Editie NL

Nieuwsprogramma dat verder gaat waar de headlines stoppen. Opmerkelijke feitjes uit het nieuws, verrassende onderzoeksresultaten en achtergronden uit het dagelijkse nieuws worden uitgebreid onder de aandacht gebracht.
Editie NL 's Werelds lelijkste honden!

's Werelds lelijkste honden!

In Californie is dit weekend de verkiezing van de lelijkste honden ter wereld; dit zijn de kandidaten. 

Editie NL Ik wil een Nederlandse zomerhit

Ik wil een Nederlandse zomerhit

De zomer is vandaag officieel begonnen, dus was op Radio538 de Zomerhit Top 1000 tehoren. Gek genoeg kwamen we de eerste Nederlandstalige zomerhit pas tegen op nummer 74. En dat is er eentje die eigenlijk bar weinig met de zome ... 

Editie NL De hond in de magnetron vinden

De hond in de magnetron vinden

Het gebruik van gezegdes en spreekwoorden is best lastig. Dat komt ook doordat ze zo verouderd zijn; we weten al lang niet meer wat hun oorspronkelijke betekenis is. En dat is jammer, vinden twee Amsterdamse ondernemers. Zij wi ... 

Editie NL Slaap kropje slaap

Slaap kropje slaap

Groenten hebben net als mensen een dag- en nachtritme. En als je dat verstoort kan dat nare gevolgen hebben, blijkt uit Amerikaans onderzoek. 

Editie NL Voorkom plotselinge dood

Voorkom plotselinge dood

Mensen die een familielid van jonger dan 45 jaar hebben verloren aan een hart- of vaatziekte, moeten zich melden bij het AMC in Amsterdam. De kans is namelijk behoorlijk groot dat zij diezelfde kwaal hebben. 

Editie NL Afl. 124

Afl. 124

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Dramatisch bezoek David Beckham

Dramatisch bezoek David Beckham

Minstens 7 gewonden, jankende mensen, veel bloedneuzen en een complete chaos. Een bezoekje van David Beckham aan Shanghai ging niet helemaal zoals gepland. 

Editie NL Ophef om harde tamponreclame

Ophef om harde tamponreclame

In Rusland houden ze niet van softe tampon-reclames. 

Editie NL Meisje smeekt om grote borsten

Meisje smeekt om grote borsten

Dit meisje heeft maar 1 wens: grote borsten 

Editie NL Dansen in kleurenregen

Dansen in kleurenregen

Mischien heb je de foto's op Facebook en Twitter de afgelopen weken voorbij zien komen. Evenementen en festivals, waar gekleurde poederverf over mensen heen wordt gegooid. Het is een religieus ritueel, afkomstig uit het hin ... 

Editie NL Tony is dood, leve Tony

Tony is dood, leve Tony

Hij was de personificatie van een maffiabaas, acteur James Gandolfini, also known as Tony Soprano. De 51-jarige Amerikaanse acteur overleed aan een hartaanval tijdens een vakantie in Rome. 

Editie NL Huilbaby heeft uit-knop

Huilbaby heeft uit-knop

Uw huil-baby heeft een uitknop. Dat beweert de Amerikaanse kinderarts, Harvey Karp. Hij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedere huilbaby zou stoppen met huilen. Het is een hit in Amerika. 

Editie NL Rolluik + brand = levensgevaarlijk

Rolluik + brand = levensgevaarlijk

Bedoeld om je huis juist te beveiligen, tegen inbrekers, maar bij brand een risico: rolluiken. Het houdt inbrekers buiten, maar ook de hulpverleners. 

Editie NL Afl. 123

Afl. 123

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Gaaf: dit is Mars!

Gaaf: dit is Mars!

Zo ziet Mars eruit! 

Editie NL Horror: vliegtuig rakelings langs flat

Horror: vliegtuig rakelings langs flat

Dit gaat maar net goed in Rusland.... 

Editie NL Waar vielen de mussen van het dak?

Waar vielen de mussen van het dak?

Volgens een aantal weerkundigen zou het erom spannen. Het warmterecord in ons land zou wel eens verbroken kunnen worden. Dat record werd gevestigd in 1944, in Warnsveld. Toen werd het op 23 augustus 38,6 graden. Maar dat record ... 

Editie NL Het lekkerste waterijsje

Het lekkerste waterijsje

Op ieder bedrijf is vandaag waarschijnlijk wel getrakteerd op ijs. Het was zo warm, en dan gaat een ijsje er altijd wel in. Maar wat is tegenwoordig het lekkerste waterijsje? Er zijn zo veel nieuwe bijgekomen. Kunnen zij de str ... 

Editie NL Spotify voor je tv

Spotify voor je tv

Eind dit jaar komt er een nieuwe videodienst naar Nederland: Netflix. Je moet er 7,95 per maand voor over hebben, maar dan kun je wel onbeperkt series en films op je televisie kijken. 

Editie NL Sadistische spiezen in de berm

Sadistische spiezen in de berm

In de bermen van de Limburgse gemeente Onderbanken zijn enkele levensgevaarlijke boobytraps gevonden. Wandelaars vonden daar ijzeren pinnen. Totale lengte van een pin: 30 cm. De pinnen zijn geslepen en staan rechtop in de grond. 

Editie NL Afl. 122

Afl. 122

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Sexy: Brad Pitt jodelt

Sexy: Brad Pitt jodelt

Samen met talkshowhost Jimmy Fallon laat Brad Pitt zien dat hij meer kan dan alleen maar acteren.... 

Editie NL 3 doden bij ongeval mestsilo

3 doden bij ongeval mestsilo

Drie van de vier mensen die vast zaten in de mestsilo in Makkinga zijn overleden. Dat meldt de politie. De andere persoon is in kritieke toestand met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht 

Editie NL Brad Pitt is sexy jodelaar

Brad Pitt is sexy jodelaar

Brad Pitt beschikt over een bijzondere capaciteit: hij kan heel goed jodelen 

Editie NL Sexy Katja Schuurman gezicht Appelsap

Sexy Katja Schuurman gezicht Appelsap

Katja Schuurman is het gezicht van het muziekfestival Appelsap. Het zwoele filmpje doet het goed. 

Editie NL Afl. 121

Afl. 121

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Morgen is 'ie er eindelijk: De Hollandse Nieuwe

Morgen is 'ie er eindelijk: De Hollandse Nieuwe

De liefhebber heeft er lang op moeten wachten, maar morgen is 'ie er eindelijk: de nieuwe haring. Een paar weken werd z'n komst uitgesteld, omdat de haring nog niet vet genoeg was. Maar waarom mag die pas morgen worden ... 

Editie NL Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Het was ongetwijfeld een lastig moment vanochtend voor veel mensen die moesten werken: wat trek ik aan vandaag? De drang om je lekker zomers te kleden is op dagen als deze heel groot, maar je bent natuurlijk ook gewoon aan het ... 

Editie NL De kracht van een stil protest

De kracht van een stil protest

Op het Taksimplein wordt al weken fel geprotesteerd tegen de regering van Erdogan. Maar gisteren gebeurde er iets bijzonders. Een man stond urenlang stil te protesteren. Maar is een stil protest wel zo effectief? 

Editie NL Moeder vondeling Roermond nog spoorloos

Moeder vondeling Roermond nog spoorloos

Het gebeurt maar heel weinig in Nederland, maar in Roermond is een baby te vondeling gelegd. Meestal weet de politie en kinderberscherming de moeder op te sporen. En dat is een goede zaak, Want hoe ongewenst een kind misschien ... 

Editie NL Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Het was ongetwijfeld een lastig moment vanochtend voor veel mensen die moesten werken: wat trek ik aan vandaag? De drang om je lekker zomers te kleden is op dagen als deze heel groot, maar je bent natuurlijk ook gewoon aan het ... 

Editie NL Miss blundert op tv

Miss blundert op tv

Beauty en brains gaan niet altijd samen: zo kreeg Miss Utah, Marissa Powel, de vraag: wat te doen aan de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen? Al stotterend komt ze tot een antwoord. 

Editie NL Drama: zangeressen zonder muziek

Drama: zangeressen zonder muziek

Zangers zijn niets zonder achtergrondzangeressen en -muziek, zo blijkt wel uit dit filmpje. 

Editie NL Alpaca: roofdier nummer 1

Alpaca: roofdier nummer 1

Zie zien er schattig uit, maar wees gewaarschuwd: een alpaca heb je maar even. Ze blijken de laatste tijd erg populair onder dieven. 

Editie NL Afl. 120

Afl. 120

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Reclame, nu nog harder

Reclame, nu nog harder

Het kan nog harder: reclame. Het afbranden van een ander merk is hélemaal in. 

Editie NL Einde aan voetbalgeweld?

Einde aan voetbalgeweld?

De jongens die grensrechter Nieuwenhuizen dood hebben geschopt, hebben de maximale straf gekregen. Zou dat het einde zijn van voetbalgeweld? 

Editie NL Kanker en Parkinson: niet meer dodelijk

Kanker en Parkinson: niet meer dodelijk

Dankzij gentherapie is kanker straks geen dodelijke ziekte meer. 

Editie NL Trend: de (sexy) fatkini

Trend: de (sexy) fatkini

Stijlblogster Gabi Gregg, beter bekend als Gabi Fresh, heeft een bikinicollectie voor dames met een maatje meer gecreëerd. Ook H&M speelt in op de trend van de zogenaamde fatkini door een model met maatje meer zijn badcoll ... 

Editie NL Naakte man valt mensen aan

Naakte man valt mensen aan

Een naakte acrobaat heeft enkele metroreizigers in San Francisco de stuipen op het lijf gejaagd. De 24-jarige Yeiner was lid van een circusgezelschap, zo bleek achteraf. Meteen na het incident werd hij ontslagen. 

Editie NL Bizarre hype: oogbal likken

Bizarre hype: oogbal likken

Een nieuwe trend in Japan: oogbal likken. Inderdaad: het likken van andersmans ogen. Het is niet alleen vies, maar ook nog eens gevaarlijk. 

Editie NL Baby gek op borsten

Baby gek op borsten

Deze baby snapt het even niet meer... 

Editie NL Zeldzame gorilla-tweeling geboren!

Zeldzame gorilla-tweeling geboren!

Het was bekend dat gorilla N'Gayla in Burgers' Zoo drachtig was, maar een tweeling hadden de verzorgers niet verwacht. Toch vonden ze donderdagochtend twee jonge apen in het nachtverblijf van de moedergorilla, maakte de ... 

Editie NL Papa niet in het zonnetje

Papa niet in het zonnetje

Uit onderzoek blijkt dat Vaderdag dit jaar minder vaak gevierd wordt dan moederdag. Slechts 47% van de vaders krijgt zondag extra aandacht, terwijl vorige maand 61% van de moeders in het zonnetje werd gezet. 

Editie NL Afl. 119

Afl. 119

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Test: mobiel draadloos laden

Test: mobiel draadloos laden

Vanmiddag is Pinkpop begonnen. Dat betekent muziek, drank en slapen in een tentje. En dat betekent ook: geen elektriciteit. En hoe laadt je dan je mobieltje op? Met alle festivals die nog komen gaan, vonden we het hoog tijd voo ... 

Editie NL Schokken in plaats van schieten

Schokken in plaats van schieten

Het ziet er steeds meer naar uit dat agenten in Nederland er een nieuw wapen bij krijgen: de taser. De politie gaat vanaf volgend jaar het omstreden stroomstootwapen testen. Maar hoe gevaarlijk is zo'n taser eigenlijk? Vers ... 

Editie NL Onpartijdig bestaat niet

Onpartijdig bestaat niet

De voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, stapt op. Hij stopt, omdat hij PVV-leider Wilders zou hebben geweerd bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Zelf ontkent hij dit, maar volgens hemzelf is zijn integrite ... 

Editie NL Bizarre trend: oogbal likken

Bizarre trend: oogbal likken

Een bizarre trend in Japan: oogbal likken. 

Editie NL Meest verrassende auditie ooit!

Meest verrassende auditie ooit!

Dit verwacht je toch niet.... 

Editie NL Nieuw: de borstenpomp

Nieuw: de borstenpomp

Een Britse vrouw heeft tijdens de ontbijtshow This Morning de Wonderlift uitgeprobeerd. Deze borstenpomp zou de ideale oplossing zijn voor vrouwen die geen geld hebben voor een borstvergroting 

Editie NL Afl. 118

Afl. 118

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Zo smaakt een stad

Zo smaakt een stad

Ben and Jerry's gaan ijs maken met de smaak van een stad. Maar hoe smaakt New York of Amsterdam dan precies? Dat is ontzettend moeilijk te bepalen, ondervond EditieNL. 

Editie NL U kunt altijd nog Apache-piloot worden

U kunt altijd nog Apache-piloot worden

Wie morgen van plan is om naar de luchtmachtdagen te gaan op vliegbasis Volkel, kan daar meteen solliciteren als vlieger. De luchtmacht heeft namelijk piloten nodig voor z'n high-tech Apache gevechtshelikopter. 

Editie NL Vrouw verdient meer!

Vrouw verdient meer!

Vrouwen verdienen gemiddeld achttien procent minder dan mannen in dezelfde functie. Hoe kom je erachter of je mannelijke collega's meer verdienen en als dat zo is; hoe kun je daar iets aan doen? 

Editie NL 'Geef jij jezelf aan?'

'Geef jij jezelf aan?'

Het is nogal wat, jezelf aangeven. Wat doet dat met je en wat schiet je ermee op? EditieNL zocht het uit. 

Editie NL Bizar: kitten met 2 koppen geboren

Bizar: kitten met 2 koppen geboren

In Amity in de Amerikaanse staat Oregon is een katje met twee gezichten geboren. Het diertje, dat uit beide monden miauwt, heeft één lichaam en één stel organen. 

Editie NL Iedereen aan de Franse bulldog!

Iedereen aan de Franse bulldog!

De Chihuahua als accessoire heeft z'n langste tijd gehad. Wie er helemaal bij wil horen, draagt tegenwoordig een franse bulldog onder z'n arm. 

Editie NL Afl. 117

Afl. 117

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Bouw je eigen app

Bouw je eigen app

Bouw je eigen app: het kan sinds vandaag heel makkelijk en gratis. 

Editie NL Baby's: mijd de Biblebelt

Baby's: mijd de Biblebelt

Een waarschuwing voor ouders die een baby hebben die jonger is dan 14 maanden én dus nog niet zijn gevacineerd tegen mazelen: Mijd de zogeheten 'bible-belt'. Dat is het gebied tussen Veluwe en Zeeland. Sinds eind mei i ... 

Editie NL Slechte school, dat zie je zo

Slechte school, dat zie je zo

Ibn Ghaldoun heeft van de Onderwijsinspectie het predikaat zwak gekregen. Er daar zijn er nog tientallen van in Nederland. 

Editie NL 'Individuele leerlingen met voorkennis zijn de sjaak'

'Individuele leerlingen met voorkennis zijn de sjaak'

De examenuitslagen gaan morgen gewoon door, maar het onderzoek naar individuele gevallen gaat nog wel door. 

Editie NL Zo bouw je je eigen app

Zo bouw je je eigen app

Zo bouw je je eigen app 

Editie NL Zo sexy was Doutzen nog nooit!

Zo sexy was Doutzen nog nooit!

Momenteel schittert Doutzen in de Braziliaanse Vogue met zeer weinig kleding aan. 

Editie NL Chick heeft bizarre gave

Chick heeft bizarre gave

Je moet het maar kunnen.... 

Editie NL Het geheim van Tom de Ridder

Het geheim van Tom de Ridder

Welke radiocommercial werkt het best? 

Editie NL Varen als Flipper

Varen als Flipper

Een boot die zich voortbeweegt als een dolfijn. We kunnen nog veel leren van de natuur. 

Editie NL 'Zap even naar NPO 3'?!

'Zap even naar NPO 3'?!

Nederland 1, 2 en 3 gaan verdwijnen en heten straks NPO 1, 2 en 3. Slecht idee? 

Editie NL Afl. 116

Afl. 116

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Examenfraude niet geslaagd

Examenfraude niet geslaagd

In Rotterdam zijn op een scholengemeenschap 15 examens gejat. Hoe belangrijk is een examen nou eigenlijk echt? 

Editie NL Herken jij de radiocommercials?

Herken jij de radiocommercials?

Herken jij de radiocommercials?