Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.
Eucharistieviering Ierland

Ierland

Op het hoogfeest van Kerstmis vanuit Ierland. 

Eucharistieviering Kerstnachtmis

Kerstnachtmis

Vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide. 

Eucharistieviering Rotterdam

Rotterdam

'We zijn al vijf weken in de veertig dagen onderweg. Een weg die ons moet voeren naar de verrijzenis. We hebben met de Heer in de woestijn gestaan, geplaagd door de verleidingen van macht en het grote geld. 

Eucharistieviering 1e kerstdag

1e kerstdag

Afl.: 1e kerstdag. Vanuit de Église Saint-Martin te Bironico, Zwitserland. 

Eucharistieviering

Uitzending van 18 December 2011

Vanuit de Sint Petrus Bandenkerk te Venray. Voorganger is deken Harrie Smeets. 

Eucharistieviering

Uitzending van 11 December 2011

Vanuit de Lucaskerk te Den Bosch. Voorganger is plebaan Geertjan van Rossem. 

Eucharistieviering

Uitzending van 04 December 2011

Vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren, voorganger: pastor Han Akkermans. 

Eucharistieviering

Uitzending van 27 November 2011

Vanuit de St. Dominicuskerk te Leeuwarden. Hoofdcelebrant: mgr. G. de Korte. 

Eucharistieviering

Uitzending van 20 November 2011

Vanuit Kathedraal Sint Bavo te Haarlem. Hoofdcelebrant: mgr. J. Punt. 

Eucharistieviering

Uitzending van 13 November 2011

Vanuit de Kerk der Friezen te Rome. Voorganger: Rector Tiemen Brouwer o.p. Zang door Herenkoor van de Andreaskerk te Groessen o.l.v. Theo Menting. 

Eucharistieviering

Uitzending van 06 November 2011

Vanuit de Sint Willibrordkerk te Utrecht. Voorganger: rector Harry van der Vegt. 32e zondag dhj (a) St. Willibrordkoor o.l.v. Bernard Rikkert de Koe. 

Eucharistieviering

Uitzending van 30 Oktober 2011

Op de 31e zondag dhj (a) vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren. Voorganger is deken Peter de Rooij. Zang door de koren: Ojé, Tholen en The Next, Oud-Vossemeer o.l.v. Angelike Sauter. 

Eucharistieviering

Uitzending van 23 Oktober 2011

Op de 30e zondag dhj (a) vanuit de St. Jozefkerk te Noordwijkerhout. Voorganger is pastoor André Goumans. Zang door het Gemengd Koor Sancta Maria o.l.v. Willem Jan van Geldre. 

Eucharistieviering

Uitzending van 16 Oktober 2011

Op de 29e zondag dhj (a) vanuit de St. Petrus Bandenkerk te Venray. Voorganger is deken Harrie Smeets. Zang door het Venray's Mannenkoor o.l.v. Michael Claessens. 

Eucharistieviering

Uitzending van 09 Oktober 2011

Op de 28e zondag dhj (a) vanuit de Kerk van de H. Aartsengel Michaël te Harlingen. Voorganger is pastoor Marco Conijn. Zang door het Interparochieel Koor o.l.v. Siegfried Derks. 

Eucharistieviering

Uitzending van 02 Oktober 2011

Op de 27e zondag dhj (a) vanuit de Lucaskerk te Den Bosch. Voorganger is plebaan Geertjan van Rossem. Zang door het Sint Lucaskoor o.l.v. Bas Suijkerbuijk. 

Eucharistieviering

Uitzending van 25 September 2011

Op de 26e zondag dhj (a) vanuit de Kathedraal Sint Bavo te Haarlem. Voorganger: plebaan Hein Jan van Ogtrop. Zang door het koor van de Koorschool van het St. Bavo Muziekinstituut o.l.v. Fons Ziekman. 

Eucharistieviering

Uitzending van 18 September 2011

Op de 25e zondag dhj (a) vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Voorganger is pastoor Koos Smits. Muziek door Schola Cantorum St. Lambertus o.l.v. Paul Bonenkamp en Cantorij St. Lambertus o.l.v. Louis ten Vregelaar. 

Eucharistieviering

Uitzending van 11 September 2011

Op de 24e zondag dhj (a) vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren. Voorganger is pastor Han Akkermans. Zang door het Parochieel Gemengd koor Laurentiuskerk Dongen o.l.v. Frans Bullens. 

Eucharistieviering

Uitzending van 04 September 2011

Op de 23e Zondag dhj (a) vanuit de St. Jozefkerk te Noordwijkerhout. Voorganger is pastoor André Goumans. Zang door het Gemengd Koor Sancta Maria o.l.v. Willem Jan van Geldre. 

Eucharistieviering Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Afl.: Noordwijkerhout. André Goumans was al eens te zien bij de Paaswake, maar hij werd eigenlijk niet geïntroduceerd. Dat gebeurt dit keer wel in een geloofsgesprek dat voor het grootste deel op het strand werd opgen ... 

Eucharistieviering

Uitzending van 28 Augustus 2011

Op de 22e Zondag dhj (a) vanuit de Lucaskerk te Den Bosch. Voorganger is plebaan Geertjan van Rossem. Zang door het Sint Lucaskoor o.l.v. Bas Suijkerbuijk. 

Eucharistieviering Den Bosch

Den Bosch

Afl.: Den Bosch. Leren om er alleen maar te zijn en niets te hoeven doen. Leren om van waarde te zijn ook als er niet gewerkt wordt. Leren om te kunnen genieten van het moment dat er nu is en dat helemaal niets kost. Antoon Hur ... 

Eucharistieviering

Uitzending van 14 Augustus 2011

Op de 20e zondag dhj (a) vanuit de H. Willibrorduskerk te Bodegraven. Voorganger is pastoor Dick van Klaveren. Zang door het Parochieel Koor St. Caecilia o.l.v. Peter Verhoogt. 

Eucharistieviering

Uitzending van 07 Augustus 2011

Op de 19e Zondag dhj (a) vanuit de H. Nicolaaskerk te Baarn. Hoofdcelebrant is vicaris J. Pauw. Zang door Parochiëel koor o.l.v. Mathieu Koren. 

Eucharistieviering

Uitzending van 31 Juli 2011

Op de 18e zondag door het jaar vanuit de Willibrorduskerk te Bodegraven. Voorganger is pastoor Dick van Klaveren. Zang door het Parochieel Koor St. Caecilia o.l.v. Peter Verhoogt. 

Eucharistieviering

Uitzending van 24 Juli 2011

Op de 17e zondag door het jaar vanuit de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Voorganger is pastor Albert Buter. Zang door Gezamenlijke Koren o.l.v. Hendrikje van den Berg. 

Eucharistieviering

Uitzending van 17 Juli 2011

Op de 16e Zondag door het jaar (a) vanuit de St. Petrus Bandenkerk te Venray. Voorganger is deken Harrie Smeets. Zang door het koor Ars Musica o.l.v. Jos Ardts. 

Eucharistieviering

Uitzending van 10 Juli 2011

Op de 15e Zondag door het jaar (a) vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Voorganger is pastoor Koos Smits. Zang door Jongerenkoor Voices of Heaven o.l.v. Louis ten Vregelaar. 

Eucharistieviering

Uitzending van 03 Juli 2011

Op de veertiende zondag door het jaar (a) vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren. Voorganger is Han Akkermans. Zang door de Kathedrale Cantorij Breda o.l.v. Jan Schuurmans. 

Eucharistieviering

Uitzending van 26 Juni 2011

Op Sacramentsdag (a) vanuit de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger is Joop Stam. Zang door het koor Capella Nicolai o.l.v. Michael Hedley. 

Eucharistieviering

Uitzending van 19 Juni 2011

Op het Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid (a) vanuit de St. Petrus Bandenkerk te Venray. Hoofdcelebrant: Mgr. Wiertz Zang door het Chriskokoor o.l.v. Norma Ansinger. 

Eucharistieviering

Uitzending van 05 Juni 2011

Op de 7e Zondag van Pasen (a) vanuit de parochie H. Antonius van Padua te Lepelstraat. Voorganger is Han Akkermans. Zang door het Sacramentskoor Breda o.l.v. Henri de Graauw. 

Eucharistieviering Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Op de 6e Zondag van Pasen (a) vanuit de St. Petrus Bandenkerk te Venray. Voorganger is Harrie Smeets. Zang door het St. Petrus Bandenkoor o.l.v. Riet Gardeniers 

Eucharistieviering Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Op de 5e Zondag van Pasen (a) vanuit de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger is Joop Stam. Zang door het koor: Capella Nicolai o.l.v. Michael Hedley 

Eucharistieviering Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Katholiek Nederland kerkt in... (2010 - 2011)

Op de 4e Zondag van Pasen vanuit de Lucaskerk te Den Bosch. Voorganger is Geertjan van Rossem. Zang door het St. Lucaskoor o.l.v. Bas Suijkerbuijk 

Eucharistieviering Hengelo

Hengelo

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: Pastoor Marc Oortman. 

Eucharistieviering Amsterdam

Amsterdam

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van de Heilige Nicolaas te Amsterdam. Voorganger: Pastoor Eric Fennis. 

Eucharistieviering Helmond

Helmond

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Jozefkerk in Helmond. Celebrant: Pastoor Erik Seidel.