RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Russen massaal de straat op

Russen massaal de straat op

In tientallen Russische steden gingen mensen de straat op om hun woede te uiten over de verkiezingen van vorig weekend. Daarbij zou op grote schaal zijn gefraudeerd. Het is het grootste protest in Rusland sinds de val van de So ... 

RTL Nieuws Windmolen verwoest door harde wind

Windmolen verwoest door harde wind

Tijdens een storm in Schotland bleek dat windmolens niet opgewassen zijn tegen te harde wind. De windstoten van 160 kilometer per uur waren te veel voor deze windturbine, die vlam vatte en een aantal onderdelen verloor. 

RTL Nieuws Vliegtuigje crasht op school

Vliegtuigje crasht op school

In de Filipijnse stad Paranaque zijn 13 mensen omgekomen bij een vliegtuigcrash. Het toestel stortte neer op een basisschool. De twee inzittenden van het vliegtuigje kwamen om het leven, daarnaast vielen er elf doden op de gron ... 

RTL Nieuws De Krom: fraude uitkeringen onaanvaardbaar

De Krom: fraude uitkeringen onaanvaardbaar

Staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken gaat fraude met uitkeringsgeld voor gehandicapten aanpakken. Werkbegeleiders van jongeren met een handicap steken op grote schaal uitkeringsgeld in eigen zak. Uitkeringsinstantie UWV i ... 

RTL Nieuws Drie leden Scarface-bende opgepakt

Drie leden Scarface-bende opgepakt

Een gevoelige tik voor de beruchte Scarface-bende. In België heeft de politie drie leden van de bende opgepakt. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor meer dan 80 gewelddadige overvallen, mogelijk ook in Nederland. 

RTL Nieuws Schoenmaker 't Loon krijgt spullen terug

Schoenmaker 't Loon krijgt spullen terug

De schoenmaker van winkelcentrum 't Loon die dreigde zijn hele inventaris en de schoenen van zijn klanten kwijt te raken door de sloop, ziet weer een toekomst. De slopers zijn erin geslaagd zijn spullen ongeschonden uit de ... 

RTL Nieuws Ravage op Afsluitdijk door gladheid

Ravage op Afsluitdijk door gladheid

Op de Afsluitdijk zijn twee ongelukken gebeurd door de gladheid. Twee vrachtwagens knalden op elkaar en een personenauto raakte van de weg. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Geert Gordijn over schietpartij Almelo

Geert Gordijn over schietpartij Almelo

Verslaggever Geert Gordijn over de schietpartij in Almelo, waarbij een 18-jarige caissière om het leven kwam en de dader zelfmoord pleegde. 

RTL Nieuws Schietpartij in winkelcentrum Almelo

Schietpartij in winkelcentrum Almelo

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in Almelo is een 18-jarige caissière omgekomen. De dader heeft zelfmoord gepleegd. 

RTL Nieuws Ooggetuige: ik dacht dat er een kratje omviel

Ooggetuige: ik dacht dat er een kratje omviel

In de C1000 in de Schelfhorst in Almelo is een 18-jarige caissière doodgeschoten. De vermoedelijke dader heeft zelfmoord gepleegd. Op het moment van de schietpartij waren er veel mensen in het winkelcentrum, waaronder een vrou ... 

RTL Nieuws Jaap Edenbaan is 50 jaar

Jaap Edenbaan is 50 jaar

De drukstbezochte kunstijsbaan van Nederland is jarig. Het is precies 50 jaar geleden dat de Jaap Edenbaan in Amsterdam werd geopend. Zeker niet de meest geavanceerde baan van het land, wel de populairste, met 600.000 bezoekers ... 

RTL Nieuws Rechtszaak tegen Chemie-Pack begonnen

Rechtszaak tegen Chemie-Pack begonnen

De rechtszaak tegen de directie van Chemie-Pack is begonnen. Het Openbaar Ministerie houdt de directie verantwoordelijk voor de brand die het bedrijf volledig in de as legde. 

RTL Nieuws Excuses Nederland voor bloedbad Rawagede

Excuses Nederland voor bloedbad Rawagede

De Nederlandse regering heeft officieel excuses aangeboden voor het bloedbad in Rawagede, ruim 60 jaar geleden. Nederlandse militairen doodden toen honderden Indonesische mannen en jongens. 

RTL Nieuws Snelwegschutter bestaat niet

Snelwegschutter bestaat niet

De snelwegschutter die afgelopen zomer veelvuldig zou hebben toegeslagen op de snelwegen rond Rotterdam, bestaat niet. Dat is de conclusie van het openbaar ministerie en de politie, die maandenlang onderzoek naar de kapotte aut ... 

RTL Nieuws Amper groei Nederlandse economie in 2012

Amper groei Nederlandse economie in 2012

De Nederlandse economie zal in 2012 niet of nauwelijks groeien. Dat zegt De Nederlandsche Bank. Extra bezuinigingen zijn daardoor onvermijdelijk. 

RTL Nieuws Voorzichtig optimisme na eurotop

Voorzichtig optimisme na eurotop

De euroleiders zijn tevreden over de uitkomst van de eurotop. Economen zijn iets voorzichtiger. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Ooggetuige over schietpartij Almelo

Ooggetuige over schietpartij Almelo

Bij een schietpartij in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo is een 17-jarige caissière gedood. De vermoedelijke dader heeft zelfmoord gepleegd. Een ooggetuige vertelt wat er gebeurde. 

RTL Nieuws Snelwegschutter bestaat niet

Snelwegschutter bestaat niet

De snelwegschutter die afgelopen zomer in de omgeving van Rotterdam actief zou zijn geweest, bestaat niet. Dat is de conclusie van politie en justitie, die maandenlang onderzoek naar de zaak hebben gedaan. Maar hoe de autoruite ... 

RTL Nieuws '2012 financieel en politiek onzeker'

'2012 financieel en politiek onzeker'

2012 wordt niet alleen financieel, maar ook politiek een onzeker jaar. Dat zegt Frits Wester nadat De Nederlandsche Bank heeft gezegd dat extra bezuinigingen onvermijdelijk zijn. 

RTL Nieuws 'Te vroeg om te spreken over oplossing crisis'

'Te vroeg om te spreken over oplossing crisis'

De eurolanden zijn tot een akkoord gekomen over de redding van de munt. Maar of dat nou echt de oplossing is? Economieverslaggever Bart Reijnen legt uit wat er nu nog moet gebeuren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het nieuws in 60 seconden, gepresenteerd door Suzanne Bosman. 

RTL Nieuws Rechtszaak tegen Chemie-Pack begonnen

Rechtszaak tegen Chemie-Pack begonnen

De rechtszaak tegen de leiding van Chemie-Pack in Moerdijk is begonnen. Het OM vindt dat de directie van het bedrijf verantwoordelijk is voor de brand die het bedrijf volledig in de as legde. 

RTL Nieuws Na 60 jaar excuses voor bloedbad Rawagede

Na 60 jaar excuses voor bloedbad Rawagede

Nederland heeft na 60 jaar officieel excuses aangeboden voor het bloedbad in Rawagede, ruim 60 jaar geleden. De rechtbank besloot in september dat Nederland verantwoordelijk is voor de honderden doden door Nederlandse militairen. 

RTL Nieuws DNB: extra bezuinigingen onvermijdelijk

DNB: extra bezuinigingen onvermijdelijk

De Nederlandse economie zal in 2012 niet of nauwelijks groeien. Dat zegt de Nederlandsche Bank. Extra bezuinigingen zijn daarom onvermijdelijk. 

RTL Nieuws Voorzichtig optimisme na akkoord crisis

Voorzichtig optimisme na akkoord crisis

Er is voorzichtig positief gereageerd op het akkoord dat de leiders van de eurolanden hebben gesloten, al hebben economen nog hun twijfels. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'EC gaat met grote houten knuppel zwaaien'

'EC gaat met grote houten knuppel zwaaien'

Matthijs Bouman over de uitleg die premier Rutte aan het Europese akkoord geeft. 

RTL Nieuws De Nieuwsweek in 1 Minuut

De Nieuwsweek in 1 Minuut

Het nieuws van de afgelopen week trekt razendsnel en op muziek aan je voorbij in de Nieuwsweek in 1 Minuut. Deze week gemonteerd door Reinoud Broekhuijsen. 

RTL Nieuws Topless protest in Moskou

Topless protest in Moskou

Oekraïnse activisten hebben in Moskou topless geprotesteerd tegen premier Poetin. Beveiligers wisten de drie vrouwen te overmeesteren. 

RTL Nieuws Top Chemie-Pack voor de rechter

Top Chemie-Pack voor de rechter

Vandaag begint de rechtszaak tegen een aantal medewerkers van Chemie-Pack. Op 5 januari dit jaar brandde dat bedrijf volledig af. Er vielen geen gewonden, maar er kwamen wel veel chemicaliën vrij. 

RTL Nieuws Hans de Bruijn: voorspelling DNB meevaller

Hans de Bruijn: voorspelling DNB meevaller

Volgend jaar zal onze economie niet of nauwelijks groeien. Dat zegt De Nederlandsche Bank in z'n nieuwste voorspellingen. De bank gaat uit van een scenario waarin er uiteindelijk wel een oplossing komt voor de eurocrisis, z ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Presentatie: Diana Matroos en Peter van Zadelhoff 

RTL Nieuws Jeroen Akkermans: Merkel heeft haar poot stijf gehouden

Jeroen Akkermans: Merkel heeft haar poot stijf gehouden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet het akkoord dat op de EU-top is bereikt niet als een slap compromis. Dat zegt onze correspondent in Duitsland, Jeroen Akkermans. 

RTL Nieuws Nederland maakt excuses voor bloedbad Java

Nederland maakt excuses voor bloedbad Java

Ruim 60 jaar na dato heeft Nederland officieel excuses gemaakt voor het bloedbad in Rawagede, op Java. De Nederlandse ambassadeur in Jakarta deed dat namens de regering. 

RTL Nieuws Bomaanslag treft VN-konvooi in Libanon

Bomaanslag treft VN-konvooi in Libanon

Door een bomaanslag op een voertuig van de VN-missie Unifil in Zuid-Libanon zijn zes gewonden gevallen. Tijdens de patrouille van een voertuig met Franse blauwhelmen in de buurt van de stad Tyrus ontplofte een bom. 

RTL Nieuws Frits Wester: politiek spannend voorjaar op komst

Frits Wester: politiek spannend voorjaar op komst

Er zitten extra bezuinigingen aan te komen in het voorjaar. Hoeveel er precies moet worden bezuinigd is allemaal nog niet bekend. Maar dit gaat straks echt spelen, zegt politiek commentator Frits Wester. 

RTL Nieuws Verdeeldheid op EU-top wereldnieuws

Verdeeldheid op EU-top wereldnieuws

Zenders wereldwijd besteden veel aandacht aan de EU-top in Brussel. Met name de breuk tussen euro- en niet-eurolanden is groot nieuws. 

RTL Nieuws Pechtold: falend leiderschap in Europa

Pechtold: falend leiderschap in Europa

D66-leider Alexander Pechtold heeft geen goed woord over voor wat er is bereikt op de EU-top in Brussel. 

RTL Nieuws SNS Bank zakt voor stresstest

SNS Bank zakt voor stresstest

Europese banken hebben 115 miljard euro aan extra kapitaal nodig om aan de strengere eisen te voldoen. Dat blijkt uit een nieuwe kapitaaltest van de Europese bankentoezichthouder EBA. In Nederland is alleen SNS Bank gezakt voor ... 

RTL Nieuws Mathijs Bouman: ik mis de centen

Mathijs Bouman: ik mis de centen

Wat ik mis in het EU-akkoord, zijn de centen. "We komen nog lang niet bij de bedragen die nodig zijn", zegt econoom Mathijs Bouman. 

RTL Nieuws 'Cameron weigerde politieke zelfmoord te plegen'

'Cameron weigerde politieke zelfmoord te plegen'

De Britse premier David Cameron ligt in Brussel dwars, omdat zijn conservatieve achterban 'anders gehakt van hem had gemaakt'. Dat zegt verslaggever Vanessa Lamsvelt vanuit Londen. 

RTL Nieuws Zeker 60 doden bij brand in ziekenhuis

Zeker 60 doden bij brand in ziekenhuis

Zeker 60 mensen zijn omgekomen door een brand in een ziekenhuis in de stad Kolkata in het oosten van India. Tientallen mensen konden op tijd worden gered. 

RTL Nieuws Sarkozy laakt houding 'Britse vrienden'

Sarkozy laakt houding 'Britse vrienden'

ECB-president Mario Draghi, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Sarkozy, de Britse premier David Cameron en IMF-baas Christine Lagarde reageren over het akkoord op de EU-top. 

RTL Nieuws 'Hele prestatie dat ze het eindelijk eens zijn'

'Hele prestatie dat ze het eindelijk eens zijn'

Het is een hele prestatie dat de landen het eens zijn geworden, ook al zijn het niet alle 27 landen. Dat zegt politiek verslaggever Jos Heymans. 

RTL Nieuws Extra bezuinigingsronde op komst

Extra bezuinigingsronde op komst

Er komen extra bezuinigingen aan. De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV is bezig met nieuwe bezuinigingen die tot 10 miljard euro op kunnen lopen. 

RTL Nieuws Extreem weer legt Schotland lam

Extreem weer legt Schotland lam

Ook Schotland wordt geteisterd door storm. Extreem harde wind heeft daar het hele land lamgelegd. Er rijden nauwelijks treinen, wegen en bruggen zijn afgesloten voor het verkeer en bomen knakken als luciferhoutjes. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut, gepresenteerd door Jan de Hoop. 

RTL Nieuws Hond blijkt rasechte ondernemer

Hond blijkt rasechte ondernemer

Een winkel in China heeft een heel bijzondere assistente. De kleine HuanHuan zorgt er voor dat alles in de zaak op rolletjes loopt. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nederland investeert in internetvrijheid

Nederland investeert in internetvrijheid

Nederland trekt de komende jaren bijna 6 miljoen euro uit voor internetvrijheid. Minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal en zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton willen een coalitie van landen vormen die zich sterk maakt v ... 

RTL Nieuws Waarschuwingen voor hoogwater

Waarschuwingen voor hoogwater

Waterbeheerders bereiden zich voor op hoogwater. Rijkswaterstaat houdt de waterstanden aan de kust dan ook nauwlettend in de gaten. De organisatie heeft al waarschuwingen voor de Schelde en Delfzijl afgegeven. 

RTL Nieuws Doden bij schietpartij op campus Virginia Tech

Doden bij schietpartij op campus Virginia Tech

Bij een schietpartij op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech zijn twee mensen omgekomen. Eén van de doden is een politieagent. Ook de schutter zelf is dood. 

RTL Nieuws 'Klap voor de eenheid in de EU'

'Klap voor de eenheid in de EU'

De EU-landen zijn overeengekomen dat ze een nieuw verdrag met strengere begrotingsregels gaan sluiten. Dat is de uitkomst na een marathonvergadering. Niet alle 27 EU-lidstaten willen meewerken aan het nieuwe verdrag, en dat is ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Schietpartij op campus Virginia Tech

Schietpartij op campus Virginia Tech

Paniek op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech. Bij een schietpartij zijn twee mensen om het leven gekomen. EEN van de doden is een politie-agent. Ook de schutter zelf is om het leven gekomen. De universite ... 

RTL Nieuws 6 miljoen voor 'Freedom Online'

6 miljoen voor 'Freedom Online'

Op de conferentie Freedom Online in Den Haag kondigde Minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal samen met zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton aan, een coalitie van landen te vormen die zich sterk maakt voor een open en vr ... 

RTL Nieuws TV Iran toont onderschepte drone

TV Iran toont onderschepte drone

De Iraanse televisie heeft donderdag voor het eerst beelden getoond van een neergeschoten onbemand Amerikaans spionagevliegtuigje. Op de beelden is te zien hoe militaire functionarissen de drone bekijken. Het toestel lijkt grot ... 

RTL Nieuws Schelpdieren van de zeeboerderij

Schelpdieren van de zeeboerderij

De zee wordt almaar verder leeggevist, maar er komen alternatieven - op land. Zo worden de tarbot, sliptong en nu zelfs de kreeft in zogenoemde zeeboederijen gekweekt - en met steeds meer succes. Vandaag was in Zeeland weer ee ... 

RTL Nieuws Wat zat er achter die Kroatische knipoog?

Wat zat er achter die Kroatische knipoog?

Ajax gaat de UEFA om opheldering vragen over de omstreden uitslag van de wedstrijd Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon, gisteravond. De Fransen wonnen met 7-1: precies genoeg om - ten kost van Ajax - op doelsaldo naar de volgen ... 

RTL Nieuws Super Mario legt bal bij politiek

Super Mario legt bal bij politiek

President van de Europese bank Mario Bragi wil eerst een politieke oplossing van de Eurocrisis voor hij de rol van de ECB groter wil maken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Europa verdeeld in drie kampen

Europa verdeeld in drie kampen

Jos Heymans legt uit dat Europa nog ernstig verdeeld is. 

RTL Nieuws Erop of eronder voor de Euro

Erop of eronder voor de Euro

D-Day in Brussel. 

RTL Nieuws Grote fraude jobcoaches Wajong

Grote fraude jobcoaches Wajong

Er is op grote schaal gefraudeerd met uitkeringsgeld voor jonge gehandicapten, mensen die in de zogenoemde Wajong zitten. 

RTL Nieuws ECB speelt bal terug naar politiek

ECB speelt bal terug naar politiek

Vandaag was ook de dag dat Mario Draghi, de president van de Europese Centrale bank opnieuw liet weten dat ie niet van plan is om onbeperkt staatsobligaties te kopen van eurolanden in problemen, en daarmee de polituiek te helpe ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Rick Nieman met de headlines van de donderdag vooravond.