RTL Nieuws

Nieuwsprogramma
RTL Nieuws Bloedstollende verkiezingen maandag

Bloedstollende verkiezingen maandag

Komende maandag stemmen de leden van de Provinciale Staten voor de Eerste Kamer. Het zijn geen rechtstreekse verkiezingen, en dat geeft alle ruimte voor achterkamertjes-politiek. Want er staat veel op het spel. 

RTL Nieuws CDA en VVD worstelen met Griekenland

CDA en VVD worstelen met Griekenland

CDA en VVD worstelen met de financiële steun aan Griekenland. In hun achterbannen is veel twijfel over het nut en de noodzaak om miljarden in de Griekse economie te pompen. 

RTL Nieuws Slachtoffer pedopater: 'dit doet pijn'

Slachtoffer pedopater: 'dit doet pijn'

Janne Geraets is een van de slachtoffers van misbruik binnen de orde van Salesianen. De hele dag heeft hij al contact met andere slachtoffers, want ze zijn verbijsterd over het nieuws dat de pedofiele pater van B., met medewete ... 

RTL Nieuws Kerkhistoricus: overste van Van B. moet weg

Kerkhistoricus: overste van Van B. moet weg

Kerkhistoricus Peter van Nissen vindt het onbegrijpelijk dat Van B. zolang, willens en wetens, binnen de kerk gedoogd werd. Ook vindt hij dat de overste van Van B. weg moet. 

RTL Nieuws Schippers: 'Huisartsen hard aanpakken'

Schippers: 'Huisartsen hard aanpakken'

Volgens minister Schippers is de maat vol en zijn er nog steeds veel te veel huisartsen te laks met het opnemen van spoedeisende telefoontjes. 

RTL Nieuws 'Jeugdbendes binnen 2 jaar van straat!'

'Jeugdbendes binnen 2 jaar van straat!'

Minister Opstelten komt met beleid dat ervoor moet zorgen dat binnen 2 jaar alle jeugdbendes van de straat zijn. 

RTL Nieuws 'Hangjongere streng aanpakken'

'Hangjongere streng aanpakken'

Minister Opstelten beantwoordt vragen van kijkers in het RTL-programma Ruttes Rapport. Niet alleen criminele jeugdbendes, maar ook hangjongeren worden de komende twee jaar hard aangepakt, zegt hij. 

RTL Nieuws Opstelten: terugdringen coffeeshops

Opstelten: terugdringen coffeeshops

Minister Opstelten beantwoordt kijkersvragen in het RTL-programma Ruttes Rapport. Hij wil het aantal coffeeshops terugdringen, en daarbij hoort een legitimatieplicht voor gebruikers. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 12:00 uur

RTL Nieuws - 12:00 uur

Het RTL Nieuws van 12:00 uur, gepresenteerd door Sanne Boswinkel. 

RTL Nieuws Opstelten: te hard is te hard

Opstelten: te hard is te hard

Minister Opstelten beantwoordt vragen van kijkers in het RTL-programma Ruttes Rapport. Ook 's nachts te hard rijden op een lege weg is strafbaar, en dat heeft niets te maken met het halen van een bonnenquotum. 

RTL Nieuws Kogels, overal kogels

Kogels, overal kogels

De Thaise politie heeft twee munitiesmokkelaars aangehouden. Hun beide auto's zaten tjokvol kogels. Geen plekje was onbenut gelaten... 

RTL Nieuws Bonnenquotum gaat echt verdwijnen

Bonnenquotum gaat echt verdwijnen

Politiekorpsen moeten direct stoppen met hun bonnenquota. Dat zegt minister Opstelten in het RTL-programma Ruttes Rapport. Hij hamert er nog maar eens op dat het tijd wordt voor een nationale politie. 

RTL Nieuws Jeugdbendes binnen 2 jaar van straat af

Jeugdbendes binnen 2 jaar van straat af

De 98 jeugdbendes die Nederland teisteren, zijn binnen twee jaar van straat af. Dat zegt minister Opstelten van Justitie in Ruttes Rapport. Hij kan daarop worden afgerekend, zegt hij. 

RTL Nieuws Huisartsen: ronduit teleurstellend

Huisartsen: ronduit teleurstellend

De Landelijke Huisartsen Vereniging LHV vindt de uitkomsten van het onderzoek van de Inspectie voor de Volksgezondheid over de bereikbaarheid van huisartsen 'ronduit teleurstellend'. De investeringen om de bereikbaarhei ... 

RTL Nieuws Huizenprijzen blijven dalen

Huizenprijzen blijven dalen

Volgens de Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, dalen de prijzen van woningen de komende twee jaar met 2%. Pas over twee jaar zullen de prijzen stabiliseren, zegt Maarten van der Molen van de Rabobank-afdel ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Khadaffi: jullie kunnen mij niet doden

Khadaffi: jullie kunnen mij niet doden

Kort na de aanslag waarbij de Libische leider Khadaffi mogelijk gewond is geraakt, heeft hij op de Libische staatstelevisie van zich laten horen. 

RTL Nieuws 'Fietsheli' komt los van de grond

'Fietsheli' komt los van de grond

Een fietshelikopter, gemaakt door studenten van de universiteit van Maryland (VS), is circa tien centimeter van de grond gekomen. Dat is een record: nooit eerder kwam een door mensen aangedreven helikopter officieel van de grond. 

RTL Nieuws Voetbalkoorts bij Ajax en Twente

Voetbalkoorts bij Ajax en Twente

De ontknoping van het voetbalseizoen komt steeds dichter bij. Vandaag gaven de trainers van FC Twente en Ajax hun laatste persconferentie voor de grote dag. 

RTL Nieuws Slob: niet links of rechts, maar christelijk

Slob: niet links of rechts, maar christelijk

De ChristenUnie moet niet links of rechts zijn, maar 'gewoon christelijk'. Dat zegt de nieuwe leider van de partij Arie Slob, een dag voordat hij André Rouvoet opvolgt. 

RTL Nieuws NLse Syriërs solidair met landgenoten

NLse Syriërs solidair met landgenoten

Nederlandse Syriërs hebben uit solidariteit met hun landgenoten in Syrië het 'Jasmijnplein' geopend. In die garage in Rotterdam volgen ze het nieuws over hun land op de voet. Verslaggever Betty Glas zocht ze op. 

RTL Nieuws Opnieuw crisisberaad bij de FNV

Opnieuw crisisberaad bij de FNV

Opnieuw crisisoverleg bij de FNV. De 19 bonden proberen op een lijn te komen over de pensioenen. Verslaggever Hans Schutte is bij de FNV. 

RTL Nieuws Protesten Syrië ondanks acties regime

Protesten Syrië ondanks acties regime

In Syrië is opnieuw hevig gedemonstreerd tegen het regime. Dat regime probeerde de protesten te voorkomen door hele wijken af te sluiten en moskees te bezetten. 

RTL Nieuws Economie zit in de lift

Economie zit in de lift

De Nederlandse economie zit in de lift. Ten opzichte van vorig kwartaal is de economie 0,9 procent gegroeid. Toch maakt minister De Jager van Financiën zich zorgen. In Griekenland is de situatie zeer ernstig, en dat kan Nederl ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Militairen: geen vertrouwen in Hillen

Militairen: geen vertrouwen in Hillen

Defensiepersoneel rekent minister Hillen zwaar aan dat er zo bezuinigd moet worden. Het vertrouwen in minister Hillen is onder militairen dan ook nog maar klein. 

RTL Nieuws Liefdesdrama op Lampedusa

Liefdesdrama op Lampedusa

De hoogzwangere Winny probeert haar man vrij te krijgen op het Italiaanse eiland Lampedusa. De Nederlandse reisde naar het eiland af om haar man, die daar vastzit in een asielzoekerscentrum, nog voor de bevalling te proberen vr ... 

RTL Nieuws Komende tijd veel wegwerkzaamheden

Komende tijd veel wegwerkzaamheden

Het is weer de tijd van de wegwerkzaamheden. Dit weekend moeten weggebruikers op een aantal trajecten rekening houden met grote verkeershinder. 

RTL Nieuws Grote zorgen om situatie Griekenland

Grote zorgen om situatie Griekenland

Minister de Jager maakt zich grote zorgen om de financiële crisis in Griekenland. Het land heeft een enorme staatsschuld, en als het failliet gaat kunnen de gevolgen voor Nederland groter zijn dan die van de bankencrisis. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws 6-jarige is magnetisch

6-jarige is magnetisch

Een 6-jarig jongetje uit Kroatië blijkt magnetisch te zijn. Het jongetje kan met zijn borst metalen voorwerpen omhoog houden, inclusief zelfs braadpannen en gewichten. Hoe dat kan, is onbekend. 

RTL Nieuws Griekse politie hakt er hard op in

Griekse politie hakt er hard op in

Harde klappen in Athene bij protesten tegen de regering. Omstanders filmden hoe de politie het niet kon nalaten om weerloze demonstranten nog even flink af te ranselen. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Veel kinderhandelaars China opgepakt

Veel kinderhandelaars China opgepakt

In China is een groot netwerk van kinderhandelaars ontmanteld. Criminelen ontvoerden of kochten de kinderen uit het armere westen van het land en verkochten ze vervolgens door aan mensen in het oosten. 

RTL Nieuws Taliban: aanslag is wraak voor Osama

Taliban: aanslag is wraak voor Osama

De aanslag in Pakistan, waarbij 80 doden vielen, is wraak voor de dood van Osama bin Laden. Dat zeggen de taliban, die de aanslag hebben opgeëist. 

RTL Nieuws Syrië sluit complete wijken af

Syrië sluit complete wijken af

Syrië heeft complete wijken waarin veel gedemonstreerd wordt, afgesloten van de buitenwereld. Op die manier hoopt het regime te voorkomen dat de protesten overslaan. 

RTL Nieuws Minister 'voorzichtig optimistisch' over groei

Minister 'voorzichtig optimistisch' over groei

Minister Jan-Kees de Jager van Financiën is 'voorzichtig' optimistisch over de cijfers van de economische groei. 

RTL Nieuws RTL Nieuws - 13:00 uur

RTL Nieuws - 13:00 uur

RTL Nieuws van 13:00 uur met Sanne Boswinkel en Hella Hueck 

RTL Nieuws 'Aanslag geen vergelding Bin Laden'

'Aanslag geen vergelding Bin Laden'

Correspondent Suzanna Koster over de toedracht van de zware aanslag in Pakistan vandaag. Volgens haar kan deze aanslag geen vergeldingvoor de moord op Osama Bin Laden zijn. 

RTL Nieuws Australiër legt verkeer Sydney lam

Australiër legt verkeer Sydney lam

Een Australiër heeft de ochtendspits in Sydney lamgelegd. Hij was in de Sydney Bridge geklommen uit protest. De man vroeg aandacht voor kinderen van gescheiden ouders. Uit voorzorg werd de brug gesloten, toen de man weer op de ... 

RTL Nieuws 'Export motor van economische groei'

'Export motor van economische groei'

De Nederlandse economie groeide het afgelopen kwartaal met 0,9%. Op jaarbasis is dat 3,2% Zojuist gaf het CBS een toelichting op deze groeicijfers. Verslaggever Bart Reijnen was daarbij. 

RTL Nieuws Snelste groei economie sinds jaren

Snelste groei economie sinds jaren

De Nederlandse economie is iets harder gegroeid dan verwacht. Michiel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek licht de cijfers toe. 

RTL Nieuws OV-staking Amsterdamse spits

OV-staking Amsterdamse spits

De staking van het Amsterdamse openbaar vervoer vrijdagochtend in de ochtendspits is relatief rustig verlopen. 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws 09:00

RTL Ontbijtnieuws 09:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws

RTL Ontbijtnieuws

Het RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop 

RTL Nieuws Felle brand in bollenschuur

Felle brand in bollenschuur

Een grote brand in het Zuid-Hollandse Voorhout heeft een bollenschuur volledig in de as gelegd. De schuur stond vol met houten kisten en ander materiaal dat erg brandbaar was. Niemand raakte gewond. 

RTL Nieuws Tientallen doden bij aanslag Pakistan

Tientallen doden bij aanslag Pakistan

De Taliban hebben in Pakistan een aanslag gepleegd om de dood van Bin Laden te vergelden. Bij een bomaanslag op een militair trainingscentrum zijn zeker 68 doden gevallen. Al-Qaeda had al gewaarschuwd voor wraak op de dood van ... 

RTL Nieuws RTL Ontbijtnieuws

RTL Ontbijtnieuws

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Stier houdt huis in winkel

Stier houdt huis in winkel

Een Braziliaanse winkelier kreeg de schrik van zijn leven. Een onstnapte stier verschool zich in zijn winkel. Een uur lang hield hij zich rustig, maar daarna was hij het zat. Een groep mannen wist het dier uiteindelijk te vangen. 

RTL Nieuws VS pakt twee terreurverdachten

VS pakt twee terreurverdachten

Amerika heeft twee mannen opgepakt die van plan waren om aanslagen in New York te plegen. Ze zouden het gemunt hebben op een synagoge in Manhattan en op het Empire State Building. De mannen zijn allebei van Noord-Afrikaanse a ... 

RTL Nieuws Joran mogelijk naar Nederlandse cel

Joran mogelijk naar Nederlandse cel

Door een nieuw verdrag met Peru kunnen Nederlanders veroordeeld in dat land voortaan hun straf uitzitten in Nederland. Bij een eventuele veroordeling van Joran van der Sloot zou dat dus ook het geval zijn. 

RTL Nieuws RTL Nieuws (late Uitzending)

RTL Nieuws (late Uitzending)

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Hollands glorie in New York

Hollands glorie in New York

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen naar een plek waar ze eraan herinnerd worden dat New York ooit is begonnen als Nieuw Amsterdam. 

RTL Nieuws Prins Willem-Alexander op expeditie

Prins Willem-Alexander op expeditie

Hij bivakkeerde in een tentje en daalde neer in een ijsspleet van 60 meter diep. Prins Willem-Alexander is terug van een reis naar het poolgebied in Groenland. De prins was daar op uitnodiging van het Wereld Natuurfonds om te l ... 

RTL Nieuws 'Verdriet niet minder na herdenking Tripoli'

'Verdriet niet minder na herdenking Tripoli'

In Theater Diligentia in Den Haag zijn de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli herdacht. Er vielen 103 doden. De enige overlevende was een jongen van tien. Hij verloor wel zijn ouders. RTL Nieuws was bij de herdenking en ... 

RTL Nieuws Verdriet om Tripoli slijt niet na een jaar

Verdriet om Tripoli slijt niet na een jaar

Er werd gezongen, er werden gedichten voorgelezen en er waren emotionele toespraken. In besloten kring hebben meer dan 400 nabestaanden van de vliegramp in Tripoli - vandaag exact een jaar geleden - de 70 Nederlandse slachtoffe ... 

RTL Nieuws Oranjes vliegen minder van ons geld

Oranjes vliegen minder van ons geld

De Oranjes hebben een stuk minder privé-vliegreizen gemaakt op kosten van de belastingbetaler. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Koninklijk Huis, dat dit jaar voor de eerste keer is verschenen. 

RTL Nieuws Puntenrijbewijs pakt geen aso rijgedrag aan

Puntenrijbewijs pakt geen aso rijgedrag aan

Het nieuwe puntenrijbewijs gaat alleen gelden bij alcohol- en drugsmisbruik. Voor andere overtredingen - zoals te hard rijden - krijg je geen strafpunten. Het Openbaar Ministerie had dat wel geadviseerd, maar de minister nege ... 

RTL Nieuws Benno L. wil naar Duitsland

Benno L. wil naar Duitsland

Hij misbruikte jarenlang tientallen gehandicapte meisjes. Maar zwemleraar Benno L. hoeft van het Openbaar Ministerie geen gedwongen tbs-behandeling te ondergaan. Wel eist het OM vandaag in hoger beroep een celstraf van tien jaa ... 

RTL Nieuws 'Door Demjanjuk weer aandacht voor Sobibor'

'Door Demjanjuk weer aandacht voor Sobibor'

Correspondent Jeroen Akkermans is buiten het gerechtsgebouw waar vandaag het proces rond oorlogsmisdadiger Demjanjuk was. Jeroen Akkermans praat over de bijzonderheden van dit proces. 

RTL Nieuws 'Demjanjuk is ook maar een mens'

'Demjanjuk is ook maar een mens'

Oorlogsmisdadiger John Demjanjuk komt vrij. Hij werd vanmiddag in München veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, maar in afwachting van een hoger beroep hoeft hij de cel niet meer in. Demjanjuk is volgens de rechter medepl ... 

RTL Nieuws 'Overleg Griekenland gaat ons geld kosten'

'Overleg Griekenland gaat ons geld kosten'

Vanaf de redactie van RTL Nieuws praat presentator Peter van Zadelhoff verder over het geheime overleg over de financiële problemen van Griekenland. 

RTL Nieuws RTL Nieuws 19:30

RTL Nieuws 19:30

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Geheim overleg over toekomst Griekenland

Geheim overleg over toekomst Griekenland

Vandaag kwam een aantal belangrijke politici toch achter gesloten deuren bij elkaar. Om de toekomst van het Griekse schuldendrama te bespreken. De meest betrokken Kamerleden, minister Jan Kees de Jager van Financiën en DNB-pr ... 

RTL Nieuws 'Slachtoffers Tripoli hebben hemel verdiend'

'Slachtoffers Tripoli hebben hemel verdiend'

In Theater Diligentia in Den Haag zijn de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli herdacht. Er vielen 103 doden. De enige overlevende was een jongen van tien. Hij verloor wel zijn ouders. RTL Nieuws was bij de herdenking en ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 18:00

RTL Nieuws 18:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws KPN legt gebruik DPI uit

KPN legt gebruik DPI uit

KPN bevestigt dat het bedrijf Deep Packet Inspection (DPI) heeft gebruikt om het dataverkeer van gebruikers te analyseren. Het bedrijf is daarmee mogelijk strafbaar, omdat het gegevens van gebruikers heeft afgetapt. 

RTL Nieuws Grasmaaier wordt amfibievoertuig

Grasmaaier wordt amfibievoertuig

Een uitvinder in Engeland heeft zijn grasmaaier en zijn bootje in elkaar geschoven en stapt nu gewoon in zijn garage in om een stukje te gaan varen. 

RTL Nieuws Syrische burgers leven in angst

Syrische burgers leven in angst

Demonstranten in Syrië geven nog steeds niet op, ondanks de keiharde reactie van de autoriteiten. Afgelopen etmaal gingen duizenden studenten in de stad Aleppo de straat op. Ook in andere steden is gedemonstreerd en weer viele ... 

RTL Nieuws RTL Nieuws 16:00

RTL Nieuws 16:00

Geen extra informatie aanwezig.

RTL Nieuws Demjanjuk weer vrij man

Demjanjuk weer vrij man

Oorlogsmisdadiger John Demjanjuk komt nog vanmiddag vrij. Hij werd vandaag in München veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Maar vanwege zijn hoge leeftijd hoeft hij de cel niet in. Demjanjuk is volgens de rechter medepli ... 

RTL Nieuws Etna spuwt lava

Etna spuwt lava

De vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië is afgelopen nacht tot uitbarsting gekomen. Er zijn geen berichten van doden of gewonden, maar er bestaat een mogelijkheid dat de Giro d'Italia in gevaar kan komen. Het gebi ...