RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Rechter beslist: binnen 5 dagen moet locatie schaatstempel bekend zijn

Rechter beslist: binnen 5 dagen moet locatie schaatstempel bekend zijn

De rechter heeft zich gemengd in de soap rond de nieuwe schaatstempel. Die heeft schaatsbond KNSB en en het Nederlands Olympisch Comité gesommeerd binnen vijf dagen een besluit te nemen over de locatie van het nieuwe topsportc ... 

RTL Nieuws Met muziek de laatste kilometers door

Met muziek de laatste kilometers door

In Nijmegen is de Vierdaagse afgesloten. 39 duizend lopers werden door tienduizenden toeschouwers binnengehaald op de Via Gladiola. Al die aanmoedigingen en de muziek hielpen de deelnemers de laatste kilometers door. 

RTL Nieuws De bedrijvendokter moet de cel in

De bedrijvendokter moet de cel in

Volgens de rechter is zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen schuldig aan omkoping en moet hij 2,5 jaar de cel in. Daar is Van den Nieuwenhuijzen het niet mee eens: hij gaat in hoger beroep. 

RTL Nieuws Let op vals geld!

Let op vals geld!

Valse briefjes van 20 en 50. Ze zijn volop in omloop, als je er een hebt, dan heb je pech. Je krijgt je geld namelijk niet terug. 

RTL Nieuws Wil je zonnepanelen? Dan moet je opschieten!

Wil je zonnepanelen? Dan moet je opschieten!

De subsidiepot van de overheid voor zonnepanelen raakt in rap tempo leeg. Economie-verslaggever Elianne Kuepers waarschuwt: wil je zonnepanelen, dan moet je snel zijn! 

RTL Nieuws Examendiefstaf: 7 scholieren verdacht van heling

Examendiefstaf: 7 scholieren verdacht van heling

Er zijn nog eens zeven scholieren aangehouden in verband met de gestolen examens op de Ibn Ghaldoun school. De zeven zouden niets te maken hebben gehad met de diefstal zelf, maar worden verdacht van heling. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Muziek op de Via Gladiola

Muziek op de Via Gladiola

De Vierdaagse van Nijmegen zit er weer op. Door tienduizenden toeschouwers werden 39 duizend lopers binnengehaald op de Via Gladiola met behulp van muziek. 

RTL Nieuws Van den Nieuwenhuyzen moet de cel in

Van den Nieuwenhuyzen moet de cel in

Zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen moet twee en een half jaar de cel in. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde hem voor omkoping en fraude. De zakenman heeft smeergeld betaald aan de directeur van de Rotterdamse haven. 

RTL Nieuws Schaatstempel: binnen 5 dagen moet de locatie duidelijk zijn

Schaatstempel: binnen 5 dagen moet de locatie duidelijk zijn

Schaatsbond KNSB en het NOC*NSF moeten binnen vijf dagen beslissen waar het nieuwe nationale schaatsstadion komt. Dat bepaalde de rechter vandaag in Utrecht. 

RTL Nieuws De koninklijke fotosesie

De koninklijke fotosesie

Het fotomoment van de koninklijke familie is inmiddels een begrip. Dit keer was labrador Skipper de ster van de fotosessie. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Detroit na jaren verval failliet

Detroit na jaren verval failliet

Motorcity is failliet. Detroit, jarenlang kloppend hart van de Amerikaanse auto-industrie, heeft uitstel van betaling aangevraagd. 

RTL Nieuws Nieuwenhuyzen: Dossier lijkt erg op de fabeltjeskrant

Nieuwenhuyzen: Dossier lijkt erg op de fabeltjeskrant

Zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen hoort vandaag of hij de gevangenis in moet of niet. Het OM heeft 5,5 jaar tegen hem geëist. De 'bedrijvendokter' Nieuwenhuyzen is niet onder de indruk van het dossier. 

RTL Nieuws RTL Weer: Morgen dipje, daarna onvervalst zomerweer

RTL Weer: Morgen dipje, daarna onvervalst zomerweer

De dag begint op de meest plekken zonnig, in de noordelijke provincies is nog een strookje bewolking. Morgen een klein dipje, met een grijze start op de meeste plekken. 

RTL Nieuws Mannen smokkelen 10.000 krioelende schildpadjes

Mannen smokkelen 10.000 krioelende schildpadjes

Op het vliegveld Calcutta zijn 10.000 jonge schildpadjes in beslag genomen. Twee mannen smokkelden de beestjes in drie grote tassen mee. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Dier van de Dag - Henkie

Dier van de Dag - Henkie

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Glibberige rage in Japan: Slakkenslijm

Glibberige rage in Japan: Slakkenslijm

Slakkenslijm zou de oplossing zijn voor een droge of onregelmatige huid. Voor het maximale effect, worden levende slakken gebruikt. Een behandeling van 5 minuten, kost al 80 euro. 

RTL Nieuws 'Laatste wandeldag niet voor iedereen even soepel'

'Laatste wandeldag niet voor iedereen even soepel'

RTL-verslaggever Floor Bremer is in alle vroegte in Nijmegen waar de wandelaars begonnen zijn aan de laatste dag. En die bijten door, ondanks voeten vol blaren. 

RTL Nieuws Nieuwe rage: levende slakken op je gezicht

Nieuwe rage: levende slakken op je gezicht

Een opmerkelijke nieuwe rage in Japan op het gebied van gezichtsverzorging. Slakkenslijm, zou de oplossing zijn voor een droge of onregelmatige huid. Om het maximale effect te bereiken, wordt het slijm niet in een creme verwerk ... 

RTL Nieuws Nog steeds grote woede na dood 23 schoolkinderen

Nog steeds grote woede na dood 23 schoolkinderen

Nog steeds grote verontwaardiging in India na de dood van 23 schoolkinderen. De kinderen kwamen om het leven nadat ze dinsdag op school voedselvergiftiging hadden opgelopen. Nabestaanden zijn woedend op de overheid, die de maal ... 

RTL Nieuws Zeeman: Bauke heeft 'soort van griep'

Zeeman: Bauke heeft 'soort van griep'

Ploegleider Merijn Zeeman zegt dat Bauke Mollema ziek is. Wat hem precies mankeert, weet Zeeman niet, maar het gaat om 'een soort van griep'. De ziekte van Mollema speelde gisteren voor de tijdrit al op. 

RTL Nieuws Zuid-Afrika viert feest: Mandela is 95 jaar

Zuid-Afrika viert feest: Mandela is 95 jaar

Zuid-Afrika viert de 95ste verjaardag van Nelson Mandela met zang, gelukswensen en vrijwilligerswerk. 

RTL Nieuws Mysterieuze sterfte lepelaars Waddenzee

Mysterieuze sterfte lepelaars Waddenzee

Sinds kort wordt op de Wadden de ene dode lepelaar na de andere gevonden. Natuurmonumenten maakt zich zorgen om de plotselinge sterfte van de beschermde trekvogels. Vooral omdat totaal onduidelijk is wat de reden is van de ster ... 

RTL Nieuws Woede om veroordeling Russische oppositieleider

Woede om veroordeling Russische oppositieleider

Russen zijn woedend de straat op gegaan na de veroordeling van oppositieleider Aleksej Navalny. Die wilde burgemeester van Rusland worden, maar is nu veroordeeld tot vijf jaar strafkamp. 

RTL Nieuws Miljoenen pensioenen mogelijk verlaagd

Miljoenen pensioenen mogelijk verlaagd

De pensioenen van miljoenen Nederlanders moeten misschien verder worden verlaagd. Met dat slechte nieuws komen de pensioenfondsen. Bij veel fondsen gingen de pensioenen in april al omlaag, maar ze staan er nu weer zo slecht voo ... 

RTL Nieuws Triest record: 678.000 werklozen

Triest record: 678.000 werklozen

Vergeleken met vorig jaar zomer zijn er 180.000 werklozen bijgekomen. Vooral 45-plussers komen moeilijk aan een nieuwe baan. 

RTL Nieuws Oranjecarnaval op de Alpe d'Huez

Oranjecarnaval op de Alpe d'Huez

Het was feest op de Alpe d'Huez. De 'Nederlandse berg' werd twee keer aangedaan door het Tourpeloton en er waren erg veel Nederlanders op de been om dat live mee te maken. Ook verslaggever Jeroen Wetzels stond op de ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Bedrijfsartsen schenden medisch beroepsgeheim

Bedrijfsartsen schenden medisch beroepsgeheim

Bedrijfsartsen spelen medische gegevens op grote schaal door aan werkgevers. Dat zegt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), dat aan de bel trekt. 

RTL Nieuws Wat kun je zelf doen aan je pensioen?

Wat kun je zelf doen aan je pensioen?

De pensioenen van miljoenen Nederlanders staan verder onder druk en gaan mogelijk zelfs omlaag. Wil je zelf iets doen aan je pensioen? Personal finance-redacteur van RTL Nieuws Elianne Kuepers geeft vijf mogelijkheden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Samenvatting 'Koninginnenrit' Tour de France

Samenvatting 'Koninginnenrit' Tour de France

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur 

RTL Nieuws Jeroen Wetzels: één grote oranje menigte

Jeroen Wetzels: één grote oranje menigte

Het is een gekkenhuis op de Alpe d'Huez waar RTL Nieuws-verslaggever Jeroen Wetzels zich tussen de duizenden Nederlanders heeft gevoegd. 

RTL Nieuws 'Dit is hoe Poetin omgaat met critici'

'Dit is hoe Poetin omgaat met critici'

De enige hoop van de Russische oppositie gaat achter tralies. Een wraakactie van president Poetin, vertelt correspondent Olaf Koens. 

RTL Nieuws Werkloosheid stijgt hier harder dan in crisislanden

Werkloosheid stijgt hier harder dan in crisislanden

De werkloosheid in ons land stijgt explosief. Maar hoe doen we het in vergelijking met andere Europese landen? Jacob Schoenmaker geeft een overzicht. 

RTL Nieuws 'Vooral in bouw en detailhandel stijgt werkloosheid'

'Vooral in bouw en detailhandel stijgt werkloosheid'

De werkloosheid in ons land blijft maar oplopen. 8,5 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk: in totaal zijn dat 678.000 mensen. Peter Hein van Mulligen van het CBS vertelt welke groepen en beroepen worden getroffen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Droomhuis Ibiza

Droomhuis Ibiza

Piet Boon neemt ons mee naar Ibiza. Het droomhuis waarin hij ons rondleidt, staat heerlijk privé, op "het mooiste plekje van Ibiza", volgens Piet. Het huis past perfect in de omgeving, omdat de natuurstenen buitenkant ... 

RTL Nieuws 'Alle docenten voelen zich verraden'

'Alle docenten voelen zich verraden'

Woedende reacties in Griekenland over nieuwe bezuinigingen. Het Griekse parlement heeft een plan goedgekeurd om duizenden ambtenaren en leraren te ontslaan. 

RTL Nieuws Sloopbedrijf sloopt verkeerde huis

Sloopbedrijf sloopt verkeerde huis

Medewerkers van een sloopbedrijf in de Verenigde Staten hadden de opdracht gekregen om dit huis met de grond gelijk te maken. Maar ze vergisten zich in het adres en gingen een paar deuren verder aan de slag. De eigenaar kwam er ... 

RTL Nieuws 'Boston bomber' op cover Rolling Stone

'Boston bomber' op cover Rolling Stone

Ophef over deze cover van Rolling Stone. Op de foto staat Dzjochar Tsarnajev, de hoofdverdachte van de bloedige bomaanslagen tijdens de marathon van Boston. Volgens critici wordt Tsarnajev verheerlijkt. 

RTL Nieuws Ontvoerder Cleveland voor de rechter

Ontvoerder Cleveland voor de rechter

Ariel Castro, de ontvoerder van Cleveland, staat terecht voor het jarenlang gevangenhouden, mishandelen en verkrachten van drie vrouwen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws 'We houden het zomerse weer vast'

'We houden het zomerse weer vast'

Het wordt vandaag weer heerlijk zomerweer. En dat zal nog even zo blijven, verwacht weerman William Huizinga. 

RTL Nieuws Dochter Mandela: 'Hij komt snel naar huis'

Dochter Mandela: 'Hij komt snel naar huis'

Nelson Mandela viert zijn 95e verjaardag in het ziekenhuis, maar volgens zijn dochter Zindzi duurt het niet lang meer voordat hij naar huis mag. 

RTL Nieuws Vrouw overlijdt na aanrijding motor

Vrouw overlijdt na aanrijding motor

Een vrouw is omgekomen toen zij werd aangereden door een motor. 

RTL Nieuws Vierdaagse blijft onlosmakelijk verbonden met Defensie

Vierdaagse blijft onlosmakelijk verbonden met Defensie

De band tussen de Vierdaagse en Defensie blijft in ieder geval de komende jaren bestaan. Het wandelevenement krijgt tot en met 2017 steun van Defensie, in de vorm van manschappen en middelen. De laatste jaren was de militaire h ... 

RTL Nieuws 19:30 uur

19:30 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Mink K. moet 8 jaar Libanese cel in

Mink K. moet 8 jaar Libanese cel in

In 2011 werd Mink K. opgepakt door de Libanese autoriteiten. De Nederlandse topcrimineel werd vadaag in Libanon veroordeeld tot 8 jaar cel met dwangarbeid. 

RTL Nieuws Tourgekte op de Mollema-bult in Zuidhorn

Tourgekte op de Mollema-bult in Zuidhorn

De beste Nederlanders in de Tour, Bauke Mollema en Laurens ten Dam, zijn een beetje gezakt in het algemeen klassement, na de grote tijdrit van vandaag. De Tour-organisatie had al gezegd dat dit de zwaartste tijdrit van de laats ... 

RTL Nieuws Rechter vindt overvolle cellen Californië onverantwoord

Rechter vindt overvolle cellen Californië onverantwoord

In de Amerikaanse staat Californië zijn gevangenen in hongerstaking gegaan. Vanwege een bizar conflict tussen rechters en gevangenis-directeuren. De rechters vinden de gevangenissen gevaarlijk vol en willen gevangenen vrijlate ... 

RTL Nieuws Lekker weer, maar wel veel te droog

Lekker weer, maar wel veel te droog

Al twee weken valt er geen druppel regen en dus is het waterpeil behoorlijk gedaald. In grote delen van Nederland worden daarom maatregelen genomen tegen de droogte. 

RTL Nieuws 15 jaar voor gruwelijke moord op bejaard stel

15 jaar voor gruwelijke moord op bejaard stel

De twee mannen die in 1997 in Amsterdam een bejaard echtpaar om het leven brachten hebben 15 jaar cel gekregen. Bijna 16 jaar lang hielden ze hun mond. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Queen Elizabeth wil op vakantie; baby mag nu wel komen

Queen Elizabeth wil op vakantie; baby mag nu wel komen

In Groot-Brittannië worden ze een beetje ongeduldig. Kate Middleton is nog altijd niet bevallen van de toekomstige monarch. Ook koningin Elizabeth kan niet wachten. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Samenvatting van de 17e etappe

Samenvatting van de 17e etappe

De beste Nederlanders zijn gezakt in het Tour-klassement, na de grote tijdrit van vandaag. De Tour-organisatie had de etappe al aangeduid als de zwaarste tijdrit van de laatste jaren. 

RTL Nieuws Nabestaanden vermoord bejaard stel: vonnis valt tegen

Nabestaanden vermoord bejaard stel: vonnis valt tegen

Twee mannen die bijna 16 jaar geleden een Amsterdams bejaard paar op gruwelijke manier om het leven brachtten, gaan alsnog de gevangenis in. Vandaag veroordeelde de rechtbank ze allebei tot 15 jaar cel. 

RTL Nieuws Indiërs woedend na dodelijke lunch op school

Indiërs woedend na dodelijke lunch op school

In India zijn rellen uitgebroken na de dood van 22 schoolkinderen. Ze overleden door voedselvergiftiging na een lunch op school. 

RTL Nieuws Kunstrovers België hadden maar twee minuten nodig

Kunstrovers België hadden maar twee minuten nodig

Een grote kunstroof in België. Uit het Van Buuren Museum in Ukkel zijn tien schilderijen gestolen. Het gaat onder meer om een doek van de Nederlandse schilder Kees van Dongen en een schilderij van de Belgische kunstenaar James ... 

RTL Nieuws 15 jaar cel voor moord op Opentij en Run

15 jaar cel voor moord op Opentij en Run

De twee mannen die in 1997 het echtpaar Mary Run en Henk Opentij op gruwelijke wijze vermoordden, moeten 15 jaar de cel in. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00 uur

RTL Nieuws 16:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Wachten, wachten, wachten op de Royal baby

Wachten, wachten, wachten op de Royal baby

Afgelopen zaterdag was ze uitgerekend, maar Kate Middleton is nog altijd niet bevallen van de toekomstige monarch. De pers staat al ruim 2 weken op de stoep van het ziekenhuis te wachten en inmiddels worden ook de royal fans on ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 9:00 uur

RTL Nieuws - 9:00 uur

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws RTL Weer: 'Ronduit zomers weer in Nederland en rest Europa'

RTL Weer: 'Ronduit zomers weer in Nederland en rest Europa'

Vandaag hangt er in Nederland wat sluierbewolking, daar doorheen af en toe wat zon. De temperatuur loopt op tot 28 graden in het binnenland. Ook elders in Europa is het volop zomer. 

RTL Nieuws Bloedheet in New York: Code rood

Bloedheet in New York: Code rood

Het is al dagen heel heet in New York. Inwoners wordt geadviseerd veel water te drinken. Er kan niet gezwommen worden vanwege een lek in het riool. 

RTL Nieuws Mix heroïne en alcohol werd Monteith fataal

Mix heroïne en alcohol werd Monteith fataal

De Canadese acteur Corey Monteith is gestorven aan een mix van heroïne en alcohol. Hij is 31 jaar geworden.