De Nachtzoen

In De Nachtzoen deelt een charismatisch, gloedvol persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Vijf minuten troost in roerige tijden, van maandag t/m zaterdag. Presentatie door Colet van der Ven.
De Nachtzoen Mariecke van den Berg

Mariecke van den Berg

Nachtelijke dromen vertellen iets over je diepste wensen. Dat geldt niet voor deze theoloog en onderzoeker. Zij wordt overdag overspoeld met heuse visioenen. 

De Nachtzoen Ineke Ludikhuize

Ineke Ludikhuize

Zorgen voor een zieke vraagt in de nacht iets anders dan overdag. Deze mantelzorger beleefde met haar inmiddels overleden geliefde bijzondere momenten voor het slapen gaan. 

De Nachtzoen Frank Koerselman

Frank Koerselman

Als je somber bent, kan het moeilijk zijn om 's avonds de slaap te vatten. Het licht maakt plaats voor duisternis en daarmee krijgen donkere gedachten vrij spel. Deze psychiater bemoedigt ons vlak voor wij de nacht in gaan. 

De Nachtzoen Monique Hagen

Monique Hagen

Samen boeken schrijven is echt geen eitje. Zeker niet als je naast elkaar in bed ligt en als de een dan wil slapen, en de ander een kop vol inspiratie heeft. Opschrijven en gaan slapen, luidt het advies van deze kinderboekensch ... 

De Nachtzoen Wynn Heliczer

Wynn Heliczer

Dat nachtmerries niet alleen maar vervelend zijn, blijkt wel uit het verhaal van deze actrice. Ze vertelde erover op social media en kwam zodoende in contact met iemand die een geluidsopname van haar overleden vader had. 

De Nachtzoen Bart Wirtz

Bart Wirtz

Als altsaxofonist treedt hij geregeld op in de avonduren. Steeds weer blaast hij vol overgave de levensadem in zijn instrument. 

De Nachtzoen Marieke Hogeboom

Marieke Hogeboom

Ziek zijn kleurt je blik op de wereld, zeker als je zo ernstig ziek bent als deze maatschappelijk werker. Toch laat zij zich niet door duisternis overmannen. 

De Nachtzoen Garmt Haakma

Garmt Haakma

Ondernemer zijn gaat dag en nacht door. Dat geldt voor velen, en zeker voor deze bierbrouwer. Vol passie geeft hij mensen met weinig arbeidskansen een werkplek. 

De Nachtzoen Krista Steenbergen

Krista Steenbergen

Ooit bracht deze intimiteitscoach vijf dagen en vijf nachten in haar eentje door op een berg. Het leverde haar inzichten op die ze tot op de dag van vandaag met zich meedraagt en doorgeeft. 

De Nachtzoen Rik Zutphen

Rik Zutphen

Op het podium hoopt deze artiest zijn publiek aan te moedigen tot dromen. Hij gaat vaak in het holst van de nacht op pad, op zoek naar inspiratie. 

De Nachtzoen Amma Assante

Amma Assante

Op de nacht volgt een nieuwe dag, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Als een nieuwe periode in je leven aanbreekt, voelt dat soms als een nieuwe morgen. Deze ex-politicus weet dat als geen ander. 

De Nachtzoen Marieke Rijneveld

Marieke Rijneveld

Gaan slapen probeer je elke dag, maar is niet zomaar iets. Deze schrijfster was vaak bibberbang bij het vallen van de avond. Tot ze in groep 3 een belangrijke ontdekking deed. 

De Nachtzoen Jaap Marinus

Jaap Marinus

De nacht is niet voor iedereen een periode van uitrusten. Als deze predikant in opleiding onder de dekens kruipt, doemt de God uit zijn jeugd op. Wat er dan gebeurt, deelt hij vanavond met ons. 

De Nachtzoen Patrick Kicken

Patrick Kicken

Als radio-dj wilde hij heel graag iemand zijn. Dat beïnvloedde ook zijn contact met mooie vrouwen. Tijdens een spirituele zoektocht ontdekte hij dat alles zen is en besloot hij de jacht te staken. 

De Nachtzoen Pieter Kuijpers

Pieter Kuijpers

Vriendjes worden met slapeloze nachten; ga er maar aan staan. Voor deze regisseur is dit geen onmogelijke opgave. Hij ontdekte dat de nacht bij uitstek het dagdeel is om nieuwe creatieve wegen te verkennen. 

De Nachtzoen Annet de Jong

Annet de Jong

Op haar veertiende verloor deze journalist haar vader. Een ingrijpende gebeurtenis, zeker voor het serieuze kind dat zij was. Wat het verlies met haar gedaan heeft, deelt ze met ons. 

De Nachtzoen Esther Porcelijn

Esther Porcelijn

In de nacht dienen angsten zich soms ongefilterd aan. Deze student filosofie heeft omgekeerde hoogtevrees. Ze kan haar ogen opheffen naar de hemel en overdonderd raken van de afstand boven haar. 

De Nachtzoen Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin

De meeste mensen kunnen pas slapen als zij de voorbije dag afsluiten en loslaten. Voor deze broeder werkt dat precies andersom. 's Avonds laat hij al het moois van de dag de revue passeren. 

De Nachtzoen Peter Gordijn

Peter Gordijn

Deze voormalig Apachepiloot werkte jaren voor Defensie. Hij deed op missie in Afghanistan een baanbrekende ontdekking. Nu reist hij in een camper de wereld rond. 

De Nachtzoen Maurice Jonkers

Maurice Jonkers

De chemische industrie was jarenlang de plek van zakendoen voor deze creatieveling. Tot het leven hem een andere kant uit stuurde. In de nacht bereidt hij zich voor op eerste stapjes richting het podium. 

De Nachtzoen Elske DeWall

Elske DeWall

Als de avond valt, bloeit bij deze zangeres de melancholie op. Ze denkt aan de mensen die ze mist, bijvoorbeeld een vriendin die ruim vier jaar geleden overleed. 

De Nachtzoen Eliane Becks Nininahazwe

Eliane Becks Nininahazwe

Bij een diabetescontrole ontdekte deze activiste uit Burundi dat ze drager is van het hiv-virus. Nu reist ze per trein door Nederland om vooroordelen weg te nemen. 

De Nachtzoen Wim Stougie

Wim Stougie

Als predikant ontmoet hij al tientallen jaren mensen die naar de dood toeleven. Nu hij zelf ongeneeslijk ziek is, beleeft deze echtgenoot en vader wat God op de donkerste momenten kan betekenen. 

De Nachtzoen Leon Verdonschot

Leon Verdonschot

Voor veel journalisten is objectief en waardevrij je werk doen een wet. Deze schrijver ervaart dat anders. Hij klimt pas in de pen als hij bewondering voelt voor de mens die hij beschrijft. 

De Nachtzoen Ramon Roelofs

Ramon Roelofs

De nachten van deze producent en zenleraar zijn niet zelden wild. Hij reisde jarenlang de wereld rond als hardcore-dj Charly Lownoise. Nu zoekt hij ook op andere plekken dan het podium plezier. 

De Nachtzoen Wilma Veen

Wilma Veen

Twee keer kreeg deze kunstenares een hartstilstand. De nachten in het ziekenhuis stonden bol van grote vragen en tobberijen. Tot ze ontdekte waar rust te vinden is. 

De Nachtzoen Marieta van Driel

Marieta van Driel

Deze journalist is de drijvende kracht achter Lazarus, een online platform over geloofsvernieuwing. In haar eigen leven zette een scheiding haar relatie met God op de kop. 

De Nachtzoen Felicita Vos

Felicita Vos

Zonder zonlicht zoeken naar iets wat je verloren bent, doe je alleen als je dat heel graag terug wilt. Deze schrijfster ontdekte tijdens nachtelijk zoeken de schoonheid van de dageraad. 

De Nachtzoen Leon Rasser

Leon Rasser

Wie soms wel negen maanden op zee de nachten doorbrengt, kan voor een luisterend oor altijd terecht bij deze havendominee. Aan land zet hij het bier voor zeelieden koud. 

De Nachtzoen Tonnie Dieleman

Tonnie Dieleman

Deze Zeeuwse artiest is wars van clichés. Hij zoekt zingend als Broeder Dieleman naar wat echt is, en mooi. Vannacht is dat een mens die God hoort in een koolzaadveld. 

De Nachtzoen Jan Swinkels - De Nachtzoen

Jan Swinkels - De Nachtzoen

Voor deze psychiater is het een diep menselijk fenomeen om het lot te aanvaarden. En dat is moeilijk, want de mens is ingesteld op lust. Deze nachtzoen krijgen we van Jan Swinkels. 

De Nachtzoen Lotte Pen - De Nachtzoen

Lotte Pen - De Nachtzoen

Deze saxofoniste wordt wild van verbindingen leggen en muziek is daar een prachtig middel voor. Deze nachtzoen krijgen we van Lotte Pen. 

De Nachtzoen Anne Büdgen - De Nachtzoen

Anne Büdgen - De Nachtzoen

Al schrijvend creëer je als een koning je eigen universum en dat geeft deze auteur een machtig en gelukkig gevoel. Deze nachtzoen krijgen we van Anne Büdgen. 

De Nachtzoen Ola Mafaalani

Ola Mafaalani

Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Manfred van Doorn

Manfred van Doorn

In deze aflevering Manfred van Doorn. Hij is leiderschapstrainer en heeft van zijn vele opgelopen levensbutsen stuk voor stuk kostbare en vruchtbare schatten gemaakt. Want met onze eigen ontwikkeling kunnen we de wereld dienen. 

De Nachtzoen Marian Mudder

Marian Mudder

In deze aflevering Marian Mudder. Velen van ons kennen haar als de mooie rode agente van Baantjer. Maar ze schrijft ook romans. Over... hoe kan het ook anders... de liefde... Zij stopt ons in: Marian Mudder. 

De Nachtzoen Pieter van de Rest

Pieter van de Rest

In deze aflevering Pieter van de Rest. Ooit was hij ambitieus, sportief en materialistisch. Sinds hij een donorhart heeft is ook de verlengde wedstrijd voorbij en leeft hij in blessuretijd. Deze nachtzoen krijgen we van Pieter ... 

De Nachtzoen Ruurd Bierman

Ruurd Bierman

In deze aflevering Ruurd Bierman. Jaren zat hij in de raad van bestuur van de omroep. Nu werkt hij aan een gezamenlijke toekomstvisie van 52 Europese Omroepen. Zijn nachten zijn onherkenbaar veranderd. Deze nachtzoen komt van R ... 

De Nachtzoen Roos Rebergen

Roos Rebergen

In deze aflevering Roos Rebergen. Haar nachten gaan haar makkelijker af dan de dagen. Ze verlangt naar heel veel liefde. Met haar band Roosbeef verovert ze hart na hart. Nu zijn wij aan de beurt. Hier zijn: Hond Bert en Roos Re ... 

De Nachtzoen Saartje van Camp

Saartje van Camp

In deze aflevering Saartje van Camp. Ozewiezewoze wiezewalla kristalla. We kennen 

De Nachtzoen Willem Schoonen

Willem Schoonen

In deze aflevering Willem Schoonen. Hij is de baas van dagblad Trouw. Onze dag is net een krant: hij begint leeg. Wat een kansen biedt dat toch keer op keer. Maar de baas van een dagblad...wat doet dat met 

De Nachtzoen Youssef Azghari

Youssef Azghari

Hij weet als geen ander hoe je bruggen bouwt. Dat komt omdat hij trouwde met een Nederlandse vrouw. Ze kregen samen een zoontje. Deze nachtzoen krijgen we van de Marokkaans-Nederlandse Youssef Azghari. In deze aflevering Yousse ... 

De Nachtzoen Vincent Icke

Vincent Icke

In deze aflevering Vincent Icke. Hij gelooft sterk in de wetenschap als vooruitgang maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Want hoe flikt de aarde het toch dat de maan er rondjes omheen draait? Deze nachtzoen komt van s ... 

De Nachtzoen Tijn Touber

Tijn Touber

In deze aflevering Tijn Touber. De Nachtzoen. Doordat hij al zo lang mediteert maakt hij een enorme ontwikkeling door. Het licht en het donker, hij komt het allemaal tegen en dat maakt hem nou juist zo compleet en sterk. Hij de ... 

De Nachtzoen Ola Mafalaani

Ola Mafalaani

In deze aflevering Ola Mafaalani. Haar wieg stond in Syrie, haar kinderbedje in Duitsland. En nu is ze de moeder van het Noord Nederlands Toneel. Ze houdt van de klassieken en van lastige morele vragen aan haar publiek. Maar va ... 

De Nachtzoen Lucille Werner

Lucille Werner

In deze aflevering Lucille Werner. We kennen haar van Lingo, en van de Missverkiezing. Ze zet zich in voor mensen met een handicap. Want ze weet als geen ander waar ze het over heeft. Deze nachtzoen krijgen we van: Lucille Werner. 

De Nachtzoen Herman Finkers

Herman Finkers

In deze aflevering Herman Finkers. Zelf kent hij het niet. Angst voor Gods toorn. Want hij weet dat God hem net zo hard nodig heeft als andersom. Toch weet hij dat ze bestaan. Mensen die niet durven slapen omdat ze bang zijn. D ... 

De Nachtzoen Han de Wit

Han de Wit

In deze aflevering Han de Wit. Wat wij misschien niet wisten en wat hij wel weet is dat al onze emoties uit dezelfde bron komen. Dus als je boos gaat slapen, kun je met het grootste gemak daar vreugde van maken. Let maar eens o ... 

De Nachtzoen Fons de Poel

Fons de Poel

In deze aflevering Fons de Poel. Deze anchorman, Brandpuntaanvoerder en journalist in hart en nieren is tijdens het klimmen der jaren aan het veranderen. Net als wij. 

De Nachtzoen Ester Naomi Perquin (1)

Ester Naomi Perquin (1)

In deze aflevering Ester Naomi Perquin.Wie ben je? Dat vraagt ze zich af als ze haar zoontje ziet. Ben je gelukkig? Zo langzamerhand maakt hij zich los van zijn moeder en wat dat oplevert voor de nacht? Hoor het van prijswinnen ... 

De Nachtzoen Christopher Coppes

Christopher Coppes

In deze aflevering Christopher Coppes. Morgen wordt een andere dag dan alle andere, omdat we vannacht een opdracht meekrijgen. Het gaat over de liefdeskracht van een moeder voor haar kind, en dan een miljoen maal vermenigvuldig ... 

De Nachtzoen Anne van Egmond

Anne van Egmond

In deze aflevering Anne van Egmond. Zij leeft met het rode lampje. Het rode lampje in de radio, waar ze als kind al in wilde duiken. Met haar prachtige stem en onvoorstelbare muziekkennis presenteert ze nu radio bij RTV Noord H ... 

De Nachtzoen Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt

In deze aflevering Anja Meulenbelt. Zijn de nachten rijker als je die met een man doorbrengt, of kun je vrede sluiten met het feit dat je alleen bent? Als feministe van het eerste uur heeft zij haar les geleerd. Wat ziet zij al ... 

De Nachtzoen Albert Foekema

Albert Foekema

In deze aflevering Albert Foekema. Iedere dag kan zomaar verandering brengen. Al duurt het soms even voordat je het door hebt. Zo kwam hij er pas op zijn zestigste achter dat hij nog een schat in huis had. En wat dat hem gebrac ... 

De Nachtzoen Stevo Akkerman

Stevo Akkerman

In deze aflevering Stevo Akkerman. Onlangs schreef hij het boek Donderdagmiddag dochter. Over zijn stervende kind. En over zijn veranderende geloof. Deze nachtzoen krijgen we van schrijver en Trouw-journalist Stevo Akkerman. 

De Nachtzoen Manon Kroezen

Manon Kroezen

Soms verlaat je in je leven de haven om op reis te gaan, zonder te weten waar het schip strandt. Dat geldt zeker voor Manon Kroezen. Deze cabaretière belandde achter een keyboard met een snikkende man naast zich, die leed aan ... 

De Nachtzoen David Bade

David Bade

David Bade, beeldend kunstenaar, zit vol grote ideeën over kunst en over het leven. Maar hij kan ook praktische tips uitdelen. Voor overdag én in de nacht. 

De Nachtzoen Cocky Drost

Cocky Drost

Cocky Drost luisterde als jong meisje al naar bevlogen teksten uit de Bijbel. Bijvoorbeeld een bijzondere psalm waarin de nacht werd genoemd, en die voor deze relatietherapeut iets totaal anders is gaan betekenen. 

De Nachtzoen David Bade

David Bade

De kleine uurtjes laten wat geweest is achter en maken ruimte voor het mooie dat nog komt. Tijd om met David Bade, beeldend kunstenaar, te fantaseren over nieuwe kunstwerken. 

De Nachtzoen Tim Knoote

Tim Knoote

Hokjes die duidelijkheid verschaffen: wat is de mens er dol op. Tim Knoote, gepassioneerde twintiger, grijpt zijn kans en laat het kaartenhuis instorten door grote vragen te stellen. Wat maakt een ervaring tot psychose, en is d ... 

De Nachtzoen Anouk Kragtwijk

Anouk Kragtwijk

Spreekbeurten en werkstukken van vroeger zijn vaak gethematiseerd aan de hand van hobby's en huisdieren. Voor journalist Anouk Kragtwijk gold dat niet en zat de ernst van de zaak er al jong in, met alle gevolgen van dien. 

De Nachtzoen Liesbeth Labeur

Liesbeth Labeur

Een mens kan in de loop der jaren totaal anders zijn gaan aankijken tegen de grote dingen van het leven. Tegenover de liefde, de dood, of God. Toch gaan sommige inspirators met gemak een leven lang mee. Een nachtzoen van kunste ... 

De Nachtzoen Thomas van Kleef

Thomas van Kleef

Thomas van Kleef, inmiddels monnik, nam een radicale beslissing waar hij zich nog dagelijks op beroept. 

De Nachtzoen Frank van Essen

Frank van Essen

De mens kijkt al vele beschavingen naar boven op de late avond. Naar de hemellichamen en naar de zwijgende duisternis die daarachter schuilgaat. Ook voor Frank van Essen, muzikant en componist, een blijvende inspiratiebron.