SpangaS

Dagelijkse jeugdsoap over een groep leerlingen van het Spangalis College.
SpangaS Lekker ding

Lekker ding

JJ gaat echt niet schoonmaken, dat is iets voor vrouwen. Hij doet het eten, maar of dat nou zo'n goed idee is? Noor en Gioia vinden Olivier echt te knap. Olivier wil vooral met rust gelaten worden. 

SpangaS Burn

Burn

Als Femke slaapt, gonst De Campus van de activiteit: alle uniformen worden verzameld. Samen voeren ze Gioia's idee uit. Hoe zal Femke reageren? Wie is die jongen die nu pas op De Campus arriveert? 

SpangaS Harde actie

Harde actie

Cosmo en Lesley zijn vanaf nu bondgenoten in de strijd tegen het uniform. Noor hemelt zichzelf op tijdens Lesley's Wake-up Call. Joris is met Tamara in de slaapkamer, maar Mo komt gewoon binnenvallen. 

SpangaS De uitzondering

De uitzondering

Jackie vindt het raar dat ze geen les krijgt. Lesley doet een oproep in hun Wake-up Call: Pimp je uniform! Noor is not amused: wie heeft haar bed ingepikt? En hoezo hoeft Gioia geen uniform aan? 

SpangaS Hoezo zelfstandig?

Hoezo zelfstandig?

JJ maakt zich direct ongeliefd. Gioia heeft als eerste een gesprek met de schoolpsycholoog en Joris laat Mo zitten zodra hij zijn vriendin Tamara ziet. Lesley verklaart de oorlog aan het uniform. 

SpangaS Een nieuw begin

Een nieuw begin

Jackie gaat voor het eerst naar De Campus waar ze doordeweeks ook gaat slapen. Wat is alles nieuw! Ze is blij dat ze met Luna een woonunit deelt, maar hoe bevallen haar andere huisgenoten? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 180 - Lang leve het Spangalis!

Seizoen 21 Afl. 180 - Lang leve het Spangalis!

Joris ontmoet een leuk meisje op het feest. Elza en Luna laten aan iedereen zien dat ze verliefd zijn. Mo opent het tafelvoetbaltoernooi. Damstra heeft nieuws: Kan het Spangalis blijven bestaan? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 179 - De laatste dag?

Seizoen 21 Afl. 179 - De laatste dag?

Elza en Luna leggen hun ruzie bij. Damstra kan het plan van Mo's vader niet geloven. Jackie mag misschien naar het schoolfeest. Dylan neemt een besluit. Gaat hij bij zijn moeder en Theo wonen? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 178 - Opnieuw beginnen

Seizoen 21 Afl. 178 - Opnieuw beginnen

Otis regelt een date voor Elza en Luna. Jackie krijgt foto's van haar vrienden. Hester wil dat Dylan bij haar komt wonen. Wil Dylan dat ook? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 177 - Een schrale troost

Seizoen 21 Afl. 177 - Een schrale troost

Damstra bezoekt Jackie in het ziekenhuis. Luna wil niet slecht behandeld worden door Elza. Wil Joris nu nog wel met Maud praten? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 176 - Betrapt

Seizoen 21 Afl. 176 - Betrapt

Elza weet niet of ze verliefd is op Luna. Aldert betrapt Mo en Filiz in het OLC. Joris verklaart Maud de liefde. Vindt Maud hem ook leuk? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 175 - Inbreken voor het goede doel

Seizoen 21 Afl. 175 - Inbreken voor het goede doel

Dylan wijkt niet van de zijde van Jackie totdat hij wordt weggestuurd. Mo vraagt zijn vader om hulp: Kan hij de school helpen redden? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 174 - Woeste plannen

Seizoen 21 Afl. 174 - Woeste plannen

Jip wil niet laten merken dat hij Noor erg gaat missen. Dylan is de hele dag bij Jackie. Otis houdt Luna en Elza in de gaten. Stalkt hij ze? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 173 - Een belangrijke vondst

Seizoen 21 Afl. 173 - Een belangrijke vondst

De brand heeft de bovenste verdieping van het Spangalis verwoest. Jackie voelt zich schuldig. Joris probeert Maud te veroveren. Lukt dit? 

SpangaS Seizoen 21 Afl. 172 - Zorgen om Jackie

Seizoen 21 Afl. 172 - Zorgen om Jackie

Maud vindt Joris een held: Ze kust hem. Dylan baalt dat hij niet sneller heeft gehandeld. Elza en Otis gaan op ziekenbezoek. Jackie krijgt extra zuurstof in het ziekenhuis. Komt het goed met haar? 

SpangaS Waar rook is...

Waar rook is...

Elza ontkent alles tegenover Otis. Damstra verdiept zich in het plan van Filiz. Jackie denkt dat het haar schuld is dat de school moet sluiten. Het brandalarm gaat af. Is er brand op het Spangalis? 

SpangaS Waar is Jackie?

Waar is Jackie?

Het Spangalis wordt vanwege brand ontruimd. Joris maakt zich zorgen om Maud. Henry weet Luna nog op tijd uit de school te halen. Dylan is op zoek naar Jackie. Mag hij van Damstra het gebouw in? 

SpangaS Harde actie

Harde actie

Otis wil ruilen van school met Luna. Filiz verandert van een poedel in een pitbull. Jackie vindt de nieuwe situatie maar moeilijk te begrijpen. Elza en Luna worden betrapt tijdens het zoenen. 

SpangaS Alles is voorbij

Alles is voorbij

Damstra vertelt dat het Spangalis definitief gaat sluiten. Jip vindt dat Filiz moet opkomen voor de leerlingen. Luna is verdrietig. Ze gaat niet naar dezelfde school als Elza en Otis. 

SpangaS Geen schijn van kans

Geen schijn van kans

Elza en Luna houden hun liefde geheim. Jackie blijft Donny controleren. Mo denkt dat Joris verliefd is op Maud. Damstra roept de hele school samen voor een mededeling. Hoe gaat dit vallen? 

SpangaS Al is de leugen nog zo snel

Al is de leugen nog zo snel

Jackie wordt gelukkig niet van school gestuurd. Maud, Jip en Joris zijn boos, want Filiz had hen veel eerder op de hoogte moeten brengen. Elza zoent weer met Luna. Valt ze dan toch wel op meisjes? 

SpangaS Go with the flow

Go with the flow

Otis vindt het moeilijk om Elza minder te spreken. Maud krijgt vervelend nieuws te horen. Filiz, Joris, Jip en Maud zetten Damstra onder druk. Elza is verliefd op Luna. Durft ze dit te vertellen? 

SpangaS Praten als Brugman

Praten als Brugman

Damstra verspreidt het heftige nieuws per ongeluk. Joris neemt het steeds op voor Maud. Mo weet tot zijn vader door te dringen. Dylan probeert Jackie uit de problemen te helpen. Lukt hem dit? 

SpangaS Liegen alsof het gedrukt staat

Liegen alsof het gedrukt staat

Elza wordt kwaad als Luna haar aanraakt. Jackie is bang dat ze van school wordt gestuurd. Maud voelt dat Filiz iets voor haar achterhoudt. Dylan weet zeker dat Otis jaloers is, maar is hij dat ook? 

SpangaS Niks aan de hand!

Niks aan de hand!

Filiz kan het grote geheim met niemand delen. Jip heeft zijn schoonouders ontmoet. Jackie blijft Donny in de gaten houden. Otis wil weten hoe het met Elza en Luna gaat. Hoe eerlijk is Elza? 

SpangaS Elza & Luna

Elza & Luna

Jip en Noor hebben fantastisch werk geleverd. Joris ziet dat Ishana en Ziggy verliefd op elkaar zijn. Gaat Filiz stoppen met de leerlingenraad? Echt, zoenen Elza en Luna met elkaar? 

SpangaS Een akelig geheim

Een akelig geheim

Elza is bang dat de hele school van haar en Luna weet. Joris en Maud gaan samen loempia's eten. Mo zondert zich af van zijn vrienden. Filiz luistert Damstra en Miss Madge af. Gaat het Spangalis dicht? 

SpangaS De talentendag

De talentendag

Spion In De Diepte gaat in première. Damstra vertelt aan Mo's vader dat hij weer een onvoldoende heeft gehaald. Dylan houdt het niet meer van de spanning: Wat vindt Sophie van zijn optreden? 

SpangaS De maat is vol

De maat is vol

Damstra weet niet meer wat hij met Jackie aan moet. Maud wil Ziggy niet bij de première hebben. Dylan heeft een toffe rap voor zijn moeder geschreven. Vindt Otis dit wel passen bij zijn dans? 

SpangaS Vertraagde rap

Vertraagde rap

Mo krijgt geen uitstel meer van de docenten. Otis wil niet meer samenwerken met Dylan. Joris is blij dat zijn beste vriend weer normaal doet. Luna en Elza versieren het toneel. Of versieren ze elkaar? 

SpangaS Hotel de Zwarte Vosch

Hotel de Zwarte Vosch

Shirley logeert met Marie de Wind in een hotel. Shirley wil stiekem naar een feestje, maar ze hoort enge geluiden. Maakt Marie haar bang of gebeuren er echt vreemde dingen in Hotel de Zwarte Vosch? 

SpangaS Verboden liefdes

Verboden liefdes

Joris is helemaal in zijn element op de atletiekbaan. Jackie wordt de klas uitgestuurd. Elza en Luna praten na dagen weer met elkaar. Maud schrikt zich rot. Wie staat er naakt in de badkamer? 

SpangaS Ga ervoor!

Ga ervoor!

Luna en Elza ontlopen elkaar nog steeds. Joris gaat naar zijn eerste handbike-les. Otis wordt weer buitengesloten door Elza. De klas kijkt naar Spion In Het Duister. Hoe zijn de reacties? 

SpangaS Online

Online

Dylan is blij met de aanwezigheid van zijn moeder. Mo en Aldert lossen het wifiprobleem op. Filiz baalt van de leerlingenraad. Noor vindt Jip onaantrekkelijk als hij opgeeft. Maakt Noor het uit? 

SpangaS Offline

Offline

Dylan vindt het ongemakkelijk thuis. Maud schaamt zich voor haar moeder. Mo kan zich ondanks zijn pillen niet concentreren. Filiz staat voor een moeilijke klus. Kan zij het wifiprobleem oplossen? 

SpangaS Te veel geheimen

Te veel geheimen

Joris herkent zijn beste vriend Mo niet meer. Jackie wordt op haar plek gezet door aannemer Donnie. Maud kan Ishana niet onder ogen komen. Elza wil duidelijkheid van Luna. Is ze verliefd op haar? 

SpangaS Mauds nieuwe moeder

Mauds nieuwe moeder

Joris heeft veel pijn. Ishana denkt dat hij meer moet bewegen. Elza is eerlijk tegen Otis en Luna. Damstra doet een uitspraak die hij niet kan terugnemen. Lukt Jackie's plan dan toch? 

SpangaS Goede cijfers

Goede cijfers

Jackie krijgt een grote teleurstelling te verwerken. Otis oefent zijn dans alleen, Dylan heeft geen tijd voor hem. Joris voelt zich in de steek gelaten door zijn beste vriend. Verandert Mo te veel? 

SpangaS Stomme Film

Stomme Film

Maud kan het nieuws van haar moeder niet geloven. Mo wordt verrast. Jip en Noor hebben Spion In Het Duister afgemaakt. Otis wordt weer teleurgesteld door Dylan. Gaan ze het redden voor de première? 

SpangaS Leuker dan leuk

Leuker dan leuk

Het portret van Elza is eindelijk af. Jackie mag mee naar de vergadering van het bestuur. Mo doet er alles aan om niet van school gestuurd te worden. Heeft Luna iets te verbergen voor de klas? 

SpangaS Para-biken

Para-biken

Jip staat er alleen voor met het filmproject. Wil Joris zich inschrijven bij een sportvereniging voor mensen met een beperking? Waarom wil Luna het portret van Elza niet laten zien? 

SpangaS Mama 2.0

Mama 2.0

Dylan schakelt de hulp van Hester in. Maud kan haar moeder niet uitstaan. Joris is blij met zijn trainingen. Is Henry bezig om de beelden van de film te wissen? Kunnen Noor en Jip de beelden redden? 

SpangaS De eerste pil

De eerste pil

Jip wordt gek als hij ziet dat de SD-kaart is leeggemaakt. Dylan wil niet meedoen aan de talentendag. Mo heeft zijn eerste medicijnen binnengekregen. Maud kan het nieuws van haar moeder niet geloven. 

SpangaS Blut

Blut

Otis laat Elza voorlopig met rust. Ishana herinnert Joris aan zijn topsport verleden. Jip is teleurgesteld: Niemand heeft tijd voor de filmmontage. Dylan wil uitstel van betaling. Kan hij dit regelen? 

SpangaS Première

Première

Maud is woest op haar moeder. Joris probeert onder zijn eerste training uit te komen. Henry wil een grote première voor de film. Otis is jaloers. Waarom lukt het Luna wel om tot Elza door te dringen? 

SpangaS Slimpillen

Slimpillen

Dylan heeft een groot probleem: De aanmaningen blijven binnenkomen. Mo hoopt dat hij zijn cijfers nog op tijd kan ophalen. Ziggy vertelt dat ze iemand heeft ontmoet. Hoe vindt Maud dit? 

SpangaS De aanhouder wint

De aanhouder wint

Joris heeft veel pijn. Ishana denkt dat hij meer moet bewegen. Elza is eerlijk tegen Otis en Luna. Damstra doet een uitspraak die hij niet kan terugnemen. Lukt Jackie's plan dan toch? 

SpangaS Baas in eigen buik

Baas in eigen buik

Jackie past haar plan aan om meer kans te maken bij de directie. Mo gaat voor de zoveelste keer met Damstra in gesprek. Elza waardeert de steun van Otis en Luna, maar slaat Otis door in zijn hulp? 

SpangaS Dobberen op zee

Dobberen op zee

Elza breekt tijdens het gesprek met Miss Madge. Damstra verbaast iedereen met zijn acteerskills. Noor speelt onverwachts een rol in de spionnenfilm. Mo krijgt de uitslag van de test. Heeft hij ADD? 

SpangaS Glansrol voor Damstra

Glansrol voor Damstra

Dylan schakelt de hulp van zijn moeder in. Elza voelt zich niet lekker tijdens de gymles. Damstra krijgt een rol in de film aangeboden. Noor denkt dat Jip verliefd is op iemand anders. Is dit ook zo? 

SpangaS Stunt- en vliegwerk

Stunt- en vliegwerk

Steeds meer scholieren sluiten zich aan bij Jackie's protestactie. Laurens eist een excuus van Elza. Mo en Joris praten hun ruzie uit. Jip maakt zich zorgen: waarom is Noor niet bij de filmopname? 

SpangaS Held op sokken

Held op sokken

Dylan snapt niet dat hij geen geld kan lenen. Mo is blij met het luisterend oor van Aldert. Jip wordt onzeker door het acteertalent van Joris. Maud ziet haar moeder op school. Wat komt ze doen? 

SpangaS Klaar voor de start?

Klaar voor de start?

Mo neemt Aldert in vertrouwen. Maud neemt het hele filmproject over. Jackie heeft op het schoolplein geslapen. Dylan wil zijn schuld in termijnen afbetalen. Gaat het incassobureau hiermee akkoord? 

SpangaS Red rap de wereld rap

Red rap de wereld rap

Jackie houdt vol, de klimaatneutrale school moet er komen. Maud snapt niet dat ze geen andere rol kan krijgen in het filmproject. Elza stort haar hart uit bij Miss Madge. Vergeeft Laurens haar dit? 

SpangaS Schuldig

Schuldig

Jip en Joris nemen hun taak als hoofdrolspelers enorm serieus. Jackie weigert het schoolplein te verlaten. Dylan verbergt brieven voor Luna. Maud wil de regisseur zijn. Kan ze het team overtuigen? 

SpangaS Klimaatstaking

Klimaatstaking

Jackie voelt zich niet gehoord door het bestuur. Otis ziet dat Elza moeite heeft met eten. Kan hij haar helpen? Joris en Jip proberen de klas te overtuigen om aan hun film mee te werken. 

SpangaS Girlpower

Girlpower

Jackie staakt op het schoolplein. Elza probeert haar kluisjes schoon te maken met een nagelvijl. De film van Jip en Joris gaat in productie, maar is iedereen wel blij met zijn rol? 

SpangaS Goede raad is duur

Goede raad is duur

Otis confronteert Elza met haar eetgedrag. Maud helpt Jip van zijn plankenkoorts af. Damstra kan het protest van Jackie niet meer aan zien. En gaan Luna en Dylan nu ook overnachten op het Spangalis? 

SpangaS ADD

ADD

Henry is heel enthousiast over het script van Joris en Jip. Elza neemt een moedig besluit, Otis is trots. Mo weet niet wat hij met zijn ADD-diagnose aan moet en hoe reageert zijn omgeving op de ADD? 

SpangaS Terug naar huis

Terug naar huis

Elza lucht haar hart bij Otis. Luna is weer thuis, haar ouders zijn opgelucht. Jip en Joris worden het niet eens met elkaar. Kan Noor helpen bij het schrijven van hun script? 

SpangaS Eerlijk zeggen

Eerlijk zeggen

Jackie krijgt Damstra zo ver dat hij in gesprek gaat met het bestuur. Luna durft niet eerlijk te zijn tegen haar moeder. Elza's leugens werken niet bij de schooldokter. Durft Elza haar te vertrouwen? 

SpangaS Niks is wat het lijkt

Niks is wat het lijkt

Filiz en Maud worden betrapt door Lodewijk. Joris en Jip maken het filmproject veel groter dan ze zelf kunnen uitvoeren. Luna's vader wil dat ze naar huis komt, maar wat wil Luna? 

SpangaS Eerlijk duurt het langst

Eerlijk duurt het langst

Elza durft eerlijk te zijn tegen Laurens, maar hij vindt haar ingewikkeld. Waarom wordt Mo omgeroepen door de intercom? Jackie kan zich niet meer focussen op school. Kan Miss Madge haar helpen? 

SpangaS De verborgen camera

De verborgen camera

Luna wil niet naar huis en gaat logeren bij Dylan. Maud en Filiz hebben een geniaal plan bedacht om Lodewijk te stoppen. Elza heeft een enorm blauwe plek op haar arm. Hoe komt ze daaraan? Otis maakt zich zorgen om haar. 

SpangaS Net als in de film

Net als in de film

Joris wil samenwerken met Jip. Filiz heeft zich goed voorbereid, maar wordt nog steeds niet gehoord door voorzitter Lodewijk. Jackie wil de school klimaatneutraal maken. Kan ze iedereen overtuigen? 

SpangaS Zeg 'ns aaaaa

Zeg 'ns aaaaa

Jip moet als eerste naar Nel Knapen, de schooldokter. Mo probeert zijn handel in cryptomunten weer op te zetten. Elza heeft een afspraak met Laurens. Hebben ze weer verkering? 

SpangaS The shape of Noor

The shape of Noor

Jip doet enorm zijn best om Noor opnieuw te veroveren. Luna houdt zich groot op school. Dylan moet wennen aan een school zonder Sophie. Mo heeft zijn kansen verspeeld. Moet hij nu naar een internaat? 

SpangaS Stress!!

Stress!!

Filiz is bedolven onder huiswerk voor de leerlingenraad. Jip is stapelgek op Noor, hij laat haar nooit meer gaan. Dylan krijgt een logé. Luna wordt betrapt door Henry, kan ze een goede smoes bedenken? 

SpangaS Afscheid doet pijn

Afscheid doet pijn

Dylan neemt afscheid van Sophie. Mo wordt hard aangepakt als zijn ouders achter zijn cryptohandel komen. Laurens laat Elza schrikken op het toilet. Lukt het Maud om Jip van een afgang te behoeden? 

SpangaS De val van Marshall

De val van Marshall

Elza durft eindelijk tegen Laurens in te gaan. Jackie blijft onvoldoendes halen. Jip bereidt een verrassend optreden voor. Dylan kan Sophie nog één keer zien. Kunnen ze normaal afscheid nemen? 

SpangaS Confrontatie!

Confrontatie!

De ideeën van Filiz worden niet serieus genomen. Waarom zit Luna nog tot laat op school? Maud krijgt een onverwacht excuus. Laurens eist meer aandacht van Elza. Kan Elza voor zichzelf opkomen? 

SpangaS Alles is verloren

Alles is verloren

Noor is niet blij met het cadeautje van Jip. Filiz irriteert zich aan Lodewijk tijdens de leerlingenraad. Jackie staat alleen in haar strijd. De cryptomunt stort in. Hoe kan Mo iedereen terugbetalen?