes koren gaan de strijd aan en brengen hun mooiste liederen ten gehore. Een deskundige jury velt het oordeel. In dit deel wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (1/2)

Gospelkoor van het jaar (1/2)

Wie wordt BBC Gospelkoor van het jaar? Zes koren gaan de strijd aan en brengen hun mooiste liederen ten gehore. Een deskundige jury velt het oordeel. 

Songs of Praise Reddingsboot RNLI

Reddingsboot RNLI

Het personeel van de reddingsbotenbrigade van Falmouth is geraakt door kerkliederen over water en redding. Hoe hangt het christelijk geloof samen met het werk dat ze doen? 

Songs of Praise Wifi in de kerk

Wifi in de kerk

Hoe blijft de kerk toegankelijk en bij de tijd? Presentatrice Connie Fischer gaat in gesprek met de wereldberoemde componist Andrew Lloyd Webber over zijn favoriete kerkliederen en zijn enthousiasme over wifi in de kerk. 

Songs of Praise Inspireren

Inspireren

Geld inzamelen of volle zalen toespreken, hoe inspireer je anderen? Nick Vujicic is te gast. Hij werd geboren zonder armen en benen en geeft nu met zijn optredens hoop aan miljoenen mensen. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (2/2)

Gospelkoor van het jaar (2/2)

Competitie tussen de zes beste Engelse amateurgospelkoren voor de titel BBC Gospelkoor van het jaar. De jury hakt de knoop door en maakt de winnaar bekend. 

Songs of Praise Gospelkoor van het jaar (1/2)

Gospelkoor van het jaar (1/2)

David Grant en Connie Fischer presenteren deze show waarin de titel 'BBC Gospelkoor van het jaar' op het spel staat. In dit deel stellen de zes deelnemende koren zich voor en de jury geeft alvast een eerste reactie op de versch ... 

Songs of Praise Je eigen kapel

Je eigen kapel

Wat komt er bij kijken als jouw huis beschikt over een eigen kapel? De betekenis van deze plaats van gebed bij mensen thuis staat centraal, afgewisseld met de mooiste liederen uit de Engelse kerkmuziek. 

Songs of Praise Richard III

Richard III

In de kathedraal van Leicester krijgen de resten van Koning Richard III een nieuw graf. Hij sneuvelde in 1485 op het slagveld. Het geloof van deze koning komt aan de orde, afgewisseld met de meest inspirerende hymnes en kerkeli ... 

Songs of Praise Leger des Heils

Leger des Heils

Het Leger des Heils komt oorspronkelijk uit Engeland. Wat dreef de eerste heilsoldaten en wat doet het Leger des Heils nu? Inspirerende verhalen over het Leger des Heils en ontroerende hymnes en kerkelijke gezangen uit de Angel ... 

Songs of Praise Christus met Kerst

Christus met Kerst

Kerst wordt in Engeland op verschillende manieren gevierd. Rond de geboorte van Jezus zijn verschillende tradities en muziekstijlen. Onder meer reportages van christelijke Roma en winkelcentra met kerst, afgewisseld met verschi ... 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

De finale van een competitie tussen de zes beste Engelse schoolkoren voor de titel BBC-schoolkoor van het jaar. Zowel kinderenkoren als jongerenkoren nemen het tegen elkaar op. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

Wie werd BBC-schoolkoor van het jaar? Zes deelnemende kinderkoren stellen zich voor en de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar

Schoolkoor van het jaar

Wie werd BBC-schoolkoor van het jaar? In dit eerste deel stellen zes deelnemende kinderkoren zich voor. En de jury geeft alvast een eerste reactie op de verschillende optredens. 

Songs of Praise Oogst Thanksgiving

Oogst Thanksgiving

De oude traditie om te danken voor de opbrengst van de oogst is in kerken springlevend. Geloofsverhalen en liederen uit Engeland waarin dankbaarheid centraal staan wisselen elkaar af. 

Songs of Praise Gosforth

Gosforth

Traditionele en moderne kerkliederen klinken vanuit Trinity Church in Gosforth. Pam Rhodes verkent de streek rond New Castle upon Tyne en bespreekt het kerkelijke en religieuze leven. 

Songs of Praise Wigan

Wigan

Wigan is de plaats in Engeland waar de aartsbisschop zijn eerste baan had. Kardinaal Nichols keert terug, afgewisseld met de mooiste liederen en hymnes uit de Engelse kerkelijke traditie. 

Songs of Praise All Saints

All Saints

De mooiste liederen en hymnes uit de Engelse kerkmuziek afgewisseld met reportages waarin de rol van het geloof centraal staat. Dit keer ook bijdragen van de groep The Priests en Voices of Ireland. 

Songs of Praise Oogst

Oogst

John Craven bezoekt een boerenfamilie in Dorset om van hen te horen wat er zo speciaal is aan de tijd van oogsten. Afgewisseld met de mooiste kerkliederen die verwijzen naar de oogsttijd. 

Songs of Praise Het Keswick Festival

Het Keswick Festival

Het Keswick Festival is een jaarlijks evenement in het Lake District in Engeland. Drie weken lang komen christenen bij elkaar en zingen, bidden en lezen de Bijbel. Geloofsverhalen en liederen wisselen elkaar af. 

Songs of Praise Schoolkoor van het jaar (3/3)

Schoolkoor van het jaar (3/3)

Wie wordt BBC-schoolkoor van het jaar? Drie kinderkoren en drie jongerenkoren hebben de finale gehaald. Zij maken kans op de eretitel schoolkoor van het jaar. Een deskundige jury velt het finale oordeel.