De Nachtzoen

In De Nachtzoen deelt een charismatisch, gloedvol persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Vijf minuten troost in roerige tijden, van maandag t/m zaterdag. Presentatie door Colet van der Ven.
De Nachtzoen Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman

Soms ontdek je zomaar een nog onontdekte kant in jezelf. Het overkwam deze topvrouw toen ze luisterde naar de muziek van een heel bijzondere artiest. 

De Nachtzoen Kim Hoorweg

Kim Hoorweg

De late avond is voor veel mensen het ideale dagdeel om te delen wat je werkelijk bezighoudt. Deze jazzzangeres vertelt over haar worsteling met de grote vragen van het leven, en over twee dierbare troosters. 

De Nachtzoen Gustaaf Rutgers

Gustaaf Rutgers

Op een dag wist deze kunstschilder en mysticus in wording het: Ik koop een knuffelaap. Niet voor een buurkind, neefje of pasgeboren baby, maar voor zichzelf. 

De Nachtzoen Alida Dors

Alida Dors

Een droom laat je hart iets wensen, zingt Assepoester. Deze choreograaf en danser kreeg de waarde van dromen met de paplepel ingegoten. 

De Nachtzoen Johannes van den Akker

Johannes van den Akker

Eten, drinken, een luisterend oor. Wat is het ultieme dat een mens aan een ander geven kan? Deze bewoner van het Kleiklooster in de Bijlmer heeft wel een idee en vertelt erover. 

De Nachtzoen Roos Schlikker

Roos Schlikker

Zoekt iemand op straat verward naar sleutels? Schiet haar of hem te hulp, zegt deze auteur en journalist. Ze dook voor haar nieuwste boek 'Moeder van glas' in het leven van haar overleden moeder en deed nieuwe wijsheden op. 

De Nachtzoen Marcia Goddard

Marcia Goddard

Deze neurowetenschapper maakt zich op de late avond hard voor het belang van slapen. Dus nog even kijken en dan 3, 2, 1, naar bed. 

De Nachtzoen Martijn Hillenius

Martijn Hillenius

Hij zag zichzelf in de loop van zijn leven steeds minder tobben. Vlak voor het slapengaan doet hij letterlijk een boekje open over wat en wie hem daarbij geholpen heeft. 

De Nachtzoen Tjitske Volkerink

Tjitske Volkerink

Had ik dat wel kunnen zeggen? Ben ik niet stom geweest? In bed kunnen tobberige hoofden zich nog 'ns flink laten gelden. Deze kerkelijk pionier en presentator weet raad. 

De Nachtzoen Liesbeth Goedbloed

Liesbeth Goedbloed

Sommige mensen verlangen terug naar hun kindertijd, maar dat geldt niet voor iedereen. Deze vertaler en dichter deelt op de late avond iets over haar pijn van vroeger. 

De Nachtzoen Robin van Wechem

Robin van Wechem

Tanden poetsen, gezicht wassen, nachtcrème opdoen. Zonder dat je het doorhebt, gebruik je voor het slapengaan al heel wat gekkigheid, zegt deze onderzoeksjournalist. 

De Nachtzoen Cyril Directie

Cyril Directie

Zijn wilde weekenden staan in schril contrast met het ritme van doordeweeks. Vannacht drumt dit muzikale talent ons zonder moeite in slaap. 

De Nachtzoen Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman

Deze topvrouw opereert in een mannenwereld en ontdekte in de loop der jaren wat wijsheid is. Ongepaste vragen van de andere helft van de wereldbevolking laat ze moeiteloos oplossen in het niets. 

De Nachtzoen Anton de Wit

Anton de Wit

Deze hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad is groot fan van rituelen. Zijn vier kinderen bedenken ze zelf, tot zijn genoegen. Elke dag dezelfde grap, en voor het slapen gaan dezelfde gesprekken. 

De Nachtzoen Anouk Puister

Anouk Puister

Met een druk leven en net geboren gezinsuitbreiding was deze slaapcoach toe aan een aantal nachten goed slapen in het mooie Portugal. Dat pakte anders uit dan ze hoopte. 

De Nachtzoen Gustaaf Rutgers

Gustaaf Rutgers

Door een weiland lopen is na de nachtzoen van deze kunstschilder en domineeszoon nooit meer hetzelfde. Hij kijkt eens goed in het oog van een koe en wist dat zijn leven voorgoed veranderd was. 

De Nachtzoen Elize de Mul

Elize de Mul

Deze techniekfilosoof weet uit ervaring dat slapen niet altijd de beste nachtelijke tijdsbesteding is. Ze dwaalde op een nacht rond in een veld vol suikerriet, draaide zich om, en zag een groot wonder. 

De Nachtzoen Godian Ejiogu

Godian Ejiogu

Wat moet er gebeuren met de mensen die zijn vader het leven ontnamen? Deze voorganger uit Nigeria mocht beslissen. Hij kroop door het oog van de naald en besloot wat niemand voor mogelijk hield. 

De Nachtzoen Glynis Terborg

Glynis Terborg

Voor sommige mensen is het avondritueel niet zomaar iets. Deze schrijver en kunstenares brengt ons van de dagelijkse verzorging van haar kapsel naar idealen die diep in haar vervlochten zijn. 

De Nachtzoen Rob Timmerman

Rob Timmerman

Vanuit je warme bed is de nacht een heel andere ervaring dan ver weg van huis op zee. Deze tv-redacteur springt in de bres voor de vluchtende medemens. 

De Nachtzoen Sherry Dyanne

Sherry Dyanne

Als artiest zal ze er alles aan doen om vanaf het podium je aandacht te trekken, op welk moment van de dag dan ook. Toch heeft deze jazzzangeres een voorkeur voor de avond. 

De Nachtzoen Lieve Joris

Lieve Joris

Deze schrijver heeft jarenlang de wereld rondgereisd. Dat leverde haar niet alleen overdag bijzondere ervaringen op. Ze vertelt over die ene nacht in Congo. 

De Nachtzoen Welmoed Vlieger

Welmoed Vlieger

Deze promovenda en columnist houdt zich volop bezig met de innerlijke mens. Als het buiten donker is, grijpt zij haar kans om te delen wat er werkelijk toedoet. 

De Nachtzoen Leidy Zijlstra

Leidy Zijlstra

Zo vlak voordat je je ogen sluit, zou je zomaar kunnen liggen tobben over de labrador, teckel of chihuahua die jou als eigenaar tot wanhoop drijft. Geen paniek, hulp is onderweg. 

De Nachtzoen Adelheid Roosen

Adelheid Roosen

Deze bevlogen theatermaker schuwt grote thema's van het leven niet. Vanavond doet ze uit de doeken wat zich in haar binnenkamer afspeelt. 

De Nachtzoen Dirk van de Glind

Dirk van de Glind

Het duister van de nacht kan zomaar de ruimte geven aan alles wat jou angst inboezemt. Deze docent levensbeschouwing spreekt uit ervaring en geeft wijze raad. 

De Nachtzoen Nienke Wijnants

Nienke Wijnants

'Mamma, zullen we een filmpje kijken?' Een vraag van haar dochter die deze psycholoog terugbracht bij bijzondere jeugdherinneringen voor het slapengaan. 

De Nachtzoen Yonathan Keren

Yonathan Keren

Zijn vader vocht mee als Jood in de Zesdaagse Oorlog. Op een dag besefte deze inmiddels procesbegeleider dat zijn verleden is doorspekt met conflict. Hoe legt hij ons op bed? Een Nachtzoen van Yonathan Keren. 

De Nachtzoen Eva Meijer

Eva Meijer

Een donkere nacht roept bij deze schrijver en filosoof herinneringen op uit een moeilijke periode uit haar leven. Ze ging op onderzoek uit en ontdekte niet de enige te zijn. 

De Nachtzoen Lieve Joris

Lieve Joris

Na een leven lang reizen was deze schrijver er eindelijk aan toe: het optekenen van haar familiegeschiedenis. Het bracht haar dichter bij vroeger dan ze vooraf voor mogelijk hield. 

De Nachtzoen Geerteke van Lierop

Geerteke van Lierop

Haar grote liefde overleed aan het begin van hun pad samen. De nachten waren aardedonker voor deze acteur en schrijver. Hoe bracht zij de kleine uurtjes door? 

De Nachtzoen Rik Zweers

Rik Zweers

Deze student uit Zwolle mag zich een jaar lang de Jonge Theoloog des Vaderlands noemen. Hij gunt iedereen een 'uit de kastervaring'. 

De Nachtzoen Sylvia Mullaart Bonn

Sylvia Mullaart Bonn

Deze yogalerares heeft naar eigen zeggen als baby in de buik van haar moeder leren ontspannen bij cellomuziek. Nu geeft ze haar talent door aan de vrouwen én mannen die haar ontmoeten. 

De Nachtzoen Elise Brouwer

Elise Brouwer

Ze geeft les aan de pabo, maar schrijven is haar lieve lust. In een donkere periode in haar leven hield ze een dagboek bij dat nu uitgegeven op haar schoot ligt: Woestijnregen. 

De Nachtzoen Addy van der Woerd

Addy van der Woerd

Deze net afgestudeerde theoloog is niet meer dezelfde jongen als jaren geleden aan het begin van zijn studie. Op deze late avond durft hij een paar van zijn nieuwe inzichten te delen. 

De Nachtzoen Eva Meijer

Eva Meijer

Kippen geven de mensen in hun omgeving namen en vleermuizen roddelen wat af. Deze filosoof, beeldend kunstenaar en schrijver raakt er niet over uitgepraat. 

De Nachtzoen Geeske Hovingh

Geeske Hovingh

Oogjes dicht, snaveltjes toe. Niet voor iedereen zijn de laatste momenten voor het slapengaan vredig. Deze coördinator in het Wereldhuis in Amsterdam piekert wat af. 

De Nachtzoen Rob Timmerman

Rob Timmerman

Deze tv-redacteur stond op een kruispunt en wist niet welke kant hij op moest gaan. Nu wenst hij iedereen de wijsheid van een persoonlijke crisis toe. 

De Nachtzoen Juan Martinez

Juan Martinez

Deze baritonsaxofonist bloeit op in de nacht. De dageraad weet hem te raken zoals geen ander dagdeel dat kan. Vanavond legt hij ons op bed met de diepe klanken van zijn instrument. 

De Nachtzoen Martine Oldhoff

Martine Oldhoff

Voor deze promovenda theologie is een avondritueel in het bijzonder haar zo dierbaar en vertrouwd, dat ze het vol overtuiging doorgeeft aan haar kinderen. 

De Nachtzoen Geerteke van Lierop

Geerteke van Lierop

Ze verloor haar grote liefde door de dood en leerde het leven op een nieuwe manier kennen. Laat je ontroeren door deze acteur en schrijver. 

De Nachtzoen Annemarie Foppen

Annemarie Foppen

Wie is jouw gedroomde leider? In een wereld die voortdurend verandert zoekt deze theoloog naar wat er echt toe doet. Ze wordt in haar zoektocht bijgestaan door een Amerikaanse bestsellerauteur. 

De Nachtzoen Adelheid Roosen

Adelheid Roosen

Voor de een is de nacht simpelweg de afwezigheid van zonlicht op jouw vertrouwde plek op aarde. Voor de ander is de nacht een werkelijkheid vol unieke dimensies. 

De Nachtzoen Dirk van de Glind

Dirk van de Glind

Deze docent levensbeschouwing komt uit een behoudende kerk en ontdekte gaandeweg wat wél bij hem past. Nu geeft hij zijn opgedane levenswijsheid door in het klaslokaal. 

De Nachtzoen Nienke Wijnants

Nienke Wijnants

Deze psycholoog werd bekend met haar boek 'Het dertigersdilemma'. Ze blijft zich verdiepen in de grote vragen van twintigers en dertigers en legt ons vanavond op bed. 

De Nachtzoen Sherry Dyanne

Sherry Dyanne

Als artiest zal ze er alles aan doen om vanaf het podium je aandacht te trekken, op welk moment van de dag dan ook. Toch heeft deze jazzzangeres een voorkeur voor de avond. 

De Nachtzoen Eva Meijer

Eva Meijer

Een donkere nacht roept bij deze schrijver en filosoof herinneringen op uit een moeilijke periode uit haar leven. Ze ging op onderzoek uit en ontdekte niet de enige te zijn. 

De Nachtzoen Lieve Joris

Lieve Joris

Deze schrijver heeft jarenlang de wereld rondgereisd. Dat leverde haar niet alleen overdag bijzondere ervaringen op. Ze vertelt over die ene nacht in Congo. 

De Nachtzoen Rob Timmerman

Rob Timmerman

Vanuit je warme bed is de nacht een heel andere ervaring dan ver weg van huis op zee. Deze tv-redacteur springt in de bres voor de vluchtende medemens. 

De Nachtzoen Geeske Hovingh

Geeske Hovingh

Ze kwam net van de middelbare school en wist niet wat ze met haar leven wilde. Ze reisde af naar een ver land om 85 kindjes les te geven. Nu werkt ze in het Wereldhuis van Amsterdam. Een tweede Nachtzoen van Geeske Hovingh. 

De Nachtzoen Nienke Wijnants

Nienke Wijnants

'Mamma, zullen we een filmpje kijken?' Een vraag van haar dochter die deze psycholoog terugbracht bij bijzondere jeugdherinneringen voor het slapengaan. 

De Nachtzoen Yonathan Keren

Yonathan Keren

Zijn vader vocht mee als Jood in de Zesdaagse Oorlog. Op een dag besefte deze inmiddels procesbegeleider dat zijn verleden is doorspekt met conflict. Hoe legt hij ons op bed? Een Nachtzoen van Yonathan Keren. 

De Nachtzoen Welmoed Vlieger

Welmoed Vlieger

Deze promovenda en columnist houdt zich volop bezig met de innerlijke mens. Als het buiten donker is, grijpt zij haar kans om te delen wat er werkelijk toe doet. 

De Nachtzoen Leidy Zijlstra

Leidy Zijlstra

Zo vlak voordat je je ogen sluit, zou je zomaar kunnen liggen tobben over de labrador, teckel of chihuahua die jou als eigenaar tot wanhoop drijft. Geen paniek, hulp is onderweg. 

De Nachtzoen Adelheid Roosen

Adelheid Roosen

Deze bevlogen theatermaker schuwt grote thema's van het leven niet. Vanavond doet ze uit de doeken wat zich in haar binnenkamer afspeelt. 

De Nachtzoen Dirk van de Glind

Dirk van de Glind

Het duister van de nacht kan zomaar de ruimte geven aan alles wat jou angst inboezemt. Deze docent levensbeschouwing spreekt uit ervaring en geeft wijze raad. 

De Nachtzoen Geeske Hovingh

Geeske Hovingh

Oogjes dicht, snaveltjes toe. Niet voor iedereen zijn de laatste momenten voor het slapengaan vredig. Deze coördinator in het Wereldhuis in Amsterdam piekert wat af. 

De Nachtzoen Nienke Wijnants

Nienke Wijnants

Deze psycholoog werd bekend met haar boek 'Het dertigersdilemma'. Ze blijft zich verdiepen in de grote vragen van twintigers en dertigers en legt ons vanavond op bed. 

De Nachtzoen Geerteke van Lierop

Geerteke van Lierop

Haar grote liefde overleed aan het begin van hun pad samen. De nachten waren aardedonker voor deze acteur en schrijver. Hoe bracht zij de kleine uurtjes door? 

De Nachtzoen Lieve Joris

Lieve Joris

Na een leven lang reizen was deze schrijver er eindelijk aan toe: het optekenen van haar familiegeschiedenis. Het bracht haar dichter bij vroeger dan ze vooraf voor mogelijk hield. 

De Nachtzoen Rob Timmerman

Rob Timmerman

Deze tv-redacteur stond op een kruispunt en wist niet welke kant hij op moest gaan. Nu wenst hij iedereen de wijsheid van een persoonlijke crisis toe. 

De Nachtzoen Rik Zweers

Rik Zweers

Deze student uit Zwolle mag zich een jaar lang de Jonge Theoloog des Vaderlands noemen. Hij gunt iedereen een 'uit de kastervaring'. 

De Nachtzoen Sylvia Mullaart Bonn

Sylvia Mullaart Bonn

Deze yogalerares heeft naar eigen zeggen als baby in de buik van haar moeder leren ontspannen bij cellomuziek. Nu geeft ze haar talent door aan de vrouwen én mannen die haar ontmoeten. 

De Nachtzoen Elise Brouwer

Elise Brouwer

Ze geeft les aan de pabo, maar schrijven is haar lieve lust. In een donkere periode in haar leven hield ze een dagboek bij dat nu uitgegeven op haar schoot ligt: Woestijnregen. 

De Nachtzoen Addy van der Woerd

Addy van der Woerd

Deze net afgestudeerde theoloog is niet meer dezelfde jongen als jaren geleden aan het begin van zijn studie. Op deze late avond durft hij een paar van zijn nieuwe inzichten te delen. 

De Nachtzoen Eva Meijer

Eva Meijer

Kippen geven de mensen in hun omgeving namen en vleermuizen roddelen wat af. Deze filosoof, beeldend kunstenaar en schrijver raakt er niet over uitgepraat. 

De Nachtzoen Adelheid Roosen

Adelheid Roosen

Voor de een is de nacht simpelweg de afwezigheid van zonlicht op jouw vertrouwde plek op aarde, voor de ander is de nacht een werkelijkheid vol unieke dimensies. 

De Nachtzoen Dirk van de Glind

Dirk van de Glind

Deze docent levensbeschouwing komt uit een behoudende kerk en ontdekte gaandeweg wat wél bij hem past. Nu geeft hij zijn opgedane levenswijsheid door in het klaslokaal. 

De Nachtzoen Juan Martinez

Juan Martinez

Deze baritonsaxofonist bloeit op in de nacht. De dageraad weet hem te raken zoals geen ander dagdeel dat kan. Vanavond legt hij ons op bed met de diepe klanken van zijn instrument. 

De Nachtzoen Martine Oldhoff

Martine Oldhoff

Voor deze promovenda theologie is een avondritueel in het bijzonder haar zo dierbaar en vertrouwd, dat ze het vol overtuiging doorgeeft aan haar kinderen. 

De Nachtzoen Geerteke van Lierop

Geerteke van Lierop

Ze verloor haar grote liefde door de dood en leerde het leven op een nieuwe manier kennen. Laat je ontroeren door deze acteur en schrijver. 

De Nachtzoen Annemarie Foppen

Annemarie Foppen

Wie is jouw gedroomde leider? In een wereld die voortdurend verandert zoekt deze theoloog naar wat er echt toe doet. Ze wordt in haar zoektocht bijgestaan door een Amerikaanse bestsellerauteur.