RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady

De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady

De Grand Old Lady van de Nederlandse jazz is niet meer. In de jaren vijftig brak ze door met een cover van My Funny Valentine. Rita Reys werd 88 jaar. 

RTL Nieuws De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady

De Nederlandse jazz verliest Grand Old Lady

De Grand Old Lady van de Nederlandse jazz is niet meer. In de jaren vijftig brak ze door met een cover van My Funny Valentine. Rita Reys werd 88 jaar. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws TU Delft traint voor WK

TU Delft traint voor WK

Nederlandse universiteiten behoren tot de wereldtop als het gaat om het maken van elektrische raceauto's. Deze week verdedigt het team van de TU Delft de wereldtitel in Duitsland, RTL Nieuws is bij de laatste oefenrondjes. 

RTL Nieuws Polen rukken op in Engeland

Polen rukken op in Engeland

Sinds de grenzen bijna 10 jaar geleden open gingen, hebben ruim een half miljoen Polen zich in Engeland gevestigd. Pools is er inmiddels de tweede taal. 

RTL Nieuws Machtsvertoon op Noord-Koreaanse feestdag

Machtsvertoon op Noord-Koreaanse feestdag

60 jaar geleden ondertekenden Noord- en Zuid-Korea een wapenstilstand. Maar ook tijdens de viering van die 'overwinning' ontbrak de oorlogsretoriek niet. 

RTL Nieuws Dictator gaat in de kleding

Dictator gaat in de kleding

President Mugabe, 89 jaar oud, is van plan de verkiezingen te winnen met een eigen kledinglijn. Met jasjes en broeken wil hij de jongeren van Zimbabwe voor zich winnen. 

RTL Nieuws Meer energieoverstappers dan ooit

Meer energieoverstappers dan ooit

Dit jaar stappen meer mensen dan ooit over naar een andere energieleverancier. En dat loont: het kan tientallen euro's per maand schelen. 

RTL Nieuws Fiscus controleert parkeergegevens

Fiscus controleert parkeergegevens

De Belastingdienst heeft de gegevens opgevraagd van iedereen die vorig jaar bij een parkeerautomaat op kenteken heeft geparkeerd. Het kenteken wordt daarbij doorgegeven met een mobiele telefoon of ingevoerd op een parkeerautomaat. 

RTL Nieuws Bloedbad na massademonstratie Egypte

Bloedbad na massademonstratie Egypte

Het leek gisteren een rustige protestdag te worden in Egypte, maar in Caïro werd het een bloedbad. Bijna alle slachtoffers zijn aanhangers van de Moslimbroederschap, de partij van de afgezette predident Morsi. 

RTL Nieuws Festivals laten zich niet verrassen door het weer

Festivals laten zich niet verrassen door het weer

Steeds meer festivals en evenementen in Nederland huren professionele metereologen in om te vertellen wat het weer gaat doen. De weerbewakers maken overuren. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Feest in Noord-Korea

Feest in Noord-Korea

Noord-Korea viert 'de dag van de overwinning': 60 jaar geleden ondertekende het communistische land een wapenstilstand met Zuid-Korea. 

RTL Nieuws Belastingdienst wil parkeergegevens

Belastingdienst wil parkeergegevens

De Belastingdienst heeft de gegevens opgevraagd van iedereen die vorig jaar bij een parkeerautomaat op kenteken parkeerde. Dat zou niet moeten kunnen omdat het bedrijf dat al die informatie opslaat, beweert dat de gegevens na a ... 

RTL Nieuws Slachtpartij onder Moslimbroeders

Slachtpartij onder Moslimbroeders

Tientallen aanhangers van de Moslimbroederschap zijn in Caïro om het leven gekomen toen ze werden beschoten. Volgens de Moslimbroeders heeft het militaire bewind willens en wetens een slachtpartij aangericht. 

RTL Nieuws Noodweer trekt over Nederland

Noodweer trekt over Nederland

Van zuid tot noord trok vandaag noodweer over het land. Het KNMI gaf voor alle provincies code oranje af. En dat komt in de zomer bijna nooit voor. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Waterballet op de A20

Waterballet op de A20

Bertrand Kleijer maakte dit filmpje op de A20. Het noodweer zorgde voor een waterballet op de snelweg. 

RTL Nieuws Grote anti-maffia-actie in Italië

Grote anti-maffia-actie in Italië

De Italiaanse politie heeft flink uitgehaald naar de maffia vandaag. Verspreid over het land werden meer dan honderd criminelen gearresteerd. Het gaat onder andere om leden van 'Ndrangheta, die geldt als een van de machtigs ... 

RTL Nieuws Ontvoerder Cleveland levenslang de cel in

Ontvoerder Cleveland levenslang de cel in

Ariel Castro, de man die in het Amerikaanse Cleveland drie vrouwen tien jaar gevangen hield en misbruikte, gaat levenslang de gevangenis in. Hij bekent schuldig te zijn. In ruil hiervoor zal hij niet de doodstraf krijgen. 

RTL Nieuws Slachtoffers treinramp krijgen gezicht

Slachtoffers treinramp krijgen gezicht

In Spanje krijgen de slachtoffers van de treinramp in Santiago de Compostela een gezicht. Eva en Celtia, bijvoorbeeld; twee nichten, maar bovenal hartsvriendinnnen. De familie moet ze nu gaan begraven. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Protest tegen Rusland bij opening Zwarte Cross

Protest tegen Rusland bij opening Zwarte Cross

Vandaag is de zwarte cross officieel begonnen. Dit festival met muziek, motoren en stunts in Lichtenvoorde begon 17 jaar geleden met duizend bezoekers. Inmiddels staat die teller al ver boven de 150 duizend. 

RTL Nieuws KLM doet het veel beter dan grote broer Air France

KLM doet het veel beter dan grote broer Air France

Tien jaar na de fusie staat KLM er beter voor dan Air France. Dat was destijds wel anders: toen de fusie er aan kwam, waren veel betrokkenen bang dat KLM totaal ondergesneeuwd zou raken. Maar die angst, die was volkomen onterec ... 

RTL Nieuws Machinist ramptrein verdacht van roekeloos rijden

Machinist ramptrein verdacht van roekeloos rijden

De machinist van de ontspoorde trein in Spanje wordt verdacht van roekeloos rijden. Hij is aangehouden in het ziekenhuis, waar de politie hem snel hoopt te verhoren. Het dodental van de ramp is iets naar beneden bijgesteld, naa ... 

RTL Nieuws Wereldjongerendagen trekken 1,5 miljoen jongeren

Wereldjongerendagen trekken 1,5 miljoen jongeren

Het trekt veel meer bezoekers dan bijvoorbeeld het WK voetbal: de katholieke Wereldjongerendagen. Ruim 1,5 miljoen jongeren zijn ervoor naar het Braziliaanse Rio de Janeiro gereisd. Gisteravond was voor veel van hen het hoogtep ... 

RTL Nieuws Ontvoerde meisjes waarschijnlijk in Syrië

Ontvoerde meisjes waarschijnlijk in Syrië

De drie meisjes die maandag door hun vader zijn weggehaald bij hun moeder in Haaksbergen, zitten waarschijnlijk in Syrië, waar het stel oorspronkelijk vandaan komt. De politie zit met een speciaal team op de zaak en er loopt e ... 

RTL Nieuws Opnieuw protesten Egypte na oproep

Opnieuw protesten Egypte na oproep

Twee doden bij rellen in Egypte. In Alexandrië raakten voor- en tegenstanders van de afgezette president Morsi slaags. En ook in de hoofdstad Caïro is het onrustig. Zowel de Moslim Broederschap als de legerleiding hadden hun ... 

RTL Nieuws Advies: registreer jezelf als je naar Tunesië gaat

Advies: registreer jezelf als je naar Tunesië gaat

Nederlanders die in Tunesië zitten, wordt aangeraden zich te registreren bij de Nederlandse ambassade. Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft dat advies uit voorzorg, voor als de onrust daar echt uit de hand loopt. Er is ... 

RTL Nieuws Almere het nieuwe schaats-Mekka van Nederland

Almere het nieuwe schaats-Mekka van Nederland

De nieuwe tempel voor het Nederlandse topschaatsen komt in Almere. Vanaf 2016 worden de belangrijkste schaatswedstrijden er gereden, en bovendien laten de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond en NOC NSF de topschaatsers daar str ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Egyptenaren massaal de straat op

Egyptenaren massaal de straat op

In Egypte zijn vandaag voor- en tegenstanders van de afgezette president Morsi de straat opgegaan. 

RTL Nieuws Volgend jaar krijg je de Franse boete gewoon thuis

Volgend jaar krijg je de Franse boete gewoon thuis

Dit weekend begint de grote vakantie-uittocht. Ruim een half miljoen Nederlanders gaan de grens over. En gaat u met de auto, dit is de allerlaatste zomer dat u die flitsboete uit Frankrijk niet krijgt thuisgestuurd. 

RTL Nieuws Almere wordt de nieuwe schaatsstad

Almere wordt de nieuwe schaatsstad

De belangrijkste schaatswedstrijden in ons land worden vanaf 2016 verreden in Almere. Dat hebben de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond en NOC NSF besloten. Het Icedome in Almere vervangt daarmee Thialf in Heerenveen, als de sc ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Eerste bewegende beelden van 'zonkey'

Eerste bewegende beelden van 'zonkey'

Er zijn nu ook bewegende beelden van het 'zezeltje' of 'zonkey' Ippo. De vader van het schattige beestje is een zebra, de moeder een ezel. 

RTL Nieuws Drukte bij aanvraag noodpaspoorten

Drukte bij aanvraag noodpaspoorten

De Koninklijke Marechaussee heeft z'n handen vol aan de topdrukte op Schiphol. Bij de aanvraag voor noodpaspoorten is het drukker dan normaal. 

RTL Nieuws 'We zijn hier om mijn buurman te steunen'

'We zijn hier om mijn buurman te steunen'

De lichamen van de slachtoffers van de treinramp in Spanje liggen opgebaard in een sportstadion dat dienst doet als mortuarium. Vrienden en familie zijn in bedrukte stemming. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur 

RTL Nieuws 'Topwedstrijden nog in Thialf, mark my words'

'Topwedstrijden nog in Thialf, mark my words'

Commissaris van de Koning in Friesland, John Jorritsma, reageert op de keuze voor de Icedôme Almere als de nieuwe schaatstempel voor Nederland. 

RTL Nieuws Animators ingezet om wachtende reizigers te vermaken

Animators ingezet om wachtende reizigers te vermaken

Schiphol heeft tussen de 40 en 70 man extra personeel ingezet om de topdrukte te kunnen doorstaan. Ook worden er animators ingezet om de wachtende mensen te entertainen. 

RTL Nieuws 'Een evenement per jaar in Almere'

'Een evenement per jaar in Almere'

Doekle Terpstra, voorzitter van de KNSB, legt uit dat er in de toekomst ook nog gewoon evenementen in Thialf gehouden zullen worden. 

RTL Nieuws 'Geweldig hoe de paus zijn naam uitdraagt'

'Geweldig hoe de paus zijn naam uitdraagt'

Correspondent Sandra Korstjens sprak met de 21-jarige Annemarie Scheerboom op de dag voordat ze de paus mocht ontmoeten tijdens de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro. 

RTL Nieuws Advies aan reizigers om thuis al in te checken

Advies aan reizigers om thuis al in te checken

Verslaggever Pim Sedee is op Schiphol waar het topdrukte is bij de incheckbalies. Schiphol geeft nadrukkelijk advies aan reizigers die nog naar de luchthaven komen om thuis in te checken. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Kreeftenduikers Florida scherp gecontroleerd

Kreeftenduikers Florida scherp gecontroleerd

Deze kreeften worden voor de kust van Florida massaal naar boven gehaald door duizenden duikers en snorkelaars. En die worden scherp in de gaten gehouden. Het toezicht is niets voor niets. Ieder jaar komt er wel een duiker om t ... 

RTL Nieuws Nederlandse ontmoet paus Franciscus

Nederlandse ontmoet paus Franciscus

De Utrechtse Annemarie Scheerboom mocht de paus welkom heten namens alle jongeren in Europa. 

RTL Nieuws 'Vanmiddag onweer, hagel en misschien windstoten'

'Vanmiddag onweer, hagel en misschien windstoten'

Er ontwikkelen zich wat buien die vanmiddag over het land trekken. Ook in het weekend blijft het wisselvallig. Het weer met Amara Onwuka. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'We zijn allemaal tegen Ennahda'

'We zijn allemaal tegen Ennahda'

Een onrustige nacht in de Tunesische hoofdstad Tunis, na de moord op oppositieleider Mohamed Brahmi. Honderden betogers gingen de straat op. Ze keren zich vooral tegen de islamitische regeringspartij Ennahda. 

RTL Nieuws Minuut stilte bij training Barcelona

Minuut stilte bij training Barcelona

Spanje rouwt om de slachtoffers van de treinramp. Op verschillende plekken is een minuut stilte gehouden, zoals op een training van voetbalclub FC Barcelona. 

RTL Nieuws 'Ik hoop dat m'n broer weet hoe duur ik ben als babysitter'

'Ik hoop dat m'n broer weet hoe duur ik ben als babysitter'

Prins Harry vertelt voor het eerst over zijn neefje, prins George. 'Hij huilde tranen met tuiten'. 

RTL Nieuws Amerikaanse veteranen bij herdenking Korea

Amerikaanse veteranen bij herdenking Korea

In Noord-Korea staan ze stil bij de wapenstilstand met de zuiderburen. 

RTL Nieuws Wanhopige vluchtelingen bij Servische grens

Wanhopige vluchtelingen bij Servische grens

Duizenden wanhopige vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië zoeken een beter bestaan in Europa. 

RTL Nieuws Spaanse koning bezoekt rampplek

Spaanse koning bezoekt rampplek

De Spaanse koning Juan Carlos heeft de plaats van de treinramp bezocht. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor nog meer nieuws kunt u ook gebruikmaken van onze mobiele apps. 

RTL Nieuws Strijd om stageplaats Ajax prime time op Chinese tv

Strijd om stageplaats Ajax prime time op Chinese tv

De komende weken strijden 17 Chinese voetbaltalenten in Nederland om een stageplaats bij de jeugdafdeling van Ajax. De strijd maakt deel uit van de Chinese tv-talentenjacht Football Dream. 

RTL Nieuws Banken gaan verbod op bonussen omzeilen

Banken gaan verbod op bonussen omzeilen

Minister Dijsselbloem van Financiën wil een einde maken aan de torenhoge bonussen. Maar nog voordat de nieuwe regels zijn ingevoerd, hebben de banken al manieren gevonden om die regels te omzeilen. 

RTL Nieuws Ook rechter beoordeelt Patrick S. als seriemoordenaar

Ook rechter beoordeelt Patrick S. als seriemoordenaar

De rechtbank veroordeelt Patrick S. voor het doden van twee vrouwen en een poging tot moord op een Poolse man tot levenslang. Seriemoordenaar Patrick S. maakte volstrekt willekeurige slachtoffers. 

RTL Nieuws Landelijke dekking oplaadstations elektrische auto's

Landelijke dekking oplaadstations elektrische auto's

Er komen 200 oplaadstations voor elektrische auto's langs de snelwegen. Het zou een boost kunnen zijn voor elektrisch rijden; want laadpalen zijn schaars. 

RTL Nieuws Zeven verdrinkingsdoden in één week

Zeven verdrinkingsdoden in één week

De afgelopen week zijn zeven mensen verdronken, onder wie drie kinderen. En die worden steeds kwetsbaarder in het water. 

RTL Nieuws Blijlevens vond opbiechten dopingverleden te moeilijk

Blijlevens vond opbiechten dopingverleden te moeilijk

Oud-wielrenner Jeroen Blijlevens is ontslagen als ploegleider van de Belkin-wielerploeg; de ploeg van Mollema en ten Dam. Hij heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt in de Tour van 1998. Hij kon niet anders na de onthull ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Machinist ramptrein reed twee keer te hard

Machinist ramptrein reed twee keer te hard

De grote vraag na de treinramp in Spanje is waarom de trein zo snel ging. Hij ging meer dan twee keer zo hard. De klap van de trein moet enorm zijn geweest. 

RTL Nieuws Even schrikken, zo'n haaienpak

Even schrikken, zo'n haaienpak

De laatste jaren neemt het aantal aanvallen door haaien voor de kust van Australie toe. Nu zijn er nieuwe wetsuits, die de kans op een haaienbeet moeten verkleinen. 

RTL Nieuws Ramen Zandpad dicht; prostituees voeren actie

Ramen Zandpad dicht; prostituees voeren actie

De prostitutieramen aan het Utrechtse Zandpad en de Hardebollenstraat zijn gesloten. Ruim 200 prostituees zijn sinds vanmorgen hun werkplek kwijt. 

RTL Nieuws Levenslang Patrick S. is om samenleving te beschermen

Levenslang Patrick S. is om samenleving te beschermen

De rechtbank in Rotterdam heeft Patrick S. veroordeeld tot levenslang voor het doden van twee vrouwen. Het gaat om volstrekt willekeurige slachtoffers. 

RTL Nieuws Machinist ontspoorde trein aangehouden

Machinist ontspoorde trein aangehouden

De machinist van de ontspoorde trein in Spanje reed zeker tweemaal harder dan toegestaan, zo verklaarde hij zelf vlak na het ongeluk. De man is aangehouden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Let op bij betalen reparaties autoruitschade'

'Let op bij betalen reparaties autoruitschade'

De rekeningen van reparaties aan autoruiten gaan steeds vaker naar de verzekeraar én de automobilist: zodat de reparateur dubbel betaald krijgt. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars.