Editie NL

Nieuwsprogramma dat verder gaat waar de headlines stoppen. Opmerkelijke feitjes uit het nieuws, verrassende onderzoeksresultaten en achtergronden uit het dagelijkse nieuws worden uitgebreid onder de aandacht gebracht.
Editie NL Je hebt vast een dieet gevolgd

Je hebt vast een dieet gevolgd

Hoe is het toch met Esther en Mirela, onze twee proefpersonen die voor ons (en natuurlijk voor zichzelf) het zogenaamde Vastendieet volgen. Alletwee zijn nu een maand bezig. En, het goede nieuws: ze houden het vol. Maar hoe lan ... 

Editie NL 12 sloten, 13 ongelukken

12 sloten, 13 ongelukken

Recreatievaart is steeds vaker betrokken bij ongelukken op het water. In 2007 was dit bij 19% van alle scheepvaartongelukken. In 2010 was dat al 36%. 

Editie NL Vakantiedagen: het kan niet op!

Vakantiedagen: het kan niet op!

Vakbond CNV Vakmensen pleit ervoor om iets te doen aan de immense berg aan vakantiedagen. Als we die berg aan vakantiedagen nou eens voordeliger kunnen omzetten in geld, dan zou dat gunstig kunnen zijn voor de economie. 

Editie NL Afl. 127

Afl. 127

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Country in dance-jasje

Country in dance-jasje

Dance meets country in de nieuwe hit van Avicii. Deze nieuwe track Wake Me Up - verraste de fans. De meningen zijn verdeeld maar de kenners weten het zeker, dit wordt een hit want country en folk is terug. 

Editie NL Engste achtbaan ter wereld!

Engste achtbaan ter wereld!

De nieuwste achtbaan van het Six Flags amusementspark bij Los Angeles heeft de hoogste en dus snelste looping ter wereld. Hier kun je meekijken met een ritje. Wel zo fijn zonder al die aanslagen op je gevoel voor balans en veil ... 

Editie NL Engste uitzicht ter wereld!

Engste uitzicht ter wereld!

Hoe moet het voelen om op de top van het allerhoogste gebouw ter wereld te staan? Niet iedereen zal afreizen naar Dubai, waar de gigantische Burj Khalifa met zijn 828 meter boven alles en iedereen uittorent. Met Google view kun ... 

Editie NL Afl. 126

Afl. 126

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Pas op voor gevaarlijke tijgermug!

Pas op voor gevaarlijke tijgermug!

Bandenimporteurs gaan actie ondernemen tegen de gevaarlijke tijgermug. 

Editie NL Doe het selfie

Doe het selfie

Maak een foto ván jezelf, gemaakt dóór jezelf. Verstuur die foto via Twitter met daarbij de hashtag 'me' en u bent razend-hip bezig. 

Editie NL Ten strijde met...Kraantje Pappie?

Ten strijde met...Kraantje Pappie?

De infanterie van de landmacht wil een nieuw strijdlied en daarvoor hebben ze de Groningse rapper Kraantje Pappie ingehuurd. Hij moet zorgen voor meer aansluiting bij een jongere generatie. Maar er zitten heel wat eisen aan een ... 

Editie NL Gelukslessen van Nelson Mandela

Gelukslessen van Nelson Mandela

Ondanks alles wat hij in zijn leven heeft meegemaakt, bleef Nelson Mandela altijd positief. Dat klinkt voor velen als een onmogelijke opgave, maar dat is het niet. Positiviteit valt te leren. 

Editie NL Klets maar raak, Samsom!

Klets maar raak, Samsom!

We hebben de aansporing van Samsom al zo vaak gehoord: oproepen om ons geld te laten rollen. Maar 95 procent van de EditieNL-kijkers, doet dat niet. 

Editie NL Help: puber (16) ziet eruit als 60!

Help: puber (16) ziet eruit als 60!

Een meisje uit het Britse Rotherham lijkt door een zeldzame aandoening op een bejaarde. 

Editie NL Knap meisje heeft bizar talent

Knap meisje heeft bizar talent

Er zijn maar weinigen die dit kunnen! 

Editie NL Afl. 125

Afl. 125

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Pff.. Weer een nieuwe fitnesstrend!

Pff.. Weer een nieuwe fitnesstrend!

Bijna elke maand verschijnt er een nieuwe fitnesstrend. Maar de meeste verdwijnen even snel als ze gekomen zijn. Nu is er weer een nieuwe trend: Piloxing. Een combinatie tussen pilates en boksen. 

Editie NL Geluidstape rockscene 'not done'

Geluidstape rockscene 'not done'

Boze fans na het optreden van de rockband Muse, tijdens Werchter Boutique, een festival in Belgie. De heren speelden namelijk mee met een geluidstape en deden het dus niet helemaal zelf. En dat gebeurt wel vaker, maar in de roc ... 

Editie NL Samenwonen? Regel een samenlevingscontract!

Samenwonen? Regel een samenlevingscontract!

Veel samenwonende stellen komen in de problemen als ze uit elkaar gaan of als een van twee overlijdt. En dat komt omdat er vaak niks is vastlegd in een samenlevingscontract. Als het dan misgaat kan het duizenden euro's kost ... 

Editie NL Ecuador: de nieuwe 'Safe Haven'?

Ecuador: de nieuwe 'Safe Haven'?

Ecuador, voor veel Nederlanders een totaal onbekend land, lijkt nu ineens de nieuwe 'safe haven' voor gezochte personen. Ecuador biedt al een jaar lang een veilige plek voor Wikileaks-opichter Assange, maar binnenkort w ... 

Editie NL Monsterlijke spin verstoort 't nieuws

Monsterlijke spin verstoort 't nieuws

Doodeng! 

Editie NL Kijken: koorddanser over Grand Canyon

Kijken: koorddanser over Grand Canyon

Opperbaas Nik Wallenda did it: hij is de eerste koorddanser ter wereld die de Grand Canyon heeft overgestoken. En: hij leeft nog 

Editie NL AU! Blondine verliest rokje

AU! Blondine verliest rokje

't Kan de beste overkomen. 

Editie NL 's Werelds lelijkste honden!

's Werelds lelijkste honden!

In Californie is dit weekend de verkiezing van de lelijkste honden ter wereld; dit zijn de kandidaten. 

Editie NL Ik wil een Nederlandse zomerhit

Ik wil een Nederlandse zomerhit

De zomer is vandaag officieel begonnen, dus was op Radio538 de Zomerhit Top 1000 tehoren. Gek genoeg kwamen we de eerste Nederlandstalige zomerhit pas tegen op nummer 74. En dat is er eentje die eigenlijk bar weinig met de zome ... 

Editie NL De hond in de magnetron vinden

De hond in de magnetron vinden

Het gebruik van gezegdes en spreekwoorden is best lastig. Dat komt ook doordat ze zo verouderd zijn; we weten al lang niet meer wat hun oorspronkelijke betekenis is. En dat is jammer, vinden twee Amsterdamse ondernemers. Zij wi ... 

Editie NL Slaap kropje slaap

Slaap kropje slaap

Groenten hebben net als mensen een dag- en nachtritme. En als je dat verstoort kan dat nare gevolgen hebben, blijkt uit Amerikaans onderzoek. 

Editie NL Voorkom plotselinge dood

Voorkom plotselinge dood

Mensen die een familielid van jonger dan 45 jaar hebben verloren aan een hart- of vaatziekte, moeten zich melden bij het AMC in Amsterdam. De kans is namelijk behoorlijk groot dat zij diezelfde kwaal hebben. 

Editie NL Afl. 124

Afl. 124

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Dramatisch bezoek David Beckham

Dramatisch bezoek David Beckham

Minstens 7 gewonden, jankende mensen, veel bloedneuzen en een complete chaos. Een bezoekje van David Beckham aan Shanghai ging niet helemaal zoals gepland. 

Editie NL Ophef om harde tamponreclame

Ophef om harde tamponreclame

In Rusland houden ze niet van softe tampon-reclames. 

Editie NL Meisje smeekt om grote borsten

Meisje smeekt om grote borsten

Dit meisje heeft maar 1 wens: grote borsten 

Editie NL Dansen in kleurenregen

Dansen in kleurenregen

Mischien heb je de foto's op Facebook en Twitter de afgelopen weken voorbij zien komen. Evenementen en festivals, waar gekleurde poederverf over mensen heen wordt gegooid. Het is een religieus ritueel, afkomstig uit het hin ... 

Editie NL Tony is dood, leve Tony

Tony is dood, leve Tony

Hij was de personificatie van een maffiabaas, acteur James Gandolfini, also known as Tony Soprano. De 51-jarige Amerikaanse acteur overleed aan een hartaanval tijdens een vakantie in Rome. 

Editie NL Huilbaby heeft uit-knop

Huilbaby heeft uit-knop

Uw huil-baby heeft een uitknop. Dat beweert de Amerikaanse kinderarts, Harvey Karp. Hij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedere huilbaby zou stoppen met huilen. Het is een hit in Amerika. 

Editie NL Rolluik + brand = levensgevaarlijk

Rolluik + brand = levensgevaarlijk

Bedoeld om je huis juist te beveiligen, tegen inbrekers, maar bij brand een risico: rolluiken. Het houdt inbrekers buiten, maar ook de hulpverleners. 

Editie NL Afl. 123

Afl. 123

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Gaaf: dit is Mars!

Gaaf: dit is Mars!

Zo ziet Mars eruit! 

Editie NL Horror: vliegtuig rakelings langs flat

Horror: vliegtuig rakelings langs flat

Dit gaat maar net goed in Rusland.... 

Editie NL Waar vielen de mussen van het dak?

Waar vielen de mussen van het dak?

Volgens een aantal weerkundigen zou het erom spannen. Het warmterecord in ons land zou wel eens verbroken kunnen worden. Dat record werd gevestigd in 1944, in Warnsveld. Toen werd het op 23 augustus 38,6 graden. Maar dat record ... 

Editie NL Het lekkerste waterijsje

Het lekkerste waterijsje

Op ieder bedrijf is vandaag waarschijnlijk wel getrakteerd op ijs. Het was zo warm, en dan gaat een ijsje er altijd wel in. Maar wat is tegenwoordig het lekkerste waterijsje? Er zijn zo veel nieuwe bijgekomen. Kunnen zij de str ... 

Editie NL Spotify voor je tv

Spotify voor je tv

Eind dit jaar komt er een nieuwe videodienst naar Nederland: Netflix. Je moet er 7,95 per maand voor over hebben, maar dan kun je wel onbeperkt series en films op je televisie kijken. 

Editie NL Sadistische spiezen in de berm

Sadistische spiezen in de berm

In de bermen van de Limburgse gemeente Onderbanken zijn enkele levensgevaarlijke boobytraps gevonden. Wandelaars vonden daar ijzeren pinnen. Totale lengte van een pin: 30 cm. De pinnen zijn geslepen en staan rechtop in de grond. 

Editie NL Afl. 122

Afl. 122

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Sexy: Brad Pitt jodelt

Sexy: Brad Pitt jodelt

Samen met talkshowhost Jimmy Fallon laat Brad Pitt zien dat hij meer kan dan alleen maar acteren.... 

Editie NL 3 doden bij ongeval mestsilo

3 doden bij ongeval mestsilo

Drie van de vier mensen die vast zaten in de mestsilo in Makkinga zijn overleden. Dat meldt de politie. De andere persoon is in kritieke toestand met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht 

Editie NL Brad Pitt is sexy jodelaar

Brad Pitt is sexy jodelaar

Brad Pitt beschikt over een bijzondere capaciteit: hij kan heel goed jodelen 

Editie NL Sexy Katja Schuurman gezicht Appelsap

Sexy Katja Schuurman gezicht Appelsap

Katja Schuurman is het gezicht van het muziekfestival Appelsap. Het zwoele filmpje doet het goed. 

Editie NL Afl. 121

Afl. 121

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Morgen is 'ie er eindelijk: De Hollandse Nieuwe

Morgen is 'ie er eindelijk: De Hollandse Nieuwe

De liefhebber heeft er lang op moeten wachten, maar morgen is 'ie er eindelijk: de nieuwe haring. Een paar weken werd z'n komst uitgesteld, omdat de haring nog niet vet genoeg was. Maar waarom mag die pas morgen worden ... 

Editie NL Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Het was ongetwijfeld een lastig moment vanochtend voor veel mensen die moesten werken: wat trek ik aan vandaag? De drang om je lekker zomers te kleden is op dagen als deze heel groot, maar je bent natuurlijk ook gewoon aan het ... 

Editie NL De kracht van een stil protest

De kracht van een stil protest

Op het Taksimplein wordt al weken fel geprotesteerd tegen de regering van Erdogan. Maar gisteren gebeurde er iets bijzonders. Een man stond urenlang stil te protesteren. Maar is een stil protest wel zo effectief? 

Editie NL Moeder vondeling Roermond nog spoorloos

Moeder vondeling Roermond nog spoorloos

Het gebeurt maar heel weinig in Nederland, maar in Roermond is een baby te vondeling gelegd. Meestal weet de politie en kinderberscherming de moeder op te sporen. En dat is een goede zaak, Want hoe ongewenst een kind misschien ... 

Editie NL Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Wat voor kleren trek je aan met deze hitte?

Het was ongetwijfeld een lastig moment vanochtend voor veel mensen die moesten werken: wat trek ik aan vandaag? De drang om je lekker zomers te kleden is op dagen als deze heel groot, maar je bent natuurlijk ook gewoon aan het ... 

Editie NL Miss blundert op tv

Miss blundert op tv

Beauty en brains gaan niet altijd samen: zo kreeg Miss Utah, Marissa Powel, de vraag: wat te doen aan de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen? Al stotterend komt ze tot een antwoord. 

Editie NL Drama: zangeressen zonder muziek

Drama: zangeressen zonder muziek

Zangers zijn niets zonder achtergrondzangeressen en -muziek, zo blijkt wel uit dit filmpje. 

Editie NL Alpaca: roofdier nummer 1

Alpaca: roofdier nummer 1

Zie zien er schattig uit, maar wees gewaarschuwd: een alpaca heb je maar even. Ze blijken de laatste tijd erg populair onder dieven. 

Editie NL Afl. 120

Afl. 120

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Reclame, nu nog harder

Reclame, nu nog harder

Het kan nog harder: reclame. Het afbranden van een ander merk is hélemaal in. 

Editie NL Einde aan voetbalgeweld?

Einde aan voetbalgeweld?

De jongens die grensrechter Nieuwenhuizen dood hebben geschopt, hebben de maximale straf gekregen. Zou dat het einde zijn van voetbalgeweld? 

Editie NL Kanker en Parkinson: niet meer dodelijk

Kanker en Parkinson: niet meer dodelijk

Dankzij gentherapie is kanker straks geen dodelijke ziekte meer. 

Editie NL Trend: de (sexy) fatkini

Trend: de (sexy) fatkini

Stijlblogster Gabi Gregg, beter bekend als Gabi Fresh, heeft een bikinicollectie voor dames met een maatje meer gecreëerd. Ook H&M speelt in op de trend van de zogenaamde fatkini door een model met maatje meer zijn badcoll ... 

Editie NL Naakte man valt mensen aan

Naakte man valt mensen aan

Een naakte acrobaat heeft enkele metroreizigers in San Francisco de stuipen op het lijf gejaagd. De 24-jarige Yeiner was lid van een circusgezelschap, zo bleek achteraf. Meteen na het incident werd hij ontslagen. 

Editie NL Bizarre hype: oogbal likken

Bizarre hype: oogbal likken

Een nieuwe trend in Japan: oogbal likken. Inderdaad: het likken van andersmans ogen. Het is niet alleen vies, maar ook nog eens gevaarlijk. 

Editie NL Baby gek op borsten

Baby gek op borsten

Deze baby snapt het even niet meer... 

Editie NL Zeldzame gorilla-tweeling geboren!

Zeldzame gorilla-tweeling geboren!

Het was bekend dat gorilla N'Gayla in Burgers' Zoo drachtig was, maar een tweeling hadden de verzorgers niet verwacht. Toch vonden ze donderdagochtend twee jonge apen in het nachtverblijf van de moedergorilla, maakte de ... 

Editie NL Papa niet in het zonnetje

Papa niet in het zonnetje

Uit onderzoek blijkt dat Vaderdag dit jaar minder vaak gevierd wordt dan moederdag. Slechts 47% van de vaders krijgt zondag extra aandacht, terwijl vorige maand 61% van de moeders in het zonnetje werd gezet. 

Editie NL Afl. 119

Afl. 119

Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht. 

Editie NL Test: mobiel draadloos laden

Test: mobiel draadloos laden

Vanmiddag is Pinkpop begonnen. Dat betekent muziek, drank en slapen in een tentje. En dat betekent ook: geen elektriciteit. En hoe laadt je dan je mobieltje op? Met alle festivals die nog komen gaan, vonden we het hoog tijd voo ... 

Editie NL Schokken in plaats van schieten

Schokken in plaats van schieten

Het ziet er steeds meer naar uit dat agenten in Nederland er een nieuw wapen bij krijgen: de taser. De politie gaat vanaf volgend jaar het omstreden stroomstootwapen testen. Maar hoe gevaarlijk is zo'n taser eigenlijk? Vers ... 

Editie NL Onpartijdig bestaat niet

Onpartijdig bestaat niet

De voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, stapt op. Hij stopt, omdat hij PVV-leider Wilders zou hebben geweerd bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Zelf ontkent hij dit, maar volgens hemzelf is zijn integrite ... 

Editie NL Bizarre trend: oogbal likken

Bizarre trend: oogbal likken

Een bizarre trend in Japan: oogbal likken.