De Nachtzoen

In De Nachtzoen deelt een charismatisch, gloedvol persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Vijf minuten troost in roerige tijden, van maandag t/m zaterdag. Presentatie door Colet van der Ven.
De Nachtzoen Arthur van der Vlies

Arthur van der Vlies

In deze aflevering Arthur van der Vlies. Hij schrijft een blog over dilemma's in het politiewerk. Als oud-politieman weet hij als geen ander dat je idealen soms moeilijk te verenigen zijn met de regels. En dat kan je uiteindeli ... 

De Nachtzoen Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort

In deze aflevering Ad van Nieuwpoort. Voor de onrustige slapers onder ons heeft hij zijn notitieboekje meegenomen. Dat staat vol zinnetjes uit de psalmen. Voor de goede tijden en voor tijden van nood. 

De Nachtzoen Linda Bronts

Linda Bronts

In deze aflevering Linda Bronts. Hebben wij er moeite mee om in slaap te komen wat helpt dan het meest: een slaapmutsje of een pilletje? Vannacht legt deze slaaptherapeute het nog EEN keer uit. 

De Nachtzoen Farida Farhadpour

Farida Farhadpour

In deze aflevering Farida Farhadpour. Ze is de moeder van de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. Haar wieg stond in Iran. In haar Mokumse kerk kun je slapen terwijl er over je gewaakt wordt. Ze maakt ons ontvankelijk voor de nach ... 

De Nachtzoen Sylvia Borren

Sylvia Borren

In deze aflevering Sylvia Borren. Er zijn mensen, waar je bijna niet mee in gesprek durft. Omdat de uitkomst van zo'n gesprek te beangstigend is. Deze directeur van Greenpeace is er een van. De vraag naar hoe het gaat met ons e ... 

De Nachtzoen Kim Moelands

Kim Moelands

In deze aflevering Kim Moelands. Ze weet hoe het is om in ademnood te verkeren. Op het nippertje kreeg ze twee donorlongen. Hond Baloe is haar kameraad bij het vinden van levenslust. 

De Nachtzoen Alex Verburg

Alex Verburg

In deze aflevering Alex Verburg. De Nachtzoen. Hij is schrijver en journalist. Met aandacht bestudeerde hij het leven van onder andere pater van Kilsdonk. En zo leerde hij van hem dat diezelfde aandacht bij van Kilsdonk centraa ... 

De Nachtzoen Evert-Jan van Katwijk

Evert-Jan van Katwijk

In deze aflevering Evert-Jan van Katwijk. Deze predikant ontmoet bij zijn oudere schapen met regelmaat de eenzaamheid. Zijn herderlijke taak is zijn kudde gerust te stellen. In deze donkere dagen is het fijn hem aan te horen. 

De Nachtzoen Tieneke van Lindenhuizen

Tieneke van Lindenhuizen

In deze aflevering Tieneke van Lindenhuizen. Ze was erbij toen frere Roger in Taize werd vermoord. En ze werd dominee in Friesland. Zomaar vanuit het niets. Zij leert ons te dansen met het leven. 

De Nachtzoen Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten

In deze aflevering Diederik van Vleuten. Deze cabaretier schreef programma's over Prediker en Hooglied, en over de val van Nederlands Indië...'daar werd iets groots verricht'. Vanavond is hij onze vader des vaderlands. 

De Nachtzoen Bert Jan Lietaert Peerbolte

Bert Jan Lietaert Peerbolte

In deze aflevering Bert Jan Lietaert Peerbolte. Deze nieuw-testamenticus is gefascineerd door de belevingskant van religie: visioenen. Ook Franciscus van Assisi intrigeert hem. Want hij durfde de dood aan te kijken. 

De Nachtzoen Arie Boomsma

Arie Boomsma

In deze aflevering Arie Boomsma. Deze presentator wil meer voor zijn ouders zorgen, er voor ze zijn. Maar overdag is hij te druk. En 's nachts slaat de onrust toe. Hij legt ons op bed met een gedicht. 

De Nachtzoen Berthe van Soest

Berthe van Soest

Soms gaat verdriet over en heelt de wond. Maar er zijn ook wonden die altijd open blijven. Deze theoloog en kerkpionier vond haar eigen weg in haar verdriet. 

De Nachtzoen Simone de Jong

Simone de Jong

In deze aflevering Simone de Jong. De Nachtzoen. Als het leven je lemon geeft, maak er limonade van. Een bitterzoete gedachte die het leven feestelijk maakt. Deze verpleegster en kunstenares heeft er al voor menigeen een feestj ... 

De Nachtzoen Ivan Wolffers

Ivan Wolffers

In deze aflevering Ivan Wolffers. De Nachtzoen. Hij is schrijver en leerde meer van zijn zoon dan andersom. Hij heeft prostaatkanker, en zijn opmerkzame oog voor de wijsheid van kinderen blijft hij met ons delen. Hij stopt ons ... 

De Nachtzoen Paul van Geest

Paul van Geest

In deze aflevering Paul van Geest. Het woord is hees geworden, zei Kees Fens ooit. Maar deze nachtzoener heeft de gave van het woord. Iedere nacht bidt hij het brevier. Vanavond doet hij dat voor ons. Deze nachtzoen krijgen we ... 

De Nachtzoen Nuweira Youskine

Nuweira Youskine

In deze aflevering Nuweira Youskine is journaliste en woonde in Syrië. Hoe kijkt zij nu tegen Syrië aan? Kan ze daar mee om gaan? Of zet ze de tv uit? En wat zette haar aan het denken toen ze een Youtube filmpje van Sayyid Fa ... 

De Nachtzoen Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin

De nachten dat deze jezuïet als kind niet slapen kon, zijn op één hand te tellen. Zijn ouders wisten precies wat hij nodig had en gaven hem 's avonds iets mee wat hij tot op de dag van vandaag bij zich draagt. 

De Nachtzoen Joachim Duyndam

Joachim Duyndam

In deze aflevering Joachim Duyndam. Een beetje moderne Meneer de Uil is hoogleraar wijsbegeerte die omziet naar onze geestelijke weerbaarheid. Vannacht kust hij ons naar dromenland: Joachim Duyndam. 

De Nachtzoen Kathleen Ferrier

Kathleen Ferrier

In deze aflevering Kathleen Ferrier. Ze heeft de Tweede kamer verlaten. Nooit lag ze wakker van de politiek. Vanavond brengt ze ons een nachtgedicht dat ze ooit als kind ontving. Deze nachtzoen krijgen we van Kathleen Ferrier. 

De Nachtzoen Marike Jager

Marike Jager

In deze aflevering Marike Jager. Here comes the night. Dat is nu het geval. En het is de titel van het nieuwe album van deze singer/songwriter. 's Nachts komt de inspiratie in haar kleihutje in de achtertuin. 

De Nachtzoen Lidy Klein Gunnewiek

Lidy Klein Gunnewiek

In deze aflevering Lidy Klein Gunnewiek. Deze directrice van het Grachtenfestival krijgt het ondanks alle bezuinigingen steeds weer voor elkaar om ons te overladen met culturele schatten. Vannacht stopt ze ons in. 

De Nachtzoen Janne Willems

Janne Willems

Eerst werkte ze bij Loesje. Nu reist ze de hele wereld rond om iedereen die ze tegenkomt te vragen een mooi moment te tekenen. Terug te zien op plukjemomenten.nl. Deze nachtzoen krijgen we van Janne Willems. 

De Nachtzoen Jeroen Kramer

Jeroen Kramer

In deze aflevering Jeroen Kramer. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Klaas van der Kamp

Klaas van der Kamp

In deze aflevering Klaas van der Kamp. Als hij naar bed gaat, praat deze aanvoerder van de Raad van Kerken met God. Je zou dat een managementrapportage kunnen noemen. De slaap als oefening in vertrouwen. Vannacht leer hij 't ons. 

De Nachtzoen Joost Middelhoff

Joost Middelhoff

In deze aflevering Joost Middelhoff. Vanaf 1973 zit hij in de journalistiek. Dat betekent dat hij vooraan stond bij vele historische gebeurtenissen. Vannacht stopt hij ons in: Joost Middelhoff. 

De Nachtzoen Linda Bronts

Linda Bronts

In deze aflevering Linda Bronts. Hebben wij er moeite mee om in slaap te komen wat helpt dan het meest: een slaapmutsje of een pilletje? Vannacht legt deze slaaptherapeute het nog EEN keer uit. 

De Nachtzoen Jenneke van Driel

Jenneke van Driel

In deze aflevering Jenneke van Driel. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Jeroen van Dillen

Jeroen van Dillen

In deze aflevering Jeroen van Dillen. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Marije Hage

Marije Hage

Deze predikant leerde dat het leven niet volmaakt is. Ook van zichzelf probeert zij nu alles wat niet perfect is lief te hebben. De nacht is het uitgelezen dagdeel om daarover te spreken. Deze predikant leerde dat het leven nie ... 

De Nachtzoen Inger van Nes

Inger van Nes

In deze aflevering Inger van Nes. Zij is van de generatie 'niet vergaderen, maar uit de hand mouwen'. Zo richtte zij de Vluchtkerk op. Nu heeft ze haar eigen zingevingsbureau. Vannacht is zij onze opbedleg-moeder des vaderlands. 

De Nachtzoen Jan Geurtz

Jan Geurtz

Als je in bed ligt en terugkijkt op de dag, borrelen er wel eens schuldgevoelens op. Wat heerlijk toch dat we die meteen naast ons neer mogen leggen als we anders redeneren! Hoe dat moet? Dat leert deze schrijver en trainer Jan ... 

De Nachtzoen Gerthe Lamers

Gerthe Lamers

In deze aflevering Gerthe Lamers. De dingen zijn gebroken. Met liefde maak je ze heel. Rituelen doen er toe, dat leerde ze van De Kleine Prins. Ze is cultuurmakelaar en redacteur van Zinweb. Deze Nachtzoen krijgen we van Gerthe ... 

De Nachtzoen Ineke Koedam

Ineke Koedam

In deze aflevering Ineke Koedam. Ze houdt van de winter. Haar werk is waken bij de stervende. Ze is in staat totale beschikbaarheid op te brengen. 

De Nachtzoen Fred Delfgaauw

Fred Delfgaauw

In deze aflevering Fred Delfgaauw. Hij is een begenadigd theatermaker en speelt meesterlijk met poppen. Duisternis is geen vijand, maar een vriend. Want juist vanuit het donker ontstaat zijn magie. 

De Nachtzoen Koos Meinderts

Koos Meinderts

In deze aflevering Koos Meinderts. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Hilde Debacker

Hilde Debacker

In deze aflevering Hilde Debacker. De Nachtzoen. Er is best wat aan te doen, aan slapeloosheid. Zo weet deze beoefenaar van de meditatie. Het bracht haar veel inzichten die ze met ons gaat delen opdat wij liefdevol en rustig in ... 

De Nachtzoen David van Gennep

David van Gennep

In deze aflevering David van Gennep. Waarom mishandelen mensen dieren, hij is de vader van stichting aap. Het asiel voor niet-alledaagse dieren. Van hem mogen we vannacht best eens even wakker liggen. 

De Nachtzoen Henk Barendrecht

Henk Barendrecht

In deze aflevering Henk Barendrecht. Deze hoogleraar wiskunde werd als jongeling zo gegrepen door de sacre van Stravinsky dat zijn gewone bewustzijn even helemaal stil viel. Daar wou hij meer van weten. En zo werd hij Meditatie ... 

De Nachtzoen Daan Jippes

Daan Jippes

In deze aflevering Daan Jippes. Deze fotojournalist lag als kind jaren ziek op bed. Daar leerde hij kijken. Zo maakte hij bij de treinkaping bij de Punt een heel andere, veelzeggender foto dan zijn collega's. 

De Nachtzoen Holkje van de Veer

Holkje van de Veer

In deze aflevering Holkje van de Veer. De nachtzoen. Zij is de jongste dominicanes van Nederland. Als geen ander weet zij wat het is om verlangend te zijn. Juist omdat het leven voor haar niet bepaald vanzelfsprekend is. 

De Nachtzoen Tomer Pawlicki

Tomer Pawlicki

Ook in de meest donkere nachten van de geschiedenis ontstaan nieuwe mensenlevens. Onder meer het leven van deze Joodse schrijver en acteur. Hij wijdde er een boek aan. 

De Nachtzoen Kees Waaijman

Kees Waaijman

In deze aflevering: Kees Waaijman. De slaap is een leugendetector. Juist in de nacht krijgen we volop de gelegenheid onszelf te leren kennen. Tijd voor het uur der waarheid. Een tweede Nachtzoen van mysticus Kees Waaijman. 

De Nachtzoen Karel de Bruin

Karel de Bruin

In deze aflevering Karel de Bruin. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Jeroen Snel

Jeroen Snel

In deze aflevering Jeroen Snel. We kennen hem nu als de man van Blauw Bloed, maar jarenlang stond deze journalist voor Twee Vandaag met zijn laarzen in het bluswater. Als het aan hem ligt, gaat hij ooit nog eens een heel ander ... 

De Nachtzoen Per-Anton Broers

Per-Anton Broers

In deze aflevering Per-Anton Broers. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Bert Huisjes

Bert Huisjes

In deze aflevering Bert Huisjes. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen A.L. Snijders

A.L. Snijders

In deze aflevering A.L Snijders. Hij is de uitvinder van het zeer korte verhaal. Zijn vele deadlines stelt hij zo lang mogelijk uit, totdat de zenuwen hem door de buik gieren. Waar z'n inspiratie vandaan komt? Overal. Zelfs de ... 

De Nachtzoen Lineke Rijxman

Lineke Rijxman

In deze aflevering Lineke Rijxman. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Rene Gude (1)

Rene Gude (1)

In deze aflevering Rene Gude. Deze filosoof is onze denker des vaderlands. Hij mist een been, omdat hij uitgezaaide kanker heeft. Het gaat tegelijk heel goed en heel slecht met hem. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt di ... 

De Nachtzoen Karsu

Karsu

In deze aflevering Karsu. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Alja Tollefsen

Alja Tollefsen

In deze aflevering Alja Tollefsen. Ze is priester in de Anglicaanse kerk. Haar bed staat in een Boshuis. Weduwe is ze nu. Dat verlies maakt haar tot een nog betere herderin. Ze leest ons vannacht voor. Een charismatisch, gloed ... 

De Nachtzoen Rob Chrispijn

Rob Chrispijn

In deze aflevering Rob Chrispijn. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Nynke Laverman

Nynke Laverman

In deze aflevering Nynke Laverman. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Esther Porcelijn

Esther Porcelijn

De nacht leent zich als geen ander dagdeel voor de grote vragen van het leven. Deze student Filosofie is op zoek naar identiteit en in het bijzonder naar wat haar Joodse roots voor haar betekenen. 

De Nachtzoen Christian van der Heijden

Christian van der Heijden

In deze aflevering Christian van der Heijden. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Kees Waaijman

Kees Waaijman

In deze aflevering Kees Waaijman. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. De slaap is een leugendetector. Juist in de nacht krijgen we v ... 

De Nachtzoen Rob Chrispijn

Rob Chrispijn

In deze aflevering Rob Chrispijn. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Vannacht worden we op bed gelegd met een gedicht van Bloem. Wa ... 

De Nachtzoen Said El Haji

Said El Haji

In deze aflevering Said El Haji. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Hij schreef het boek 'Sta op en leef, vader'. Zijn wieg stond i ... 

De Nachtzoen Rinke Nijburg

Rinke Nijburg

In deze aflevering Rinke Nijburg. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Niets zo vreselijk als een mislukte kunstenaar, vindt hij. Daa ... 

De Nachtzoen Hans Visser

Hans Visser

In deze aflevering Hans Visser. Aan zijn levensavond moet hij wennen. Niet zo gek, als je dagen zo strijdbaar en vruchtbaar waren. Als vader van drugsverslaafden, daklozen en vluchtelingen was hij dag en nacht beschikbaar. In z ... 

De Nachtzoen Arjan Lock

Arjan Lock

In deze aflevering Arjan Lock. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Denise Hulst

Denise Hulst

In deze aflevering Denise Hulst. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Zij kent dé manier van werken waar we echt blij van worden. Le ... 

De Nachtzoen Alex Verburg

Alex Verburg

In deze aflevering Alex Verburg. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort

In deze aflevering Ad van Nieuwpoort. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Rinke Nijburg

Rinke Nijburg

In deze aflevering Rinke Nijburg. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Niets zo vreselijk als een mislukte kunstenaar, vindt hij. Daa ... 

De Nachtzoen Rene Gude (1)

Rene Gude (1)

In deze aflevering Rene Gude. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Deze filosoof is onze denker des vaderlands. Hij mist een been, om ... 

De Nachtzoen Dette Glashouwer

Dette Glashouwer

In deze aflevering Dette Glashouwer. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Andy Houtkamp

Andy Houtkamp

In deze aflevering Andy Houtkamp. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Karin de Groot

Karin de Groot

In deze aflevering Karin de Groot. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Govert Derix

Govert Derix

In deze aflevering Govert Derix. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. 

De Nachtzoen Edwin Rutten

Edwin Rutten

In deze aflevering Edwin Rutten. Een charismatisch, gloedvol persoon deelt die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Troost in roerige tijden. Radio presenteren, zingen en het spelen van Ome Willem. Ook al ...