De Nachtzoen

In De Nachtzoen deelt een charismatisch, gloedvol persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Vijf minuten troost in roerige tijden, van maandag t/m zaterdag. Presentatie door Colet van der Ven.
De Nachtzoen Joan Nederhof

Joan Nederhof

Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo ontontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Ilco van der Linde

Ilco van der Linde

Deze pionier en bedenker van Bevrijdingspop, Dance for Life en Masterpeace put kracht uit mensen die de Nelson in zichzelf wakker kussen. Deze nachtzoen krijgen we van Ilco van der Linde. 

De Nachtzoen Kaouthar Darmoni

Kaouthar Darmoni

Deze buikdanseres en universitair docent wilde als kind altijd meer, altijd verder. Te veel, te ver zei iedereen. Pas in Parijs hoorde ze voor het eerst dat ze niet te veel was. Deze nachtzoen krijgen we van Kaouthar Darmoni. 

De Nachtzoen Auke Hulst

Auke Hulst

Deze schrijver en reisjournalist durfde het reizen aanvankelijk niet aan, hoewel het verlangen er van jongs af aan was. Een tweede nachtzoen van Auke Hulst. 

De Nachtzoen Chantal Suissa

Chantal Suissa

In de joodse traditie van deze culturele verbinder komt de dag in de avond tot ontwaken. Het is de tijd van feesten en leven en rituelen. Deze nachtzoen krijgen we van Chantal Suissa. 

De Nachtzoen Marianne van Praag

Marianne van Praag

Deze rabbijn gelooft dat ieder mens op deze wereld het verschil kan maken en een steen in de vijver kan zijn. Een tweede nachtzoen van Marianne van Praag. 

De Nachtzoen Jaïr Stranders

Jaïr Stranders

Deze theatermaker en filosoof zet op 4 mei theater in als middel om de oorlog betekenis te geven. Van zijn ouders heeft hij geleerd om op een moderne manier om te gaan met een tribale achtergrond. Een tweede nachtzoen van Jaïr ... 

De Nachtzoen Sanne Terlouw

Sanne Terlouw

Bij deze schrijfster thuis was het woord heel belangrijk. Gelukkig maar, want praten geeft vertrouwen. Ze heeft een tip over de zin die we moeten uitspreken voor we gaan slapen. Een tweede nachtzoen van Sanne Terlouw. 

De Nachtzoen Erik Bosgraaf

Erik Bosgraaf

Volgens deze musicus spreekt geen enkel instrument zo direct als de blokfluit, klinkt geen enkele klank zo hemels of hels. Deze nachtzoen krijgen we van Erik Bosgraaf. 

De Nachtzoen Kaouthar Darmoni

Kaouthar Darmoni

Het soefisme is de religie van deze buikdanseres en universitair docent, want soefisme houdt zich niet bezig met regels, maar met de liefde van God en van de mens. Een tweede nachtzoen van Kaouthar Darmoni. 

De Nachtzoen Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn

Deze cabaretier maakt een voorstelling die niet over geloof gaat maar wel over zingeving. En hij vertelt over een troostrijke nacht na mooie dagen. Een tweede nachtzoen van Patrick Nederkoorn. 

De Nachtzoen Leon Heuts

Leon Heuts

Deze hoofdredacteur van Filosofie Magazine vreest dat we in een tijd leven waarin alle koeien zwart zijn, maar gelukkig is er de filosofie. Deze nachtzoen krijgen we van Leon Heuts. 

De Nachtzoen Daan Westerink

Daan Westerink

Als de zon ondergaat, kan een te missen geliefde nog verder weg voelen. Deze rouwdeskundige ontdekte hoe ze juist in de nacht de nabijheid van haar overleden moeder kan ervaren. 

De Nachtzoen Nikki Sterkenburg

Nikki Sterkenburg

Deze journaliste, die gefascineerd is door geradicaliseerde bekeerlingen, gelooft dat we minder bang moeten zijn. Deze nachtzoen krijgen we van Nikki Sterkenburg. 

De Nachtzoen Michiel Stroink

Michiel Stroink

Deze schrijver ontdekte als student dat tbs'ers vooral mensen zijn zoals jij en ik. Hij schreef er een boek over en nu is er een film. Deze nachtzoen krijgen we van Michiel Stroink. 

De Nachtzoen Chantal Suissa

Chantal Suissa

Deze culturele verbinder is jaloers op het Amerikaanse streepje in de taal en wordt daar graag de Nederlandse ambassadeur van. Een tweede nachtzoen van Chantal Suissa. 

De Nachtzoen Frank van Haaren

Frank van Haaren

Deze lichaamsgerichte therapeut ontmoette een vrouw, las een regel en ging zonder geld op weg naar Santiago. Dan gebeurt er veel. Hij schreef er een boek over: Zonder Geld Zorgen. Deze nachtzoen krijgen we van Frank van Haaren. 

De Nachtzoen Henk Leegte

Henk Leegte

Deze predikant wil eerst weten wie Jantje is alvorens hij het verhaal van Jezus gaat vertellen, anders heeft zenden geen zin. Een tweede nachtzoen krijgen we van Henk Leegte. 

De Nachtzoen Stine Jensen

Stine Jensen

Wat Ramses Shaffy ook moge zingen, deze filosofe en yogi weet dat het 's nachts niet stil is in Amsterdam. Ze stopt ons in met theezaktekstjes. Deze nachtzoen krijgen we van Stine Jensen. 

De Nachtzoen Bart Schneemann

Bart Schneemann

Deze hoboïst raadt ons aan voor het slapen gaan het leven terug te brengen tot een klein vogeltje in de hand. Hij stopt ons in met een serenade. Deze nachtzoen krijgen we van Bart Schneemann. 

De Nachtzoen Frank van Haaren

Frank van Haaren

Deze lichaamsgerichte therapeut ontdekte na een fietstocht naar Santiago - zonder geld op zak - dat hij een missie heeft. En die is hij vervolgens gaan leven. Een tweede nachtzoen van Frank van Haaren. 

De Nachtzoen Annegien Ochtman

Annegien Ochtman

Deze rituelencoach houdt een pleidooi voor het binnenlaten van het licht in de ochtend en het buitensluiten in de avond. De nachtzoen krijgen we van Annegien Ochtman. 

De Nachtzoen Henk Leegte

Henk Leegte

Voor deze predikant is de nacht het moment dat de wereld klein wordt en afgrondelijke gedachten zich aandienen, maar het is ook de plek voor intimiteit. Een nachtzoen van Henk Leegte. 

De Nachtzoen Henk Leegte (2)

Henk Leegte (2)

Volgens deze predikant is preken cirkelen rondom een geheim. Je moet je verhouden tot je eigen ziel en angsten. Een nachtzoen van Henk Leegte. 

De Nachtzoen Floris Hovers

Floris Hovers

Hoe ontwerp je een speelgoedolifant? Deze grafisch ontwerper zoekt in een overweldigende wereld naar eenvoud. Dezelfde eenvoud die hij ziet als hij 's avonds zijn kinderen instopt. 

De Nachtzoen Anne Chris

Anne Chris

Nachten zijn met een baby in je buik extra bijzonder. Als zangeres is muziek haar lust en haar leven. Zou ze 's nachts het nieuwe leven in slaap zingen? 

De Nachtzoen Patrick Kicken

Patrick Kicken

Hij was radio-dj, maar begeeft zich nu vol overgave op het spirituele pad. Slapen is voor hem niet zomaar iets dat mensen nu eenmaal doen. 

De Nachtzoen Otto Grevink

Otto Grevink

Een verhuizing kan een mens vooral 's nachts stevige kopzorgen opleveren. Deze predikant zit er middenin en vergeet tijdens het tobben dat hij misschien ook gewoon een vraag aan God kan stellen. 

De Nachtzoen Micha Meinderts

Micha Meinderts

In zijn autobiografische roman laat deze schrijver zien dat transgenders niet veel verschillen van andere mensen en spoort hij de lezer aan zichzelf te worden. 

De Nachtzoen Paul Smit

Paul Smit

Deze filosoof vindt de gedachte dat alles gaat zoals het gaat en niets anders kan zijn dan het is, een opluchting. Het leven stuurt jou, jij niet het leven. Deze nachtzoen krijgen we van Paul Smit. 

De Nachtzoen Christopher de Gast

Christopher de Gast

Deze fotograaf wil - al spelend met zachtheid - de stereotypering en archetypering van mannen en vrouwen tegengaan. Hij zoekt naar een oprechte verbeelding van de liefde. Deze nachtzoen krijgen we van Christopher de Gast. 

De Nachtzoen Ekaterina Levental

Ekaterina Levental

Voor deze gevluchte harpiste en zangeres biedt muziek troost en is het een middel tot verbinding. Ze stopt ons in met een lied over het geluk van de geur van seringen. Deze nachtzoen krijgen we van Ekaterina Levental. 

De Nachtzoen Joy Wielkens

Joy Wielkens

Deze actrice en zangeres die zichzelf een soulvrouw noemt, vindt het belangrijk dat er meer ruimte komt voor het zwarte verhaal. Ze stopt ons in met een hoopvol lied over verandering. 

De Nachtzoen Remy van Kesteren

Remy van Kesteren

Voor deze harpist is de relatie met zijn instrument als een liefde met ups en downs. Even dacht hij een grotere liefde te hebben gevonden in de viool, maar uiteindelijk bleek de harp toch de ware. Deze nachtzoen krijgen we van ... 

De Nachtzoen Ginny Mooy

Ginny Mooy

Deze antropologe en schrijfster onderzocht wat er met kindsoldaten in Sierra Leone gebeurde op het moment dat de camera's uitgingen. Ze legt ons op bed met een lied waarvan ze nachtenlang moest huilen. Deze nachtzoen krijgen we ... 

De Nachtzoen Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss

Deze schrijver droomt van rust als gemoedstoestand, overdag maar ook 's nachts, zodat hij verlost zal zijn van die regelmatig terugkerende angstdroom. Deze nachtzoen krijgen we van Daan Heerma van Voss. 

De Nachtzoen Wietske-Anne de Haan

Wietske-Anne de Haan

Lesgeven is voor deze docent levensbeschouwing meer dan alleen kennis overdragen. Op de drempel van de dag deelt ze wat ze aan haar leerlingen in het klaslokaal wil meegeven. 

De Nachtzoen Mickael Franci

Mickael Franci

Deze muzikant heeft een band waarvan de leden uit verschillende Europese windstreken zijn komen aanwaaien. Dat is terug te horen in de muziek en in de teksten. Deze nachtzoen krijgen we van Mickael Franci. 

De Nachtzoen José Fernanda

José Fernanda

Eerst belemmerde haar vader haar in haar kind-zijn, toen mocht ze zelf geen moeder worden. 

De Nachtzoen Monique Krüs

Monique Krüs

Verwondering en verbinding zijn belangrijke begrippen voor deze zangeres en componiste. Ze zingt ons in slaap met een aria van De Parelvissers. 

De Nachtzoen Peter van Rooijen

Peter van Rooijen

Deze cabaretier heeft geleerd te accepteren dat je altijd onveilig bent. En hoe vreemd het ook klinkt: dat geeft wansmaak de ruimte. Deze nachtzoen krijgen we van Peter van Rooijen. 

De Nachtzoen Izaline Calister

Izaline Calister

Deze zangeres wil graag licht geven en zich een weg zingen naar het hart van mensen. 

De Nachtzoen Stevo Akkerman

Stevo Akkerman

Deze schrijver en journalist vraagt zich in zijn laatste boek af of het genoeg is om je aan de wet te houden. Nee, dat is het niet maar gelukkig zijn er hoopgevende alternatieven. 

De Nachtzoen Els van Driel

Els van Driel

Deze journaliste dook in de wereld van de vluchtelingen. Ze maakte er de webdocumentaire De Asielzoekmachine over die genomineerd werd voor een Gouden Kalf. 

De Nachtzoen Maartje Wortel

Maartje Wortel

Deze auteur vergeet al schrijvend hoe ze zich moet verhouden tot de wereld en dat vindt ze fijn want ze houdt van niet-denkende mensen. Deze nachtzoen krijgen we van Maartje Wortel. 

De Nachtzoen Yvo Vaz Dias

Yvo Vaz Dias

Deze oprichter van TransAmsterdam moest eerst ontdekken wat voor man hij was voor hij zijn transitie in kon gaan. Hij stopt ons in met een mantra van de boeddha van compassie. 

De Nachtzoen Philippe Elan

Philippe Elan

Deze chansonnier vertelt hoe de dood zijn moeder wegnam, maar hoe het leven hem een vrouw van haar generatie teruggaf. 

De Nachtzoen Meike de Jong

Meike de Jong

Deze journaliste en nieuwlezeres neemt de schokkende verhalen uit de grote wereld soms mee naar huis, maar haalt dan hoop uit de kleine wereld om haar heen. 

De Nachtzoen Henk van Straten

Henk van Straten

Deze schrijver die wekelijks meelift in de Volkskrant weet uit eigen ervaring dat een beetje uit elkaar vallen goed is, ja zelfs een moment van verlichting kan zijn. 

De Nachtzoen Wim Jansen

Wim Jansen

Deze pastor en theoloog ontdekte dat de dagelijkse werkelijkheid doordrongen is van geest, brachma, en ervoer dat als de ultieme ontroering. 

De Nachtzoen Conny Braam

Conny Braam

Deze schrijfster portretteert in haar laatste en meest dierbare boek een Afrikaanse vrijheidsstrijder avant la lettre, die inmiddels bijna familie is geworden. 

De Nachtzoen Thea van der Kooi

Thea van der Kooi

Deze negentigjarige ontdekte op het Museumplein haar muzikale liefde. Ze speelt ons in slaap met een lied over dode bladeren. 

De Nachtzoen Spinvis

Spinvis

Deze muzikale duizendpoot weet dat goed ouder worden niet vanzelf gaat. Daar moet je aan werken. Gelukkig lachen zijn kinderen hem uit, dat helpt. 

De Nachtzoen Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens

Toen deze schrijver vader werd van een autistische zoon betrad hij een onbekend land. 

De Nachtzoen Minka Nijhuis

Minka Nijhuis

Deze journaliste vindt het belangrijk om licht te laten schijnen op donkere plekken in de wereld en pleit voor een vertraging van het vak. 

De Nachtzoen Pauline Slot

Pauline Slot

Volgens deze schrijfster hebben wij mensen een onrustige geest en dat kan een museumbezoek tot een bezoeking maken. 

De Nachtzoen Claartje Kruijff

Claartje Kruijff

Deze predikante ontdekte tijdens haar zoektocht dat ze bij een groter gesprek, een groter verhaal, een weg van mensen hoorde. 

De Nachtzoen Pieter Hoekstra

Pieter Hoekstra

Deze psycholoog koos voor logotherapie, omdat hij geraakt werd door de gedachte dat we verantwoordelijkheid dragen voor ons eigen leven. Deze Nachtzoen krijgen we van Pieter Hoekstra. 

De Nachtzoen Raymi Sambo

Raymi Sambo

Creëren is de passie van deze acteur en theatermaker. Bij alles wat hij maakt heeft hij het gevoel dat een overleden vriend als een beschermengel over zijn schouder meekijkt en hem influistert wat wijsheid is. Deze Nachtzoen k ... 

De Nachtzoen Joep Dohmen

Joep Dohmen

De ouders van deze filosoof groeiden beiden op in een klooster. Het maakte de een moedig, de ander angstig. 

De Nachtzoen Maarten Heijmans

Maarten Heijmans

Deze acteur speelde als Ramses Shaffy de sterren van de hemel en is nog steeds niet klaar met de legendarische zanger. Hij legt ons op bed met een wakker-word liedje. Deze Nachtzoen krijgen we van Maarten Heijmans. 

De Nachtzoen Alex Klusman

Alex Klusman

Een brughoektumor heeft deze campagnebedenker bewuster gemaakt. Hij zegt nu vaker nee. 

De Nachtzoen Mathijs Deen

Mathijs Deen

Volgens deze schrijver en journalist hebben eilandbewoners een heel eigen omgang met de zee. Niet de dijk, maar het meebewegen is het antwoord. 

De Nachtzoen Guity Mohebbi

Guity Mohebbi

Deze uit Iran gevluchte politicologe schreef een boek over de kloof tussen allochtone en autochtone jongeren. De oorzaak? De vragen die we niet stellen. 

De Nachtzoen Monique Hagen

Monique Hagen

Bij een vallende ster mag je een wens doen. Deze kersverse kinderboekenambassadeur bezocht kinderen in een asielzoekerscentrum en vroeg hen wat zij het liefste willen. 

De Nachtzoen Sander Terphuis

Sander Terphuis

De donkere Iraanse nachten gaven deze jurist en filosoof een gevoel van beperktheid. Hij snakte naar vrijheid, vluchtte en werd van Ahmed Sander. Deze nachtzoen krijgen we van Sander Terphuis. 

De Nachtzoen Désanne van Brederode

Désanne van Brederode

Voor deze schrijfster en filosofe is mens zijn leven als een pianist die al honderden keren door een partituur is gegaan en steeds weer zoekt naar het ongeziene, ongehoorde. Deze nachtzoen krijgen we van Désanne van Brederode. 

De Nachtzoen Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn

Deze cabaretier en theatermaker verenigt twee extremen in zich als twee zielen in één borst en vindt dat een prettige spanning. Deze nachtzoen krijgen we van Patrick Nederkoorn. 

De Nachtzoen Casper van Coppenhagen

Casper van Coppenhagen

Deze arts en schrijver verloor binnen een jaar twee zoontjes kort na hun geboorte. Als geen ander weet hij hoe belangrijk het is om daarna elkaar als partners niet te verliezen. Deze nachtzoen krijgen we van Casper van Coppenha ... 

De Nachtzoen Louise Korthals

Louise Korthals

Het 'dingetje' van deze cabaretière is dat ze mensen wil troosten en geruststellen. Maar voor diezelfde mensen heeft ze een muzikale boodschap in petto en daarmee stuurt ze ons de nacht in. Deze Nachtzoen krijgen we van Louise ... 

De Nachtzoen Joyce Sombroek

Joyce Sombroek

Deze hockeyster doet aan loop-, kracht- en oogtraining. Tijdens shootouts sluit ze zich af van de wereld en zegt ze tot zichzelf: de bal is een meloen, pak die meloen. Deze nachtzoen krijgen we van de beste keepster ter wereld, ... 

De Nachtzoen Ingmar Heytze

Ingmar Heytze

Het is voor deze dichter een raadsel waarom hij ooit is begonnen met dichten en waarom hij er nooit mee is opgehouden. Maar misschien ook niet, want het is de enige manier om samen te vallen met jezelf en daartoe zijn we op aarde.