De Smurfen

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat al meer dan 50 jaar bestaat.
De Smurfen Smurfbloesem in het groen

Smurfbloesem in het groen

Na een knallende ruzie met Smurfstorm en Smurflili kondigt Smurfbloesem aan dat ze weggaat uit het Meisjesdorp en bij Wilde Smurf gaat wonen. 

De Smurfen Gargamel in slakkengang

Gargamel in slakkengang

Gargamel verandert zichzelf in een slak zodat Boerensmurf hem naar het Smurfendorp zal leiden. 

De Smurfen De obsersmurfstage

De obsersmurfstage

Hippe Smurf, Domme Smurf en Dichtersmurf lopen verloren rond in het bos en slagen er niet in om de juiste plant te plukken voor Grote Smurf. 

De Smurfen De magische pompoen

De magische pompoen

Het is Halloween en Smurfin geeft Schrielsmurf een magische pompoen om van hem een echte griezel te maken. 

De Smurfen Grote liefde (2)

Grote liefde (2)

Smurfin probeert aan de smoorverliefde Bolle Gijs te ontsnappen, maar dat valt nog niet mee. 

De Smurfen Grote liefde (1)

Grote liefde (1)

Wanneer Smurfin een splinter verwijdert uit de duim van Bolle Gijs, wordt die halsoverkop verliefd op haar. 

De Smurfen Lachen, je wordt gesmurft!

Lachen, je wordt gesmurft!

Knutselsmurf helpt Schildersmurf bij het fotograferen van de inwoners van het dorp, 

De Smurfen Ja, chef!

Ja, chef!

Nu Grote Smurf er niet is, gebruikt Brilsmurf een toverdrankje waardoor de anderen hem eindelijk gehoorzamen. 

De Smurfen Handen af van de artiest!

Handen af van de artiest!

Schildersmurf mag een portret maken van Gargamels moeder. 

De Smurfen Wilde Smurf settelt zich

Wilde Smurf settelt zich

Wilde Smurf raakt geblesseerd en wordt naar het huisje van Grote Smurf gebracht. Het bevalt hem daar zo goed dat hij niet meer weg wil. 

De Smurfen Smurf Zonder Naam

Smurf Zonder Naam

Aller Smurfen hebben een eigen identiteit. Alleen Smurf Zonder Naam is nog op zoek naar zijn roeping. 

De Smurfen Geen greintje fatsmurf!

Geen greintje fatsmurf!

Grote Smurf is zenuwachtig, want de nieuwe Moeder Natuur komt bij hem op bezoek. Hij denkt dat het dorp er schoon en ordelijk bij ligt en dat alles is zoals het hoort, maar dan valt hem op dat de Smurfen erg onbeleefd zijn. 

De Smurfen Een insmurfer in het dorp

Een insmurfer in het dorp

Wanneer de lievelingsspullen van de Smurfen beginnen te verdwijnen, wordt iedereen ongerust en achterdochtig. Brilsmurf begint een onderzoek. 

De Smurfen Waar is mijn Smurfway?

Waar is mijn Smurfway?

Brilsmurf heeft een Smurfway waar hij heel zuinig op is. Bloesem leent hem, maar raakt hem kwijt. Met een hoop gedoe kan ze hem toch nog op tijd teruggeven, maar niet lang daarna valt hij uit elkaar door alle klappen die hij he ... 

De Smurfen De engste Smurf

De engste Smurf

Met Halloween is Bange Smurf opeens in een monster veranderd, en veroorzaakt hij onopzettelijk grote chaos bij de Smurfen. 

De Smurfen Smurfige Moederdag!

Smurfige Moederdag!

Als ze gevangengenomen worden, stellen Grote Smurf, Smurfwilgje en Hippe Smurf voor om Gargamel te helpen indruk te maken op zijn moeder. 

De Smurfen Van plaats gesmurft

Van plaats gesmurft

Grote Smurf is ontsnapt uit de hut van Gargamel en keert terug naar het dorp, maar hij gedraagt zich vreemd. 

De Smurfen Poëziebattle

Poëziebattle

Dichtersmurf heeft Smurflilie geleerd om te rijmen en krijgt een writer's block wanneer ze hem uitdaagt in een poëziebattle. 

De Smurfen Spiegeltje spiegeltje op de kast

Spiegeltje spiegeltje op de kast

Gargamel heeft een magische kast in het woud gezet die iedereen opsluit die in de spiegel kijkt. En het meest ironische van al: het is Hippe Smurf die de zware kast terug naar het dorp moet brengen, want al zijn dorpsgenoten zi ... 

De Smurfen Je bent ontslagen!

Je bent ontslagen!

Na de zoveelste tegenslag krijgen Klungel en Domme Smurf grote ruzie. Ze zweren dat ze nooit meer zullen samenwerken als brandweermannen. Wanneer Smurfin hun plaats inneemt en uitstekend werk levert, worden de twee Smurfen jalo ... 

De Smurfen Nepnieuws

Nepnieuws

Wanneer Lolsmurf ontdekt dat niemand de Smurfkrant van Reportersmurf leest, wil hij daar verandering in brengen. Hij verzint een smoes om Dichtersmurf een sensationeel (maar super nep) nieuwsverhaal te laten schrijven. Maar al ... 

De Smurfen Grote Smurf maal twee

Grote Smurf maal twee

Een gewone Smurf vraagt zich af hoe het voelt om belangrijk te zijn en gerespecteerd te worden. Daarom vraagt hij aan Hippe Smurf om hem een make-over te geven zodat hij er exact hetzelfde uitziet als Grote Smurf. 

De Smurfen Voorpaginanieuws

Voorpaginanieuws

Om de belangstelling voor de krant te verhogen, besluit Reportersmurf om Gargamel persoonlijk te interviewen. 

De Smurfen Puistzilla

Puistzilla

Wanneer Hippe Smurf een puist op zijn neus ontdekt, flipt hij. Hij breekt het laboratorium van Grote Smurf binnen en brengt een lotion aan, maar ontdekt dat hij nu in een vuurspuwende, likkebaardende hagedis veranderd is! 

De Smurfen Orde van verdienste

Orde van verdienste

Wanneer Brilsmurf de Smurfen een keertje te veel commandeert, besluit Lolsmurf om hem een lesje te leren. Hij laat hem strijden voor een verzonnen titel die alleen de beste Smurfen ontvangen: de Orde van Verdienste... Maar Bril ... 

De Smurfen Laboratoriumassistent

Laboratoriumassistent

Brilsmurf heeft zich bezeerd en daarom vraagt Grote Smurf aan Aap of hij zijn assistent wil zijn in plaats van Brilsmurf. 

De Smurfen Toppiloot

Toppiloot

Nadat hij de zoveelste klungelige catastrofe veroorzaakt heeft, besluit Klungelsmurf het hogerop te zoeken en piloot te worden. 

De Smurfen Alle apen apen alle apen na

Alle apen apen alle apen na

De Magische Boetiek haalt de bestellingen van Grote Smurf en Gargamel door elkaar. Zo ontvangt Gargamel de magische kruiden van Grote Smurf, terwijl Grote Smurf een aap krijgt! 

De Smurfen Smurfboarden

Smurfboarden

Hippe Smurf en Lolsmurf beginnen te smurfboarden in het dorp, maar Brilsmurf vindt dat gevaarlijk. Hij ziet het als zijn taak om Lolsmurf en Hippe Smurf de verkeersregels bij te brengen, die ze natuurlijk niet willen respecteren. 

De Smurfen De Smurf show (2)

De Smurf show (2)

Gargamel plaatst een magische kristallen bol (een camera) in het Smurfendorp om de Smurfen te bespieden, maar wanneer de Smurfen dat in de gaten krijgen, draaien ze de rollen om met een verzonnen drama. 

De Smurfen De Smurf show (1)

De Smurf show (1)

Gargamel plaatst een magische kristallen bol (een camera) in het Smurfendorp om de Smurfen te bespieden, maar wanneer de Smurfen dat in de gaten krijgen, draaien ze de rollen om met een verzonnen drama. 

De Smurfen Vergeet-mij-welletje?

Vergeet-mij-welletje?

Gargamel ademt het stuifmeel van een zeldzame bloem in, het 'vergeet-mij-welletje', waardoor hij onmiddellijk alles vergeet. Brilsmurf raakt bevriend met deze nieuwe Gargamel en besluit om zijn mentor te zijn. 

De Smurfen Ridder Smurfelot

Ridder Smurfelot

Geïnspireerd door de verhalen van Don Quichot probeert Droomsmurf een ridder te worden. Maar zijn vervelende streken leveren hem nieuwe vijanden op die hem echt in gevaar brengen. 

De Smurfen Kom tevoorschijn!

Kom tevoorschijn!

Gargamel betovert Moppersmurf met een spreuk. Die zorgt ervoor dat alles waarover Moppersmurf moppert, verschijnt in zijn hut. Wanneer Moppersmurf klaagt over Brilsmurf, verdwijnt die. Moppersmurf voelt zich schuldig en hij ver ... 

De Smurfen Smurfstorm verliest haar kracht

Smurfstorm verliest haar kracht

Smurfbloesem wilde een spreuk gebruiken om in contact te komen met haar innerlijke krijger, maar neemt zo onbewust de strijdkracht van Smurfstorm af. Smurfbloesem wordt wild en noemt zichzelf de krijgskoningin. Ze neemt het wou ... 

De Smurfen De vloek van de smurfenschat

De vloek van de smurfenschat

Boerensmurf en Hippe Smurf graven een kist op met daarin een prachtige edelsteen die ongeluk brengt voor iedereen die hem aanraakt! Er is maar één oplossing om het ongeluk ongedaan te maken: de schat snel weer begraven. Maar ... 

De Smurfen Een domper op Gargamels feestvreugde

Een domper op Gargamels feestvreugde

Gargamel overtuigt Domme Smurf en Begonia (een bijzonder naïef smurfenmeisje) ervan dat hij aardig is. Ze nodigen hem uit in het dorp en organiseren een feest voor hem. 

De Smurfen Smurfige geheimen (2)

Smurfige geheimen (2)

Brilsmurf en Smurfstorm moeten een manier vinden om hun vrienden te redden van Gargamel, die vermomd als Smurf het Smurfendorp is binnengedrongen. 

De Smurfen Smurfige geheimen (1)

Smurfige geheimen (1)

Brilsmurf ontdekt dat Gargamel probeert om zichzelf in een Smurf te veranderen. Er wordt een nieuw beleid ingevoerd waarbij de Smurfen hun geheimen moeten vertellen om hun identiteit te bewijzen. 

De Smurfen Smurfopvang

Smurfopvang

Smurfstorm moet zich ontpoppen tot een supersmurfsitter wanneer alle Smurfen in baby's veranderen. 

De Smurfen Gekke mama

Gekke mama

Lolsmurf verandert Dichtersmurf in de moeder van Gargamel en al snel zitten ze vast in Gargamels hut. Nu moeten ze zien te ontsnappen zonder gevangen te worden door de eeuwig argwanende Azraël, of erger... de echte moeder van ... 

De Smurfen Wafel woensdag

Wafel woensdag

Koksmurf wordt jaloers wanneer Smurflili wafels bakt die lekkerder zijn dan de zijne. Hij besluit uit te zoeken wat haar geheim is. 

De Smurfen Allemaal verzamelen

Allemaal verzamelen

Lolsmurf geeft de raceslakken van Boerensmurf een extra boost met een magisch drankje dat ze supersnel maakt. Wanneer ze het dorp uit racen, moet Lolsmurf ze gaan zoeken in het bos. 

De Smurfen Avonturen tijdens het smurfsitten

Avonturen tijdens het smurfsitten

Klungel en Domme Smurf moeten op Babysmurf passen en zien dat als de perfecte gelegenheid om het hele Smurfendorp te laten zien hoe smurftastisch ze eigenlijk zijn. 

De Smurfen Kok in de puree

Kok in de puree

Wanneer Brilsmurf kritiek heeft op de kookkunsten van Chef loopt Chef boos weg en komt hij bij de reuzen terecht, voor wie hij moet koken. Maar wanneer ook zij niet tevreden zijn met zijn kookkunsten, beslissen ze om Chef zelf ... 

De Smurfen Keukenknoeier

Keukenknoeier

Nadat Klungelsmurf het leven van Chef Kok gered heeft, neemt Chef Klungel in dienst als keukenhulpje. 

De Smurfen De Ploffies! deel 2

De Ploffies! deel 2

Smurfbloesem en Brilsmurf zitten nog steeds in een parallel universum waar de Smurfen grijs en gemeen zijn. Lukt het de andere Smurfen hun vrienden te bevrijden? 

De Smurfen De Ploffies! deel 1

De Ploffies! deel 1

Smurfbloesem en Brilsmurf worden naar een parallel universum getransporteerd waar de Smurfen grijs en gemeen zijn. 

De Smurfen De Majestueuze 5

De Majestueuze 5

Babysmurf, Domme Smurf, Klungelsmurf, Luilaksmurf en Angstsmurf moeten het Smurfendorp redden, wanneer alle andere Smurfen gevangen zijn door Gargamel. 

De Smurfen De make-over

De make-over

Hippe Smurf en Kleermakersmurf ontwerpen een nieuwe outfit voor de Smurfen. 

De Smurfen Laat de blaadjes met rust!

Laat de blaadjes met rust!

De salsaparilla-oogst is mislukt door een plaag en de Smurfen zitten in zak en as, tot ze ontdekken dat het een deel van Gargamels plan was om hen naar zijn veld vol valstrikken te lokken. Ze willen wraak nemen en beramen een p ... 

De Smurfen Smurfie grootbrengen

Smurfie grootbrengen

Domme Smurf vindt een ei in het bos en wil graag 'mama' zijn. 

De Smurfen Smurf met me mee

Smurf met me mee

Wanneer Knutselsmurf en Smurfstorm te weten komen dat Gargamel Azraël wil laten vliegen, besluiten ze om zelf vliegtuigen te maken om de kat in de lucht te bestrijden. 

De Smurfen Mijn smurfige superheld

Mijn smurfige superheld

Bange Smurf is het zat dat hij altijd geplaagd wordt omdat hij zo anstig is. Daarom hijst hij zich met de hulp van Knutsel in een superheldenkostuum en probeert hij zijn angst te overwinnen. 

De Smurfen Buitenaardse Smurf

Buitenaardse Smurf

Een buitenaards kind bezoekt de Smurfen en betovert hen zodat ze zijn vrienden worden. 

De Smurfen Niet voor iedereen

Niet voor iedereen

Nadat ze de telescoop van Grote Smurf stukgemaakt hebben, besluiten Bange Smurf en Potige om zich als meisjes te verkleden en zich te verstoppen om zo hun straf te ontlopen. 

De Smurfen Een koekje van eigen deeg

Een koekje van eigen deeg

Hippe Smurf heeft genoeg van de ontploffende cadeaus van Lolsmurf en besluit hem een lesje te leren. 

De Smurfen De pijn van de ene Smurf is het plezier van de andere

De pijn van de ene Smurf is het plezier van de andere

Smurfin en Smurfbloesem proberen Moppersmurf te laten lachen door hem mee te nemen op hun kampeertocht. 

De Smurfen Klungelsmurf is geen klungel

Klungelsmurf is geen klungel

Als Klungelsmurf door zijn onhandigheid gevangen wordt door Gargamel, steelt hij een amulet dat hem galant maakt. 

De Smurfen DRIIINNGGGGG!

DRIIINNGGGGG!

Om ervoor te zorgen dat Luilaksmurf geen belangrijke gebeurtenissen meer mist, geeft Knutselsmurf hem een rugzak met een wekker er in. Hij houdt Luilaksmurf wakker, maar ook alle andere Smurfen! 

De Smurfen Kijk uit voor de kat

Kijk uit voor de kat

Azraël heeft Gargamel gehypnotiseerd en de Smurfen moeten helpen hem te bevrijden. 

De Smurfen Waar is Grote Smurf?

Waar is Grote Smurf?

Door een ongelukje wordt Grote Smurf onzichtbaar. De Smurfen moeten een snorhaar van Azraël pikken om hem weer zichtbaar te maken. 

De Smurfen Wie is potiger?

Wie is potiger?

Schrielsmurf daagt Potige Smurf uit voor een krachtmeting en wint onverwachts! 

De Smurfen Smurf-Fu

Smurf-Fu

Smurfin geeft de Smurfen Smurf-Fu les. Ze is nogal fanatiek en de Smurfen krijgen al snel genoeg van haar lessen en besluiten haar in de maling te nemen. Helaas loopt de grap die ze bedacht hebben uit de hand en krijgen ze prob ... 

De Smurfen Luierbot

Luierbot

Als het hele Smurfendorp weigert de luier van Babysmurf te verschonen, bouwt Knutselsmurf een robot die dat voor hen kan doen. Helaas slaat de robot op hol en gaat hij er met Babysmurf vandoor. 

De Smurfen Welke neus?

Welke neus?

Potige Smurf probeert Smurfins aandacht te trekken, maar dit lijkt niet te lukken. Hij is ervan overtuigd dat het door zijn grote neus komt en gaat op zoek naar een manier om zijn neus kleiner te maken. 

De Smurfen Het gelukskoekje

Het gelukskoekje

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat. 

De Smurfen Dichter weet alles

Dichter weet alles

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat. 

De Smurfen Potige rivaal

Potige rivaal

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat. 

De Smurfen Smurfins wens-ster

Smurfins wens-ster

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat. 

De Smurfen Azraels brein

Azraels brein

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat. 

De Smurfen Het wilde Smurfenleven, deel twee

Het wilde Smurfenleven, deel twee

De belevenissen van alle Smurfen in het Smurfendorp, dat nu al 50 jaar bestaat.