RTL Nieuws

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.
RTL Nieuws Spectaculaire verplaatsing nachtwacht

Spectaculaire verplaatsing nachtwacht

De Nachtwacht hangt weer op zijn oude plek: de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum in Amsterdam. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Krol geniet van negatieve berichtgeving

Krol geniet van negatieve berichtgeving

Henk Krol, fractievoorzitter van 50Plus, kwam vandaag twee keer negatief in het nieuws, maar daar ligt hij niet wakker van. Hij geniet er zelfs van. 

RTL Nieuws Kijkje in de grootste supermarkt van Nederland

Kijkje in de grootste supermarkt van Nederland

Jumbo heeft in Breda een winkel geopend met een oppervlakte van 6000 vierkante meter en is daarmee de grootste supermarkt van ons land. Ter vergelijking: de gemiddelde oppervlakte van een supermarkt is zo'n 1000 vierkante m ... 

RTL Nieuws Laiki Bank in Londen nog gewoon open

Laiki Bank in Londen nog gewoon open

Het is nog altijd niet duidelijk of alle sluizen voor spaarders bij Cypriotische banken wel echt dicht zijn. Dat moest minister Dijsselbloem gisteravond in debat met de Tweede Kamer al bekennen. De tweede grootste bank van Cypr ... 

RTL Nieuws Bussemaker: 60 miljoen voor bijscholing leraren

Bussemaker: 60 miljoen voor bijscholing leraren

Tot nu toe kregen alleen leraren met een vast contract geld voor bijscholing, maar voortaan kunnen ook nieuwe docenten en invallers daar gebruik van maken. Dat maakt Minister Bussemaker vandaag bekend. Het kabinet trekt in tota ... 

RTL Nieuws Detailhandel blij met verdwijnen chipknip

Detailhandel blij met verdwijnen chipknip

De chipknip verdwijnt. Vanaf 1 januari 2015 kan er niet meer mee worden betaald. De markt voor de chipknip was zo klein geworden dat het niet meer aantrekkelijk was om het betaalmiddel in de lucht te houden. 

RTL Nieuws Sloop beroemd stuk Berlijnse Muur hervat

Sloop beroemd stuk Berlijnse Muur hervat

Slopers zijn weer begonnen met het weghalen van een stuk van de beroemde 'East Side Gallery' van de Berlijnse muur. Enkele weken geleden werd dat stuk na felle demonstraties van de sloop gered. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Immigrant wint 262 miljoen in lotto

Immigrant wint 262 miljoen in lotto

Wat zou u doen met 262 miljoen euro? Een immigrant uit de Dominicaanse Republiek heeft nu alle tijd om daar over na te denken want hij won het bedrag in de Amerikaanse Powerball loterij. 

RTL Nieuws 'Meisje doodgebeten door agressieve honden'

'Meisje doodgebeten door agressieve honden'

De Britse politie heeft in een huis in de buurt van Manchester het lichaam van een 14-jarig meisje gevonden. Ze is waarschijnlijk overleden nadat ze door agressieve honden aangevallen was. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Homer Simpson-biertjes in beslag genomen door politie

Homer Simpson-biertjes in beslag genomen door politie

De Chileense politie heeft duizenden bieretiketten in beslag genomen. De makers hadden geen toestemming om het bekende merk te gebruiken. 

RTL Nieuws Cyprioten woedend de straat op

Cyprioten woedend de straat op

Protest op Cyprus. De steun die het eiland krijgt heeft volgens veel Cyprioten een te hoge prijs. Zo schreeuwt een actiegroep om een referendum. En bankmedewerkers demonstreren voor de Centrale bank omdat ze waarschijnlijk hun ... 

RTL Nieuws Kamer wil hardere aanpak prostitutie

Kamer wil hardere aanpak prostitutie

De Tweede Kamer wil illegale prostitutie nog harder aanpakken. De ChristenUnie wil het bezoek strafbaar stellen als de prostituee slachtoffer van mensenhandel is. De PvdA eist dat de minister hotels waar veel prostitutie plaats ... 

RTL Nieuws Strenger toezicht op woningcorporaties

Strenger toezicht op woningcorporaties

Na alle problemen bij woningcorporaties neemt het ministerie het toezicht over. Dat schrijft minister Blok voor Wonen in een brief aan de Tweede Kamer. 

RTL Nieuws Taart voor 40-jarig orang-oetan echtpaar

Taart voor 40-jarig orang-oetan echtpaar

Het echtpaar Albert en Raja is dit jaar 40 geworden, en dat moet gevierd worden natuurlijk. In de dierentuin van het Poolse Gdansk wordt het stel, dat al 11 jaar samen leeft, in het zonnetje gezet met groente en fruit. 

RTL Nieuws Geen extra controle rookverbod

Geen extra controle rookverbod

Er gaat voorlopig niet extra gecontroleerd worden op het rookverbod in de horeca. Dat laat staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid weten. Eerder vandaag oordeelde het Gerechtshof dat de uitzondering op het rookverbod in k ... 

RTL Nieuws Strenger toezicht op woningcorporaties

Strenger toezicht op woningcorporaties

Er komt strenger toezicht op woning- corporaties. Na alle problemen bij de corporaties neemt het ministerie het toezicht over. Dat schrijft minister Blok voor Wonen vanvond in een brief aan de Tweede Kamer. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Lantaarnpaal doorboort bus in China

Lantaarnpaal doorboort bus in China

In het oosten van China heeft een busschauffeur een bizar ongeval overleefd. Door een ongeluk op de andere weghelft werd de bus gespiest door een lantaarnpaal. De busschauffeur raakte wel gewond aan zijn milt. 

RTL Nieuws Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk

Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk

Het homohuwelijk is bij ons inmiddels compleet ingeburgerd; het bestaat in Nederland alweer dertien jaar. Maar in Amerika ligt het nog steeds buitengewoon gevoelig. Daar buigt het hooggerechtshof zich over het onderwerp. 

RTL Nieuws Noord-Korea bereidt zich voor op oorlog

Noord-Korea bereidt zich voor op oorlog

Oplopende spanning tussen Noord-Korea, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Noord-Korea dreigt beide landen niet alleen met oorlog, maar bereidt zich er nu ook écht op voor. De Noord-Koreanen zetten al hun raketeenheden klaar om ... 

RTL Nieuws Schultz gaat A27 bij Amelisweerd toch verbreden

Schultz gaat A27 bij Amelisweerd toch verbreden

De verbreding van de A27 bij Utrecht gaat door. Minister Schultz wil dat de snelweg daar twee keer zeven rijbanen krijgt. Dit ondanks verzet van omwonenden en milieu- organisaties. 

RTL Nieuws Politie valt in bij motorclub Trailer Trash Travellers

Politie valt in bij motorclub Trailer Trash Travellers

De politie heeft huiszoekingen verricht bij leden van de motorclub Trailer Trash Travellers. De vangst: handgranaten, explosieven, een geweer en een wietplantage. 

RTL Nieuws OM blijft bij hoogste straf voor Robert M.

OM blijft bij hoogste straf voor Robert M.

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor misbruikpraktijken van Robert M. 

RTL Nieuws Brandstichter gemeentehuis Waalre gepakt

Brandstichter gemeentehuis Waalre gepakt

De politie heeft vanmorgen een man opgepakt die ervan wordt verdacht de aanslag op het gemeentehuis van Waalre te hebben gepleegd. 

RTL Nieuws Cypriotische horlogemaker ziet pensioen in rook opgaan

Cypriotische horlogemaker ziet pensioen in rook opgaan

Bij de Cyprioten begint het besef te komen dat zij miljarden aan spaargeld kwijt zijn. Dat raakt vooral kleine mkb- ers die vaak zelf hun pensioen opbouwen. Op een gewone spaarrekening. Zoals horlogemaker Bertros Shahnazarian. 

RTL Nieuws Ophef Dijsselbloem na uitspraken

Ophef Dijsselbloem na uitspraken

Minister Dijsselbloem ligt onder vuur na z'n uitspraken over de redding van Cyprus. Maar hij komt niet terug op z'n woorden. Hij blijft van mening dat ook spaarders voortaan mee moeten betalen aan een reddingsplan voor ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 19:30 uur

RTL Nieuws - 19:30 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Syrische oppositieleider tegen jongeren: blijf thuis

Syrische oppositieleider tegen jongeren: blijf thuis

"Als jullie ouders je nodig hebben, blijf dan vooral thuis". Dat is de boodschap van de Syrische oppositieleider Moaz al-Khatib aan buitenlandse jihadisten, ook Nederlandse. 

RTL Nieuws OM eist maximale straf tegen Robert M.

OM eist maximale straf tegen Robert M.

Alleen de maximale straf is zwaar genoeg voor kinderoppas Robert M. Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep twintig jaar cel en TBS met dwangverpleging. 

RTL Nieuws Kabinet gaat A27 bij Amelisweerd verbreden

Kabinet gaat A27 bij Amelisweerd verbreden

De verbreding van de A27 bij Utrecht gaat door. Minister Schultz wil dat de snelweg daar twee keer zeven rijbanen krijgt. 

RTL Nieuws Dijsselbloem onder vuur na uitspraken Cyprus

Dijsselbloem onder vuur na uitspraken Cyprus

Minister Dijsselbloem ligt onder vuur na z'n uitspraken over de redding van Cyprus. Toch komt hij niet terug op z'n woorden. Hij blijft van mening dat aandeelhouders en - mogelijk ook spaarders - voortaan vaker mee moet ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 18:00 uur

RTL Nieuws - 18:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Dijsselbloem: Ik heb me niet verkeerd uitgedrukt

Dijsselbloem: Ik heb me niet verkeerd uitgedrukt

Minister Dijsselbloem blijft van mening dat aandeelhouders en - mogelijk ook spaarders - voortaan vaker mee moeten betalen aan een reddingsplan. Dat zei hij in een interview met Frits Wester op RTLZ. Het woord 'sjabloon' ... 

RTL Nieuws Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

De politie denkt een van de daders van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre te hebben opgepakt. De 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel werd thuis aangehouden. 

RTL Nieuws Schultz zet verbreding A27 bij Utrecht door

Schultz zet verbreding A27 bij Utrecht door

Minister Schultz van Infrastructuur gaat de A27 bij Utrecht verbreden. Ze wil dat de snelweg twee keer zeven rijbanen krijgt. Dit ondanks verzet van omwonenden en milieuorganisaties. 

RTL Nieuws Eis: 20 jaar cel en tbs tegen Robert M.

Eis: 20 jaar cel en tbs tegen Robert M.

Het Openbaar Ministerie (OM) gelooft er niets van dat Robert M. een pijnlijke innerlijke strijd heeft gevoerd tegen zijn eigen seksuele gevoelens. Het OM eist daarom in hoger beroep 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging. 

RTL Nieuws Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

De politie heeft vanmorgen een man opgepakt die verdacht wordt de aanslag op het gemeentehuis van Waalre te hebben gepleegd. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 16:00 uur

RTL Nieuws - 16:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 'Markt schrikt niet van uitspraak Dijsselbloem'

'Markt schrikt niet van uitspraak Dijsselbloem'

Als er in de toekomst Europese banken gered moeten worden zullen eerst aandeelhouders, obligatiehouders en uiteindelijk ook spaarders de klos zijn. Pas als laatste komt de belastingbetaler om de hoek kijken. De uitspraken van D ... 

RTL Nieuws Rijk trekt 5 miljoen uit voor troonswisseling

Rijk trekt 5 miljoen uit voor troonswisseling

De Rijksoverheid gaat vijf miljoen euro bijdragen aan de kosten voor de troonswisseling op 30 april. Dat bedrag noemde premier Rutte op een persconferentie in Den Haag. 

RTL Nieuws Rechter: niet roken in café zonder personeel

Rechter: niet roken in café zonder personeel

In kleine cafés mag niet worden gerookt. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. 

RTL Nieuws Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

Vermeende dader aanslag Waalre gepakt

De politie heeft een van daders van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre te hebben opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel. 

RTL Nieuws Politie pakt 17 leden Haagse motorclub op

Politie pakt 17 leden Haagse motorclub op

De politie van Zuid-Holland heeft 17 leden van motorclub Trailer Trash Travelers aangehouden. Ze worden verdacht van afpersing van een andere motorclub, uit Leiden. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 09:00 uur

RTL Nieuws - 09:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Nieuws - 08:00 uur

RTL Nieuws - 08:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Reuzenpanda's onthaald als filmsterren

Reuzenpanda's onthaald als filmsterren

Een bijzonder bezoek voor Canada. Voor het eerst in 20 jaar heeft China twee reuzenpanda's aan dat land uitgeleend. De Canadese minister-president en zijn vrouw kwamen de dieren opwachten. 

RTL Nieuws Vulkaan Sulawesi barst uit

Vulkaan Sulawesi barst uit

Een vulkaan op het Indonesische eiland Sulawesi is uitgebarsten. De omgeving is bedolven onder een dikke laag as. 

RTL Nieuws Grote brand bedreigt kunstcollectie museum

Grote brand bedreigt kunstcollectie museum

In Londen zijn meer dan honderd brandweerlieden er in geslaagd om een kunstcollectie van een museum te redden. Er was een grote brand in de bibliotheek naast het museum. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 07:00 uur

RTL Nieuws - 07:00 uur

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Postzegels met chocoladesmaakje

Postzegels met chocoladesmaakje

De Belgen hebben postzegels likken lekker gemaakt. De zegels hebben een chocoladesmaak gekregen. 

RTL Nieuws Financieel Dagblad op de schop

Financieel Dagblad op de schop

Het FD is vernieuwd. De zakenkrant is vanaf vandaag een stuk compacter geworden. 

RTL Nieuws Grote heidebrand op de Veluwe

Grote heidebrand op de Veluwe

Voor de tweede achtereenvolgende nacht heeft er een brand op de Veluwe gewoed. De politie schat dat er een gebied ter grootte van vier of vijf voetbalvelden afgebrand is. 

RTL Nieuws Banken Cyprus blijven dicht

Banken Cyprus blijven dicht

De banken op Cyprus blijven ook de komende dagen nog dicht. En als ze weer open gaan kan niet iedereen zomaar bij zijn spaargeld komen. Er is hierdoor grote onrust op het eiland ontstaan. 

RTL Nieuws '100 miljoen extra voor aanpak jeugdwerkloosheid'

'100 miljoen extra voor aanpak jeugdwerkloosheid'

D66 wil dat het kabinet extra geld uittrekt om jongeren aan het werk te helpen. De werkgevers en de bonden moeten mee betalen. 

RTL Nieuws Belgische postzegels met chocoladesmaak op de markt

Belgische postzegels met chocoladesmaak op de markt

Een brief sturen wordt in België wel heel aantrekkelijk gemaakt. De Belgische post is begonnen met de verkoop van speciale chocopostzegels. 

RTL Nieuws Laat

Laat

Dagelijks het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Voor meer nieuws kunt u ook terecht op onze tablet app RTLNIEUWS 365. 

RTL Nieuws Voorlopig nog geen sociaal akkoord

Voorlopig nog geen sociaal akkoord

Werkgevers en bonden hebben meer tijd nodig om het eens te worden over een sociaal akkoord. 

RTL Nieuws Banken Cyprus blijven langer dicht

Banken Cyprus blijven langer dicht

De banken op Cyprus gaan pas donderdag open. Maar ook dan kan niet iedereen onbeperkt bij zijn spaargeld. 

RTL Nieuws Kou leidt tot recordverbruik aan gas

Kou leidt tot recordverbruik aan gas

Er is nog nooit zo veel gestookt in maart als deze maand. De winter duurt ook wel erg lang. 

RTL Nieuws Schapen bedolven onder de sneeuw

Schapen bedolven onder de sneeuw

Het is een race tegen de klok voor de boeren in Groot-Brittannië. Na de zware sneeuwval van de afgelopen dagen zijn veel schapen bedolven onder de sneeuw. Veel vriezen dood voor ze zijn gevonden. Waarschijnlijk hebben duizende ... 

RTL Nieuws Auto belandt op dak garage

Auto belandt op dak garage

Een wat oudere man heeft in het Californische Glendale zijn auto op het dak van een garage geparkeerd. Hij en zijn jongere passagier bleven ongedeerd. 

RTL Nieuws Pechtold: Kabinet moet uitleg geven over sociaal akkoord

Pechtold: Kabinet moet uitleg geven over sociaal akkoord

Werkgevers en vakbonden slagen er niet in om op de afgesproken datum met een sociaal akkoord te komen. Pas in de loop van april komt er meer duidelijkheid. D66'er Alexander Pechtold vindt het te lang duren en wil van het ka ... 

RTL Nieuws Nederlandse bioscoopfilm leuker met telefoon áán

Nederlandse bioscoopfilm leuker met telefoon áán

Een bioscoopfilm waarbij wordt gevraagd je telefoon vooral aan te laten staan: hij bestaat. De film App geeft tijdens het kijken extra informatie op je telefoon. Verslaggever Pim Sedee nam een kijkje. 

RTL Nieuws Oud-Dutchbatter krijgt na jarenlange strijd schadevergoeding van staat

Oud-Dutchbatter krijgt na jarenlange strijd schadevergoeding van staat

Een voormalig Dutchbatter die in 1995 de val van Srebrenica meemaakte, krijgt een schadevergoeding van de staat. Na een jarenlange juridische strijd heeft de rechter hem in het gelijk gesteld. Dave Maat lijdt aan posttraumatisc ... 

RTL Nieuws SC Veendam verdwijnt uit het betaald voetbal

SC Veendam verdwijnt uit het betaald voetbal

Een laatste reddingspoging voor sc Veendam is mislukt. De club is failliet. 

RTL Nieuws Tweede Kamer wil plezierjacht verbieden

Tweede Kamer wil plezierjacht verbieden

De Kamer wil dat voor alle dieren gaat gelden dat er alleen nog met een speciale vergunning op gejaagd mag worden. Nu zijn er nog zes diersoorten, waaronder hazen en eenden, waar tijdens het jachtseizoen door alle jagers op ges ... 

RTL Nieuws Scholen wettelijk verplicht om pesten aan te pakken

Scholen wettelijk verplicht om pesten aan te pakken

Scholen moeten met pestprogramma's gaan werken waarvan bewezen is dat ze ook echt effectief zijn. De kinderombudsman en staatssecretaris van Onderwijs Dekker hebben een gezamenlijk plan gepresenteerd om pesten aan te pakken. 

RTL Nieuws Pijnlijke redding voor Cyprus

Pijnlijke redding voor Cyprus

Cyprus is op het nippertje gered van de financiële afgrond, maar voor veel Cyprioten is er weinig reden tot feest. De bezuinigingen die het land daarvoor moet doorvoeren, zullen de eilandbewoners keihard raken.