SpangaS

Dagelijkse jeugdsoap over een groep leerlingen van het Spangalis College.
SpangaS Slapende honden

Slapende honden

Sophie heeft het Spangalis verlaten. Dylan voelt zich schuldig. Mo maakt verlies met de cryptomunt en Joris bedenkt een list. Luna vraagt zich af waar Jackie zich nu echt druk om maakt. 

SpangaS Sukkel in de liefde

Sukkel in de liefde

Mo's toetsweek begint slecht. Elza denkt slim te zijn en vraagt om uitstel. Maud geeft Jip liefdestips. Jackie wil een duidelijke boodschap afgeven door haar toets niet te maken. 

SpangaS Totale Chaos

Totale Chaos

Mo heeft geen tijd om te leren voor de toetsweek. Luna wordt verdrietig als ze haar ouders thuis hoort ruziën. Dylan maakt zich zorgen: Waarom neemt Miss Madge de lessen van Sophie over? 

SpangaS Vergaderdiscipline

Vergaderdiscipline

Elza eet te weinig tijdens de lunch. Noor wil niks meer met Jip te maken hebben. Filiz heeft het zwaar tijdens de eerste leerlingenraad. Otis weet niet wat hij meemaakt in het OLC. Kan hij ingrijpen? 

SpangaS Falenpijn

Falenpijn

Elza moet zich verantwoorden tegenover Laurens. Jackie kan Sophie niet meer onder ogen komen. Joris wil meer weten over de Cryptcoin. Jip biedt zijn excuses aan aan Noor. Wil Noor nog verder met hem? 

SpangaS Wraak of gerechtigheid

Wraak of gerechtigheid

Miss Madge wil een verklaring voor de opgenomen geluidsfragmenten. Mo verdient veel geld met de cryptomunt. Jip wordt ontweken door Noor. Maud wil het goedmaken met Filiz. Staat Filiz hier voor open? 

SpangaS Valentijn

Valentijn

Elza krijgt een valentijnskaart van anoniempje. Laurens is jaloers. Otis wil een oplossing voor de piep in zijn oor. Mo heeft zelf een telefoon gekocht. Kan hij deze verborgen houden voor zijn vader? 

SpangaS Draaikonterij

Draaikonterij

Jip liegt tegen Noor. Damstra maakt de uitslag van de verkiezing bekend. Mo heeft een slimme manier gevonden om aan geld te komen. Jackie gaat verhaal halen bij Dylan. Is hij eerlijk? 

SpangaS Het slotdebat

Het slotdebat

Jackie hoort eindelijk de waarheid. Jip kan niet onder Noors etentje uitkomen. Maud doet een onverwachte uitspraak tijdens het slotdebat. Sophie gaat met Dylan in gesprek. Wat wil ze bespreken? 

SpangaS Mediastop

Mediastop

Dylan schaamt zich enorm. Filiz staat op het punt om haar campagne te stoppen. Mo neemt de berichten over Filiz iets te serieus. Jackie laat de eerste podcast horen in de les. Is Henry enthousiast? 

SpangaS Op zoek naar een goudmijn

Op zoek naar een goudmijn

Jip krijgt het benauwd als Noor hem uitnodigt voor een etentje bij haar thuis. Elza wil na een opmerking van Laurens van haar 'kussentjes' af. Mo verliest zichzelf helemaal in de Cryptcoin. 

SpangaS De harde waarheid

De harde waarheid

Mo heeft eindelijk weer een telefoon, maar wat voor één?! Otis wordt gek van de piep in zijn oor. De opnameapparatuur van Jackie neemt per ongeluk iets heel persoonlijks van Dylan op. 

SpangaS Hou van mij!

Hou van mij!

Dylan weet het zeker: Sophie is ook verliefd op hem. Elza wordt kritisch bekeken door Laurens. Maud neemt Jip als enige wel serieus. Mo krijgt een herkansing van Damstra. Haalt hij een voldoende? 

SpangaS Vreemde geluiden

Vreemde geluiden

Otis blijft last houden van een piep in zijn oor. Maud probeert het goed te maken met Filiz. Laurens heeft een romantische verrassing voor Elza. Jackie is blij met Dylans verlossende antwoord. 

SpangaS Luizenstreek

Luizenstreek

Laurens is teleurgesteld als Elza hun afspraak afzegt. Sophie wil weten over wie Dylan heeft geschreven. Otis schrikt als hij een harde piep in zijn oor hoort. Stond zijn muziek dan toch te hard? 

SpangaS De EIJaLu Club

De EIJaLu Club

Laurens wil op elk moment van de dag weten waar Elza is. Jackie gaat op onderzoek uit. Ze moet weten op wie Dylan verliefd is. De leugens over Filiz blijven komen. Kan ze de anonieme zender stoppen? 

SpangaS Uit eigen ervaring

Uit eigen ervaring

Sophie geeft de klas een moeilijke schrijfopdracht. Miss Madge wil graag weten wat er met Luna aan de hand is. Laurens wil het liefst de hele dag bij Elza zijn. Hoe ver gaat Elza voor hem? 

SpangaS Alles wordt anders

Alles wordt anders

Joris geniet van zijn rit naar school. Mauds campagne is volledig ingestort, maar ze krijgt hulp uit onverwachte hoek. Jip beseft hoe blij hij is met Noor. Is hij vanaf nu eerlijk tegen haar? 

SpangaS Iedereen verdient een tweede kans

Iedereen verdient een tweede kans

Otis vindt dat Elza zich teveel aanpast aan Laurens. Luna ziet haar moeder ineens in school staan. Joris is bang om met de handbike naar school te gaan. Kan hij zich over zijn angst heen zetten? 

SpangaS De leugen regeert

De leugen regeert

Filiz lucht haar hart bij Miss Madge. Dylan draait om de hete brij. Otis heeft extra dansrepetities. Joris wordt niet meer naar school gebracht door zijn moeder. Hoe gaat hij nu naar school? 

SpangaS De firma list & bedrog

De firma list & bedrog

Laurens weet Elza helemaal in te pakken. Maud is enorm kwaad op Filiz. Mo is erg teleurgesteld als hij zijn cijfer ziet. Joris praat zijn mond voorbij. Komt Jip nu achter de waarheid? 

SpangaS Potje Panna

Potje Panna

Joris wil helemaal niet daten met meisjes. Filiz vraagt zich af of Maud wel aan haar kant staat. Jip gaat een battle aan met Teun. Dylan heeft het moeilijk. Moet hij het echt uitmaken met Jackie? 

SpangaS Kies Filiz!

Kies Filiz!

Van Tiel accepteert de excuses van Joris. Maud redt de campagne van Filiz. Elza heeft alleen nog oog voor Laurens. Luna vraagt zich af waarom Dylan zich zo gek gedraagt. Neemt Otis het voor hem op? 

SpangaS Op Rolletjes

Op Rolletjes

De vrienden van Noor maken Jip totaal belachelijk. Otis is bezorgd om zijn beste vriendin. Maud blijft actief campagne voeren. Mo maakt een lullige opmerking naar Joris. Kan Joris het hem vergeven? 

SpangaS Het spel of de knikkers

Het spel of de knikkers

Joris doet een nieuwe goedmaakpoging bij Van Tiel. Filiz krijgt veel positieve reacties op haar campagne. Luna en Jackie strijden samen voor een vegetarische kantine. Gaat Damstra hiermee akkoord? 

SpangaS Een beetje verliefd

Een beetje verliefd

De date van Jip loopt anders dan gepland. Otis wordt op de tweede plaats gezet. Mo vindt het moeilijk om Maud uit zijn hoofd te zetten. Elza spreekt Van Tiel aan op zijn gedrag. Wat is er aan de hand? 

SpangaS Als een schoorsteen

Als een schoorsteen

Filiz schrikt als ze haar campagne-posters ziet. Luna wil een veganistisch Spangalis. Maud vindt het thuis niet meer leuk. Elza gaat met Joris naar Van Tiel. Gaat Joris zijn excuses aanbieden? 

SpangaS Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Luna is super blij om iedereen weer te zien. Elza en Laurens zijn onafscheidelijk geworden. Jackie wil de school vegetarisch maken. Dylan doet er alles aan om zijn relatie te redden. Gaat dit lukken? 

SpangaS Vrolijk kerstfeest

Vrolijk kerstfeest

Damstra is blij met de mooie kerstmuziek. Jip is op date met Noor. Filiz krijgt een mooi aanbod. Dylan luistert naar zijn gevoelens. Wat is het gevolg voor Jackie? Elza heeft een verrassing voor Otis. 

SpangaS Aldert 'hartje' Miss Madge

Aldert 'hartje' Miss Madge

Maud neemt afscheid van haar vader. Otis komt achter de gevoelens van Dylan. Jackie krijgt het hele Spangalis aan het fietsen. Miss Madge gaat op date met Aldert. Gaat het plan van Joris en Mo lukken? 

SpangaS Een bijzondere kerstboom

Een bijzondere kerstboom

Filiz vraagt Mo om een nieuw kerstnummer te schrijven. Luna neemt Dylan in vertrouwen. Jip doet een laatste poging: Hij vraagt Noor mee op date. Elza is helemaal in de wolken. Kan Otis dit aan? 

SpangaS Een lekker hapje

Een lekker hapje

Luna's vader is niet blij met de inkopen van haar moeder. Het kerstnummer van Filiz wordt niet serieus genomen. Elza en Laurens zijn echt verliefd. Voor wie schrijven Joris en Mo een liefdesbrief? 

SpangaS Op zoek naar een goede band

Op zoek naar een goede band

Dylan zorgt voor ongemakkelijke situaties. Joris wil Miss Madge en Aldert aan elkaar koppelen. Maud is enorm teleurgesteld in haar ouders. Jips stoere versierpoging mislukt compleet. 

SpangaS Een karige kerst

Een karige kerst

Joris ziet in dat zijn grappen te ver gaan. Jip heeft spijt van zijn keuze. Elza gaat in op Otis' voorstel. Jackie ontdekt dat de kerstverlichting energieverspillend is. Is er een alternatief? 

SpangaS 101 Pannenkoeken en 63 cupcakes

101 Pannenkoeken en 63 cupcakes

Mo en Joris worden bijna betrapt tijdens het voorbereiden van een prank. Luna schrikt als ze haar moeder ziet koken. Otis nodigt Elza uit voor de hapjesgroep. Wil ze samenwerken met Laurens? 

SpangaS De kerstcommissie

De kerstcommissie

Filiz is het niet eens met de kerstmuziek. Luna maakt zich zorgen om rat Arie. Dylan gedraagt zich gek in de buurt van Sophie. Mo baalt van zijn mislukte verrassing. Heeft hij het voorgoed verpest? 

SpangaS In vuur en vlam

In vuur en vlam

Filiz vindt de keuze van Jip niet slim. Dylan maakt samen met Sophie een gedicht, Jackie is trots. Mo zingt een serenade voor Maud tijdens de les. Elza voelt zich gediscrimineerd. Is ze echt te knap? 

SpangaS Jip hakt de knoop door

Jip hakt de knoop door

Damstra maakt werk van het artikel over discriminatie. Luna maakt zich zorgen om haar moeder. Jip blijft Noor ontlopen. Maud neemt een definitieve beslissing. Is het nu echt over tussen haar en Mo? 

SpangaS Ondergronds

Ondergronds

Het artikel staat op het Spangalis web en de docenten zijn niet blij. Sophie vindt het werk van Dylan heel goed. Luna ziet haar moeder thuis. Maud heeft nieuws voor Mo. Wil ze nog wel verder met hem? 

SpangaS Een onverwachte onthulling

Een onverwachte onthulling

Van Tiel maakt zich erg druk om de rommel op het Spangalis. Jackie wil dat Damstra zich meer bezighoudt met het klimaat. Noor wil heel graag iets tegen Jip zeggen. Is ze verliefd op hem? 

SpangaS Beter een goede vriend...

Beter een goede vriend...

Elza en Otis moeten op het matje komen bij Ishana. Jackie wil dat de school afval gaat scheiden. Luna is blij om Arie te zien. Maud heeft een goed gesprek met haar ouders. Wordt ze hier beter van? 

SpangaS ARIE!

ARIE!

Luna's advies wordt niet gewaardeerd door Otis en Elza. Mo heeft zijn laatste dag als assistent-conciërge van Aldert. Noor, Jip en FIliz proberen Jackie over te halen. Wil ze het Spangalis web hacken? 

SpangaS Een behandeling met een staartje

Een behandeling met een staartje

Joris wordt onverwachts gesteund door zijn moeder. Mo doet vrijwillig klusjes voor Aldert. Maud moet erg huilen als ze een foto van haar ouders ziet. Noor belt met de stagebedrijven. Wat komt hieruit? 

SpangaS De boycot

De boycot

Joris en Mo boycotten de les van Van Tiel. Laurens knapt af op Elza. Filiz wil serieus genomen worden. Jackie wordt heel enthousiast als ze hoort dat de les over klimaatopwarming gaat. 

SpangaS Blokkades

Blokkades

Joris neemt de chakra-therapie niet serieus. Jip spot een rat in de hang-out. Noor en Filiz hebben een naam bedacht voor de ondergrondse krant. Jackie snapt niks van Dylan. Waarom gaat hij dichten? 

SpangaS Een linke gymles

Een linke gymles

Tijdens de gymles komt de ruzie van Elza en Otis tot een hoogtepunt. Luna wil lunchen met Sophie. Joris wordt op school verrast door zijn moeder. Bestaat er een betere therapie voor Joris? 

SpangaS Gevaarlijk advies

Gevaarlijk advies

Aldert is heel blij met de hulp van Mo. Otis en Elza gaan eindelijk samen in gesprek. De geheime krant is geboren, Jip en Noor hebben spannende ideeën. Luna's praktijkruimte zorgt voor overlast. 

SpangaS Verraad!

Verraad!

Laurens blijft met Elza chatten. Maud doet een laatste poging om haar ouders bij elkaar te brengen. Luna richt haar praktijkruimte in. Otis doet een teleurstellende ontdekking. Had hij toch gelijk? 

SpangaS De scheiding

De scheiding

Elza verbreekt de regels tussen haar en Otis. Maud heeft zich erg vergist in haar ouders. Luna voelt zich alleen in haar praktijkruimte. Damstra wil toch het verhaal van Jip en Filiz onderzoeken. 

SpangaS Wat zijn de kansen?

Wat zijn de kansen?

Dylan krijgt positieve reacties op zijn gedicht. Elza vraagt advies aan Meneer van Tiel. Jackie is de dag doorgekomen zonder haar boekje. Mauds vader gaat terug naar de camping. Kan ze zonder hem? 

SpangaS Het uur van de waarheid

Het uur van de waarheid

Otis bespioneert Elza tijdens haar date in de pauze. Maud krijgt veel steun van haar oma. Mo is trots op zijn stageverslag. Joris neemt het op voor Filiz en Jip. Heeft hij daar zelf belang bij? 

SpangaS Poëzie, zo moeilijk nie

Poëzie, zo moeilijk nie

Otis baalt dat hij niet weet met wie Elza chat. Luna heeft eindelijk een eigen praktijkruimte gevonden. Jip en Filiz staan voor een lastige keuze. Dylan vraagt hulp aan Sophie. Kan zij hem helpen? 

SpangaS Waar rook is...

Waar rook is...

Jip en Filiz solliciteren op dezelfde stages. Luna denkt dat zij en Sophie voor elkaar bestemd zijn. Mo bedenkt een geniaal plan. Mauds vader komt terug naar huis. Is haar burn-out terug? 

SpangaS De snuffelstage

De snuffelstage

Luna achtervolgt Sophie door de school. Mo wordt beloond voor al het harde werken. Dylan schrikt tijdens de Nederlandse les. Van Tiel neemt Jip en Filiz niet serieus. Worden ze echt gediscrimineerd? 

SpangaS Infantiel

Infantiel

Joris is enorm gefrustreerd en reageert zich af op Meneer van Tiel. Dylan ontmoet een leuk meisje in het fietsenhok. Mauds plan werkt averechts. Heeft haar moeder een date met een nieuwe man? 

SpangaS Goed advies is goud waard

Goed advies is goud waard

Joris gaat extra trainingen voor zijn revalidatie doen. Miss Madge en Aldert zijn niet blij met Luna's praktijk. Luna denkt dat Jackie meer moet liegen. Gaat dit ook bij Dylan werken? 

SpangaS In liefde en oorlog

In liefde en oorlog

Maud probeert haar moeder te hacken. Aldert is tevreden met de werkhouding van Mo. Joris is dolblij, hij kan zijn teen bewegen. Otis en Elza zijn allebei verliefd op Laurens. Hoe gaan ze dit oplossen? 

SpangaS IqQ of EQ?

IqQ of EQ?

Otis en Elza belanden in een heel ongemakkelijke situatie. Dylan twijfelt aan zijn verkering met Jackie. Joris zoekt steun bij Elza. Jip baalt van zijn leven. Waarom heeft hij toch ruzie met iedereen? 

SpangaS Toffegast321

Toffegast321

Elza is super zenuwachtig voor haar date. Otis wordt verrast door Aldert. Filiz mag eindelijk hoofdredacteur van de schoolkrant zijn. Jip wil het goedmaken met Noor. Staat Noor hiervoor open? 

SpangaS Niets om je voor te schamen

Niets om je voor te schamen

Joris voelt zich een stuk beter: hij wil de behandeling voortzetten. Dylan liegt tegen Luna en Jackie over zijn uitslag. Damstra organiseert een debat. Vliegen Jip en Filiz elkaar niet in de haren? 

SpangaS Stijfkop

Stijfkop

Filiz en Maud negeren Jip nog steeds. Elza zoekt een leuke plek om te daten. Dylan schaamt zich voor de uitslag van de beroepskeuzetest. Otis kan Laurens nergens vinden. Zit hij wel op het Spangalis? 

SpangaS Achter de wolken...

Achter de wolken...

Otis is vastberaden om Laurens te vinden. Maud is erg verdrietig nu ze duidelijkheid heeft. Mo wil haar steunen. Elza krijgt verrassend nieuws van haar anonieme aanbidder. Gaan ze afspreken? 

SpangaS Eigen schuld, dikke bult

Eigen schuld, dikke bult

Mo heeft het voorgoed verpest bij Aldert. Otis is smoorverliefd op Laurens, hij kan alleen maar naar zijn foto kijken. Joris' prank mislukt compleet. Luna vindt dat Elza excuses moet maken. 

SpangaS Op zoek naar de liefde

Op zoek naar de liefde

Otis en Elza maken het goed met elkaar. Dylan wil weten met wie Jackie chat. Maud schrikt zich rot als ze thuiskomt. Mo staat op het punt om naar Damstra te gaan. Waarom houdt Aldert hem tegen? 

SpangaS Halloween

Halloween

Jackie en Dylan treffen voorbereidingen voor het Halloween-feest. Otis ontmoet een leuke jongen. Damstra's Halloween-prank mislukt. Maud wordt opgesloten in het rommelhok. Wie zit hierachter? 

SpangaS Kiezen en delen

Kiezen en delen

Henry nodigt zichzelf uit op het Halloween-feest. Jip moet van Joris het rommelhok opruimen. Filiz durft eerlijk te zijn tegen Damstra. Otis gebruikt Luna om Elza te vergeten. Heeft Luna dit door? 

SpangaS Flirten & flansen

Flirten & flansen

Luna en Otis organiseren het Halloween-feest. Filiz moet hard werken voor de schoolkrant. Elza blijft anonieme berichtjes krijgen. Joris en Mo hebben een plan bedacht. Kan Mo stoppen met schoonmaken? 

SpangaS Wie is Toffegast123?

Wie is Toffegast123?

Dylan had zijn nacht samen met Jackie anders voorgesteld. Luna en Otis kunnen goed met elkaar praten. Jip voelt zich schuldig. Mo is niet de enige die straf moet krijgen. Elza vergist zich enorm. 

SpangaS Gedeelde smart is een derde smart

Gedeelde smart is een derde smart

Otis is nieuwsgierig naar Dylans nacht met Jackie. Jackie schaamt zich enorm als ze hoort wat naar bed gaan betekent. Mo moet het schoonmaken serieuzer nemen. Begrijpt Joris zijn beste vriend nog? 

SpangaS Naar bed, naar bed...

Naar bed, naar bed...

Maud begrijpt niet waarom Mo naar Joris heeft geluisterd. Elza wordt nu zelf gepest. Otis vindt dat ze normaal moet gaan doen. Jackie blijft bij Dylan slapen. Van wie krijgen ze onverwachts bezoek? 

SpangaS Roofkunst & Kunstroof

Roofkunst & Kunstroof

Joris zet Jip en Mo onder druk. Elza ziet haar Koelesmoelen-pagina instorten. De klas gaat naar een museum. Waarom wordt Mo door de beveiliger gepakt? Wat stelen Otis en Dylan uit het biologielokaal? 

SpangaS Op zoek naar een regenjas

Op zoek naar een regenjas

Otis' nep-accounts zijn geblokkeerd. Joris is enthousiast over zijn eerste behandeling. Jip wil niks meer te maken hebben met Filiz. Jackie wil met Dylan naar bed. Begrijpen ze elkaar wel goed?