Als radio-dj wilde hij heel graag iemand zijn. Dat beïnvloedde ook zijn contact met mooie vrouwen. Tijdens een spirituele zoektocht ontdekte hij dat alles zen is en besloot hij de jacht te staken.
Ziek zijn kleurt je blik op de wereld, zeker als je zo ernstig ziek bent als deze maatschappelijk werker. Toch laat zij zich niet door duisternis overmannen.
Als je somber bent, kan het moeilijk zijn om 's avonds de slaap te vatten. Het licht maakt plaats voor duisternis en daarmee krijgen donkere gedachten vrij spel. Deze psychiater bemoedigt ons vlak voor wij de nacht in gaan.
Ooit bracht deze intimiteitscoach vijf dagen en vijf nachten in haar eentje door op een berg. Het leverde haar inzichten op die ze tot op de dag van vandaag met zich meedraagt en doorgeeft.
Gaan slapen probeer je elke dag, maar is niet zomaar iets. Deze schrijfster was vaak bibberbang bij het vallen van de avond. Tot ze in groep 3 een belangrijke ontdekking deed.
Dat nachtmerries niet alleen maar vervelend zijn, blijkt wel uit het verhaal van deze actrice. Ze vertelde erover op social media en kwam zodoende in contact met iemand die een geluidsopname van haar overleden vader had.
De nacht is niet voor iedereen een periode van uitrusten. Als deze predikant in opleiding onder de dekens kruipt, doemt de God uit zijn jeugd op. Wat er dan gebeurt, deelt hij vanavond met ons.
Als altsaxofonist treedt hij geregeld op in de avonduren. Steeds weer blaast hij vol overgave de levensadem in zijn instrument.
Nachtelijke dromen vertellen iets over je diepste wensen. Dat geldt niet voor deze theoloog en onderzoeker. Zij wordt overdag overspoeld met heuse visioenen.
Ondernemer zijn gaat dag en nacht door. Dat geldt voor velen, en zeker voor deze bierbrouwer. Vol passie geeft hij mensen met weinig arbeidskansen een werkplek.
Deze fotograaf kreeg onverwacht een aanbod voor de tofste job ter wereld. Het werd één groot puur avontuur. Deze nachtzoen krijgen we van Hannelore Vandenbussche.
Deze actrice kreeg na de diagnose borstkanker goede raad van een bevriende filmregisseuse. Daar heeft ze zich aan gehouden, zij het enigszins militant. Een derde nachtzoen van Jacqueline Blom.
Deze rabbijn kan niet zo veel met het geloof, maar met het goddelijke des te meer. Dat is als een diamant die opgepoetst wordt in mooie momenten. Deze nachtzoen krijgen we van Marianne van Praag.
Voor deze schrijfster is ieder mens een vat vol pracht dat ze wil opdelven. Ze raadt ons aan het bed als een vriend of een geliefde te beschouwen. Deze nachtzoen krijgen we van Sanne Terlouw.
In wanhopige momenten houdt cynisme deze voorzitter van Een Ander Joods Geluid op de been. En een spinnetje zet hem aan het denken over wat levende wezens drijft. Deze nachtzoen krijgen we van Jaap Hamburger.
Voor deze theatermaakster is het leven vaak zo overweldigend dat het prettig is dat het in de nacht tot stilstand komt. Tegelijkertijd is de nacht ook beangstigend. Deze nachtzoen krijgen we van Sara van Gennip.
Deze journalist en radiopresentator die in de nacht intieme gesprekken voert en van nature gelukkig is, legt ons op bed met een raadsel. Deze nachtzoen krijgen we van Pieter van der Wielen.
Deze cultureel antropoloog is gefascineerd door de kracht van de kwetsbaren, maar vroeg zich af hoe je stereotypering kunt vermijden. Het antwoord vond ze in Brazilië, in het fotograferen met een blikje. Deze nachtzoen krijgen ...
Een blik op de sterren maakt deze schrijver bewust van zijn eigen nietigheid en de futiliteit van de hele mensheid. En wonderlijk genoeg is dat een troost. Deze nachtzoen krijgen we van Stephan Enter.
Deze cabaretier en theatermaker verenigt twee extremen in zich als twee zielen in één borst en vindt dat een prettige spanning. Deze nachtzoen krijgen we van Patrick Nederkoorn.
Deze actrice is opgegroeid met humor. Gelukkig maar, want je moet niet alleen humor hebben om grappig te zijn, maar ook om grappig te spelen. Een tweede nachtzoen van Jacqueline Blom.
Deze arts en schrijver verloor binnen een jaar twee zoontjes kort na hun geboorte. Als geen ander weet hij hoe belangrijk het is om daarna elkaar als partners niet te verliezen. Deze nachtzoen krijgen we van Casper van Coppenha ...
Deze directeur van de Youth Food Movement gelooft dat voedsel politiek is, omdat de hele wereld samenkomt op een bord eten. Deze nachtzoen krijgen we van Joszi Smeets.
Voor deze schrijver en muzikant was vroeger de nacht opwindend en beangstigend, zo blijkt uit het fragment uit zijn autobiografie 'Kinderen van het ruige land'. Deze nachtzoen krijgen we van Auke Hulst.
Deze emeritus hoogleraar Franse letterkunde zag in een flits de samenhang tussen een los draadje in zijn hoofd en de problemen in zijn leven. Deze nachtzoen krijgen we van Maarten van Buuren.
Deze actrice kan zenuwachtig worden voor een toespraak, maar aan een ernstige ziekte gaf ze zich moeiteloos over. Deze nachtzoen krijgen we van Joan Nederlof.
Wanneer deze oprichter van ImproBattle gevraagd wordt wat die krul op het voorhoofd doet, vertelt hij hoe leuk multiculturaliteit wel niet is. Deze nachtzoen krijgen we van Marijn Vissers.
Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo ontontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden.
Op de drempel van het nieuwe jaar reflecteert deze predikant op de Bijbelse traditie van opnieuw beginnen. Iedere dag, iedere week. Een oudejaarsnachtzoen van Henk Leegte.
Deze oprichtster van Musicians Without Borders gelooft in de verbindende kracht van muziek en daar is veel behoefte aan in deze geïndividualiseerde samenleving. Deze nachtzoen krijgen we van Laura Hassler.
Deze journalist, gepokt en gemazeld in het IKON-gedachtegoed, weet dat je het onderhoud van je morele kompas niet kunt laten versloffen. Deze nachtzoen krijgen we Lejo Schenk.
Deze emeritus hoogleraar Franse letterkunde liet het gereformeerde geloof achter zich maar vond in het taoïsme troost en rust voor zijn geest. Een tweede nachtzoen van Maarten van Buuren.
Deze theatermaker en filosoof ziet schoonheid op straat, in mensen, in ideeën en gedachten, in geschiedenis, in de joodse traditie, ja waarin eigenlijk niet? Deze nachtzoen krijgen we van Jaïr Stranders.
Deze hoboïst ziet het als de taak van het Nederlands Blazers Ensemble om op nieuwjaarsdag het publiek te verrassen met een lach en een traan. Als een goede clown. Een nieuwjaarsnachtzoen van Bart Schneemann.
Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo ontontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden.
Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo ontontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden.
Deze pionier en bedenker van Bevrijdingspop, Dance for Life en Masterpeace put kracht uit mensen die de Nelson in zichzelf wakker kussen. Deze nachtzoen krijgen we van Ilco van der Linde.
Deze buikdanseres en universitair docent wilde als kind altijd meer, altijd verder. Te veel, te ver zei iedereen. Pas in Parijs hoorde ze voor het eerst dat ze niet te veel was. Deze nachtzoen krijgen we van Kaouthar Darmoni.
Deze schrijver en reisjournalist durfde het reizen aanvankelijk niet aan, hoewel het verlangen er van jongs af aan was. Een tweede nachtzoen van Auke Hulst.
In de joodse traditie van deze culturele verbinder komt de dag in de avond tot ontwaken. Het is de tijd van feesten en leven en rituelen. Deze nachtzoen krijgen we van Chantal Suissa.
Deze rabbijn gelooft dat ieder mens op deze wereld het verschil kan maken en een steen in de vijver kan zijn. Een tweede nachtzoen van Marianne van Praag.
Deze theatermaker en filosoof zet op 4 mei theater in als middel om de oorlog betekenis te geven. Van zijn ouders heeft hij geleerd om op een moderne manier om te gaan met een tribale achtergrond. Een tweede nachtzoen van Jaïr ...
Bij deze schrijfster thuis was het woord heel belangrijk. Gelukkig maar, want praten geeft vertrouwen. Ze heeft een tip over de zin die we moeten uitspreken voor we gaan slapen. Een tweede nachtzoen van Sanne Terlouw.
Volgens deze musicus spreekt geen enkel instrument zo direct als de blokfluit, klinkt geen enkele klank zo hemels of hels. Deze nachtzoen krijgen we van Erik Bosgraaf.
Het soefisme is de religie van deze buikdanseres en universitair docent, want soefisme houdt zich niet bezig met regels, maar met de liefde van God en van de mens. Een tweede nachtzoen van Kaouthar Darmoni.
Deze cabaretier maakt een voorstelling die niet over geloof gaat maar wel over zingeving. En hij vertelt over een troostrijke nacht na mooie dagen. Een tweede nachtzoen van Patrick Nederkoorn.
Deze hoofdredacteur van Filosofie Magazine vreest dat we in een tijd leven waarin alle koeien zwart zijn, maar gelukkig is er de filosofie. Deze nachtzoen krijgen we van Leon Heuts.
Als de zon ondergaat, kan een te missen geliefde nog verder weg voelen. Deze rouwdeskundige ontdekte hoe ze juist in de nacht de nabijheid van haar overleden moeder kan ervaren.
Deze journaliste, die gefascineerd is door geradicaliseerde bekeerlingen, gelooft dat we minder bang moeten zijn. Deze nachtzoen krijgen we van Nikki Sterkenburg.
Deze schrijver ontdekte als student dat tbs'ers vooral mensen zijn zoals jij en ik. Hij schreef er een boek over en nu is er een film. Deze nachtzoen krijgen we van Michiel Stroink.
Deze culturele verbinder is jaloers op het Amerikaanse streepje in de taal en wordt daar graag de Nederlandse ambassadeur van. Een tweede nachtzoen van Chantal Suissa.
Deze lichaamsgerichte therapeut ontmoette een vrouw, las een regel en ging zonder geld op weg naar Santiago. Dan gebeurt er veel. Hij schreef er een boek over: Zonder Geld Zorgen. Deze nachtzoen krijgen we van Frank van Haaren.
Deze predikant wil eerst weten wie Jantje is alvorens hij het verhaal van Jezus gaat vertellen, anders heeft zenden geen zin. Een tweede nachtzoen krijgen we van Henk Leegte.
Wat Ramses Shaffy ook moge zingen, deze filosofe en yogi weet dat het 's nachts niet stil is in Amsterdam. Ze stopt ons in met theezaktekstjes. Deze nachtzoen krijgen we van Stine Jensen.
Deze hoboïst raadt ons aan voor het slapen gaan het leven terug te brengen tot een klein vogeltje in de hand. Hij stopt ons in met een serenade. Deze nachtzoen krijgen we van Bart Schneemann.
Deze lichaamsgerichte therapeut ontdekte na een fietstocht naar Santiago - zonder geld op zak - dat hij een missie heeft. En die is hij vervolgens gaan leven. Een tweede nachtzoen van Frank van Haaren.
Deze rituelencoach houdt een pleidooi voor het binnenlaten van het licht in de ochtend en het buitensluiten in de avond. De nachtzoen krijgen we van Annegien Ochtman.
Voor deze predikant is de nacht het moment dat de wereld klein wordt en afgrondelijke gedachten zich aandienen, maar het is ook de plek voor intimiteit. Een nachtzoen van Henk Leegte.
Volgens deze predikant is preken cirkelen rondom een geheim. Je moet je verhouden tot je eigen ziel en angsten. Een nachtzoen van Henk Leegte.
Hoe ontwerp je een speelgoedolifant? Deze grafisch ontwerper zoekt in een overweldigende wereld naar eenvoud. Dezelfde eenvoud die hij ziet als hij 's avonds zijn kinderen instopt.
Nachten zijn met een baby in je buik extra bijzonder. Als zangeres is muziek haar lust en haar leven. Zou ze 's nachts het nieuwe leven in slaap zingen?
Hij was radio-dj, maar begeeft zich nu vol overgave op het spirituele pad. Slapen is voor hem niet zomaar iets dat mensen nu eenmaal doen.
Een verhuizing kan een mens vooral 's nachts stevige kopzorgen opleveren. Deze predikant zit er middenin en vergeet tijdens het tobben dat hij misschien ook gewoon een vraag aan God kan stellen.
In zijn autobiografische roman laat deze schrijver zien dat transgenders niet veel verschillen van andere mensen en spoort hij de lezer aan zichzelf te worden.
Deze filosoof vindt de gedachte dat alles gaat zoals het gaat en niets anders kan zijn dan het is, een opluchting. Het leven stuurt jou, jij niet het leven. Deze nachtzoen krijgen we van Paul Smit.
Deze fotograaf wil - al spelend met zachtheid - de stereotypering en archetypering van mannen en vrouwen tegengaan. Hij zoekt naar een oprechte verbeelding van de liefde. Deze nachtzoen krijgen we van Christopher de Gast.
Voor deze gevluchte harpiste en zangeres biedt muziek troost en is het een middel tot verbinding. Ze stopt ons in met een lied over het geluk van de geur van seringen. Deze nachtzoen krijgen we van Ekaterina Levental.
Deze actrice en zangeres die zichzelf een soulvrouw noemt, vindt het belangrijk dat er meer ruimte komt voor het zwarte verhaal. Ze stopt ons in met een hoopvol lied over verandering.
Voor deze harpist is de relatie met zijn instrument als een liefde met ups en downs. Even dacht hij een grotere liefde te hebben gevonden in de viool, maar uiteindelijk bleek de harp toch de ware. Deze nachtzoen krijgen we van ...
Deze antropologe en schrijfster onderzocht wat er met kindsoldaten in Sierra Leone gebeurde op het moment dat de camera's uitgingen. Ze legt ons op bed met een lied waarvan ze nachtenlang moest huilen. Deze nachtzoen krijgen we ...
Deze schrijver droomt van rust als gemoedstoestand, overdag maar ook 's nachts, zodat hij verlost zal zijn van die regelmatig terugkerende angstdroom. Deze nachtzoen krijgen we van Daan Heerma van Voss.
Lesgeven is voor deze docent levensbeschouwing meer dan alleen kennis overdragen. Op de drempel van de dag deelt ze wat ze aan haar leerlingen in het klaslokaal wil meegeven.