RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Microsoft wil Skype voor 5 miljard

Microsoft wil Skype voor 5 miljard

Microsoft heeft 5 miljard euro over voor de gratis beldienst Skype. Met de aankoop hoopt Microsoft een voet tussen de deur te krijgen op internet. 

RTL Nieuws Arrestaties vanwege duinbranden

Arrestaties vanwege duinbranden

De politie heeft drie mannen aangehouden in verband met de branden in de duinen van Schoorl. 

RTL Nieuws Eén lijfje, twee hoofden

Eén lijfje, twee hoofden

In China is een tweeling geboren die het met één lichaam moet doen. Zij hebben samen één ruggegraat, één slokdarm en delen nog andere organen. Volgens doktoren is opereren nauwelijks een optie. 

RTL Nieuws KPN hoeft hier niet meer te groeien

KPN hoeft hier niet meer te groeien

Van KPN hoeft 't niet meer zo nodig, groeien in Nederland. De Nederlandse mobiele markt heeft geen prioriteit meer. De ogen zijn nu gericht op Duitsland en België. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verminkte man krijgt nieuw gezicht

Verminkte man krijgt nieuw gezicht

Een Amerikaan die in 2008 bij een ongeluk letterlijk zijn gezicht verloor, is weer bijna de oude. Na een operatie van 15 uur heeft hij een nieuwe neus, lippen, huid, spieren en zenuwen gekregen. 

RTL Nieuws Ex Dutroux kan vandaag vrijkomen

Ex Dutroux kan vandaag vrijkomen

De kans is groot dat Michelle Martin, de vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux, vandaag uit de gevangenis komt. Dat heeft kwaad bloed gezet bij de nabestaanden van Dutroux' slachtoffers. 

RTL Nieuws Bizarre duik in zandkuil

Bizarre duik in zandkuil

Een Oostenrijkse olympisch zwemmer heeft een duik in een zandkuil maar nauwelijks overleefd. De kuil stortte in en de zwemmer dreigde te stikken. Reddingswerkers wisten hem op het nippertje te redden. 

RTL Nieuws Ploeg Weylandt start toch in Giro

Ploeg Weylandt start toch in Giro

Ondanks de dood van de Belgische wielrenner Wouter Weylandt start zijn ploeg vandaag toch in de Giro d'Italia. Weylandt kwam gisteren zwaar ten val in een afdaling en stierf ter plekke. Voor de start van de etappe van vanda ... 

RTL Nieuws NAVO-bombardementen op Tripoli

NAVO-bombardementen op Tripoli

De NAVO heeft opnieuw bombardementen uitgevoerd op het hoofdkwartier van de Libische leider Khadaffi. En in het oosten van het land zouden rebellen aan de winnende hand zijn. 

RTL Nieuws Gesteggel binnen FNV over pensioenen

Gesteggel binnen FNV over pensioenen

Binnen de FNV heerst grote onenigheid over de toekomst van onze pensioenen. FNV Bondgenoten wil meer zekerheid over de hoogte van het pensioen, maar krijgt de andere bonden binnen de vakcentrale nog niet mee. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Een gloednieuw gezicht

Een gloednieuw gezicht

De 25-jarige Texaan Dalles Wiens verfde een kerktoren toen hij in 2008 een elelktriciteitskabel raakte en zijn gezicht verbrandde. Nu is hij geopereerd. Een operatie die in de verenigde Staten de boeken in gaat als de eerste su ... 

RTL Nieuws 'Regering is afhankelijk van het leger'

'Regering is afhankelijk van het leger'

Onder zware Amerikaanse druk gaat Pakistan onderzoeken hoe het kon dat terreurleider Osama bin Laden zich daar jarenlang ongestoord schuil kon houden. Correspondent Suzanna Koster sprak in Pakistan met Defensie-deskundige Ayesh ... 

RTL Nieuws ING zegt sorry

ING zegt sorry

De raad van commissarissen van ING trekt het boetekleed aan voor de commotie rond de miljoenenbonussen. Topman Jan Homme zou in maart 1,25 miljoen euro uitgekeerd krijgen, maar na een storm van kritiek van klanten én de politi ... 

RTL Nieuws Situatie Ivoorkust zorgelijk

Situatie Ivoorkust zorgelijk

Hulporganisaties maken zich grote zorgen over de situatie in Ivoorkust. Zeker een half miljoen mensen leeft nog altijd onder zeer slechte omstandigheden in vluchtelingenkampen. 

RTL Nieuws Het gaat goed met Ruben

Het gaat goed met Ruben

Hij dolt weer met de honden en speelt buiten met zijn vriendjes. Ruben, het inmiddels tienjarige jongetje dat als enige de vliegramp in Libie overleefde, is wonderbaarlijk hersteld. Donderdag is het precies een jaar geleden d ... 

RTL Nieuws Relatie VS en Pakistan verslechterd

Relatie VS en Pakistan verslechterd

Onder zware Amerikaanse druk gaat Pakistan onderzoeken hoe het kon dat terreurleider Osama bin Laden zich daar jarenlang ongestoord schuil kon houden. Washington verdenkt Pakistan ervan dat Bin Laden werd beschermd, maar de pre ... 

RTL Nieuws Ruzie bij vakbond FNV

Ruzie bij vakbond FNV

Dikke ruzie bij de FNV. Al de hele dag zitten alle aangesloten bonden bij elkaar voor crisis-overleg met voorzitter Jongerius. Het gaat over de pensioenen. Een aantal bonden vindt dat voorzitter Jongerius niet hard genoeg is vo ... 

RTL Nieuws 'Andere renners zagen hem liggen'

'Andere renners zagen hem liggen'

De wielrennerij is opgeschrikt door een dodelijk ongeluk. De Belgische renner Wouter Weylandt kwam in de derde etappe van de Ronde van Italie zwaar ten val tijdens een afdaling. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet me ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hoofd Maori-leider terug naar huis

Hoofd Maori-leider terug naar huis

Frankrijk heeft het hoofd van een Maori-stamleider teruggegeven aan Nieuw-Zeeland. Het gemumificeerde hoofd werd sinds de negentiende eeuw tentoongesteld als rariteit. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Oproer bij rechtszaak Berlusconi

Oproer bij rechtszaak Berlusconi

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft maandag fel uitgehaald naar justitie in Milaan. Hij noemde de aanklagers en rechters van de rechtbank 'de kanker van de democratie". Buiten de rechtszaal ontstond de nodige ... 

RTL Nieuws Helikopters defensie aan de grond

Helikopters defensie aan de grond

Defensie stelt vandaag officieel een deel van zijn materieel buiten gebruik. De stap is onderdeel van het bezuinigingspakket van 1 miljard op de kosten van het leger. Door de bezuinigingen verdwijnen ook 12.000 banen. 

RTL Nieuws Meer windenergie door drijvende windmolens

Meer windenergie door drijvende windmolens

Een nieuw plan moet meer rendement krijgen uit windmolens: plaats ze ver in zee, waar de wind een stuk krachtiger is. Drijvende windmolens moeten dit mogelijk maken. 

RTL Nieuws 'Mighty Mississippi' maakt reputatie waar

'Mighty Mississippi' maakt reputatie waar

De Amerikaanse stad Memphis maakt zich op voor de ergste overstromingen in decennia. Door zware regenval en smeltwater uit de bergen is het water in de rivier de Mississippi tot recordhoogte gestegen. Naar verwachting bereikt ... 

RTL Nieuws Opstand Syrië steeds harder aangepakt

Opstand Syrië steeds harder aangepakt

Het heeft er alle schijn van dat het Syrische regime de volksopstand definitief wil neerslaan. In diverse steden zijn tanks binnengetrokken en worden oppositieleiders en demonstranten op grote schaal gearresteerd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Mississippi bijna op recordbreedte

Mississippi bijna op recordbreedte

De overstroming rond Mephis, Tennessee, bereikt maandag 9 mei zijn hoogtepunt met een waterhoogte van 14,5 meter. Het record stamt uit 1927, toen kwam het water tot 14,8 meter. Meer dan dertienhonderd huishoudens rondom Memphis ... 

RTL Nieuws Vanuit de krochten van Fukushima

Vanuit de krochten van Fukushima

Sinds maart, toen de kernreactor van Fukushima werd getroffen door een aardbeving en een tsunami, mogen mensen het complex weer betreden. De straling is gedaald en er wordt gekeken of er een nieuw koelsysteem kan worden geplaatst. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Meer asfalt, minder files

Meer asfalt, minder files

De filedruk is het afgelopen jaar met maar liefst 17% gedaald. Daarmee zijn we in één klap tien jaar terug in de tijd. De belangrijkste oorzaak van de daling is de aanleg van extra spitsstroken en het verbreden van wegen. 

RTL Nieuws FNV doet beroep op gemeenten

FNV doet beroep op gemeenten

Als het aan de FNV ligt, weigeren gemeenten om een groot deel van de overheidstaken over te nemen. Gemeenten moeten van het kabinet veel meer zeggenschap krijgen over sociale werkvoorziening, jeugdzorg en maatschappelijke onder ... 

RTL Nieuws Militair vertoon op Rode Plein

Militair vertoon op Rode Plein

Rusland viert de Dag van de Overwinning op het Rode Plein in Moskou. En dat gaat zoals altijd gepaard met groot vertoon van militaire macht. 

RTL Nieuws Zeldzame tijgers in beeld

Zeldzame tijgers in beeld

Een camera legt beelden vast van zeldzame tijgers in de jungle van Indonesië. De tijgers worden in hun bestaan bedreigd vanwege de ontbossing. Het Wereld Natuurfonds maakt zich grote zorgen. 

RTL Nieuws Strijd in Syrië steeds grimmiger

Strijd in Syrië steeds grimmiger

Volgens mensenrechtenorganisaties zijn de afgelopen weken al 800 doden gevallen in de strijd tussen opstandelingen en het Syrische bewind. En het geweld lijkt nog steeds niet voorbij. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Het RTL Nieuws van 09:00 uur, gepresenteerd door Femke Wolthuis. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws - 07:00 uur

RTL Ontbijtnieuws - 07:00 uur

Het RTL Ontbijtnieuws van 07:00 uur, gepresenteerd door Femke Wolthuis. 

RTL Nieuws Prins kampeert bij smeltende poolkap

Prins kampeert bij smeltende poolkap

Prins Willem-Alexander kampeert een paar dagen op Groenland. Hij bekijkt daar wat het snelle smelten van de poolkap voor gevolgen heeft. De missie duurt nog tot woensdag. 

RTL Nieuws Obama: nu al-Qaeda hard aanpakken

Obama: nu al-Qaeda hard aanpakken

In het complex waar Osama bin Laden werd gedood door Amerikaanse elitetroepen, is een grote hoeveelheid informatie gevonden. Daarmee kan terreurnetwerk al-Qaeda een grote slag worden toegebracht, zegt president Obama. 

RTL Nieuws Religieuze relschoppers Egypte hard aangepakt

Religieuze relschoppers Egypte hard aangepakt

Koptische christenen en moslims maken elkaar het leven zuur in Egypte. Bij rellen tussen beide religieuze groepen vielen afgelopen weekend twaalf doden en 200 gewonden. De Egyptische regering dreigt met harde maatregelen. 

RTL Nieuws Groot onderzoek naar brand Dordrecht

Groot onderzoek naar brand Dordrecht

De recherche heeft 25 man ingezet om onderzoek te doen naar een woningbrand in Dordrecht. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk, maar misschien is er sprake van een familievete. 

RTL Nieuws Dronken van geluk na bekerwinst Twente

Dronken van geluk na bekerwinst Twente

Vele duizenden mensen hebben in Enschede de bekerwinst van FC Twente op Ajax gevierd. Maar ook in andere delen van Twente was het volop feest, waarbij het bier niet werd geschuwd. Volgende week ontmoeten beide teams elkaar weer ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Het RTL Nieuws van 19:30 van zondag 8 mei. 

RTL Nieuws De week van Osama Bin Laden

De week van Osama Bin Laden

Osama bin Laden, de meest gezochte terrorist ter wereld, wordt gevonden en gedood. De jacht op staatsvijand nummer 1 van de Verenigde Staten begon bijna tien jaar geleden, en werd geopend door de toenmalige president, George Bush. 

RTL Nieuws RTL Nieuws Weekoverzicht

RTL Nieuws Weekoverzicht

Sietske H. krijgt de maximale straf voor het doden van haar vier baby's, Nederland herdenkt de oorlogsslachtoffers en Maxima kijkt terug op haar eerste tien jaar in ons land. Kijkt u mee naar de week van dag tot dag. 

RTL Nieuws Week van de waarheid

Week van de waarheid

Het is de week van de waarheid voor Ajax en Twente. De voetbalclubs strijden volgende week in een rechtstreeks duel om de lands-titel. En vanavond staan beide ploegen tegenover elkaar in de bekerfinale. Twente won de beker ti ... 

RTL Nieuws Broed- en trekvogels in Utopia

Broed- en trekvogels in Utopia

Texel heeft er een nieuw natuurgebied bij: Utopia. Het is speciaal ontwikkeld voor de broed- en trekvogels van het waddengebied. Vanochtend is het officiëel geopend: 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Leven in een huis van bierflesjes

Leven in een huis van bierflesjes

Er heeft aardig wat bier voor moeten vloeien, maar na 21 jaar werk heeft deze man uit Argentinië een huis kunnen bouwen van lege bierflesjes. Meer dan 6 miljoen flesjes moesten er aan te pas komen. De man wil mensen bewust mak ... 

RTL Nieuws Stroomstoring ziekenhuis Hengelo

Stroomstoring ziekenhuis Hengelo

Een ziekenhuis van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Hengelo heeft enige tijd helemaal zonder elektriciteit gezeten. Na ruim een uur kon de stroomvoorziening weer gemaakt worden. Vijf patiënten moesten tijdens de stroomuitval ... 

RTL Nieuws Milanezen massaal de straat op

Milanezen massaal de straat op

AC Milan is voor de 18de keer kampioen van Italië geworden. De laatste titel dateert alweer van 2004. Reden voor de Milanezen om de straat op te gaan. 

RTL Nieuws Begrafenis agenten na gevangenisoproer

Begrafenis agenten na gevangenisoproer

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn bij een gevangenisopstand zeker 18 mensen omgekomen, onder wie acht agenten. Dat gebeurde na het verhoor van een terreurverdachte. Dezelfde dag werden politieagenten begraven. 

RTL Nieuws Schiet Osama zelf dood

Schiet Osama zelf dood

Het is pas amper een week geleden dat de Amerikaanse Navy Seals Osama Bin Laden uitschakelden. Maar nu al heeft de producent van oorlogsgames Kuma een spel op de markt gebracht waarin de aanslag op het leven van de leider van A ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Alle vijf video's Bin Laden

Alle vijf video's Bin Laden

Amerika heeft vijf video's van Osama bin Laden vrijgegeven. Bekijk ze hier. 

RTL Nieuws Fans FC Twente zwaaien spelersbus uit

Fans FC Twente zwaaien spelersbus uit

Aanhangers van voetbalclub FC Twente vieren hun feestje op bruggen over de A1, eigenlijk net als vorig jaar toen de club landskampioen werd. Maar dit is nog uitzwaaien. Het team is vandaag alvast vertrokken, voor de bekerfinale ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30 /2011-05-07

RTL Nieuws 19:30 /2011-05-07

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Kijkje op expositie '10 jaar Máxima'

Kijkje op expositie '10 jaar Máxima'

Het moet voor Prinses Máxima voelen alsof ze door haar eigen film wandelt. Het populairste lid van het Koninklijk Huis heeft vanaf vandaag de tentoonstelling over de afgelopen tien jaar van haar leven; haar Hollandse jaren. In ... 

RTL Nieuws Hogere belasting voor rijke Amerikanen

Hogere belasting voor rijke Amerikanen

In Nederland worden topsalarissen bij overheidsinstellingen aan banden gelegd, maar in de Verenigde Staten kennen ze geen Balkenendenorm. En daar zijn de rijken de afgelopen tien jaar veel rijker geworden terwijl de gemiddelde ... 

RTL Nieuws Smokkel is big business in Roemenië

Smokkel is big business in Roemenië

Dit voorjaar had Roemenie samen met Bulgarije moeten toetreden tot de Schengenzone. En daarmee zouden ook Roemenen en Bulgaren vrij kunnen reizen door Europa. Het was nog maar een formaliteit, maar Brussel heeft er toch een sto ... 

RTL Nieuws Jaar na crash Tripoli nog niks bekend

Jaar na crash Tripoli nog niks bekend

Komende donderdag is het een jaar geleden dat vlucht 771 van Afri-qi-yah Airways neerstortte op de luchthaven van Tripoli in Libië. De ramp kostte 70 Nederlanders het leven. Een jaar geleden; maar de nabestaanden hebben nog st ... 

RTL Nieuws Zorgen bij boeren over droogte

Zorgen bij boeren over droogte

Ook vanochtend was Nederland weer de warmste plek van Europa. De temperatuur liep op sommige plekken op tot wel 29 graden. Maar zoveel zon, en nauwelijks regen, dat levert ook problemen op. Vooral boeren maken zich zorgen over ... 

RTL Nieuws Roel Geeraedts aan grens met Syrië

Roel Geeraedts aan grens met Syrië

Het enige gaatje in de grens van Syrië ligt in het Noorden van Libanon. Duizenden Syriers zijn daar de afgelopen weken de grens over gevlucht. Bang voor het geweld dat president Assad gebruikt om de demonstraties neer te slaan ... 

RTL Nieuws Video's Bin Laden vrijgegeven

Video's Bin Laden vrijgegeven

Vijf video's van Osama bin Laden zijn vrijgegeven door de Amerikanen. De video's geven een inkijkje in Osama's leven achter de hoge muren van zijn complex in Abbottabad. 

RTL Nieuws Angela Merkel adopteert een pinguin

Angela Merkel adopteert een pinguin

Angela Merkel is 'mama' geworden van een bijzonder kind: pinguin Alexandra! Tijdens een bezoek aan het Oceaneum in Stralsund heeft ze het beestje geadopteerd. Alexandra zal de rest van haar leven gesponsord worden door ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00 /2011-05-07

RTL Nieuws 18:00 /2011-05-07

Nieuwsbulletin afwisselend gepresenteerd door Roelof Hemmen, Rick Nieman, Suzanne Bosman, Antoin Peeters en Margreet Spijker. 

RTL Nieuws Koningin opent tentoonstelling over Máxima

Koningin opent tentoonstelling over Máxima

Het voelt voor Prinses Máxima alsof ze door haar eigen film wandelt. In Paleis het Loo in Apeldoorn is vandaag de tentoonstelling "Máxima, tien jaar in Nederland" geopend. 

RTL Nieuws Golfheld Ballesteros overleden

Golfheld Ballesteros overleden

Hij maakte van het stijve golf een sensationele sport. In Spanje is golfheld Severiano Ballesteros overleden. De Spaanse golfer gold jarenlang als beste ter wereld. Hij won 5 Majors, 5 keer de Ryder Cup en in totaal 87 golftoer ... 

RTL Nieuws Nederland warmste plek van Europa

Nederland warmste plek van Europa

Nederland was vandaag weer de warmste plek van Europa. De temperatuur liep op sommige plekken op tot wel 29 graden. De warmte levert ook problemen op, veel boeren maken zich grote zorgen over de droogte.