RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Speciaal fietshuwelijk in China

Speciaal fietshuwelijk in China

Een bruidegom in China wilde zijn bruid op hun huwelijksdag eens echt verrassen. Haar ophalen in een koets of oldtimer vond hij te gewoontjes en dus regelde hij iets anders. 

RTL Nieuws Massaprotest Hongaren tegen grondwet

Massaprotest Hongaren tegen grondwet

Tienduizenden Hongaren zijn in Boedapest de straat opgegaan om te betogen tegen de nieuwe grondwet. Die bedreigt volgens critici de persvrijheid en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 Uur

RTL Nieuws - 07:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Voorverkiezing VS van start in Iowa

Voorverkiezing VS van start in Iowa

De ogen van de Verenigde Staten zijn dinsdag gericht op de plattelandsstaat Iowa. De Republikeinse partij houdt er haar eerste voorverkiezing in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. 

RTL Nieuws Twee doden door aanval stier in stal

Twee doden door aanval stier in stal

Twee broers (58 en 60 jaar) zijn op een boerenbedrijf aan de Beunksteeg in het Gelderse Hengelo om het leven gekomen nadat ze in een stal waren aangevallen door een stier. 

RTL Nieuws Iowa: kleine staat, wel belangrijk

Iowa: kleine staat, wel belangrijk

Met nog bijna een jaar te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen, gaat het circus toch echt nu al beginnen. Morgen houden de Republikeinen de eerste voorverkiezingen, in de staat Iowa. Hoewel Iowa een kleine staat is, ... 

RTL Nieuws Broers komen om door aanval stier

Broers komen om door aanval stier

Twee broers uit Hengelo zijn omgekomen door een aanval van een dolle stier. De broers waren bezig om enkele koeien weg te halen bij jonge kalveren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Sluipschutters in Syrië

Sluipschutters in Syrië

De situatie in Syrië blijft erg onoverzichtelijk. Het leger zou zich hebben teruggetrokken van de stadscentra naar de buitenwijken. Dat meldt de Arabische Liga, die met 60 waarnemers in het verscheurde land is. Maar er zijn no ... 

RTL Nieuws Shoppen in je ondergoed

Shoppen in je ondergoed

Een bijzondere actie in een Spaanse winkel: kom in je ondergoed naar de winkel en trek aan wat je maar wilt hebben. Gratis. Tientallen Spanjaarden kwamen in ondergoed voor deze aparte publiciteitsactie. 

RTL Nieuws Dode bij bosbranden Chili

Dode bij bosbranden Chili

Eén dode en meer dan 100 verwoeste huizen. Dat is de treurige opbrengst van tientallen bosbranden in Chili. Tot nu toe, want de branden woeden noeg steeds. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 Uur

RTL Nieuws - 19:30 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Provincie-thriller' om oudejaarshuisjes

'Provincie-thriller' om oudejaarshuisjes

Is het bluf? Of houden de jongeren van het gehucht St. Jansklooster bij Steenwijk voet bij stuk? Ze hebben aangekondigd hun oudejaarshuisjes - denk aan een soort bierketen - niet te willen verplaatsen voor aanstaande zaterdag. ... 

RTL Nieuws Iran toont wereld haar tanden

Iran toont wereld haar tanden

Iran zegt klaar te zijn om elke militaire dreiging het hoofd te bieden. Op de laatste dag van een grote marine-oefening is een aantal nieuwe raketten getest. Spierballentaal vanuit Teheran, dat niet wil buigen voor druk uit het ... 

RTL Nieuws Gewelddadige strijd in Zuid-Soedan

Gewelddadige strijd in Zuid-Soedan

Het land is nog maar een half jaar onafhankelijk en er laait een gewelddadige stammenstrijd op. De afgelopen dagen zijn ruim duizend mensen medogenloos afgeslacht. Tienduizenden inwoners zijn op de vlucht geslagen. 

RTL Nieuws Onderhandelen over je hypotheek

Onderhandelen over je hypotheek

In de VS krijgen huiseigenaren hulp tijdens mega-bijeenkomsten in grote sporthallen. Met een beetje hulp proberen ze de bank een nieuw voorstel te doen, zodat ze minder hoeven te betalen aan de hypotheek. 

RTL Nieuws Schoonmakers staken weer

Schoonmakers staken weer

Waarschijnlijk kunt u het zich nog wel herinneren: die vieze perrons op de stations, en dat kantoor dat alsmaar niet werd schoongemaakt. De gevolgen van de staking van de schoonmakers in 2010. En nu gaan de schoonmakers weer st ... 

RTL Nieuws Loonstrookje gaat tegenvallen

Loonstrookje gaat tegenvallen

Over een week of drie krijgen werknemers het eerste loonstrookje van 2012. En dat gaat tegenvallen: bijna iedereen gaat erop achteruit, met name de oudere werknemer levert in. 

RTL Nieuws Cuijck geschrokken van schietpartij

Cuijck geschrokken van schietpartij

Het projectiel dat het jongetje in Cuijk raakte tijdens de oudjaarsnacht, is inderdaad een kogel. De jongen van elf werd beschoten terwijl hij aan het spelen was met vuurwerk. Hij ligt nog in het ziekenhuis; maar is buiten leve ... 

RTL Nieuws Holleeder bijna op vrije voeten

Holleeder bijna op vrije voeten

Willem Holleeder komt binnenkort vrij. Het OM vervolgt hem op dit moment niet voor een reeks liquidaties. 

RTL Nieuws Geen vissen door olievlek Nigeria

Geen vissen door olievlek Nigeria

Bij de Nigeriaanse kust is een olievlek aangespoeld. Boze inwoners van de dorpjes in dat gebied zeggen dat de olie van de raffinaderij van Shell komt. Maar Shell ontkent dat. 

RTL Nieuws Brand in Goffertstadion

Brand in Goffertstadion

Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak van een korte maar felle brand vanochtend in het Goffertstadion van N.E.C in Nijmegen. De businessclub boven de hoofdingang brandde helemaal uit. De eerstvolgende competitiewedstrijd op ... 

RTL Nieuws Oudere werknemers de dupe

Oudere werknemers de dupe

Over twee weken valt het eerste loonstrookje van dit jaar op de deurmat. Vooral voor oudere werknemers pakt het slecht uit. Zij gaan er meer op achteruit dan anderen. De hardste klappen vallen in de metaal en de bouw. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 Uur

RTL Nieuws - 18:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Jongen (11) inderdaad beschoten

Jongen (11) inderdaad beschoten

Het projectiel dat een jongen in Cuijk raakte tijdens de oudjaarsnacht, is inderdaad een kogel. Voor de politie staat dus vast dat de 11-jarige jongen is beschoten. Hij ligt nog in het ziekenhuis; maar is buiten levensgevaar. 

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Rick Nieman brengt je in zestig seconden op de hoogte van het laatste nieuws. 

RTL Nieuws Hittegolf in Australische dierentuin

Hittegolf in Australische dierentuin

Er is een hittegolf in Australië, met temperaturen van boven de 40 graden. De dieren krijgen lekker een verfrissend bad met de tuinslang. 

RTL Nieuws Jongen in Cuijck inderdaad beschoten

Jongen in Cuijck inderdaad beschoten

Het projectiel waar een jongen in Cuijk door werd geraakt tijdens de oudjaarsnacht, is definitief een kogel. Daarmee staat voor de politie vast dat de 11-jarige jongen is beschoten. Van de dader ontbreekt elk spoor. 

RTL Nieuws Holleeder over een maand vrij

Holleeder over een maand vrij

Willem Holleeder komt over een maand uit de gevangenis. Het OM gaat hem niet vervolgen voor liquidaties, wel blijft hij verdachte. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 Uur

RTL Nieuws - 16:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verkiezingen VS: de strijd begint

Verkiezingen VS: de strijd begint

De eerste aflevering van de wekelijkse special van Erik Mouthaan over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van aankomende november. Presentatie: Erik Mouthaan. 

RTL Nieuws Proces tegen Mubarak voortgezet

Proces tegen Mubarak voortgezet

Het proces van de vroegere Egyptische president Hosni Mubarak is in Caïro voortgezet. De 83-jarige ex-president kwam binnen op een brancard met een bril op. 

RTL Nieuws Loonstrookje wordt een tegenvaller

Loonstrookje wordt een tegenvaller

Het eerste loonstrookje van 2012 wordt schrikken, vooral voor oudere werknemers. Ze houden nog minder over dan andere groepen. De hardste klappen vallen in de metaal en de bouw. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12.00 uur

RTL Nieuws - 12.00 uur

Het RTL Nieuws met Diana Matroos. 

RTL Nieuws Schoonmakers in actie voor betere cao

Schoonmakers in actie voor betere cao

De schoonmaakbranche voert actie voor een betere cao. De domino-actie begin klein maar breidt zich de komende dagen uit, meldt FNV Bondgenoten. 

RTL Nieuws Tientallen branden in Hollywood

Tientallen branden in Hollywood

Los Angeles wordt geteisterd door autobranden. Sinds vorige week donderdag zijn al tientallen auto's in vlammen opgegaan. 

RTL Nieuws 'Nederland deel lening Griekenland kwijt'

'Nederland deel lening Griekenland kwijt'

Nout Wellink, de oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB), acht de kans levensgroot dat de eurolanden een deel van hun leningen aan Griekenland moeten afschrijven. Dat zegt Wellink in Het Financieele Dagblad. 

RTL Nieuws Businessdeel stadion NEC uitgebrand

Businessdeel stadion NEC uitgebrand

Een brand heeft het businessdeel van het Goffertstadion in Nijmegen in de as gelegd. De brandweer had mede door waterproblemen het vuur pas na een uur onder controle. 

RTL Nieuws Iran tart Westen met rakettest

Iran tart Westen met rakettest

Iran heeft de gespannen relatie met de Verenigde Staten en andere westerse landen verder op scherp gezet door een nieuwe raket te testen. 

RTL Nieuws Wat verandert er per 1 januari?

Wat verandert er per 1 januari?

Er zijn een hoop regelingen en wetten veranderd. Deze raken ook jou en jouw portemonee. 

RTL Nieuws Grote brand in stadion NEC

Grote brand in stadion NEC

In het Goffertstadion in Nijmegen woedt een grote brand. De brandweer heeft om assistentie uit de wijde omgeving gevraagd. Het vuur zou zijn ontstaan in de Gaanderij, het businessgedeelte van het stadion. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 Uur

RTL Nieuws - 09:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws De Nieuwsminuut

De Nieuwsminuut

Het belangrijkste nieuws van deze ochtend in 60 seconden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 Uur

RTL Nieuws - 07:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Studeren weer voor elite'

'Studeren weer voor elite'

De overheid heeft voor 2012 een aantal ingrijpende veranderingen in het hoger onderwijs aangekondigd. De Landelijke Studentenvakbond LSVB vreest dat veel studenten dit jaar noodgedwongen moeten stoppen met hun studie. 

RTL Nieuws Recordsprong met een sneeuwscooter

Recordsprong met een sneeuwscooter

Een waaghals heeft met zijn sneeuwscooter een nieuw record gevestigd. Hij sprong 125 meter ver. 

RTL Nieuws Toerist opgepakt om bosbrand Chili

Toerist opgepakt om bosbrand Chili

In Chili is een Israëlische toerist opgepakt die ervan verdacht wordt de enorme bosbrand in het Torres del Paine National Park te hebben veroorzaakt. 

RTL Nieuws Protest Israël tegen discriminatie vrouwen

Protest Israël tegen discriminatie vrouwen

Honderden mannen en vrouwen hebben zondag op bussen in Jeruzalem en Ramat Gan geprotesteerd tegen de ongeschreven regel op een aantal lijnen dat vrouwen gescheiden van de mannen moeten reizen. Op een aantal lijnen mogen vrouwen ... 

RTL Nieuws Tientallen Occupy'ers opgepakt in NYC

Tientallen Occupy'ers opgepakt in NYC

Betogers van de antikapitalistische beweging Occupy Wall Street hebben rond de jaarwisseling geprobeerd een plein in New York opnieuw in te nemen. Ze keerden terug naar Zuccotti Park in Manhattan. Toen de demonstranten probeerd ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - Laat

RTL Nieuws - Laat

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuwjaarsduik populairder dan ooit

Nieuwjaarsduik populairder dan ooit

De Nieuwjaarsduik is dit keer populairder dan ooit. Zo'n 36.000 mensen doken op bijna negentig plaatsen het ijskoude water in. En dat is een record. De meeste mensen namen een duik in Scheveningen. 

RTL Nieuws Opstelten: geweld tegen hulpverleners aanpakken

Opstelten: geweld tegen hulpverleners aanpakken

Er werden vannacht 110 gewelds-incidenten tegen politie, brandweer en ambulance- personeel gemeld, vijf méér dan vorig jaar. 

RTL Nieuws Veel incidenten tijdens jaarwisseling

Veel incidenten tijdens jaarwisseling

Oudjaarsnacht was niet het feest dat het zou moeten zijn. Zegt een ontevreden Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Ondanks alle getroffen maatregelen, waren er meer aanhoudingen en meer geweldsincidenten tegen hulpver ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 Uur

RTL Nieuws - 19:30 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Nieuwsminuut

Nieuwsminuut

Het nieuws in een minuut met Daphne Lammers 

RTL Nieuws Opstelten ontevreden over verloop jaarwisseling

Opstelten ontevreden over verloop jaarwisseling

Oud en Nieuw is nog niet het feestje dat het zou moeten zijn, zegt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Er zijn meer mensen opgepakt en er is meer geweld gebruikt tegen hulpverleners in vergelijking met vorig jaar ... 

RTL Nieuws Drukte bij oogziekenhuis vanwege vuurwerk

Drukte bij oogziekenhuis vanwege vuurwerk

Het oogziekenhuis in Rotterdam heeft het deze oud en nieuw drukker gehad dan normaal. Daar zijn 28 mensen behandeld na ongelukken met vuurwerk. 

RTL Nieuws Lik-op-stuk voor vandalen jaarwisseling

Lik-op-stuk voor vandalen jaarwisseling

En wie tijdens oud-en-nieuw de boel heeft verziekt, kon vandaag al rekenen op straf. In veel steden wordt dit 'lik-op-stuk beleid' gevoerd, onder meer in Tilburg. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 Uur

RTL Nieuws - 18:00 Uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Relletje na autobrand Nieuwe Pekela

Relletje na autobrand Nieuwe Pekela

In Nieuwe Pekela in Groningen heeft een groep jongeren de brandweer het werken onmogelijk gemaakt. De brandweer was tijdens nieuwjaarsnacht bezig met het blussen van een autobrand, toen er een grote vechtpartij uitbrak. Er werd ... 

RTL Nieuws Duizenden doen nieuwjaarsduik

Duizenden doen nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsdag 2012 was een recordjaar voor de nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. De 10.000 kaarten waren om half twaalf al uitverkocht, een half uur voor de duik plaatsvond. Volgens een woordvoerster van het eveneme ... 

RTL Nieuws Wereldwijd vuurwerkspektakel

Wereldwijd vuurwerkspektakel

Over de hele wereld is Oud & Nieuw gevierd met spectaculaire vuurwerkshows. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje. 

RTL Nieuws Nieuwjaar door de ogen van hulpverleners

Nieuwjaar door de ogen van hulpverleners

Voor hulpverleners en politie is de jaarwisseling altijd weer een spannende tijd. De afgelopen jaren liep het geweld tegen politie en hulpverleners de spuigaten uit. Maar ze gaan steeds beter voorbereid op pad. 

RTL Nieuws Lady Gaga luidt New Yorks nieuwjaar in

Lady Gaga luidt New Yorks nieuwjaar in

Lady Gaga heeft het nieuwe jaar in New York ingeluid. Op Times Square zette zij de 'New Year's Eve Ball Drop' in beweging. Een miljoen feestvierders waren op het plein aanwezig om met z'n allen af te tellen tot ... 

RTL Nieuws Nieuwjaarsnacht op de eerste hulp

Nieuwjaarsnacht op de eerste hulp

In het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg druppelden rond middernacht de eerste vuurwerkslachtoffers binnen, die Oud & Nieuw noodgedwongen op de Eerste Hulp moesten vieren. 

RTL Nieuws Amsterdam knalt het nieuwe jaar in

Amsterdam knalt het nieuwe jaar in

Zo'n 25.000 mensen vierden oudejaarsnacht op het Museumplein, waar een groot aftelfeest werd gehouden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hypotheek probleem ex-kankerpatienten

Hypotheek probleem ex-kankerpatienten

Nu eerst ex-kankerpatienten onder de 50 jaar, die hebben grote problemen met het afsluiten van een hypotheek en levensverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van het Integraal Kankercentrum Zuid en de Universiteit Tilburg. Het is ... 

RTL Nieuws Nederlanders klaar voor nieuwjaar

Nederlanders klaar voor nieuwjaar

In Nederland was vandaag iedereen druk met de voorbereidingen voor de jaarwisseling. Ontelbaar veel oliebollen werden er gebakken, in totaal is er voor 67 miljoen euro aan vuurwerk gekocht, meer dan vorig jaar. En ook de Oudeja ... 

RTL Nieuws Nieuwjaar in Azië en Australië

Nieuwjaar in Azië en Australië

Australie en Azie zijn als eersten aan 2012 begonnen. En dat doen ze wel vaker. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Euro bestaat 10 jaar

Euro bestaat 10 jaar

Aanvankelijk bejubeld, want lekker makkelijk op vakantie, maar toch ook snel verguisd, want hij maakte alles duurder: de euro. Om 12 uur vannacht betalen we er precies 10 jaar mee. We zijn er ietsje rijker door geworden, maar ...