RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Belgen tegen vervroegde vrijlating Dutroux

Belgen tegen vervroegde vrijlating Dutroux

België maakt zich op voor het weerzien met Marc Dutroux. De beruchtste pedofiel die het land ooit heeft gekend, verschijnt morgen voor het eerst in negen jaar in de rechtbank. Hij wil toestemming om met een elektronische enkel ... 

RTL Nieuws Man met taser neergehaald voor Buckingham Palace

Man met taser neergehaald voor Buckingham Palace

Bij Buckingham Palace in Londen is een man gearresteerd die met twee messen stond te zwaaien. Het incident gebeurde rond het middaguur, tijdens de wisseling van de wacht. Veel toeristen zagen het gebeuren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws DNB moet zich verantwoorden voor SNS-debacle

DNB moet zich verantwoorden voor SNS-debacle

Pvda en VVD willen de Nederlandsche Bank aan de tand voelen over SNS. In een hoorzitting in de Tweede Kamer moet de Nederlandsche Bank komen uitleggen hoe het toezicht op SNS afgelopen jaren verliep. Zo moet duidelijk worden wa ... 

RTL Nieuws Sloppenwijk Bangladesh in vlammen opgegaan

Sloppenwijk Bangladesh in vlammen opgegaan

Paniek en verdriet in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Daar zagen honderden inwoners van een sloppenwijk hun woning in vlammen opgaan. De brand brak uit in één van de huisjes en verspreidde zich razendsnel over de hele wijk. 

RTL Nieuws Video naakte betoger wekt woede Egyptenaren

Video naakte betoger wekt woede Egyptenaren

Ophef in Egypte over een filmpje waarop te zien is hoe de oproerpolitie in Caïro een ontklede man mishandeld. Dit gebeurde tijdens een grote demonstratie tegen president Morsi. De oppositie heeft woedend gereageerd op de beelden. 

RTL Nieuws Zeker 30 doden bij zelfmoordaanslag Kirkuk

Zeker 30 doden bij zelfmoordaanslag Kirkuk

Een aanval op een politiebureau heeft in het Iraakse Kirkuk aan zeker 30 mensen het leven gekost. De daders waren verkleed als politiemannen en probeerden het politiebureau in te nemen. Eerst brachten ze een zware autobom tot o ... 

RTL Nieuws Spoorwerkers kondigen stakingen aan

Spoorwerkers kondigen stakingen aan

Er komen meer stakingen van spoorwerkers. Dat zegt vakbond FNV Spoor. Afgelopen nacht legden spoorwerkers rond Amersfoort het werk neer. Ze zeggen de dupe te worden van het goedkope aanbestedingsbeleid van spoorbeheerder ProRail. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Beroemde sluipschutter doodgeschoten op schietbaan

Beroemde sluipschutter doodgeschoten op schietbaan

De meest dodelijke 'sniper' die Amerika ooit heeft gekend, is zelf doodgeschoten. Dat gebeurde op een schietbaan in Texas. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Spanning rond gijzeling jochie loopt op

Spanning rond gijzeling jochie loopt op

In het Amerikaanse Alabama loopt de spanning op rond de gijzeling van een vijfjarig jongetje. Het kind is vijf dagen geleden ontvoerd uit een schoolbus, nadat de chauffeur werd doodgeschoten. De politie onderhandelt met de ontv ... 

RTL Nieuws Gevaarlijk nieuw militair wapen Iran

Gevaarlijk nieuw militair wapen Iran

Iran heeft er een militair wapen bij. Een gevechtsvliegtuig dat gronddoelen kan bombarderen en moeilijk te zien is op de radar. Het toestel is in Iran ontwikkeld, ondanks wapenembargo's tegen het het land. 

RTL Nieuws Enorme Nederlandse klok in Notre Dame

Enorme Nederlandse klok in Notre Dame

De Notre Dame in Parijs heeft nieuwe klokken. En de grootste van die nieuwe klokken komt uit Nederland, uit het Brabantse Asten. Reportage van correspondent Stefan de Vries. 

RTL Nieuws Groot DNA-onderzoek Oldenzaal

Groot DNA-onderzoek Oldenzaal

130 mannen uit Oldenzaal hebben wangslijm afgegeven met hun DNA. Dat zal de komende jaren worden vergeleken met het DNA van 3000 skeletten die rond de kerk in Oldenzaal zijn opgegraven. 

RTL Nieuws Russen parkeren zwart geld op banken Cyprus

Russen parkeren zwart geld op banken Cyprus

Overal op belastingparadijs Cyprus kom je Russen tegen. Ze hebben een radiostation, een krant, hun vlag wappert op sommige plekken naast die van de Cyprioten: De Russen hebben het hier naar hun zin. Vanwege de zon, maar vooral ... 

RTL Nieuws 'Roekeloze top SNS verantwoordelijk stellen'

'Roekeloze top SNS verantwoordelijk stellen'

Een Kamermeerderheid wil dat de regering stappen onderneemt tegen de top van de SNS-bank. 

RTL Nieuws 'Clinton nog niet definitief van politiek toneel'

'Clinton nog niet definitief van politiek toneel'

Hillary Clinton is inmiddels minister-af, maar ze houdt de deur naar een eventuele kandidatuur voor het presidentschap op een kiertje, zegt correspondent Erik Mouthaan. 

RTL Nieuws Topambtenaren vaak van buiten gemeente

Topambtenaren vaak van buiten gemeente

Gemeentesecretarissen - de hoogste ambtenaren bij een gemeente - wonen vaak niet in de gemeente waar ze werken. Tweederde van alle gemeentesecretarissen woont ergens anders, blijkt uit onderzoek van onze researchredactie. 

RTL Nieuws Malinezen dankbaar voor ingrijpen Frankrijk

Malinezen dankbaar voor ingrijpen Frankrijk

Een heldenonthaal voor de Franse president Hollande in Mali. De president bezocht vandaag de noordelijke stad Timboektoe. Zes dagen geleden werd die bevrijd door Franse en Malinese troepen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verplegers: extra geld komt bij bestuur terecht

Verplegers: extra geld komt bij bestuur terecht

Ruim 100 medewerkers van van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben het verpleeghuis bezet. Ze willen een gesprek met de directie over 'de besteding van het extra geld voor extra handen aan bed'. 

RTL Nieuws Bosmarmot Phil voorspelt vroege lente

Bosmarmot Phil voorspelt vroege lente

Punxsutawney Phil heeft zijn jaarlijkse weersvoorspelling weer gedaan. De beroemde marmot mag in Pennsylvania elk jaar op Groundhog Day voorspellen of de lente vroeg aanbreekt, of laat. Het hangt er vanaf of zijn schaduw goed t ... 

RTL Nieuws Premier Hollande als held onthaald in Mali

Premier Hollande als held onthaald in Mali

Een heldenonthaal voor de Franse president Hollande in Mali. Zes dagen nadat Franse troepen islamitische rebellen verdreven uit Timboektoe, bezocht Hollande de noord-Malinese stad. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Verdachten verkrachting India aangeklaagd

Verdachten verkrachting India aangeklaagd

Ontvoering, verkrachting, moord en het vernietigen van bewijs. In India zijn de mannen aangeklaagd die worden verdacht van de groepsverkrachting en dood van een studente. 

RTL Nieuws Kerry beëdigd als minister van Buitenlandse Zaken

Kerry beëdigd als minister van Buitenlandse Zaken

Politiek zwaargewicht John Kerry is beëdigd als opvolger van Hillary Clinton. De 69-jarige Kerry zit al 27 jaar in de Senaat. Negen jaar geleden deed hij een gooi naar het presidentschap, maar legde het toen af tegen George Bu ... 

RTL Nieuws Verplegers bezetten Sarphatihuis

Verplegers bezetten Sarphatihuis

Ruim 100 medewerkers van van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben het verpleeghuis Sarphati bezet. Ze willen een gesprek met de directie over 'de besteding van het extra geld voor extra handen aan bed'. 

RTL Nieuws Schokkende beelden: betoger mishandeld

Schokkende beelden: betoger mishandeld

In Egypte is ophef ontstaan over de mishandeling van een betoger door een groep agenten van de oproerpolitie. 

RTL Nieuws Nieuwe klokken voor Notre Dame

Nieuwe klokken voor Notre Dame

In Parijs zijn nieuwe kerkklokken gewijd. De grootste is gemaakt door een Nederlandse gieter. 

RTL Nieuws Hillary Clinton neemt afscheid als minister

Hillary Clinton neemt afscheid als minister

Hillary Clinton heeft afscheid genomen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze wordt opgevolgd door haar partijgenoot John Kerry. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Truck met vuurwerk ontploft; viaduct stort in

Truck met vuurwerk ontploft; viaduct stort in

In de Chinese provincie Henan zijn tenminste negen doden gevallen nadat een viaduct waarop zij reden was ingestort. De autoriteiten vernmoeden dat het ongeluk veroorzaakt werd door een vrachtwagen met vuurwerk, die om nog onbek ... 

RTL Nieuws Clinton neemt in speech afscheid als minister

Clinton neemt in speech afscheid als minister

Hillary Clinton is officieel afgetreden als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Later wordt haar opvolger John Kerry geïnstalleerd. 

RTL Nieuws Rusland herdenkt de slag om Stalingrad

Rusland herdenkt de slag om Stalingrad

Het was de plaats waar de Duitse opmars stokte. Er vielen twee miljoen doden. Rusland herdenkt de slag om Stalingrad, keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. 

RTL Nieuws Boete geëist voor Henk Krol wegens hacken

Boete geëist voor Henk Krol wegens hacken

Henk Krol, fractieleider van 50 plus moest vandaag voor de rechter verschijnen, omdat hij een medische site heeft gehackt. Hij downloadde medische dossiers via de website van het Brabantse Laboratorium Diagnostiek voor U. 

RTL Nieuws Nederland krijgt weer een Formule 1-coureur

Nederland krijgt weer een Formule 1-coureur

De Amsterdammer Giedo van der Garde gaat rijden voor het Maleisische Formule 1-team Caterham. Dat maakte hij bekend tijdens een persconferentie. Sinds 2007 reed er geen Nederlander meer mee in de Formule 1. 

RTL Nieuws 'Dader zelfmoordaanslag Ankara extreemlinks'

'Dader zelfmoordaanslag Ankara extreemlinks'

Groot alarm in de Turkse hoofdstad Ankara. Bij een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade in Turkije vielen vandaag twee doden, onder wie de dader. 

RTL Nieuws 'Pijnlijk dat korten pensioenen noodzakelijk is'

'Pijnlijk dat korten pensioenen noodzakelijk is'

Vanaf april gaat voor het eerst massaal gekort worden op de pensioenen. Vandaag maakten zo'n 70 fondsen, waaronder de grootsten van ons land, bekend met hoeveel. 

RTL Nieuws Kroonprins: Grote eer om mijn moeder op te volgen

Kroonprins: Grote eer om mijn moeder op te volgen

Prins Willem-Alexander heeft voor het eerst gereageerd op de aanstaande troonswisseling. Dat deed hij bij het Beatrix Theater in Utrecht. 

RTL Nieuws SNS Reaal is nu van ons allemaal

SNS Reaal is nu van ons allemaal

SNS bank is volgens premier Rutte aan mismanagement ten onder gegaan. Dat kost Nederland miljarden. Alles bij elkaar legde de minister 4,8 miljard euro neer. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hilarische beelden 'ontsnapping' Japanse dierentuin

Hilarische beelden 'ontsnapping' Japanse dierentuin

Is de dierentuin van Tokio goed voorbereid op een ontsnapping? Medewerkers van de Tama Zoo in de Japanse hoofdstad nemen het in ieder geval bloedserieus. Ze speelden een mogelijke ontsnapping zo echt mogelijk na. En dat zorgt v ... 

RTL Nieuws Asscher: Bittere pil voor gedupeerden pensioenfondsen

Asscher: Bittere pil voor gedupeerden pensioenfondsen

Hoewel het voor minister Asscher (Sociale Zaken) geen verrassing is dat zoveel pensioenfondsen moeten korten, vindt hij het wel "bijzonder ernstig". "Het komt hard aan bij de gepensioneerden". 

RTL Nieuws Henk Krol vindt aanklacht onbegrijpelijk

Henk Krol vindt aanklacht onbegrijpelijk

Henk Krol, fractieleider van 50plus moest vandaag voor de rechter verschijnen, omdat hij een medische site heeft gehackt. 

RTL Nieuws 'Grote eer voor ons om het land te mogen dienen'

'Grote eer voor ons om het land te mogen dienen'

Prins Willem-Alexander heeft voor het eerst gereageerd op de aanstaande troonswisseling. 

RTL Nieuws Rutte: mismanagement SNS Reaal

Rutte: mismanagement SNS Reaal

SNS bank is aan mismanagement ten onder gegaan, dat zei premier Rutte. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws SNS: van kleine spaarbank tot grote bank-verzekeraar

SNS: van kleine spaarbank tot grote bank-verzekeraar

SNS is oorspronkelijk de oude, vertrouwde spaarbank. Mensen stallen daar hun spaargeld. En de bank leent dat geld weer uit aan bedrijven. 

RTL Nieuws Willem-Alexander: Grote eer om mijn moeder op te volgen

Willem-Alexander: Grote eer om mijn moeder op te volgen

Kroonprins Willem Alexander heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op z'n aanstaande troonsopvolging. Hij deed dat bij het Beatrixtheater in Utrecht waar koningin Beatrix haar verjaardag viert; in antwoord op een v ... 

RTL Nieuws Aanslag ambassade VS in Ankara

Aanslag ambassade VS in Ankara

Bij een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade in Turkije zijn twee doden gevallen, onder wie de dader. 

RTL Nieuws Pensioenen worden flink verlaagd

Pensioenen worden flink verlaagd

Voor het eerst in de geschiedenis zullen mensen massaal minder pensioen ontvangen dan eerder werd beloofd. Uit de eerste cijfers blijkt dat verschillende pensioenfondsen flink moeten korten. 

RTL Nieuws 'Nationalisatie SNS Reaal verstandig'

'Nationalisatie SNS Reaal verstandig'

SNS Reaal komt volledig in handen van de Nederlandse staat. De bank stond al maanden op instorten. Vandaag werd SNS definitief gestut door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Aanslag ambassade VS in Ankara

Aanslag ambassade VS in Ankara

Bij een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade in Turkije zijn zeker twee mensen omgekomen. 

RTL Nieuws Wester: 'Kritische oppositie heeft veel vragen'

Wester: 'Kritische oppositie heeft veel vragen'

Politiek Den Haag zet grote vraagtekens bij de nationalisatie van SNS Reaal. Vooraal het tijdstip van ingrijpen wordt aan de orde gesteld. 

RTL Nieuws 'Klanten SNS zaten nog nooit zo veilig'

'Klanten SNS zaten nog nooit zo veilig'

Volgens beursanalist Durk Veenstra is SNS na de nationalisatie echt een superveilige bank. Veiliger dan ooit. 

RTL Nieuws Personeel: dit is waarschijnlijk het beste voor alle partijen

Personeel: dit is waarschijnlijk het beste voor alle partijen

De meeste werknemers bij SNS Reaal zijn redelijk opgelucht nu er in ieder geval een toekomst lijkt te zijn voor hun bedrijf. 

RTL Nieuws Wester: Politiek betreurt de noodzakelijke stap

Wester: Politiek betreurt de noodzakelijke stap

Vanuit de politiek wordt kritisch gereageerd op de nationalisatie van SNS. Maar de partijen begrijpen wel dat dit nu noodzakelijk was. 

RTL Nieuws SNS: van kleine speler tot instabiel grote bank

SNS: van kleine speler tot instabiel grote bank

SNS was jarenlang maar een relatief kleine bank tot besloten werd groot in vastgoed te gaan. Dat was het begin van het einde. 

RTL Nieuws VEB stapt naar rechter vanwege nationalistatie SNS

VEB stapt naar rechter vanwege nationalistatie SNS

Directeur Slagter van de VEB is niet blij met de nationalistaie van SNS Reaal. De aandeelhouders worden onteigend en daar wil de VEB nog wel een procedure over aanspannen. 

RTL Nieuws Dijsselbloem wil herhaling SNS voorkomen

Dijsselbloem wil herhaling SNS voorkomen

Minister Dijsselbloem wil een aantal maatregelen invoeren die debacles als met SNS in de toekomst kunnen voorkomen. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: Top SNS weg, opvolgers verdienen minder

Dijsselbloem: Top SNS weg, opvolgers verdienen minder

Minister Dijsselbloem heeft de CFO en CEO van SNS per direct op straat gezet. Hun opvolgers gaan ook een stuk minder verdienen. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: Grote banken betalen mee aan redding SNS

Dijsselbloem: Grote banken betalen mee aan redding SNS

De nationalisering van SNS kost de staat 3,7 miljard euro. Een deel van dat geld wil de minister terughalen door een eenmalige belasting van 1 miljard te betalen door de andere grote banken van Nederland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Dijsselbloem: Private oplossing SNS bleek onmogelijk

Dijsselbloem: Private oplossing SNS bleek onmogelijk

Minister Dijsselbloem schetst kort de geschiedenis van de groeiende problemen bij SNS Reaal. Die hebben er uiteindelijk toe geleid dat SNS werd genationaliseerd. 

RTL Nieuws Dijsselbloem: Tegoeden klanten SNS veilig

Dijsselbloem: Tegoeden klanten SNS veilig

Minister Dijsselbloem heeft besloten SNS Reaal te nationaliseren. Zo wordt een failliet voorkomen en zijn de tegoeden van de klanten van SNS Reaal veilig. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Vondst walviskots veel geld waard

Vondst walviskots veel geld waard

Een hond vindt op het strand een steen die behoorlijk stinkt. Het dier doet zo opgewonden dat z'n baasje op internet een zoektocht begint. En dan blijkt dat die steen veel geld waard is. 

RTL Nieuws Gewonden bij stadiondrama in Brazilië

Gewonden bij stadiondrama in Brazilië

Zeker acht gewonden in een Braziliaans voetbalstadion. Een hek bezwijkt onder de druk van de supporters. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 100 jaar oud en nog lekker aan het werk

100 jaar oud en nog lekker aan het werk

Een Brit van 100 jaar oud is blij dat het nog altijd kan en mag. Gewoon doorwerken na je pensioen.