RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Paleiswacht bezwijkt door warme muts

Paleiswacht bezwijkt door warme muts

De paleiswacht in Londen is druk bezig met de voorbereidingen voor het huwelijk van Prins William en Kate. Maar dat is nog best lastig met dit warme weer. Een van de jongens bezwijkt onder de hitte van zijn berenmuts. 

RTL Nieuws Zwaan verliefd op tractor

Zwaan verliefd op tractor

Een opmerkelijk verliefd duo in Duitsland. De zwaan 'Schwani' is gevallen voor een mooie, stoere, blauwe... tractor! Schwani verliest zijn grote liefde nooit uit het oog. Bekijk de beelden. 

RTL Nieuws Opgepast! Brandgevaar door droogte!

Opgepast! Brandgevaar door droogte!

In Oost- en Midden-Nederland bestaat door de aanhoudende droogte groot gevaar voor natuurbranden. Paasvuren en barbecuefeestjes in de natuur zijn verboden. 

RTL Nieuws KPN gaat keihard snoeien

KPN gaat keihard snoeien

KPN gaat keihard snoeien in het personeelsbestand. Een kwart van het personeel moet weg en de rekening voor het dataverkeer gaat omhoog. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Spectaculaire beeld tornados VS

Spectaculaire beeld tornados VS

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de tornado's die deze week over de Verenigde Staten trokken. Een paar tornadojagers maakten deze spectaculaire film vanuit hun auto. 

RTL Nieuws Paaseitjes voor stokstaartjes

Paaseitjes voor stokstaartjes

Ook in de dierentuin London Zoo wordt Pasen gevierd. De stokstaartjes werden vandaag verrast met beschilderde eitjes. En als klap op de vuurpijl kregen ze ook nog een enorm ei gevuld met meelwormen. Het bleek wel een hele uitda ... 

RTL Nieuws Duizenden banen weg bij KPN

Duizenden banen weg bij KPN

De kosten bij KPN rijzen de pan uit, zo vindt het Telecombedrijf. KPN wil daarom 4000 tot 5000 arbeidsplaatsen schrappen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur met Sanne Boswinkel 

RTL Nieuws Gevaar voor natuurbranden door droogte

Gevaar voor natuurbranden door droogte

Er geldt een code oranje voor de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en het noordelijke deel van Limburg. Vanwege het grote brandgevaar zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur in natuurgebieden verboden. 

RTL Nieuws Voetbaltalentje van 1,5 hit op YouTube

Voetbaltalentje van 1,5 hit op YouTube

Baer van der Meij, een peuter uit Venlo, kan goed met de bal overweg. Hij is pas 1,5 jaar oud, maar hij maakt nu al indruk met zijn traptechniek. Het filmpje is een hit op YouTube. 

RTL Nieuws Apple verkoopt recordaantal iPhones

Apple verkoopt recordaantal iPhones

Apple heeft de nettowinst met 95 procent omhoog zien schieten tot bijna 6 miljard dollar (4,1 miljard euro). Apple verkocht in totaal 18,65 miljoen iPhones, het belangrijkste product van de onderneming. 

RTL Nieuws Werkloosheid licht gedaald

Werkloosheid licht gedaald

Het aantal werklozen is in maart licht gedaald tot 395.000 mensen. Dat zijn er vijfduizend minder dan in februari, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van de beroepsbevolking is nu 5,1% werkloos. 

RTL Nieuws Heeft KPN de boot gemist?

Heeft KPN de boot gemist?

Het gaat niet goed met KPN. Het bedrijf komt deze ochtend met een omzet- en winstwaarschuwing. Er wordt fors gesneden in het personeelsbestand: 25 procent van de mensen moet eruit. Heeft KPN de boot gemist? 

RTL Nieuws Frits Wester opent de beurs

Frits Wester opent de beurs

Hij moest er even voor rennen om op tijd te komen, maar om stipt 9:00 uur vanmorgen opende RTL Nieuws verslaggever Frits Wester de beurs in Amsterdam. 

RTL Nieuws Copa komt onder bus Real Madrid

Copa komt onder bus Real Madrid

De Copa del Rey, de Cup van de Koning, is verpletterd onder de wielen van de spelerbus van Real Madrid tijdens de zegetocht door de stad. Verdediger Sergio Ramos liet de 15 kilo zware trofee uit zijn handen vallen. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Auto rijdt huis Sprang-Capelle binnen

Auto rijdt huis Sprang-Capelle binnen

In het Brabantse Sprang-Capelle is een auto een woning binnengereden. Zeer waarschijnlijk werd de auto achtervolgd. De twee inzittenden van de auto zijn bij de botsing gewond geraakt. De bewoners van het huis aan de Hoge Zandsc ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Stevige modellen maken vrouwen dik

Stevige modellen maken vrouwen dik

Te dunne modellen op de catwalk houden de mode-industrie al jaren bezig. Nadat er een paar stierven aan anorexia verhoogden sommige modehuizen het minimale gewicht voor hun modellen, maar ook dat kan negatieve gevolgen hebben. 

RTL Nieuws Asielzoekers Sydney stichten brand

Asielzoekers Sydney stichten brand

Rellen in een asielzoekerscentrum in Australië. Immigranten staken daar enkele gebouwen in brand. Ze zijn het niet eens met de afhandeling van hun asielaanvragen. 

RTL Nieuws Journalisten omgekomen in Libië

Journalisten omgekomen in Libië

In de zwaarbestookte stad Misurata, in het oosten van Libië, zijn een Britse filmmaker en een Amerikaanse fotograaf omgekomen. Ze werden geraakt door granaatvuur van troepen van kolonel Khadaffi. Twee andere journalisten raak ... 

RTL Nieuws Nederland koopt tweede test-JSF

Nederland koopt tweede test-JSF

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met de aankoop van een tweede testtoestel van de Joint Strike Fighter. De aankoop werd gesteund de VVD, het CDA, de PVV en de SGP. 

RTL Nieuws Langere opleiding Afghaanse agenten

Langere opleiding Afghaanse agenten

De training voor Afgaanse politiemensen wordt van zes naar acht weken verlengd. Dat heeft het kabinet met de NAVO en de Afghaanse autoriteiten afgesproken. GroenLinks en de Christenunie hadden die verlenging geëist als voorwaa ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Texas geplaagd door hevige bosbranden

Texas geplaagd door hevige bosbranden

In Texas woeden bosbranden op dit ogenblik letterlijk van de ene tot de andere grens van de Amerikaanse staat. Er zijn bosbranden in West-Texas, in Oost-Texas, in Noord-Texas en in Zuid-Texas. Nabij Dallas zijn vier verschillen ... 

RTL Nieuws Vier witte welpjes geboren

Vier witte welpjes geboren

In een dierentuin in de Servische hoofdstad Belgrado zijn vier witte welpen geboren. Op zich al heel bijzonder, maar enkele weken geleden zijn er ook al twee jonge witte leeuwen geboren. 

RTL Nieuws Culturele aardverschuiving in de VS

Culturele aardverschuiving in de VS

De blanken raken in de minderheid in de Verenigde Staten. Net uitgekomen cijfers van de volkstelling geven aan dat de bevolking van Amerika in rap tempo verandert, vooral door de snelle toename van het aantal latino's. In v ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hoe groot is internet in Nederland?

Hoe groot is internet in Nederland?

Het Nederlandse internet bestaat maandag 25 jaar. Nederland was in 1986 het eerste land met z'n eigen internetadres en nog steeds is Nederland koploper. RTL Nieuws staat stil bij een kwart eeuw internet in Nederland. 

RTL Nieuws Nieuwe proeftuin voor John de Mol

Nieuwe proeftuin voor John de Mol

John de Mol neemt samen met uitgever Sanoma SBS Nederland over. Hij wil de zenders SBS 6, NET 5 en Veronica gebruiken als een proeftuin, om nieuwe televisieprogramma's uit te proberen. Het is een opvallende deal, want John ... 

RTL Nieuws Onenigheid na rapport onderzoek Milly Boele

Onenigheid na rapport onderzoek Milly Boele

De leiding van het politiekorps Zuid-Holland Zuid vindt niet dat het onderzoek naar de vermissing van Milly Boele te laat op gang is gekomen. Volgens een rapport, dat vanmiddag werd gepresenteerd, hebben politie, justitie en d ... 

RTL Nieuws Vier-ogen-principe tegen misbruik

Vier-ogen-principe tegen misbruik

Minister Kamp van Sociale Zaken wil dat op elk kinderdagverblijf twee leidsters op een groep staan. Hij denkt dat daarmee de kans op seksueel misbruik van de kinderen kleiner wordt. Kamp neemt daarmee een aanbeveling over van d ... 

RTL Nieuws 'Er moet harder gewerkt worden op school'

'Er moet harder gewerkt worden op school'

De Onderwijsinspectie vindt dat de kwaliteit van het voortgezet onderwijs verslechterd. De afgelopen vijf jaar zijn daar de gemiddelde cijfers voor de eindexamens gedaald, blijkt uit het jaarlijkse verslag van de inspectie. Voo ... 

RTL Nieuws 'Ik keek schutter in z'n ogen aan en hij mij'

'Ik keek schutter in z'n ogen aan en hij mij'

Voor RTL Nieuws is verslaggever Floor Bremer in Alphen aan den Rijn. Ze keek mee hoe de helden van het bloedbad in Alphen de herdenking beleefden. 

RTL Nieuws De dag van rouw in Alphen

De dag van rouw in Alphen

In Alphen aan den Rijn zijn de zes slachtoffers herdacht van de schietpartij van vorige week zaterdag. De koningin en de kroonprins waren erbij, en ook premier Rutte. De herdenking was in een theater, en buiten op het plein ke ... 

RTL Nieuws Beoordeling: Leers moet leider zijn

Beoordeling: Leers moet leider zijn

Hoogleraar leiderschap Janka Stoker beoordeelt het optreden van minister Gerd Leers van immigratie. 

RTL Nieuws Ruttes Rapport: Gerd Leers

Ruttes Rapport: Gerd Leers

Elke maand bekijkt RTL Nieuws in hoeverre het kabinet Rutte zich houdt aan de beloftes. Elke maand wordt er iemand uit het kabinet langs de meetlat gelegd. Deze keer Gerd Leers van Immigratie en Asiel. 

RTL Nieuws Onenigheid over onderzoek Milly Boele

Onenigheid over onderzoek Milly Boele

De leiding van het politiekorps Zuid-Holland Zuid vindt niet dat het onderzoek naar de vermissing van Milly Boele te laat op gang is gekomen. Volgens een rapport, dat werd gepresenteerd, hebben politie, justitie en de gemeente ... 

RTL Nieuws Ook Franse en Italiaanse adviseurs naar Libië

Ook Franse en Italiaanse adviseurs naar Libië

Na Groot-Brittannië gaan nu ook Frankrijk en Italië militaire adviseurs naar Libië sturen. En ook deze landen benadrukken dat die officieren absoluut niet gaan vechten. De rebellen hebben dringend militair advies nodig, omda ... 

RTL Nieuws Nieuwe eigenaar voor SBS

Nieuwe eigenaar voor SBS

John de Mol neemt samen met uitgever Sanoma SBS Nederland over. Hij wil de zenders SBS 6, NET 5 en Veronica gebruiken om nieuwe TV-formats uit te proberen. 

RTL Nieuws Einde aan zesjescultuur in zicht

Einde aan zesjescultuur in zicht

De Onderwijsinspectie luidt de noodklok over de kwaliteit van het voortgezet onderwijs. De afgelopen vijf jaar zijn de gemiddelde cijfers voor de eindexamens gedaald, blijkt uit het jaarlijkse verslag van de inspectie. Vooral d ... 

RTL Nieuws 'Vlaggen halfstok voor Alphen'

'Vlaggen halfstok voor Alphen'

In Alphen aan den Rijn zijn de zes slachtoffers herdacht van de schietpartij van vorige week zaterdag. De koningin en de kroonprins waren erbij, en ook premier Rutte. De herdenking was in een theater, en buiten op het plein kek ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Herdenkingsdienst doodgeschoten agent Baflo

Herdenkingsdienst doodgeschoten agent Baflo

In Groningen werd de 48-jarige agent herdacht die vorige week in Baflo werd doodgeschoten. In de Martinikerk wonen zeker 1200 mensen een herdenkingsdienst bij, onder wie veel agenten en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en ... 

RTL Nieuws 'Koningin en premier onder indruk van Alphen'

'Koningin en premier onder indruk van Alphen'

Verslaggever Geert Gordijn beleefde de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van het bloedbad in Alphen aan den Rijn van heel dichtbij. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Herdenking schietpartij Alphen aan den Rijn

Herdenking schietpartij Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn is de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof herdacht. In aanwezigheid van koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander, premier Rutte en burgemeester Eenhoorn werd stilgestaan bij de zes mensen die ... 

RTL Nieuws Wordt SBS proeftuin voor De Mol?

Wordt SBS proeftuin voor De Mol?

John de Mol heeft samen met de Finse uitgever Sanoma de tv-zenders SBS, Veronica en Net 5 overgenomen. Gaat dat leiden tot een heel nieuw medialandschap? Wordt SBS de proeftuin van De Mol? En blijft De Mol aan RTL leveren? Inte ... 

RTL Nieuws Boom met 9800 paaseitjes

Boom met 9800 paaseitjes

Volkert Kraft uit het Duitse plaatsje Saalfeld versiert elk jaar een seringenboom met paaseieren. In 1970 ging het om een boompje met maar 18 eieren. Dit jaar zitten er 9800 handgemaakte paaseieren in de boom. Volkert heeft ond ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 13:00 uur

RTL Nieuws - 13:00 uur

Het RTL Nieuws van 13:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel 

RTL Nieuws Alphen: de namen, de stilte

Alphen: de namen, de stilte

Burgemeester Eenhoorn noemt de namen van de slachtoffers op die zijn gestorven bij het bloedbad op 9 april. Daarna volgt een indrukwekkende minuut stilte. 

RTL Nieuws Leers tevreden over IND

Leers tevreden over IND

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) heeft vorig jaar 49% van alle asielzoekers binnen acht dagen duidelijkheid gegeven of ze mogen blijven of niet. "Een betere manier van werken, leidt tot een snellere afwikeling" ... 

RTL Nieuws Alphen: gedicht voor klasgenoot

Alphen: gedicht voor klasgenoot

Valencia Zwaan leest tijdens de herdenking van het bloedbad in Alphen aan den Rijn een gedicht voor. Zij schreef dit voor een klasgenoot van haar, die tijdens de schietpartij zijn beide pleegouders verloor. 

RTL Nieuws Liesbeth List op herdenking Alphen

Liesbeth List op herdenking Alphen

Liesbeth List en William Spaaij zingen 'Heb het leven lief' op de herdenking van de schietpartij in Alphen aan den Rijn. 

RTL Nieuws Rutte: kracht en saamhorigheid

Rutte: kracht en saamhorigheid

Premier Rutte spreekt tijdens de herdenking van het drama in Alphen aan den Rijn op 9 april. Mensen met hun eigen dromen werden weggerukt uit de kring van familie en vrienden, aldus Rutte. Hij belicht een van de overleden winke ... 

RTL Nieuws 'Ik kan het niet alleen' op herdenking Alphen

'Ik kan het niet alleen' op herdenking Alphen

Tijdens de herdenking van de schietpartij in Alphen aan den Rijn wordt een clip van het nummer 'Ik kan het niet alleen' van Glennis Grace vertoond. 

RTL Nieuws Burgemeester: ik ben niet meer wie ik was

Burgemeester: ik ben niet meer wie ik was

Tijdens de herdenking van het bloedbad in Alphen aan den Rijn zegt waarnemend burgemeester Eenhoorn dat zijn stad nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar hij denkt ook dat de bevolking er beter uit zal komen na die noodlottige 9 ap ... 

RTL Nieuws Emotionele toespraak gewonde bloemist

Emotionele toespraak gewonde bloemist

Bloemist Johan Nievaart werd tijdens het bloedbad in Alphen aan den Rijn op 9 april door twee kogels geraakt, maar hij overleefde de schietpartij. Tijdens een emotionele toespraak zegt hij trots te zijn om ondernemer te mogen z ... 

RTL Nieuws Stef Bos zingt op herdenking Alphen

Stef Bos zingt op herdenking Alphen

Stef Bos zingt 'De omgekeerde tijd' tijdens de herdenking van de schietpartij in winkelcentrum 'De Ridderhof' in Alphen aan den Rijn, waarbij zes mensen werden doodgeschoten. 

RTL Nieuws 175 miereneters gesmokkeld

175 miereneters gesmokkeld

De Thaise douane en politie hebben in de hoofdstad Bangkok de smokkel van 175 levende miereneters voorkomen. De dieren, er zaten ook pasgeboren miereneters bij, waren verpakt in plastic gaas en netten. Agenten vonden in de vrac ... 

RTL Nieuws Goud bereikt recordwaarde

Goud bereikt recordwaarde

Door de lage koers van de Amerikaanse dollar en de economische crisis in Europa heeft goud een recordwaarde bereikt. Dus wie nog wat in zijn juwelenkistje heeft liggen... 

RTL Nieuws Geveltoerist in problemen

Geveltoerist in problemen

Een niet zo heel erg bedreven Chinese inbreker is ingerekend door de politie. De man hing aan een gebouw, en kon geen kant meer op. 

RTL Nieuws Gewonde zal spreken in Alphen

Gewonde zal spreken in Alphen

Om 12:00 uur wordt in Alphen aan den Rijn het bloedbad herdacht waarbij Tristan van der Vlis zes mensen doodschoot en daarna de hand aan zichzelf sloeg. Een van de gewonden van de schietpartij zal tijdens de herdenking het woor ... 

RTL Nieuws Wassen beeld van Susan Boyle

Wassen beeld van Susan Boyle

De Schotse zangeres Susan Boyle kreeg de mogelijkheid zichzelf te ontmoeten bij de presentatie van haar wassen beeld. Het kostte de mensen van Madame Tussauds drie maanden werk om het beeld af te krijgen. Het beeld kost 180.000 ... 

RTL Nieuws De Mol 'flinke vinger in de pap'

De Mol 'flinke vinger in de pap'

John de Mol neemt samen met de Finse uitgever Sanoma de tv-zenders SBS, Net 5 en Veronica over. Wat heeft dat voor consequenties voor de RTL-sterren, en gaat RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard met 'zijn goede vriend&# ... 

RTL Nieuws Blijft De Mol voor RTL produceren?

Blijft De Mol voor RTL produceren?

De Finse uitgever Sanoma en John de Mols Talpa nemen de tv-zenders SBS, Net 5 en Veronica over. Wat betekent dat voor het Nederlandse medialandschap? Talpa-woordvoerder Thomas Notermans zegt dat De Mol ook bij RTL programma' ... 

RTL Nieuws Texanen vluchten voor branden

Texanen vluchten voor branden

Honderden mensen zijn in de Amerikaanse staat Texas geëvacueerd wegens grote natuurbranden. Veel huizen zijn door vuur verwoest. Ruim 60.000 hectare aan natuur en landbouwgrond is verloren gegaan. Voor zover bekend is niemand ... 

RTL Nieuws John de Mol neemt SBS over

John de Mol neemt SBS over

SBS, Veronica en Net 5 krijgen een nieuwe eigenaar. John de Mol en de Finse uitgever Sanoma nemen de zenders over. De Nederlandse Mededingingsautoriteit moet de overname nog goedkeuren 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 07:00

RTL Ontbijtnieuws 07:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Iceman' heeft uniek immuunsysteem

'Iceman' heeft uniek immuunsysteem

De beroemde Nederlandse 'Iceman' Wim Hof kan zijn immuunsysteem beinvloeden, blijkt uit onderzoek. Daardoor kan hij probleemloos in ijskoud water zwemmen of halfnaakt in een poolgebied wandelen zonder daar iets aan over ...