RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Fatah en Hamas zoeken toenadering

Fatah en Hamas zoeken toenadering

In de Egyptische hoofdstad Caïro staan de leiders van de twee belangrijkste Palestijnse politieke bewegingen, Fatah en Hamas, op het punt een verzoeningsakkoord te tekenen. Hamas en Fatah staan al jaren op gespannen voet met e ... 

RTL Nieuws Speciale maatregelen dodenherdenking

Speciale maatregelen dodenherdenking

Bij de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam worden extra maatregelen getroffen om een herhaling van een incident als met de 'damschreeuwer' te voorkomen. 

RTL Nieuws 'Pakistan zoemt met complottheorieën'

'Pakistan zoemt met complottheorieën'

Pakistanen hebben moeite om te geloven dat Osama bin Laden is gedood. Rond de militaire actie van de VS tegen de al-Qaeda-leider doen in Pakistan verschillende verhalen de ronde, meldt correspondente Suzanna Koster. 

RTL Nieuws Fans bestormen veld na bekerfinale Polen

Fans bestormen veld na bekerfinale Polen

De Poolse bekerfinale tussen Legia Warsaw en Lech Poznan eindigt met een invasie van supporters op het veld. Legia Warsaw wint na strafschoppen met 5-4 en daar zijn de fans van Lech Poznan niet blij mee. Het loopt uit de hand e ... 

RTL Nieuws 'Vreemd dat foto er nog niet is'

'Vreemd dat foto er nog niet is'

Rob de Wijk van het Centrum voor Strategische Studies vindt het vreemd dat de VS nog geen foto heeft laten zien van het lichaam van Osama bin Laden. Hij noemt de communicatie rond het ombrengen van de al-Qaeda-leider onhandig e ... 

RTL Nieuws Bin Laden was ongewapend

Bin Laden was ongewapend

Osama bin Laden was ongewapend toen Amerikaanse militairen hem ombrachten in het complex waar hij zich jarenlang heeft schuilgehouden. Dat meldt het Witte Huis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Roderick Veelo 

RTL Nieuws Rellen in Barcelona na behalen CL-finale

Rellen in Barcelona na behalen CL-finale

Na het Champions League-duel tussen FC Barcelona en Real Madrid (1-1) braken in de binnenstad van Barcelona rellen uit. Barcelona is met het gelijkspel door naar de finale van de Champions League. 

RTL Nieuws Panda doodt pauw

Panda doodt pauw

Ze lijken zo schattig. Maar eigenlijk zijn panda's ook maar gewoon dieren, die soms opeens trek krijgen in een hapje... pauw? 

RTL Nieuws Barça viert behale finale

Barça viert behale finale

De voetbalfans van FC Barcelona vieren massaal het behalen van de Champions League finale. Op eigen veld speelde Barça gelijk tegen de landgenoten van Real Madrid, 1-1. De eerste wedstrijd in Madrid was door Barça al met 2-0 ... 

RTL Nieuws 'Slordige communicatie na dood Bin Laden'

'Slordige communicatie na dood Bin Laden'

RTL Nieuws sprak met diplomatiek expert Robert van de Roer over de actie waarbij Osama Bin Laden gedood werd, en de rommelige communicatie achteraf. 

RTL Nieuws Robots inspecteren reactor Fukushima

Robots inspecteren reactor Fukushima

Exploitant TEPCO van de Fukushima-centrale in Japan heeft beelden vrijgegeven van het interieur van reactor 1. De beelden komen van robots die elektriciteitskabels inspecteren. Ook controleren ze op lekkage van koelwater. De g ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Beelden lichaam Bin Laden komen zeker'

'Beelden lichaam Bin Laden komen zeker'

Dat er beelden van de omgebrachte Osama Bin Laden naar buiten komen is zeker. De vraag is alleen hoe en wanneer. Dat zegt de directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Het Witte Huis benadrukt dat er nog geen beslissi ... 

RTL Nieuws Strijd in Libië gaat onverminderd door

Strijd in Libië gaat onverminderd door

In Libië gaat de strijd tussen het regeringsleger en de opstandelingen onverminderd door. Gisteravond laat ontplofte er een bom dichtbij het hoofdkantoor van de rebellenleiders in Benghazi, in het oosten van het land. 

RTL Nieuws Doden door explosie in mijn Mexico

Doden door explosie in mijn Mexico

Door een gasexplosie in een mijn in Mexico zijn zeker drie mijnwerkers gedood. Elf anderen zitten nog vast in de mijn. Het is niet zeker of zij de klap overleefd hebben. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Recordpoging langste sigaar ooit gehaald?

Recordpoging langste sigaar ooit gehaald?

Eerder werd bekend dat een Cubaanse sigarenmaker een recordpoging ondernam om de langste sigaar ooit te rollen. Liefst 70 meter moest de sigaar worden. Haalt hij die lengte? Tijd voor de meting. 

RTL Nieuws Twee doden bij vliegtuigongeluk België

Twee doden bij vliegtuigongeluk België

Bij een vliegtuigongeluk in België zijn twee personen om het leven gekomen. Zij zaten in een vliegtuigje dat tijdens een trainingsvlucht neerstortte in een veld bij Waremme, Wallonië. De slachtoffers zijn een instructeur (53) ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30 /2011-05-03

RTL Nieuws 19:30 /2011-05-03

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Moslims boos over handelswijze VS

Moslims boos over handelswijze VS

Amerika is dus trots en viert de dood van Osama Bin Laden als een grote overwinning. Maar in het Midden-Oosten wordt daar met afgrijzen naar gekeken. Je hoort geen feest te vieren over iemands dood en het zeemansgraf van Bin La ... 

RTL Nieuws Cursus brandonderzoek voor hulpverleners

Cursus brandonderzoek voor hulpverleners

In de Noord-Hollandse duinen brak vandaag de zoveelste brand uit. Maar hoe kun je de branden het best bestrijden, hoe ontstaan ze, en wanneer is er een pyromaan in het spel? Politie en brandweer hebben daar niet genoeg verstand ... 

RTL Nieuws Hoe Bin Laden gepakt werd

Hoe Bin Laden gepakt werd

Hoe zijn de Verenigde Staten nou precies te werk gegaan bij het traceren van Osama Bin laden, maandenlang hebben ze van alles geobserveerd; er zijn vandaag allerlei details over naar buiten gekomen. 

RTL Nieuws Een bezoek aan de villa

Een bezoek aan de villa

In Abottabad in Pakistan is correspondent Suzanna Koster. Zij vertelt over haar bezoek aan de villa van Bin Laden. 

RTL Nieuws Creditcardgegevens Sony gekraakt

Creditcardgegevens Sony gekraakt

Het is waarschijnlijk de grootste digitale roof uit de geschiedenis. Computerhackers hebben de afgelopen weken twee grote netwerken van Sony overvallen, die gebruikt worden om online games te spelen. Bij de overval hebben hacke ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Pakistaanse politie sluit huis af

Pakistaanse politie sluit huis af

Het huis waar Osama Bin Laden zich schuil hield, is hermetisch afgesloten door de Pakistaanse autoriteiten. Veel mensen en media bezoeken het huis. Wel zijn er beelden opgedoken van het buitenhuis. 

RTL Nieuws Buurjongen (12) kwam bij Bin Laden thuis

Buurjongen (12) kwam bij Bin Laden thuis

Een 12-jarige buurjongen van Osama Bin Laden kwam regelmatig bij hem over de vloer. Hij vertelt over zijn ervaringen met Bin Laden. 

RTL Nieuws Zoeken in puinhopen nabij Fukushima

Zoeken in puinhopen nabij Fukushima

Voor het eerst sinds de aardbeving en de tsunami van 11 maart wagen zich militairen in het gebied rond Fukushima. Vanwege angst voor radioactieve straling werd hier niet eerder gezocht naar lijken, zo'n 15 kilometer van de ... 

RTL Nieuws Twijfel bij Witte Huis om beelden

Twijfel bij Witte Huis om beelden

De actie waarbij terroristenleider Osama Bin Laden zondag om het leven kwam is vastgelegd op camera, en er zijn ook beelden van het lijk en de begrafenis. Maar het Witte Huis twijfelt of het juist is om die beelden vrij te geven. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Maximale straf voor babymoorden

Maximale straf voor babymoorden

Sietske H. uit het Friese Nij Beets moet 12 jaar de cel in voor het ombrengen van haar vier baby's. Verslaggever Jeroen Wetzels legt uit wat de motivatie is van de rechtbank. 

RTL Nieuws Koudegolf Duitsland: vorst en sneeuw

Koudegolf Duitsland: vorst en sneeuw

In Nederland genieten we van een bijna zomers voorjaar, in Duitsland was het nog even winter. Door een koudegolf dook de temperatuur in het oosten van Duitsland onder nul en hier en daar viel een dik pak sneeuw. 

RTL Nieuws Zwerm bijen legt voetbal stil

Zwerm bijen legt voetbal stil

Behoorlijk wat stekeligheden in een Braziliaans voetbalstadion. Een zwerm bijen verstoorde het spel en toen waren de gemoederen zo verhit geraakt dat de voetballers het niet meer hielden en massaal met elkaar op de vuist gingen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel en Roderick Veelo 

RTL Nieuws Grote brand in garage Wanssum

Grote brand in garage Wanssum

In het Noord-Limburgse Wanssum woedt een grote brand in een garagebedrijf. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De rook trekt over een woonwijk. 

RTL Nieuws Vertraging? Steek de trein in brand

Vertraging? Steek de trein in brand

Boze treinreizigers hebben drie treinen in brand gestoken op drie stations in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De passagiers hadden genoeg van de vele vertragingen in het treinverkeer. 

RTL Nieuws Tornado teistert Auckland

Tornado teistert Auckland

Kantoormedewerkers en iemand op straat hebben de tornado gefilmd die een spoor van verwoesting achterliet in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland. Het natuurgeweld eiste zeker twee levens. Minsterns twintig mensen raakten gewond. 

RTL Nieuws Verwoestende tornado Auckland

Verwoestende tornado Auckland

Kantoormedewerkers en iemand op straat hebben de tornado gefilmd die een spoor van verwoesting achterliet in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland. Het natuurgeweld eiste zeker twee levens. Minsterns twintig mensen raakten gewond. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuwe sport: kunstschilderen

Nieuwe sport: kunstschilderen

Verf, kwasten en een schildersdoek. Dan kun je niet echt wapens noemen. Maar teams uit Frankrijk en de Verenigde Staten gingen er toch de strijd mee aan. 

RTL Nieuws Vandaag uitspraak babymoordzaak Nij Beets

Vandaag uitspraak babymoordzaak Nij Beets

In Leeuwarden doet de rechter vandaag uitspraak in de babymoordzaak. Sietske H. uit het Friese Nij Beets wordt ervan verdacht dat ze haar vier babies direct na de geboorte omgebracht heeft. De lichaampjes verstopte ze in ko ... 

RTL Nieuws Hulp bij zoeken personeel tuinders

Hulp bij zoeken personeel tuinders

Tuinders krijgen hulp bij het zoeken naar geschikt personeel. Dat is gisteravond afgesproken met de landelijke tuinbouw organisatie LTO en het ministerie van Sociale Zaken. De tuinders zijn boos, omdat minister Kamp het aan ... 

RTL Nieuws Opnieuw duinbrand kop Noord-Holland

Opnieuw duinbrand kop Noord-Holland

Opnieuw brand in de Kop van Noord-Holland. Vanmorgen ging een stuk duingebied bij Sint Maartensvlotbrug in vlammen op. 

RTL Nieuws Obama volgde operatie live

Obama volgde operatie live

Nog geen foto's van het lijk van Osama Bin Laden. Het Witte Huis twijfelt of het de foto's vrij zal geven. Belangrijke Amerikaanse politici eisen dat. Wel zijn er foto's vrijgegeven van president Obama die in het ... 

RTL Nieuws VS verwacht nog boodschap Bin Laden

VS verwacht nog boodschap Bin Laden

We beginnen in de Verenigde Staten, Want de Amerikaanse geheime dienst denkt dat Osama Bin Laden vlak voor zijn dood nog een boodschap opgenomen heeft die binnenkort naar buiten zal komen. En het hoofd van de Amerikaanse ter ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Krijgen doden 9/11 er niet door terug'

'Krijgen doden 9/11 er niet door terug'

Blijdschap en verdriet. De nabestaanden van de slachtoffers van 11 september 2001 hebben gemengde gevoelens over de dood van Osama bin Laden. 'We krijgen ze er niet door terug.' 

RTL Nieuws Presentator viert dood Osama

Presentator viert dood Osama

Het nieuws zorgde meteen voor flink wat reacties. Ook bij presentatoren, die eigenlijk objectief zouden moeten zijn... 

RTL Nieuws Osama prooi grappenmakers

Osama prooi grappenmakers

Met zijn smalle gezicht, puntige baard en agressieve videoboodschappen, was Osama ook jarenlang een makkelijke prooi voor grappenmakers. Cabaretiers, cartoonisten en ontelbare YouTube-creatievelingen maakten dankbaar gebruik va ... 

RTL Nieuws Met man en macht tegen Schoorlse brand

Met man en macht tegen Schoorlse brand

De brand in het Schoorlse duingebied is onder controle, maar brandweerkorpsen uit het hele land zijn nog druk bezig om het sein brandmeester te kunnen geven. 

RTL Nieuws Impact Osama op Nederland groot

Impact Osama op Nederland groot

De impact van de gevolgen van 9/11 is groot in ons land. We kregen angst voor aanslagen en het wantrouwen tegen moslims groeit. 

RTL Nieuws 'Duizenden Osama's moeten opstaan'

'Duizenden Osama's moeten opstaan'

De dood van Osama bin Laden is een zware slag voor het terreurnetwerk, maar zeker niet het einde van Al Qaeda. Want Al Qaeda is niet afhankelijk van één grote leider, maar bestaat steeds meer uit lokale, kleine groepjes. 

RTL Nieuws Actie Osama maanden minutieus voorbereid

Actie Osama maanden minutieus voorbereid

De klopjacht op Osama bin Laden was één van de grootste in de geschiedenis. Amerika gaf er een fortuin aan uit, want de leider van Al Qaeda moest gevonden worden: dood of levend. Sinds augustus bereidde Amerika de actie voor. 

RTL Nieuws Na tien jaar ultieme wraak

Na tien jaar ultieme wraak

Vannacht hebben Amerikaanse commando's Osama Bin Laden gedood. De meest gezochte terrorist ter wereld bleek al een poosje in een villa in Pakistan te wonen. Daar is hij neergeschoten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Wie o wie wordt Osama's opvolger?

Wie o wie wordt Osama's opvolger?

Terreurnetwerk Al Qaeda is zijn belangrijkste leider kwijt. Een zware slag, maar zeker niet het einde van Al Qaeda. Wie wordt zijn opvolger? Of heeft Al Qaeda een nieuwe leider niet nodig? 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Osama nu martelaar van verzet'

'Osama nu martelaar van verzet'

Velen mensen in het Midden-Oosten keuren de gewelddadige aanslagen van Osama bin Laden af, zegt Midden Oosten-correspondent Roel Geeraedts in Jeruzalem. Maar Bin Laden verzette zich wel tegen het dominante Amerika en daarom wor ... 

RTL Nieuws Wereld reageert: blijdschap en woede

Wereld reageert: blijdschap en woede

Van blijdschap en opluchting tot angst en woede...de internationale reacties lopen uiteen: 

RTL Nieuws Klopjacht Osama kostte fortuin

Klopjacht Osama kostte fortuin

De klopjacht op Osama bin Laden was één van de grootste in de geschiedenis. Het kostte Amerika een fortuin. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hier bracht de VS Bin Laden om

Hier bracht de VS Bin Laden om

Amateurbeelden van de plek waar Osama bin Laden vijf jaar leefde en waar Amerikaanse troepen hem hebben omgebracht. 

RTL Nieuws Van steenrijk tot terrorist

Van steenrijk tot terrorist

AL-Qaeda-leider Osama bin Laden is gedood door Amerikaanse militairen. Hij wordt gezien als het brein achter bloedige aanslagen, onder meer die van 11 september 2001. 

RTL Nieuws Dood Bin Laden wereldnieuws

Dood Bin Laden wereldnieuws

De aankondiging van de dood van Osama Bin Laden in de nieuwsuitzendingen van Azië. 

RTL Nieuws Het ommuurde huis van Osama

Het ommuurde huis van Osama

Het ommuurde huis van Osama bin Laden in Pakistan. Hier is de al-Qaeda-leider gedood bij een aanval van de VS. Militairen van het Pakistaanse leger bewaken het gebouw. 

RTL Nieuws Dood Osama met applaus ontvangen in Kabul

Dood Osama met applaus ontvangen in Kabul

De dood van Osama bin Laden is in het Afghaanse parlement ontvangen met applaus. President Karzai van Afghanistan zei dat de al-Qaeda-leider zijn verdiende heeft gekregen. 

RTL Nieuws Stadion uit zijn dak over dood Bin Laden

Stadion uit zijn dak over dood Bin Laden

Plotseling, althans voor de spelers, klonk het door het honkbalstadion van de Philies in Philadelphia. "USA, USA, USA!!!'. Het was tot het publiek aan het doordringen dat Osama Bin Laden dood was. Belangrijkste bron: de ... 

RTL Nieuws Terreurdeskundige over dood Bin Laden

Terreurdeskundige over dood Bin Laden

Beatrice de Graaf, universitair hoofddocent verbonden aan het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Universiteit Leiden, over de dood van Osama Bin Laden.